Το "εν Άνδρω" στη νέα περίοδο

 Του Διαμαντή Μπασαντή

  

Σκίτσο Τ. Χαλάς

Ξεκινήσαμε πέρσι αυτή την προσπάθεια επικοινωνίας  με στόχο να μιλήσουμε για πολιτισμό, για πολιτική, για λογοτεχνία, για ιστορία. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια για να συναντήθουμε και να συζητήσουμε μαζί σας παρουσιάζοντας στην πορεία ότι καλύτερο είχε και έχει η Άνδρος.

 

 

Ξεκινήσαμε μερικοί φίλοι και συνεργάτες στο τέλος Νοέμβρη του 2013 με πρώτη αναφορά μας ένα αφιέρωμα στην ταινία Μικρά Αγγλία. Από τότε έχουμε "ταξιδέψει" πάνω από έναν χρόνο στον φιλόξενο χώρο του διαδικτύου με δεκάδες αφιερώματα και εκατοντάδες κείμενα.

 

H μέχρι σήμερα διαδρομή μας αποτυπώθηκε σε 840 αναρτήσεις, τις οποίες διάβασαν χιλιάδες αναγνώστες. Συνταξιδέψαμε παρέα σε πολλά δημοσιογραφικά είδη λόγου: άρθρα, χρονογραφήματα, σχόλια, χιουμοριστικά, ναυτικές ιστορίες, πρωτότυπες συμβολές, προεκλογικές αντιπαραθέσεις, πολιτικά κείμενα, συνεντεύξεις, απολογισμούς σημαντικών εκδηλώσεων, σημαντικές ειδήσεις, επιστημονικές συμβολές, ιστορικά κείμενα κλπ.

 

Από ολές τις διαδρομές μας ξεχωρίζουμε δύο που βρεθήκαμε δίπλα στην κοινωνία της Άνδρου με άμεσο και πρωτότυπο τρόπο. Η πρώτη αναφέρεται στην προεκλογική περίοδο που κορυφώθηκε την βραδιά των εκλογών τον Μάιο 2014 όπου είχαμε για πρώτη φορά στην Άνδρο απευθείας κάλυψη των εκλογικών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα μας. Η δεύτερη τον Οκτώβριο 2014 όταν καλύψαμε στην ιστοσελίδα μας σε συνεχή ροή και με εγκυρότητα τις κρίσιμες ώρες και μέρες των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν το νησί μας. Καταφέραμε με τον τρόπο αυτόν να καλύψουμε πάρα πολλές χιλιάδες αναγνώστες στην Άνδρο και στην Αθήνα μέσα σε λίγες ώρες. 

 

Και ακόμα ξεχωρίζουμε άλλες δύο περιπτώσεις που "συνταξιδέψαμε" και στον χώρο των εντύπων. Αρχικά να αναφέρουμε μια σημαντική συνεργασία του "εν Άνδρω" με το πανελλήνιο λογοτεχνιό/πολιτιστικό περιοδικό "δέκατα". Σχεδιάσαμε και εκδώσαμε το καλοκαίρι του 2014 ένα μοναδικό συλλογικό αφιέρωμα για την Άνδρο που κυκλοφορήσε στην Άνδρο και σε όλη την Ελλάδα. Στο αφιέρωμα παρουσιάσαμε την ιστορία, την λογοτεχνία, τις τέχνες, την ναυτοσύνη και τον πολιτισμό του νησιού μας.

 

DEKATA0001

 

Ακολούθως σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg σχεδιάσαμε και εκδώσαμε μια ξεχωριστή μονογραφία με θέμα «Η Μονή Παναχράντου στο διάβα του χρόνου». Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν μέσα από ένα σύγχρονο και συνοπτικό βιβλίο ιστορικές, πολιτισμικές και επιστημονικές αναφορές για το παλαιότερο μοναστήρι της Άνδρου.

MONHANAXRANTOU0001ll

 

 

Σήμερα, με την τεχνολογική αναβάθμιση της πλατφόρμας μας, το «εν Άνδρω» εισέρχεται σε μια νέα περίοδο. Μαζί με αρκετούς νέους συνεργάτες που προστέθηκαν στην πορεία. Στόχος μας να συνεχίσουμε και να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς.

Για την ώρα κάνουμε ένα ακόμα βήμα ανοίγοντας τις στήλες μας σε όλους σε ένα μόνιμο διάλογο. Μέχρι σήμερα ο διάλογος μαζί σας διεξαγόταν στο facebook. Από σήμερα όποιος θέλει μπορεί να σχολιάζει απευθείας στην ιστοσελίδα μας. Κάτω από κάθε δημοσίευση υπάρχει ειδικό κουτάκι όπου μπορείτε να γράψετε  απλώς ένα όνομα και να αφήσετε το σχόλιο σας. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα συμβάλουμε σε έναν υπεύθυνο και δημιουργικό διάλογο όπως συνέβη μέχρι σήμερα και από τις σελίδες του facebook όπου επίσης θα συνεχίσουμε να τα λέμε.

Ελπίζουμε να συνταξιδέψουμε και στη νέα περίοδο με τους καλύτερους οιωνούς. Καλοτάξιδοι, λοιπόν, όλοι μας…

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet