"εν Άνδρω": Οι εθνικές εκλογές του 2015

 

Το εν Άνδρω ανοίγει τις σελίδες του στους υποψηφίους της Άνδρου και στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που συμμετέχουν στις εκλογές και παρουσιάζει τις θέσεις και τις απόψεις τους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Έχουν γίνει μέχρι στιγμής 6  αναρτησεις αναρτήσεις (11/1, 13/1, 15/1, 17/1, 18/1, 21/1, 22/1):

  

Αγγελική Συνοδινού

τ. Δήμαρχος Σερίφου (2 τετραετίες)

Υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ

 

"Ποτέ δεν ήμουν των "θα", πάντα ήμουν στο πεδίο της πρακτικής εφαρμογής. Έτσι, στη συνέντευξή μου στον ΑΝΤ 1 προχθές Δευτέρα είχα την ευκαιρία να μιλήσω για το τι πρέπει να γίνει στις Κυκλάδες και για το ότι πρέπει πια να μπουν στη Βουλή άνθρωποι της πράξης, της εφαρμογής των νόμων, που να ξέρουν τι χρειάζεται για να μην είναι τα νομοθετήματα μη εφαρμόσιμα κείμενα και που να ξέρουν να συντάσσουν και να ψηφίζουν νόμους πραγματικά χρήσιμους και πρακτικά αποτελεσματικούς"

Η Αγγελική Συνοδινού είναι αρχιτέκτων – περιφερειολόγος. Υπήρξε σύμβουλος υπουργείου Τουρισμού, πρόεδρος Π. Ι. Κ. Π. Α , ΓΓ υπουργείου Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας, μέλος ΔΣ Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Ακόμα υπήρξε στη δεκαετία του 1980 νομάρχης Δωδεκανήσου, νομάρχης Ανατολικής Αττικής. Και τέλος δήμαρχος Σερίφου 2003-2010 με πολλά έργα.

 

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Κατέρχομαι στις εκλογές, για να ζητήσω τη ψήφο του Κυκλαδίτικου λαού, άλλη μια φορά, όπως και το 2012. Το 2012, ο κ. Σαμαράς, πήρε τις εκλογές με τις πολλές υποσχέσεις και τα 18 του σημείο, από τα όποια δεν υλοποίηση όπως όλοι γνωρίζουμε, ούτε ένα!

Σε αυτές τις εκλογές φοβούμενος τα 19 καταστροφικά σημείο που αναφέρονται στο email Χαρδούβελη, δεν αναφέρει κανένα. Εγώ όμως θα ήθελα να επισημάνω μερικά από αυτά γιατί άπτονται άμεσα του Κυκλαδίτικου κόσμου. Καi θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι ένα απλό email, αλλά μια ολοκληρωμένη συμφωνία μεταξύ δανειστών και συγκυβέρνησης. Έτσι ξεκινώντας από την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αυξάνοντας τον ΦΠΑ στην εστίαση και στο κατάλυμα, καθώς και στα φάρμακα, δημιουργεί ένα αδιέξοδο σε έναν κόσμο που η βασική του πηγή εσόδων που είναι ο τουρισμός.

Ταυτόχρονα με την μείωση των συντάξεων και των μισθών, την αύξηση της φορολογίας ξεκληρίζει την μικρή επιχείρηση και τον εργαζόμενο ή  συνταξιούχο.

Εμείς σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες, πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, πάρα μόνο επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα δεδομένα, έχοντας σαν σημαία μας το "πρώτα ο άνθρωπος". Προσωπικά, και για τα 2, 5 αυτά χρόνια, σαν πολιτευτής Κυκλάδων, προσπάθησα με τις μικρές δυνάμεις που διέθετα σαν πολιτευτής αλλά και σαν κόμμα, να αναδείξω τα προβλήματα των Κυκλάδων, κάνοντας διάφορες ερωτήσεις, συγκεκριμένα για την Πάρο στο θέμα του κέντρου υγείας, θέμα διακομιδών ασθενών, θέμα αεροδρομίου, μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος. Έχω βρεθεί πολύ κοντά με τον κόσμο, γιατί είμαι ένας από αυτούς, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ένας αγανακτισμένος εργαζόμενος που αποφάσισε να κτυπήσει το σύστημα εκ των έσω! Κατεβαίνω λοιπόν σε αυτές τις εκλογές και διεκδικώ τη ψήφο του κόσμου, πρώτα για το κίνημα μας, προκειμένου να υπάρχουμε στην Βουλή σαν εγγυήτρια δύναμη απέναντι σε κάθε αλαζονεία, αλλά και ατομικά ζητώ τη ψήφο σας προκειμένου να υπάρχει μια δυνατή Κυκλαδίτικη φωνή στη Βουλή

 

Δύο πολιτικές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 στις 8.00 μ.μ. στην Χώρα Άνδρου:

(α) Στο ξενοδοχείο "Νίκη" θα γίνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος.

(β) Την ίδια μέρα και ώρα στην Λέσχη Ανδρίων ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Πομόνης θα κεράσει τους φίλους του ένα κρασί δικής του παραγωγής και για θα ανταλλάξει μαζί τους απόψεις, πικρίες, προβληματισμούς και ιδέες.

 

 

Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές

Του Βασίλη Πομόνη

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, θα ήθελα να σας εκθέσω κάποιες σκέψεις, όσον αφορά τη συμμετοχή μου στις εκλογές της Κυριακής, σαν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων. Πριν απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα όργανα της παράταξης για την τιμή της πρόσκλησης στον αγώνα, τη δυσκολότερη ώρα, τόσο για την παράταξη, όσο και για την πατρίδα. Δεδομένο το οποίο θεωρώ ότι δέχονται όλοι χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση.

Οποιοσδήποτε αναμιγνύεται στα κοινά πρέπει, κατά την άποψή μου, να έχει ξεκαθαρίσει δύο θέματα: α) ΓΙΑΤΙ και β) ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ.

ΓΙΑΤΙ:Eπειδή κάθε άνθρωπος, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, θα πρέπει να προσπαθήσει κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας του να φανεί χρήσιμος  εμπράκτως και για το κοινωνικό σύνολο, εφαρμόζοντας και αναδεικνύοντας όσα υποστηρίζει στον ιδιωτικό του βίο και στο στενότερο κύκλο των φίλων του. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει να προσφέρει έστω και το παραμικρό και δεν προσφερθεί να το κάνει, τότε έχει περάσει απ’ αυτή τη ζωή «τράνζιτ», όπως λένε οι Ανδριώτες ναυτικοί.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ: Επειδή η ώρα είναι πραγματικά δύσκολη. Επειδή όσοι μείνουμε άπρακτοι και ουδέτεροι σ’ αυτή την καθοριστική συγκυρία, δεν θάχουμε τι απολογία να δώσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας, όταν θα κληθούμε. Και να είστε σίγουροι  ότι και θα κληθούμε και θα ερωτηθούμε. Αμείλικτο το ερώτημα: Προειδοποίησες για τις συνέπειες; Επεσήμανες τις ευθύνες;;

Φίλες και φίλοι. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να είμαστε ένα μόνο βήμα πριν από έναν ακόμη διχασμό. Η μια πλευρά ισχυρίζεται ότι έρχονται  τα τέρατα, η δε άλλη (λες και της αρέσει), κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει βάση στην επισήμανση αυτή. Διακηρύσσει ότι έρχεται σαν τιμωρός για να επιβάλει ποινές σε όσους είχαν διαφορετική πολιτική άποψη. Θεωρεί εκ προοιμίου εγκληματίες αυτούς που έκριναν διαφορετικά, χωρίς να αναγνωρίζει τίποτα ως θετικό. Όμως, με το (κάθε φορά) άκριτο ξεθεμελίωμα όσων έκαναν οι εκάστοτε προηγούμενοι, επειδή απλώς υπήρξαν και προηγούμενοι και δεν ξεκινά κάθε φορά η ιστορία από τους εκάστοτε «σωτήρες», δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να καταστρέφουμε την πατρίδα. Με την άρνηση να αποδεχθούμε έστω και το παραμικρό θετικό που έγινε, με τη γενικά μηδενιστική αντίληψη η πατρίδα δεν κάνει βήμα μπροστά. Και έστω και αν δεν κάνει βήματα πίσω, θα βρεθεί τελευταία, αφού οι άλλοι λαοί, έστω και αν έχουν και αυτοί τις διαφωνίες τους, προσθέτουν καθείς ένα λιθαράκι σε κάποιο απ’ αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, κάνουν έστω μισό βήμα μπροστά. Δηλαδή μας ξεπερνούν γιατί δεν τρώνε τις σάρκες τους όπως εμείς!

Αυτή την επισήμανση, ότι δηλαδή από τη μια πλευρά κυριαρχεί ένας λόγος και μια νοοτροπία εντελώς μίζερη και από την άλλη έχει χαθεί παντελώς η αίσθηση του μέτρου, έρχεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ και όσοι το στηρίζουμε. Αυτόν τον λόγο ερχόμαστε να αρθρώσουμε στην Κυκλαδίτικη και την Ελληνική κοινωνία. Και το λόγο αυτόν της καταλλαγής, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας από μια παράταξη που έπαθε (όχι μόνο από δικά της λάθη) και έμαθε, πρέπει να τον ακούσει με προσοχή καθένας από μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως εμείς που μετέχουμε στη διαδικασία και ζητάμε την ψήφο σας, εξηγώντας το «ΓΙΑΤΙ» και το «ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ», θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Καλή ψήφο.

Άνδρος 18 Ιανουαρίου 2015                                      

 

 

 

 

 

Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία

Του Νίκου Χρυσόγελου

Συν-επικεφαλής του σχήματος Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά,

υποψηφίου Β’ Αθηνών

Η λιτότητα δεν είναι η απάντηση στα σοβαρά προβλήματα που είχε η χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία. Είναι η ώρα των βαθιών αλλαγών σε επίπεδο πολιτικής και κυβέρνησης, προς μια νέα προοδευτική κατεύθυνση που θα βασίζεται στον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, στην οικολογική και κοινωνική καινοτομία, με αξιοποίηση των ευρωπαϊκών συμμαχιών και εργαλείων. Μαζί μπορούμε καλύτερα. ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επιδιώκουμε αλλαγή πολιτικών και κυβέρνησης αλλά αλλαγή που μας οδηγεί στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

Το παράδειγμα της υγείας είναι χαρακτηριστικό. Το σύστημα υγείας στη χώρα μας καταρρέει και αυτό είναι εις βάρος όλων μας. Η οργάνωση και παροχή υπηρεσιών υγείας έχει καταστεί σχεδόν αδύνατη. Η λύση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος δεν είναι οι περικοπές. Άλλωστε, η υποβάθμιση των υπηρεσιών επιδεινώνει την δημόσια υγεία και τελικά αυξάνει το συνολικό κόστος του συστήματος της υγείας. Η κρίση αλλά και οι κυβερνητικές επιλογές οδήγησαν σε αύξηση της δημόσιας νοσοκομειακής περίθαλψης σε ποσοστό 30%, ενώ οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κατά 20% ή περισσότερο. Καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις και περικοπές σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα στον νησιωτικό χώρο. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, εξαιτίας της ανεργίας και των περιοριστικών πολιτικών, μένει πλήρως εκτός συστήματος υγείας ακριβώς τη στιγμή που η πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν διαθέτουν επαρκές εισόδημα για να επιβιώσουν υποχρεώνονται εδώ και μήνες να πληρώνουν οι ίδιοι τους γιατρούς και τα φάρμακά τους.  

Ο τομέας της υγείας... ασθενεί και χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, αλλά όχι με τον βίαιο, άδικο κι ανορθολογικό τρόπο που επιχειρείται.

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα αντιμετώπιζε παθογένειες και προβλήματα ακόμα και πριν την κρίση. Ήταν ένα σύστημα αρκετά γραφειοκρατικό και δεν είχε προσανατολισμό προς την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών. Επομένως, η μεταρρύθμιση του συστήματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Είναι επιτακτική. 

Μοναδική προτεραιότητα της προωθούμενης πολιτικής είναι βασικά οι περικοπές. Οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία σε άλλες χώρες, όπως η Φιλανδία και η Γερμανία, προέκυψαν ως αποτέλεσμα αξιολογήσεων και διαλόγου με τους πολίτες. Στην Ελλάδα, η συμμετοχή των πολιτών και των ασθενών στην αξιολόγηση και μεταρρύθμιση του συστήματος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, αν και αυτό είναι εντελώς απαραίτητο για να αναδιοργανωθεί το σύστημα υγείας με στόχο να είναι αποτελεσματικό, φιλικό και δίκαιο για τον χρήστη. Αν υπήρχε ένας ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες, τους ασθενείς και τις κοινωνικές οργανώσεις οι αποφάσεις που λαμβάνονται θα ήταν διαφορετικές. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισημαίνεται ο ρόλος της συμμετοχής πολιτών και ασθενών στην διαμόρφωση των πολιτικών και στον τομέα της υγείας.  

Μεγάλο μέρος των πολιτών έχει μείνει χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας επειδή έχουν χάσει την ασφάλισή τους και είναι άνεργοι. Αυτό είναι παράλογο για μία ευρωπαϊκή χώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ανθρώπους που οι περισσότεροι πλήρωναν επί χρόνια τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στόχος της μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας πρέπει να είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος με κεντρικούς άξονες τον προσανατολισμό του στις ανάγκες των πολιτών, στην πρόληψη, στην πρωτοβάθμια φροντίδα και περίθαλψη, στην καινοτομία, στην αξιοποίηση εμπειριών οργάνωσης κοινοτικών συστημάτων υγείας, σε εφαρμογές τηλε-ιατρικής ιδιαίτερα σε νησιωτικές κι απομακρυσμένες περιοχές, στην πρόσβαση σε ασφαλή, χαμηλότερου κόστους γενόσημα φάρμακα αλλά κι σε εναλλακτικές στρατηγικές πρόληψης κι αντιμετώπισης των ασθενειών.

 

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15/1/2015: ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ: Ο κ. Τσίπρας γράφει στην Handelsblatt του Βερολίνου και η εφημερίδα του απαντά.

Ανοικτή επιστολή απεύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στους Γερμανούς πολίτες μέσω της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Την επομένη υπήρξε απάντηση της εφημερίδας και δηλώσεις της κ. Μέρκελ. Διαβάστε αποσπάσματα από την ανοικτή επιστολή και την απάντηση της μεγάλης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας που εκφράζει το βιομηχανικό κατεστημένο της Γερμανίας και τα συμπεράσματα δικά σας:

 

“…Με τη σημερινή μου ανοιχτή επιστολή επιθυμώ να σας καταθέσω μια διαφορετική αφήγηση από όσα γνωρίζετε, για όσα έγιναν για την Ελλάδα από το 2010 και μετά. Και κυρίως επιθυμώ να καταθέσω με ειλικρίνεια αυτό που προτείνει και επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν στις 26 του Γενάρη είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση των Ελλήνων.

Το 2010 το ελληνικό κράτος έπαψε να μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος του. Δυστυχώς η επίσημη Ευρώπη αποφάσισε να προσποιηθεί ότι αυτό το πρόβλημα μπορούσε να ξεπεραστεί με το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία υπό τον όρο δημοσιονομικών μέτρων που, με μαθηματική ακρίβεια, θα συρρίκνωναν το εθνικό εισόδημα από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν τόσο τα νέα όσο και τα παλαιότερα δάνεια. Ένα πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε σαν να ήταν πρόβλημα ρευστότητας. Υιοθετήθηκε, με άλλα λόγια, η νοοτροπία του κακού τραπεζίτη ο οποίος, αντί να παραδεχθεί ότι δάνειο που παρείχε σε πτωχευμένη εταιρεία «έσκασε», την δανείζει κι άλλα ποσά προσποιούμενος ότι τα παλαιά δάνεια παραμένουν εξυπηρετούμενα και επεκτείνονοντας την χρεοκοπία στο διηνεκές.

Δεν χρειαζόταν παρά κοινός νους για να δει κανείς ότι η εφαρμογή του δόγματος «extend and pretend» («επέκτεινε και προσποιήσου») στην περίπτωση της χώρας μου θα κατέληγε σε τραγωδία. Ότι αντί για την σταθεροποίηση της Ελλάδας έστηνε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση που υπονομεύει τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Το κόμμα μας, και εγώ ο ίδιος, διαφωνήσαμε με την δανειακή συμφωνία του Μαίου του 2010 όχι γιατί η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι μας δεν μας έδωσαν αρκετά χρήματα αλλά γιατί μας δώσατε πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι έπρεπε, κι απ’ ότι είχαμε δικαίωμα να δεχθούμε. Χρήματα τα οποία ούτε θα βοηθούσαν τον ελληνικό λαό, καθώς έπεσαν στην μαύρη τρύπα του χρέους, ούτε και θα σταματούσαν την συνεχή διόγκωση του δημόσιου χρέους το οποίο οι εταίροι μας θα αναγκάζονταν να μετακυλίουν στο διηνεκές με μεγάλο κόστος για τους πολίτες τους.

Και αυτή την αλήθεια την ήξεραν καλά οι Γερμανικές κυβερνήσεις και δε σας την φανέρωσαν ποτέ…

…Παρά την οφθαλμοφανή αποτυχία της, η λογική της «προσποίησης και επέκτασης» εφαρμόζεται συστηματικά και σήμερα. Η δεύτερη δανειακή συμφωνία, του 2012, φόρτωσε κι άλλο ένα τεράστιο ποσό χρέους στους ισχνούς ώμους του ελληνικού κράτους, «κούρεψε» τα ασφαλιστικά ταμεία, έδωσε νέο έναυσμα στην ύφεση, και χρηματοδοτεί μια νέα κλεπτοκρατία με τα δανεικά των εταίρων μας…

Hαλήθεια είναι πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όσο η ελληνική κοινωνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς συνεχούς δημοσιονομικού εικονικού πνιγμού (fiscal waterboarding). Η εμμονή σε αυτές τις αδιέξοδες, μισανθρωπικές πολιτικές, στην άρνηση της απλής αριθμητικής, κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο πολλά, την ώρα που καταδικάζει έναν περήφανο λαό στην αναξιοπρέπεια. Και το χειρότερο: Με αυτό τον τρόπο οι Έλληνες στρέφονται εναντίον των γερμανών, οι γερμανοί εναντίον των Ελλήνων, και η ιδέα μιας δημοκρατικής Ενωμένης Ευρώπης πλήττεται βάναυσα…

…Στόχος μας είναι, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μια Νέα Συμφωνία για όλη την Ευρωζώνη εντός της οποίας να μπορεί και ο δικός μας λαός να αναπνεύσει, να δημιουργήσει, να ζει με αξιοπρέπεια. Με χρέος κοινωνικά βιώσιμο. Με χρηματοδότηση της ανάπτυξης, που είναι η μόνη διέξοδος από τη κρίση σε αντίθεση με την αποτυχημένη συνταγή της λιτότητας που ανακυκλώνει την ύφεση…

 

Μια ημέρα μετά την ανοιχτή επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τους αναγνώστες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η εφημερίδα του απαντάει:

Ο τίτλος του άρθρου της Handelsblatt είναι:

«Δεν φοβίζει τόσο μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το Βερολίνο. Ο κυβερνητικός συνασπισμός χαιρετίζει τους μετριοπαθείς τόνους. Οι οικονομολόγοι θεωρούν μερικές απαιτήσεις δικαιολογημένες».

Και ανάμεσα σε άλλα η εφημερίδα γράφει:

…Εάν ο χαρισματικός αρχηγός του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, απειλείται η Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, ψιθύριζε ένας Γερμανός υπουργός… Μια εβδομάδα αργότερα φαίνεται ότι τα φαντάσματα εξαφανίστηκαν. Η γερμανική κυβέρνηση έλεγε πια πως ‘η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, ενώ η καγκελάριος Μέρκελ δήλωνε την προηγούμενη Πέμπτη "διανύσαμε μαζί μια μεγάλη απόσταση και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα διανύσουμε και την υπόλοιπη από κοινού".

 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, 13/1/2015: Γιώργος Χριστόπουλος (ΝΔ - Κυκλάδες), Μαρία Μπουκουβάλα (ΝΔ - Κυκλάδες - Άνδρος)

  Με ρωτούν συχνά, γιατί αποφάσισα να πολιτευθώ στις Κυκλάδες, κατά την δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων είκοσι ετών στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, όπου στα κόμματα εξουσίας, οι στροβιλισμοί και οι ανακατατάξεις της τρέχουσας οικονομικής  συγκυρίας, πρόκειται να  αναδείξουν νέα σχήματα, ακόμα και να καθιζάνουν σε ποσόστωση, με ανατρεπτικό αποτέλεσμα.

  Πολλοί θεωρούν τη Νέα Δημοκρατία “χαμένη”, σύμφωνα με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων αλλά και την τάση, που επικρατεί, να δοθεί “ψήφος διαμαρτυρίας”,  με χαρακτήρα τιμωρίας και εκτόνωσης δίκαιων απωθημένων. Λησμονούν, ότι η κοινωνία αντικατοπτρίζει το πολιτικό σύστημα. Ότι η κατάρρευση της οικονομίας, οφείλεται πρωτίστως στις επιλογές μας προς κατεύθυνση, πολλών  “ξεπερασμένων” πολιτικών γραφείων της μεταπολιτευτικής περιόδου, που λειτούργησαν με χαρακτήρα “νεο-κοτζαμπασισμού”, αποτελώντας από γραφεία ευρέσεως εργασίας, ως και γραφεία κοινωνικής εξυπηρετήσεως. Και δυστυχώς, τείνουν να καταλήξουν γραφεία ευρέσεως πανάθλιων μισθολογικά απασχολήσεων εντός  κοινωνίας συσσιτίων!

Εκείνο, που με εξοργίζει, είναι το γεγονός, ότι επιμελώς απόκρυπταν επί σειράν ετών, την οικονομική υποτέλεια της χώρας, σε ατέρμονα δανειακά σχήματα και ουδείς απετόλμα να θέσει δάκτυλο επί του τύπου των ήλων, χωρίς να καταστεί πολιτικά και “συστηματικά” ανεπιθύμητος .

  Επομένως, εφόσον μου ζητείται ουσιαστικά να αυτοπροσδιορίσω το πολιτικό στίγμα, που εκπέμπω, θα προσπαθήσω όπως πάντα με λίγες γραμμές, διότι επίσης πιστεύω ότι, τα πολλά λόγια, δεν είναι μόνον φτώχεια, όπως λέει ο λαός, αλλά πολλές φορές, σαν την παχιά σάλτσα , συγκαλύπτουν το σάπιο κρέας.

 Και εγώ, με τη σειρά μου, αισθάνθηκα οργή, αδικία, ταπείνωση, αναξιοπρέπεια, όταν μετά από 28 έτη έντιμης εργασίας, θεωρήθηκα επαίτης της Ευρώπης, συρρικνώθηκε το εισόδημά μου και απειλείται η ευημερία μου. Περιουσίες, που συλλέχθηκαν με κόπους μιας ζωής, στερήσεις πάππου προς πάππου,  εμφανίζονται ως  στόχος ρευστοποίησης, προς άγνωστη κατεύθυνση.

 Ο Έλληνας ΕΠΕΝΔΥΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ.  Αυτό, χτυπιέται ανηλεώς, κατά τη γνώμη μου.

 Επίσης, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ. Και τούτο βάλλεται, επίσης.

Ξενίζει, τους δανειστές μας. Τόσα παιδιά, μορφωμένα, εξειδικευμένα, πανάξια και τόση έλλειψη οργάνωσης επαγγελματικών δομών, με βάση τους εθνικούς μας πόρους! Αυτό, “ξενίζει” και εμένα, φίλοι μου συμπατριώτες, ενώ κάθε δομή κοινωνικού ιστού απειλείται με κατάρρευση

Θέλησα λοιπόν , να ευρεθώ εντός του μηχανισμού, μέσα από έναν οικείο πολιτικό χώρο, με διακήρυξη δημοκρατικών και ηθικών αξιών, παραδοσιακών και ελευθερία σκέψης.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, με όλα της τα λάθη- διότι ουδείς υπήρξε ποτέ κατέχων το αλάνθαστο, είναι χώρος, που εμπιστεύομαι, παρά τις αντίξοες καταστάσεις και παρά τις όποιες διαφωνίες μου κατά καιρούς. Είναι χώρος φιλικός και φιλελεύθερος. Είναι χώρος ασφαλής, ανέκαθεν ήταν .

Δεν βαρύνεται με τις υπερβολές του Π.Α.ΣΟ.Κ., το οποίο μεταλλάχθηκε, στην ακαταστασία και το μωσαϊκό τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Στα αριστερά κόμματα, υφίσταται μεν κριτικός συλλογισμός, αλλά επί της ουσίας, οποιοδήποτε κόμμα, μιλά για ανάκαμψη της οικονομίας, με μέσον την αναδιανομή, του ήδη συσσωρευμένου πλούτου, είναι κόμμα με στείρα σκέψη και επικίνδυνους πειραματισμούς.

Χωρίς οικονομική αυτάρκεια, καμία χώρα, δεν νοείται να μιλά για Δημοκρατία, δυστυχώς!

 Γιατί λοιπόν, η γιατρός Μαρία Μπουκουβάλα έρχεται στις Κυκλάδες;

Πρώτα από όλα, λόγω καταγωγής, από τις Στενιές της Άνδρου, τόπο, όπου ο αείμνηστος στρατηγός πατέρας μου λάτρεψε και αναπαύεται.

Δεύτερον, από αυτήν την αγάπη για την πατρίδα, που καίει μέσα μου και δεν με αφήνει να ησυχάσω, με έχει στοιχειώσει κυριολεκτικά. Δεν αποδέχομαι ,ό,τι συμβαίνει και συνεχώς αναλύω στη σκέψη μου, κομμάτι-κομμάτι , τα γεγονότα αξιολογώντας , μελετώντας, σημειώνοντας . Γιατί μόνον τότε σταματά ο φόβος.

Όταν αρχίζει ο αγώνας! Γιατί κάθε τέρας, ακόμα και εκείνο του Δανεισμού, τελειώνει, όταν δεν το φοβάσαι και το αντιμετωπίζεις.

 

 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, στην Περιφέρεια Κυκλάδων

Ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κυκλάδων, αποδεχόμενος πρόταση του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Χριστόπουλος έχει γεννηθεί στη Σαντορίνη. Είναι ιατρός Ειδικός Παθολόγος και ασκεί το λειτούργημά του για πάνω από τρεις δεκαετίες, τόσο ως ιδιώτης όσο και στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος υγείας.

Δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 1994. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, με αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Από το 2011 ως το 2014 διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, όπου διεκδίκησε και υλοποίησε σημαντικά έργα τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ ανέλαβε πρωτοβουλίες σε θέματα δημόσιας υγείας, προστασίας της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με την υποψηφιότητά του:

«Αποδέχθηκα με μεγάλη τιμή, χαρά αλλά και ευθύνη την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Κυκλάδων.

Ως ιατρός, έχω να μην κάνω πίσω απέναντι στα προβλήματα. Έχω μάθει να θέτω σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, να δίνω δύσκολες μάχες και να τις κερδίζω. Με δουλειά, γνώση και επιμονή.

Με αυτά τα εφόδια θα είμαι παρών στη μεγάλη μάχη, που αφορά το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφασίζουμε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να βαδίζει μπροστά ή αν θα γυρίσουμε πίσω στον εφιάλτη της αβεβαιότητας. Αν θα διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε ως τώρα, με κόπους και θυσίες, ή αν θα παραδώσουμε τη χώρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

Ας δώσουμε μαζί μια καθαρή απάντηση. Ας προχωρήσουμε με ασφάλεια και σιγουριά στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη της ευθύνης και της προοπτικής. Τη μόνη παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί μια σταθερή πορεία και ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.»

 

 

 

 

Πρώτη ανάρτηση, 11/1/2015: Γιάννης Μαλταμπές (ΛΑΟΣ - Κυκλάδες - Άνδρος), Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά, Γιώργος Παπαπαύλος (Ποτάμι - Κυκλάδες).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Οι ευκαιρίες για τις Κυκλάδες είναι στα χέρια μας

Του Γιώργου Παπαπαύλου

Το Ποτάμι ζητάει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ώστε να βγει τρίτο κόμμα με υψηλό ποσοστό. Αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει με αξιώσεις την τρίτη εντολή διακυβέρνησης της χώρας και να επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία με τους δικούς του όρους. Το Ποτάμι είναι το κόμμα με τα πλέον αξιόλογα στελέχη, όλα με σημαντική επαγγελματική εμπειρία, χωρίς πελατειακά βαρίδια. Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε το κόμμα που θα πάρει από τον ελληνικό λαό την κύρια εντολή κυβέρνησης να υποχρεωθεί να εφαρμόσει την πολιτική εκείνη που θα οδηγήσει τη χώρα μας από την χρεωκοπία στην ανάπτυξη. Τέσσερις είναι οι βασικές γραμμές αυτής της πολιτικής: 1) Ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων 2) Καταπολέμηση του πελατειακού συστήματος και της διαπλοκής και περιορισμός της κρατικής σπατάλης 3) Κοινωνική και οικονομική υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη. 4) Ενεργή, θετική, ισότιμη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.

Πρωταρχικό ρόλο θα παίξει η ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων που χτυπήθηκαν άγρια από τις πολιτική της υπερφορολόγησης, των παράλογων ασφαλιστικών εισφορών και της απίστευτης γραφειοκρατίας. Πρέπει να ελαττωθούν ριζικά οι φόροι, ιδιαίτερα, αλλά όχι μόνο, των εξαγωγικών επιχειρήσεων. Να δοθεί προτεραιότητα στους νέους επιχειρηματίες με φορολογικές απαλλαγές. Να εκλογικευθεί το ασφαλιστικό σύστημα και να γίνει ανταποδοτικό. Να επιταχυνθούν ριζικά οι διαδικασίες αδειοδότησης και δικαιοσύνης. Μόνο με τέτοια μέτρα θα δουλέψει η οικονομία, θα παραχθεί πλούτος, θα υπάρξουν νέες σταθερές θέσεις εργασίας, θα χρηματοδοτηθούν ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, θα γίνει βιώσιμο το χρέος.

Το πελατειακό κράτος και η διαπλοκή ήταν και είναι η κύρια αιτία της χρεωκοπίας της χώρας. Το Ποτάμι θα επιβάλει αξιοκρατικό κράτος δικαίου, όπου τις θέσεις ευθύνης θα παίρνουν οι καλύτεροι, όλοι οι πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και θα υπάρχει πλήρης διαύγεια και έλεγχος για όλες τις δημόσιες δαπάνες. Θα αγωνιστεί ώστε να υπάρχει εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, ελάχιστη σύνταξη και αξιοπρεπής κοινωνική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, αρχίζοντας από εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι όλα αυτά δυνατά αν περιοριστούν οι πελατειακές σπατάλες και η ανοχή στη φοροδιαφυγή της διαπλοκής. Να σημειωθεί ότι μόνο τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, που σήμερα συγκυβερνούν, χρωστούν και αδυνατούν να πληρώσουν σχεδόν 300 εκ. ευρώ.

Οι Κυκλάδες μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας. Έχοντας ταξιδέψει επαγγελματικά σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαι βέβαιος ότι οι Κυκλάδες είναι το ωραιότερο μέρος του πλανήτη. Ο συνδυασμός φυσικής και αρχιτεκτονικής ομορφιάς, μεσογειακού κλίματος και ζωντανής, φιλόξενης κοινωνίας με πλούσιες τοπικές παραδόσεις, μέσα στο γαλάζιο του Αιγαίου, δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Κάθε νησί έχει τις δικές του ιδιαίτερες ομορφιές. Για παράδειγμα, η πατρίδα μου, η Σίφνος, έχει πανέμορφους οικισμούς, εκλεκτή κουζίνα, σπουδαία αγγειοπλαστική, μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα. Η Άνδρος έχει μοναδική καταπράσινη φύση, αρχοντικά νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, μεγάλη εφοπλιστική και πνευματική παράδοση. Η Σύρος έχει επίσης τα σπουδαία αρχοντικά της Ερμούπολης, το πολιτιστικό πάντρεμα της ορθόδοξης και της καθολικής κοινότητας, ωραίες παραλίες, σπουδαία ζαχαροπλαστική. Η Νάξος έχει μοναδικές επιδόσεις στη γεωργία, την κτηνοτροφία,  την τυροκομία. Η Μύκονος και η Σαντορίνη, με τη μοναδική τους αρχιτεκτονική ομορφιά, είναι στην κορυφή των τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Ανάλογης αξίας ομορφιές έχουν και η Τήνος,  η Πάρος, η Αμοργός, η Τζιά, η Σέριφος, η Κύθνος, η Ίος, η Φολέγανδρος, η Ανάφη και τα άλλα μικρά Κυκλαδονήσια. 

Είναι λοιπόν προφανές  ότι πρώτη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τουρισμό. Να αξιοποιήσουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού ώστε να προσφέρουμε διαφορετικές τουριστικές υπηρεσίες, να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο από τους 2 (Ιούλιο-Αύγουστο) στους 7 μήνες (Μάϊο-Οκτώβριο). Να διασυνδέσουμε συγκοινωνιακά πολύ καλύτερα τα κυκλαδονήσια ώστε να αυξήσουμε το διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον των Κυκλάδων. Και να ενθαρρύνουμε την άμεση συνεργασία μεταξύ των Κυκλάδων, ώστε το τουριστικό μας προϊόν να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό. Στη Σίφνο έχουμε κάνει την αρχή μιας τέτοιας συνεργασίας, αφού κάθε Σεπτέμβριο έρχονται πολιτιστικά σωματεία από όλα τα κυκλαδονήσια και συμμετέχουν στο γαστρονομικό φεστιβάλ Τσελεμεντέ.

Αλλά μόνο ο τουρισμός δεν φτάνει. Θα πρέπει να ενθαρρυνθούν και άλλοι τομείς της οικονομίας, κυρίως ο πρωτογενής τομέας. Τα νησιά-πρωτοπόροι στον τομέα αυτό, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σύρος, μπορούν να γίνουν το παράδειγμα για όλα τα άλλα νησιά, έτσι ώστε τα τοπικά αγροτικά προϊόντα να γίνουν τουλάχιστον μέρος των τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και να φτάσουν και σε μεγαλύτερες αγορές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο τομέας της ενέργειας. Είναι απαράδεκτο να είμαστε ακόμα εξαρτημένοι από ακριβά, επιζήμια ορυκτά καύσιμα όταν έχουμε στη διάθεσή μας τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου. Ως Δήμος Σίφνου είμαστε σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο των Κυκλάδων ώστε να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και από τη Συνεταιριστική Εταιρεία Σίφνου. Στόχος μας σε όλες τις Κυκλάδες πρέπει να είναι η ενεργειακή αυτονομία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες σε βαθμό τουλάχιστον 70%.

Αλλά εκτός από τις ευκαιρίες υπάρχουν και τα προβλήματα. Οι τελευταίες θεομηνίες που έπληξαν κυρίως την Τήνο και την Άνδρο έδειξαν πόσο ευάλωτοι είμαστε όταν οι υποδομές μας δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν απρόοπτα. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μέτρα εκείνα που δεν θα επιτρέψουν επανάληψη των προβλημάτων.  Κοινά προβλήματα των περισσότερων Κυκλάδων είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, τα απορρίμματα. Για την αντιμετώπισή τους πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης. Σε αρκετά νησιά υπάρχουν σοβαρές, απαράδεκτες ελλείψεις σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες  όπως η υγεία, η παιδεία και η συγκοινωνία. Τη βασική ευθύνη γι’ αυτές έχει το κεντρικό κράτος, η κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της νησιωτικότητας και να εξασφαλισθεί ότι οι συνθήκες ζωής στα νησιά δεν θα είναι δυσμενέστερες από εκείνες στην κεντρική χώρα.

Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι Έλληνες πολίτες, και ανάμεσά τους οι πολίτες των Κυκλάδων, θα ακούν τις ίδιες υποσχέσεις από τους ίδιους πολιτικούς, θα εξωθούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στην οργή και στο φόβο, θα βομβαρδίζονται από πλαστά, ξεπερασμένα διλήμματα: δεξιά-αριστερά, μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Για το Ποτάμι το δίλημμα είναι ένα: πίσω ή μπροστά, πελατειακό, χρεωκοπημένο σύστημα ή αξιοκρατική, παραγωγική Ελλάδα; Οι ευκαιρίες είναι στα χέρια μας. Το μέλλον εξαρτάται από την απάντηση που θα δώσουμε εμείς, οι Έλληνες πολίτες. Γι’ αυτό ζητάμε την φήφο σας.

Ο Γιώργος Παπαπαύλου είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το Ποτάμι. Εργάστηκε κυρίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών. Ήταν δημοτικός σύμβουλος Σίφνου (2011-2014).

.............................................................................................

 

 

 

«ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» παρουσίασαν σήμεραoι δυο συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» Νίκος Χρυσόγελος και Φώτης Κουβέλης, o Γραμματέας της  Κ. Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και το μέλος του προεδρείου των «Πράσινων – Αλληλεγγύη» Όλγα Θεοδωρικάκου.  

Μετά την παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης ακολούθησαν δηλώσεις.

Ο Νίκος Χρυσόγελος συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών δήλωσε:

«Το ψηφοδέλτιο μας είναι μια δημιουργική συνάντηση των χώρων της πολιτικής οικολογίας και της δημοκρατικής, ανανεωτικής αριστεράς, με σαφή προγραμματική συμφωνία. Δεν είναι άθροισμα αλλά υπέρβαση των δυο κομματικών σχηματισμών. Προσβλέπει προς το μέλλον, μαθαίνοντας όμως και από τα λάθη του παρελθόντος.

Εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, η κυρίαρχη σήμερα πολιτική οδηγεί στην διάλυση της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τις πολιτικές και τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, προς το συμφέρον της κοινωνίας, με σχέδιο και συμμετοχή της κοινωνίας. Ούτε η στρατηγική του φόβου ούτε η οργή προσφέρουν λύσεις. Ο τυφλός διχασμός δεν επέτρεψε να υπάρξει μέχρι σήμερα ευρεία πολιτική συνεννόηση για να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα, υπαρκτά, προβλήματα, για να αλλάξουν όσα οδήγησαν  τη χώρα στη χρεοκοπία όσο και οι άδικες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που φούντωσαν κι επέκτειναν την κρίση.

Η δική μας παρουσία στη Βουλή θα εγγυηθεί μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει και κυβερνητική αλλαγή σε προοδευτική, δημοκρατική, οικολογική κατεύθυνση, χωρίς να επιστρέψουμε στο παρελθόν και χωρίς ετερόκλιτες συμμαχίες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξει μια νέα ισορροπημένη σχέση ΕΕ-Ελλάδας»

Ο Φώτης Κουβέλης, συν-επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»  δήλωσε: «Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά, σήμερα δίνουν στη δημοσιότητα το πρόγραμμά τους, την διακήρυξή τους. Και την θέτουν στην κρίση των Ελλήνων πολιτών. Με το πρόγραμμά μας διεκδικούμε την ανατροπή, διεκδικούμε την ισόρροπη ανάπτυξη, διεκδικούμε να αρθούν και να αντιμετωπιστούν, οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Η κοινωνία βρίσκεται πεσμένη και πρέπει να σηκωθεί όρθια, η χώρα πρέπει να σηκωθεί όρθια, με συγκεκριμένες θέσεις, με συγκεκριμένες προτάσεις, θέλουμε ο τόπος να βαδίσει προοδευτικά να αλλάξει σελίδα, να υπάρξει αλλαγή. Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για την ελληνική κοινωνία. Οι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά με μία σχέση συνεργασίας, που διεκδικούμε και πιστεύουμε ξεπερνάει την ημερομηνία της 25ηςΙανουαρίου που είναι η ημερομηνία των εκλογών, πορευόμαστε. Ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε την εμπιστοσύνη του, διότι είμαστε η δύναμη που θέλει την αλλαγή, με σταθερότητα, με φερεγγυότητα, με ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας». 

.................................................................................................

 

 

Ιωάννης Μαλταμπές

Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ

Απευθύνομαι σ΄όλους τους Κυκλαδίτες και τις Κυκλαδίτισσες, στη νεολαία του Νομού Κυκλάδων και σας καλώ να βρεθούμε συνοδοιπόροι σ΄ αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου.
Ως δικηγόρος, υπερασπιστής των αδικημένων και αδυνάτων και Έπαρχος Άνδρου, αγωνίστηκα με σύμμαχο τη νομική κατάρτιση και εμπειρία για την επίλυση προβλημάτων όλων των Κυκλαδιτών που αφορούσαν στην προάσπιση των ιδιοκτησιών τους και της ατομικής ασφάλειάς τους.

Μαζί δίνουμε τη μάχη επί μία 20ετία για την απόδειξη ότι για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις δεν ισχύει το υπέρ του Δημοσίου τεκμήριο στις Κυκλάδες, προσφεύγοντας τελευταία κατά της εντελώς λανθασμένης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Ύστερα από τις δικές σας κραυγές αγωνίες ετοίμασα την προσφυγή στην Ε.Ε το 2006, που κατατέθηκε μέσω του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κυκλάδων, για το ζήτημα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και πήραμε σε 6 μήνες απάντηση ότι το ελληνικό κράτος είναι ελεύθερο να αποφασίσει ό,τι κρίνει σκόπιμο σε επιδοτήσεις και προκαθορισμένα δρομολόγια για την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης των νησιωτών.
Η δική σας αγανάκτηση με οδήγησε στο να βρω τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος μεταβίβασης και αγοροπωλησίας ακινήτων στις Κυκλάδες με την διαδικασία καταγραφής και χαρακτηρισμού των δρόμων του οδικού δικτύου των νησιών.

Ζητώ τη στήριξή σας ώστε:
Να εκπροσωπήσω το νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να έχουν οι Κυκλαδίτες φωνή με γνώμονα την αγάπη για την πατρίδα και τα νησιά μας.

Να δώσω σκληρή μάχη στο Κοινοβούλιο για τα δικαιώματα των νησιωτών και την προάσπιση της νησιωτικότητας και των ιδιαιτεροτήτων του νησιωτικού μας συμπλέγματος.

Να σας εκπροσωπήσω μέσα από ένα κόμμα που δεν έχει δουλείες ή εξαρτήσεις από κανενός είδους συμφέροντα και γι’ αυτό μπορεί να αρθρώνει αδέσμευτο και ανεξάρτητο λόγο τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό της χώρας μας, για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, που παλεύει τόσο για μια Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη των εθνών και όχι των αγορών, όσο και για την επιστροφή, την επανανομιμοποίηση και την γενικευμένη αποδοχή της έννοιας «Πατρίδα», ως συναίσθημα «προέρχεσθαι και ανήκειν».

Ανανέωση τώρα για τις Κυκλάδες, με νέα πρόσωπα στη Βουλή, με σταθερές αξίες και όρεξη για σκληρή δουλειά !!!

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον Β.Παρασκευαϊδη των ΑΝ.ΕΛ δεν βρείκατε κύριοι του "εν Άνδρω" καμμιά φωτο στο Διαδύκτιο ?????
Όλως τυχαίως ????

This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν ένα δάνειο; Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο για την επιχείρηση, να εκτελέσει ένα έργο, να αγοράσει ένα ιδιότητες, Παιδείας, ή να πληρώσουν για το διαμέρισμα. ΚΑΤΙ MORGAN online υπηρεσία είναι ένας οικονομικός οργανισμός που μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσει το όνειρό σας με λιγότερη προσπάθεια. Χαμηλό επιτόκιο @ 4%. Όποια και αν είναι η πιστωτική σας! Μπορείτε να εξακολουθούν να ισχύουν. katimorganfinancialcompany@gmail.com