ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ: Ή, όταν δεν φταίει ο Δήμαρχος και φταίει… ο μπάρμπα Μήτσος!

Γράφει η Μαργαρίτα Κασιδώνη

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άνδρου

 

Οι πηγές στις Μένητες στερεύουν, ενώ τα βυτιοφόρα γεμίζουν την δεξαμενή του χωριού... (φωτογραφία αρχείου).

Είναι πανδημία; Ατομική ευθύνη! Είναι πυρκαγιά; Ατομική ευθύνη! Είναι λειψυδρία; Τι; Το πρόταγμα της ατομικής ευθύνης είναι μια τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης για να καλύψει τις αδυναμίες της σε γενικό επίπεδο. 

Αλλά όταν πρόκειται για τοπικά προβλήματα, που έχουν άμεση επίπτωση και όλοι ξέρουμε ο ένας τον άλλο, ας είμαστε λίγο σοβαροί! Πόσο πια να αντέξει και ο καημένος ο μπάρμπα Μήτσος να ενοχοποιείται για όλα; Γιατί πήγε να βάλει νερό στα πρόβατα! Γιατί γυρίζοντας έπλυνε τα χέρια και τα πόδια του, ήπιε και ένα μπουκάλι νερό και κάπως έτσι… άδειασε η δεξαμενή της Μεσαριάς!

Η ειρωνεία εδώ αποσκοπεί στην αφύπνιση όλων μας! Χρεώνοντας τις παραλείψεις μας στους πολίτες θα μας χρεώσουν κάποια στιγμή και αυτοί ότι μας ψήφισαν και δεν κάναμε τίποτα. Δεν είναι μικρο-εγκληματίας ο κάθε μπάρμπα Μήτσος. Εμείς ακολουθούμε εγκληματική πολιτική σε μεγάλα προβλήματα και το παίζουμε Πόντιος Πιλάτος και «νίπτω τας χείρας» την ώρα που έχουν καταρρεύσει τα αποθέματα νερού και δεν έχουν οι αρμόδιοι προβλέψει τίποτα! Την ώρα που δεν έχουμε ικανές δεξαμενές για τον πληθυσμό, που αυξάνεται γεωμετρικά το καλοκαίρι! 

Αυτά ως σκέψεις μετά την χτεσινή αδιέξοδη συνάντηση των αρμοδίων με τους πολίτες για το ζήτημα των διακοπών νερού στο Συνετί. Αλλά και στη Μεσαριά. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και πέρσι ήταν, αλλά αυτοί που διοικούν εφέτος πέρσι ήταν στα κάγκελα. Απλώς υπενθυμίζω πως πέρσι είχαμε αρχίσει διακοπές νερού στις 25 Ιουλίου. Εφέτος άρχισαν – αυτοί που φώναζαν πέρσι – από την 1η Ιουνίου!!!

Με βυτιοφόρα γεμίζουν δεξαμενές για το καλοκαίρι... (φωτογραφία αρχείου). 

Τι πρόβλεψη έκαναν; Το ήξεραν το πρόβλημα και στη Μεσαριά και στο Συνετί. Που είναι ο δήμαρχος; Κρύβεται; Ποια τα σχέδια του; Στέλνει τον αντιδήμαρχο Τσαούση και εξηγεί γενικότητες και αοριστίες (για το πόσες δεξαμενές έχει και πως υδροδοτείται το χωριό του)! Αλλά ποιο το σχέδιο για νερό δεν λέει κουβέντα. Και καταλήγει στο απίστευτο: "υπάρχει φήμη πως έχει γίνει μελέτη υπογειοποίησης του δικτύου και νέων ψηφιακών υδρομετρητών"!!! Πλήρης άγνοια δηλαδή. Αναγκάστηκα να εξηγήσω πως: "δεν είναι φήμη"! "Πως "όντως υπάρχει έτοιμη μελέτη υπογειοποίησης και νέων ψηφιακών υδρομετρητών." Για να ξέρουν όλοι με ακρίβεια την κατανάλωση του νερού. Ούτε αυτό δεν ήξερε! Το θεώρησε... "φήμη"!...

Αλήθεια πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας; Με φήμες; Με άγνοια; Οι αναρτήσεις και οι δικαιολογίες στο facebook δεν είναι λύση. Αν οι περισπούδαστες αοριστίες και γενικότητες για "φήμες" ήταν το σχέδιο με το οποίο αναλάβανε την διοίκηση τότε μάθετε πως αυτά δεν δίνουν λύσεις. Μάλλον πολλά δεν έχετε καταλάβει ακόμα…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας δούμε πόσες πισίνες υπάρχουν στο Συνετί, ποιοι τις έχουν και θα ανακαλύψουμε την υποκρισία και τους υποκριτές... και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι οι υποκριτές. Αξίζει στους Συνετιανούς να μείνουν χωρίς νερό, να ερημώσει το χωριό τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μήπως είστε υπερβολικός με τους κατοίκους; Μήπως λύση δεν είναι η ερήμωση, αλλά η βελτίωση;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας διαβεβαιώνω για ένα πράγμα. Διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου θα αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια, ανικανότητα και αδιαφορία στο δικαστήριο. Θα πάνε μέσα. Και οι επόμενοι θα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα για να μην έχουν τη μοίρα των προηγούμενων. Θα συγκεντρωθούν υπογραφές για μαζικές μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου από όλες τις διοικήσεις. Το μοντέλο ξεκίνησε να λειτουργεί με την εγκληματική αδιαφορία των Τεμπών και θα επεκταθεί παντού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά το πάνε πάντως.....
Στο Γαύριο θάβουν τα σκουπίδια δίπλα στα σχολεία και από ρίχνουν χώμα και πάλι σκουπίδια και ούτω καθεξής!!!
Προτάσεις της ομάδας εργασίας είναι????

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είναι χειρότερο άραγε μπαστουρωμένα πόδια ή μπαστουρωμένα μυαλά;

This comment was minimized by the moderator on the site

Να κάνουμε μεγάλες δεξαμενές να τις γεμίζουμε κοπανιστο αέρα πολύ έξυπνο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχως και φετος θα παμε με υδροφορες και διακοπες. Για οριστικες λυσεις χρειαζεται μακροχρονιος προγραμματισμος, αποφασεις και συνεπεια. Πχ. χρειαζονται μεγαλες δεξαμενες; αν ναι, που θα εγκατασταθουν; υπαρχει χωρος ή χρειαζεται απαλλοτριωση; χρειαζονται αφαλατωσεις/γεωτρησεις; αν ναι ποσες και πού; χρειαζονται νεες σωληνωσεις και πού; και ολα αυτα με τι χρηματοδοτησεις; Εννοειται βεβαια οτι η υλοποιηση θελει χρονο, οπότε τι θα γινει στο μεταξυ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Μαργαρίτα. Η ανικανότητα τους δεν είναι μόνο στην αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά επεκτείνεται και στην ανεύρεση της αιτίας για το πρόβλημα που βέβαια χωρίς αυτή, λύση δε θα βρούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο. ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ