ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ ΣΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ" ΣΤΟ ΔΣ ΑΝΔΡΟΥ!!!

 

Φωτογραφία-κολάζ αναγνώστη του διαδικτύου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ 

Κυριάκος Θωμάς

Απροβάτο Άνδρου Τ.Κ. 84501

Τηλ: 6372724018

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                Άνδρος   11/7/2024

                                                                                                                        Προς:

                                                                                                    -Πρόεδρο Δ.Σ.  Δ. Άνδρου

                                                                                                     κ. Αθηνά Τσατσομοίρου

                                                                                                      -Δήμαρχο Άνδρου

                                                                                                      κ. Θεοδόσιο Σουσούδη

                                                                                                    -Υπουργείο Εσωτερικών

                                                                                                    -Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Θέμα: Διεύθυνση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Άνδρου

Κύρια Πρόεδρε,

Με ανάρτηση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις  8/7/2024, μου αποδίδετε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς τους οποίους ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει.  Παρακαλώ να παρουσιάσετε πότε και που συγκεκριμένα έχω χρησιμοποιήσει τους χαρακτηρισμούς που αναφέρετε , άλλως να ανακαλέστε την δήλωση σας η οποία είναι εξόχως συκοφαντική και ψευδής.

Το μόνο που πράγματι έχω πει είναι ότι έχω χαρακτηρίσει ως πράξη δικτάτορα Τσαουσέσκου,  την απόφαση σας να ζητήσετε να αφαιρεθώ από την συνεδρίαση της 5/7/2024  αυθαίρετα,  αναίτια, παράνομα, καταχρηστικά και χωρίς να επικαλεστείτε καμία διάταξη του Δημοτικού Κώδικα ή του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου. Ενημερώστε με πιο είναι το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσα και με βάση ποια διάταξη ζητήσατε να αφαιρεθώ από την συνεδρίαση του ΔΣ και εγώ θα ανακαλέσω την φράση μου. Άλλως θα πρόκειται για πράξη η οποία δεν συνάδει με την λειτουργία ενός θεσμικού παράγοντα, ο οποίος λειτουργεί σε μια δημοκρατία με νόμους και κανόνες.  Θα περιμένω.

Ο τρόπος που "διευθύνει" το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου η Τσατσομοίρου-Παπαδοπούλου! Και γι' αυτό... αυτοσυγχαίρετε! Μήπως για την αυτοσυγκράτηση της; 

Περαιτέρω κ. Πρόεδρε και επειδή αυτό-συγχαίρεστε για τον τρόπο με τον οποίο διευθύνετε τις συνεδριάσεις του Δ Συμβουλίου και εντελώς ενδεικτικά σας αναφέρω:

- Με βάση ποια διάταξη αρνείστε να δώσετε το λόγο στους δημοτικούς συμβούλους (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), πέρα από τους αγορητές κτλ. ενώ αυτό (το να εκφράζουν τις απόψεις τους οι Δ. Σύμβουλοι) ρητά προβλέπεται (ΕΓΚ 98  ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο  4,3,  καθώς και Παράρτημα Γ) 

- Υιοθετείτε αβασάνιστα τις απόψεις του Δημάρχου όπως για παράδειγμα την άποψη του ότι οι Δ. Σύμβουλοι δεν μπορούν να απέχουν από την ψηφοφορία ενός θέματος σε αντίθεση με όσα προβλέπονται (ΕΓΚ. 98 ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο άρθρο 4,3)

- Κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δεν ακολουθείτε τις πρόνοιες και τον τρόπο λειτουργίας που προκύπτει από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου ενώ τούτο προκύπτει από τις σχετικές διατάξεις οι οποίες αναφέρουν, ότι πέρα από τον ειδικό τρόπο οργάνωσης της συγκεκριμένης συζήτησης τα ειδικότερα θέματα όπως δευτερολογίες κτλ., ρυθμίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας  εγκύκλιο (98 ΑΠ 8182/26.1.2024 του ΥΠΕΣ άρθρο  5). Είναι δυνατόν ένας θεσμικός παράγοντας, όπως εσείς ως Πρόεδρος του ΔΣ να επικαλείστε ειδικές προφορικές-τηλεφωνικές οδηγίες που σας έχουν δώσει; Ποιος, πότε, πού και πώς σας έδωσε αυτές τις οδηγίες, τις οποίες δεν γνωρίζει κανένας άλλος;

- Τι κάνατε όταν ιδιώτης απειλούσε πρώην δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους;  

- Τι πράξατε όταν παρουσία του Δημάρχου και ολόκληρου του Δ.Σ. (η καταγγελία μου έχει καταγραφεί στο βίντεο της συνεδρίασης) σας κατήγγειλα ότι δέχθηκα φραστική και παρ’ ολίγον σωματική επίθεση από συνεργάτη του Δημάρχου;

- Πώς αποφασίζετε να καλείτε στο τηλέφωνο δημοτικούς συμβούλους και να τους ζητάτε να ψηφίσουν τηλεφωνικά όταν κόβεται η σύνδεση τους; Ποια διάταξη σας δίνει αυτό το δικαίωμα; Πώς εξασφαλίζετε την ταυτοποίηση όσων υποτίθεται ότι καλείτε τηλεφωνικά;

- Γιατί δεν επιβάλλετε χρονικούς περιορισμούς στις τοποθετήσεις του Δημάρχου, αλλά μόνο στους συμβούλους και κυρίως της αντιπολίτευσης; ( ΥΠΕΣ Α.Π.16852/2011)

- Τι εννοείτε όταν απευθυνόμενη προς το Δ.Σ. λέτε: «κάντε όσα έγγραφα θέλετε, εγώ δεν φοβάμαι κανέναν»; Έχετε κάποιας  μορφής ασυλίας απέναντι στους ελεγκτικούς θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας, δεν  αναγνωρίζετε την δικαιοδοσία τους; Τι εννοείτε;

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλές περιπτώσεις ακόμα κατά τις οποίες δεν τηρείτε όσα προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Κυρίως όμως θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο πολιτικό όργανο του τόπου μας.. Οφείλετε να επιτρέπετέ να αναπτύσσεται γόνιμος πολιτικός διάλογος. Να κατατίθενται προτάσεις και να διατυπώνονται εναλλακτικές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας.

Εκτός εάν κάποιοι φοβούνται τον πολιτικό διάλογο! Επιθυμούν να μιλούν μόνοι τους ή σε κοινό που κρίνουν ότι μπορούν να το πείσουν.

Αποτελεί υποβάθμιση του ρόλου του Προέδρου η «μετατροπή του» σε απλό χρονομέτρη των λεπτών ομιλίας των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αν είναι έτσι, τότε ο Πρόεδρος μπορεί να αντικατασταθεί απ’ τον οποιονδήποτε υπάλληλο. 

To παρόν κοινοποιείται, προς το ΥΠΕΣ και την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου  για τυχόν έλεγχο των ανωτέρω. 

Κυριάκος Θωμάς

Οικονομολόγος

Δημοτικός Σύμβουλος Δ. ΆΝΔΡΟΥ

Πρ. Δήμαρχος-πρ Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αθηνά κάντου ένα μασάζ ακόμα να ηρεμήσει. Το πρώτο μάλλον δεν τον έπιασε ?