ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ Κυριάκος Θωμάς αναφέρεται με δήλωση του στη διαδικασία για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο: 

“Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άνδρου μας αφορά όλους. Από τη διαμόρφωση του, θα εξαρτηθεί η ανάπτυξη του νησιού μας τα επόμενα χρόνια, η περιβαλλοντική ισορροπία και η αξιοποίηση των περιουσιών των πολιτών.

Μέσα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθοριστούν χρήσεις γης (περιοχές τουριστικής ανάπτυξης, κτηνοτροφικές κτλ), θα οριοθετηθούν οικισμοί με πιθανότητα επέκτασης των ορίων τους, θα καθοριστούν  νέοι συντελεστές  δόμησης, θα χωροθετηθούν οι  οχλούσες δραστηριότητες κ.α.

Όλοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία και πόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι να ενημερωθούν οι πολίτες, να υπάρξει διαβούλευση, να κατατεθούν προτάσεις. Ο μόνος που δεν το αντιλαμβάνεται είναι ο κ. Σουσούδης που υποβαθμίζει τη διαδικασία, δεν επιθυμεί τη συμμετοχή των πολιτών, δεν θέλει να ακούγεται η γνώμη τους.

Για αυτό και επέλεξε να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες σε μια συγκέντρωση για την οποία κανείς δεν ενημερώθηκε αφού η ανακοίνωση της έγινε μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου. Για αυτό και δεν υπήρξε συμμετοχή, προφανώς αυτός ήταν ο σκοπός του.

Για την παράταξή ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι το πιο σημαντικό ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία. Αποτελεί τον αναπτυξιακό χάρτη του νησιού μας και για αυτό πρέπει να διαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες.

Σήμερα καταθέτουμε μια συνθετική πρόταση τριών σημείων  σε αυτή την κατεύθυνση:

1ον) Να ανασταλεί η σχετική διαδικασία έως τις 31 Αυγούστου γιατί είναι προφανές ότι εντός της τουριστικής περιόδου η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ασχολείται με την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

2ον) Να οργανωθούν μέσα στο Σεπτέμβριο , ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών σε Χώρα, Κόρθι, Μπατσί και Γαύριο.

3ον) Να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο , έχοντας και το σύνολο των προτάσεων πολιτών και φορέων.

Η πρόταση μας αυτή είναι συνθετική, δίνει διέξοδο στον κ. Σουσούδη και εκφράζει την κοινή λογική. 

Ελπίζουμε να την αξιοποιήσει.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επίσης να ελεγχθούν οι καταπατήσεις ακόμα και μέσα στην Χώρα.
Όπως για παράδειγμα από την στροφή Τρικόγλου σε ευθεία γραμμή μέχρι την παρακαμπτήριο είναι στα σχέδια πλατιές σκάλες πλάτους 6 μέτρων όπως αυτές που υπάρχουν παράλληλα σε άλλα δύο σημεία .
Και μάλιστα στην αρχή υπάρχουνι εν εξελίξει μπετά στα σκαριά.Με τί άδεια;

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας ευχαρηστουμε δια την καλη σας ενημερωση παντα δικαιη και σωστη.
Θα παρακαλουσα τον Δημο μας να κανει ενα γρηγορο ελεγχο ποσο τις εκατο των κατοικων της Ανδρου
δηλωνουν πραγματικα τετραγωνικα των σπιτιων τους ???? ΠΧ με το τοπογραφικο που εγω εβγαλα απο το 2020
μεχρι το 2023 πληροσα προστημα 520 Ε [ για μια διαφορα απο 300 στα 340 τμ] Σας βεβαιω οτι περιπου ενα 70%
το δηλωνει κατω απο 100 τμ Αυτο ειναι μεγαλη αδικια. Ευχαρηστω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα έχει λίγο μπερδεμένα στον νού του ο αξιότιμος κύριος Θωμάς ! Προφανέστατα λόγω άγνοιας των ειδικών Πολεδομικών ορολογιών !
Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) δεν είναι και Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) !
Το πρώτο είναι το πλέον σύγχρονο Πλαίσιο Σχεδιασμού για ολόκληρο το νησί και το αναθέτει κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού το ΥΠΕΝ μέσω του Τ.Ε.Ε. σε Μελετητικά γραφεία με την κατάλληλη σύνθεση.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήταν το παλαιότερο αντίστοιχο εργαλείο Πολεοδομικού Σχεδιασμού , που όμως εκπονούνταν κατόπιν και πάλι ανοικτού διαγωνισμού σε Μελετητικές Ομάδες (από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ ή ΥΠΕΚΑ) σε επίπεδο όμως αυτοτελούς οικισμού . Έτσι για την Άνδρο υπάρχουν 3 Γ.Π.Σ. - από το 1987 - για την Χώρα , το Γαύριο και τον Όρμο Κορθίου .
Έτσι όταν σήμερα μιλάμε για Γ.Π>Σ. μιλάμε για κάτι παρωχημένο που απλά δεν υφίσταται πλέον !