Δημοτικό Συμβούλιο καλοκαιρινής ραστώνης και προχειρότητας...

Στις 20/6/2024 το Δ.Σ. του Δήμου Άνδρου πραγματοποίησε διπλή συνεδρίαση. Στην πρώτη – έκτακτη συνεδρίαση - εγκρίθηκε ομόφωνα ο ισολογισμός και οι λοιπές οικονομικές καταστάσεις-της χρήσεως 2020, απόντος του Δημάρχου, ο οποίος σύμφωνα με την προεδρεύοντα αντιδήμαρχο Διαμαντή Θεοδωράκη βρίσκονταν στον χώρο της Σταυροπέδας για την κατάσβεση της φωτιάς στην χωματερή.

Ο ισολογισμός του 2020 έκλεισε με μικρό έστω κέρδος και ήταν ο πρώτος που δεν είχε ζημιές όπως κατά το παρελθόν. Ο ορκωτός ελεγκτής,  ο οποίος  παρέστη στην συνεδρίαση, τόνισε ότι σταδιακά από ένα σημείο και μετά υπήρξε εξυγίανση των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου. Και ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά η οποία πρέπει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., με απόντα στην αρχή και πάλι τον Δήμαρχο, ο οποίος έφτασε στην μέση περίπου της συνεδρίασης. Κατά την απουσία του τον αναπλήρωνε, όπως προβλέπεται, και πάλι ο Αντιδήμαρχος Χώρας, Διαμαντής Θεοδωράκης, ο οποίος εμφανίστηκε στην τηλεδιάσκεψη με φανελάκι και τρώγοντας στο τραπέζι της κουζίνας του!!!

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης οι Αντιδήμαρχοι Υδρούσας Α. Βολίκα και Α. Βόσσος, ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερησίας και να ληφθεί απόφαση για διακοπή του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί κατά την θερινή περίοδο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε τους τονίστηκε ότι δεν μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση χωρίς εισήγηση από τις υπηρεσίες και κυρίως από την τεχνική υπηρεσία και τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου. Όλοι συμφώνησαν καταρχάς ότι είναι πολύ δύσκολες οι εργασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η αντιδήμαρχος Μπατσίου Α. Βολίκα τόνισε ότι έχει την προφορική σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας και στο επόμενο ΔΣ θα την προσκομίσει και γραπτώς. Εντυπωσιάζει πως ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα έρχεται στο ΔΣ σχεδόν τέλος Ιουνίου και μάλιστα με τέτοια προχειρότητα, προ ημερησίας και χωρίς εισηγήσεις από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ακολούθησε -  με την μορφή ενημέρωσης - παρουσίαση από τον μελετητή  όλων των παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί για το τουριστικό καταφύγιο Μπατσίου, οι οποίες περιλαμβάνουν τακτοποίηση του υφιστάμενου βραχισμού, καθώς και βραχισμό στο τμήμα της μεγάλης προβλήτας, που σήμερα δεν έχει και είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον νοτιά.

Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση πλωτής προβλήτας πέριξ του μεσαίου μόλου που θα αυξήσει την χωρητικότητα σε σκάφη του λιμανιού. Να σημειωθεί ότι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο η πλωτή προβλήτα βρίσκεται στην Άνδρο, αφού η διοίκηση Δ Λοτσάρη ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και την προμηθεύτηκε και την μετέφερε στο νησί, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι άδειες για να τοποθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί πλέον και η ακτομηχανική μελέτη που προβλέπει παρεμβάσεις για την προστασία της αμμουδιάς. Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα παρουσιαστεί όλη η πρόταση συνολικά και θα συζητηθεί εκ νέου.

Tέλος, ο Δ Λοτσάρης ενημέρωσε ότι οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη δεν καταργούν βασικά χαρακτηριστικά των συνεδριάσεων όπως η δημοσιότητα τους που εξασφαλίζεται με την δυνατότητα να μπορούν όλοι να την παρακολουθούν, να έχουν την δυνατότητα οι πολίτες να παρεμβαίνουν και να γίνεται μοναδική ταυτοποίηση των συμβούλων που συμμετέχουν. 

Τόνισε ότι όλα αυτά θα τα γνωστοποιήσει και γραπτώς στο προεδρείο καταλήγοντας ότι αφορούν όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής. Τόνισε δε ότι αν δεν συμμορφωθεί ο Δήμος τότε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις και θα προσβάλουν όλες τις αποφάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρουν οι άνθρωποι τη σειρά των πραγμάτων, συμβουλίων, ψήφησης, έργων, κλπ.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ! Κάποιος να πεί του υπερήλικα γιατρού να βάζει ένα μπλουζάκι γιατί γίνεται περίγελος…

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Λευτέρη Μπάλα
Μα ξευτιληθηκαμε την προηγούμενη τετραετία που προεδρεύατε εσείς..
Ξεχάσατε τι συμπεριφορά είχατε???

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς δεν κάνουν εκπομπή οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Θα ξεφτυλιζόμασταν σαν Δημοτικό Συμβούλιο για πάρα πολλούς λόγους. Η απόλυτη υποβάθμιση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κρίμα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΣΑΣ
ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΕΙΧΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗ.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΟΜΟΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όπως βλέπετε το κείμενο ΔΕΝ το υπογράφει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Αλλά ειδικός συνεργάτης που παρακολούθησε κι αυτό όπως και τα άλλα δημοτικά συμβούλια. Εμείς ΔΕΝ προσκαλούμεθα από τον δήμαρχο Σουσούδη που καλεί τους πάντες εκτός από εμάς. Κάτι που εκτιμούμε ιδιαίτερα γιατί δεν χάνουμε χρόνο βλέποντας αυτά τα απίθανα που περιγράφει ο συνεργάτης μας. Η αλήθεια όμως είναι και κατά τον τελευταίο χρόνο της διοίκησης Λοτσάρη βαριόμαστε αφάνταστα να βλέπουμε τον Σουσούδη να βρίζει τους πάντες "μιάσματα" και δεν παρακολουθούσαμε. Και τότε άλλος ειδικός συνεργάτης - όπως και σήμερα μερικές φορές - έστελνε και στέλνει βίντεο με όσα απίθανα λέγονται στα δημοτικά συμβούλια. Να θυμίσουμε τα διασκεδαστικά βίντεο με ¨πρωταγωνιστή" τον Τσαούση που επιτιθότανε "κατά κύματα" στην Κασιδώνη αφήνοντας άναυδους και τους δικούς του. Έτσι αποφασίσαμε να αναρτούμε ότι στέλνει ο σθνεργάτης μας που λόγω ιδιότητας τα παρακολουθεί. Για τον λόγο αυτό και καθυστέρησε και η σημερινή ανάρτηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro