ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Η δημοσίευση διορθώνει λάθη κι ελέγχει παραλείψεις και παρανομίες...

Οι μπάρες μπαίνουν σωστά επί καθαρισμένων πλαϊνών.

Επί ένα και πλέον μήνα το επαρχείο Άνδρου και η έπαρχος του εκτελούσαν το έργο της τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών σε διάφορους δρόμους της Άνδρου - έργο χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια που εγκρίθηκε το φθινόπωρο του 2023 επί Λάσκαρη - με εντελώς πρόχειρο και λάθος τρόπο. Υπήρχαν διάφορες αντιδράσεις κατοίκων που έβλεπαν την προχειρότητα της τοποθέτησης: μείωση του οδοστρώματος με μπάρες στο όριο της ασφάλτου, μπάρες μπροστά σε προστατευτικά τοιχία κλπ.

Οι μπάρες πριν με λάθος τοποθέτηση. Από προστατευτικές μετατρεπόντουσαν σε επικίνδυνες.

Μέχρι την ωραία μέρα που το Εν Άνδρω δημοσίευσε διαμαρτυρία αναγνώστη από το Συνετί και ταυτόχρονα δύο επώνυμες μαρτυρίες με αντίστοιχο περιεχόμενο από το facebook με σαφή αναφορά στην απουσία επίβλεψης από το Επαρχείο και την παντελή αδιαφορία της Επάρχου, που πάνω από ένα μήνα δεν είχε κάνει μια βόλτα να δει το υπό "εκτέλεση" έργο. Κυριολεκτικά υπό "εκτέλεση" καθώς είχαν βαρεθεί να καθαρίσουν τα πλαϊνά των δρόμων και έβαζαν τις μπάρες στο όριο της ασφάλτου μειώνοντας το οδόστρωμα και καθιστώντας τις προστατευτικές μπάρες... επικίνδυνες!!! Αντί προστασίας πολλαπλασίαζαν τους κινδύνους στην οδήγηση!

 

Μπάρες ακόμα και μπροστά σε προστατευτικό τοιχίο!!!

Το γράψαμε. Και τότε ξύπνησαν από τον πάνω από ένα μήνα λήθαργο Επαρχείο και έπαρχος. Η έπαρχος απάντησε στο facebook της ζωής της ευχαριστώντας τους διαμαρτυρόμενους και είπα πως "θα επιληφθεί του θέματος". Δεν το αντελήφθη, όπως είπε, γιατί είχε επαγγελματικά προβλήματα μια εβδομάδα! Παραβλέποντας πως το έργο εξελισσόταν πάνω από μήνα και δεν το είχε πάρει είδηση. Μάλλον από έλλειψη ενδιαφέροντος. Μαθαίνει γρήγορα στα πολιτικά ψέματα η εκ Ταϊλάνδης έπαρχος! Μπράβο της!

Οι μπάρες τοποθετούνται σωστά αυτή την φορά.

Και ω του θαύματος την επομένη της απάντησης της σταμάτησε η λάθος τοποθέτηση και άρχισαν τα συνεργεία να τοποθετούν σωστά τις μπάρες καθαρίζοντας τα πλαϊνά των δρόμων και βάζοντας τις μπάρες σωστά! Μπορεί η κυρία Έπαρχος να μην είχε την δημοκρατική ευαισθησία (και πως να την βρει ως πολιτικό παρακολούθημα του κ. Γ. Βρούτση) να απαντήσει στο Εν Άνδρω (όπως θα έλεγε η πολιτική δεοντολογία, αλλά ποιος την έχασε στην Άνδρο για να την βρει η έπαρχος), όμως η δημοσίευση μας την κέντρισε, την ξύπνησε. Κι αναγκάστηκε κι έκανε το σωστό. Μάλλον αρχίζει να μαθαίνει. Είναι στα πρώτα πολιτικά της βήματα.

Πρώτα καθαρίστηκε το πλαϊνό του δρόμου και μετά άρχισε η τοποθέτηση των μπαρών.

Όπως έμαθε, μετά την δημοσίευση στο Εν Άνδρω, καταγγελίας κατοίκων της περιοχής της εναντίον της στην πολεοδομία Άνδρου. Η καταγγελία - που απλώς δημοσιεύσαμε όπως εστάλη - είχε αποτέλεσμα το σταμάτημα των εργασιών στο έργο. Θυμίζουμε πως η καταγγελία έλεγε πως το τριώροφο που κτίζει σε περιοχή διωρόφων είχε προβλήματα στο ύψος. Η κ. Βρεττού απάντησε με τον γνωστό πολιτικό τρόπο: διαστρέφοντας την καταγγελία των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για το ύψος της οικοδομής. Αυτή απάντησε: για το "πλάτος και σε μήκος"!!! Το έργο σταμάτησε και είναι στις ελληνικές καλένδες μέχρι να βρεθεί άκρη.

 

Η οικοδομή της επάρχου για την οποία έκαναν καταγγελία στην πολεοδομία οι περίοικοι.

Να σημειώσουμε πως στην απάντηση της κ. Βρεττού υπήρξε και επίθεση εναντίον μας!!! Γιατί; Γιατί δημοσιεύσαμε την καταγγελία των κατοίκων! Δηλαδή, θα είμαστε καλοί αν πράτταμε ότι πράττουν τα προσκείμενα σε αυτήν ΜΜΕ, που πλήρως παρασιώπησαν το όλο θέμα! Αυτή είναι η αντίληψη της περί δημοκρατίας; Λίγο Ταϊλανδέζικη την βρίσκουμε! Αλλά που θα πάει θα μάθει περί δημοκρατίας και διαλόγου στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι δημοσιεύσεις δεν μιλάνε για "σκάνδαλα" - όπως διαστρέφεται η λογική - αλλά για λάθη, παραλείψεις η παρανομίες. Και στο τέλος επέρχεται η διόρθωση ή η αποκατάσταση της νομιμότητας. Όπως συνέβη και στις περιπτώσεις της κ. Βρεττού...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι φωτογραφίες είναι αναγνωστών ή δημοσιευμένες στο FB.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσετε σε κάτι;;;;μήπως να μου λέγατε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το προστατευτικό τοιχίο να το φωτογραφήσω ;;;;παρακαλώ ενημερώστε με για το ακριβές σημείο.....Ευχαριστώ πολύ

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκτός ων άλλων διαβάζουμε σχόλια απλών ανθρώπων - συμπολιτών μας - που δυστυχώς δεν διαθέτουν καμία απολύτως γνώση περί Οδικής Ασφάλειας ! Επομένως οφείλει να εξηγηθεί ότι η πρόσκρουση οχήματος σε συμπαγές εμπόδιο (όπως το τοιχείο της φωτο.) προκαλεί σαφώς μεγαλύτερες ζημιές στο όχημα έως και τον θάνατο των επιβαινόντων . Οι μεταλλικές μπάρες , καθώς έχουν περιθώρια ελεγχόμενης παραμόρφωσης (λόγω του υλικού αλλά και της πάκτωσης τους στο έδαφος) επιτρέπουν να υπάρξει η επιβράδυνση και η ελαχιστοποίηση της Ορμής πρόσκρουσης , οπότε και οι ζημιές στο όχημα θα είναι μικρότερες και ο τραυματισμός των επιβαινόντων σε αυτό ελαφρύτερος . Παρακολουθήστε και την τηλεοπτική εκπομπή του πρώην οδηγού Αγώνων κύριου Στεφανή , για να μάθετε κάποια βασικά για την Οδική Ασφάλεια !

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεί που λέτε ότι έχουν μπει μπάρες στο προστατευτικό τοιχίο κάτι δεν πάει καλά. Όπως φαίνεται στην φωτο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπάρχει ένα κενό βαθούλωμα από τον δρόμο μέχρι το τοιχίο .Δεν μπορεί να πέσει εκεί αυτ/το εάν δεν υπάρχουν οι μπάρες;;;;;;;;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εμείς ΔΕΝ λέμε ΤΙΠΟΤΑ. Ο κάτοικος της περιοχής το έγραψε σε λεζάντα του στο FB. Αλήθεια, που βλέπετε εσείς το κενό για να πέσει αυτοκίνητο; Εμείς πάντως δεν βλέπουμε τίποτα τέτοιο. Να σας πούμε πως η ίδια η έπαρχος σε ανακοίνωση της τον ευχαρίστησε δημόσια που της υπέδειξε την κακοτεχνία.
Πράγματι κάτι δεν πάει καλά αλλά με όσα γράφετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro