Άνδρος - Προεκλογική κίνηση, δημοσκοπικές προβλέψεις, πολιτικές εκτιμήσεις

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

Ζωηρή προεκλογική κίνηση στην Άνδρο αυτές τις μέρες. Πριν λίγες μέρες ήταν στο νησί ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, σήμερα έρχεται κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τις επόμενες μέρες αναμένονται και άλλοι υποψήφιοι. Είναι προφανές πως η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά.

Όχι όμως μόνο στην Άνδρο, αλλά και στα κανάλια ανά την επικράτεια. Παράδειγμα η εκ Μυκόνου κ. Μονογιού των Κυκλάδων που εθεάθη στο ΟΛΑ του κ. Θ. Αναστασιάδη. Κάνει ότι μπορεί για την εκλογή της.

Όπως μας εξηγούσε κορυφαίος δημοσκόπος που συνεργάζεται με μεγάλο κόμμα και το Mega οι τάσεις των δημοσκοπήσεων αυτή τη στιγμή σήμερα (με αναγωγή) φέρνουν στην τελική ευθεία τον ΣΥΡΙΖΑ με 34% και τη ΝΔ με 28%. Αυτές είναι οι προβλέψεις μέχρι στιγμής.

Αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι τότε για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν πιο εύκολα και για τους υποψηφίους της ΝΔ δύσκολα. Γιατί με αυτά τα δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει δύο έδρες στις Κυκλάδες και υπό προϋποθέσεις ίσως διεκδικήσει και τρίτη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται πως θα βγει ο κ. Συρμανλένιος και ένας ακόμα υποψήφιος. Φυσικά αν η… μπίλια του εκλογικού νόμου τον βοηθήσει μπορεί να βγάλει και τρίτη έδρα.

Η ΝΔ, με αυτά τα δεδομένα, βγάζει μια έδρα. Σε αυτή την περίπτωση την πρωτοκαθεδρία φαίνεται να έχει ο κ. Βρούτσης ως απερχόμενος βουλευτής και υπουργός, καθώς έχει και έναν μηχανισμό. Όμως πολλοί του χρεώνουν πολλά τόσο για την κυβερνητική πολιτική στο υπουργείο του όσο και για την ανεργία στις Κυκλάδες. Άρα μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο εύκολα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας πως όπως λένε ορισμένοι έχει και κάποια προβλήματα στην Νάξο τότε ίσως έχει ελπίδες και κάποιος άλλος υποψήφιος της ΝΔ.

Κάποιες ελάχιστες ελπίδες έχει και το Ποτάμι για μια έδρα. Υπό την προϋπόθεση πως θα επιβεβαιωθεί η τάση που αυτή τη στιγμή δείχνει πανελλαδικά πως μπορεί να τερματίσει γύρω στο 8%, καθώς είναι αρκετοί οι αναποφάσιστοι που μάλλον το προτιμήσουν. Αν συμβεί αυτό και η μπίλια του εκλογικού νόμου το ευνοήσει ίσως έχει κάποιες ελπίδες.

Από εκεί και πέρα τα άλλα κόμματα δεν έχουν ελπίδες στην 4τραεδρική των Κυκλάδες. όπως φαίνεται γύρω στο 6% μπορεί να κινηθεί το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναμένεται γύρω στο 5%!

Οριακά κρίνονται δύο ακόμα μικρά κόμματα: οι ΑΝΕΛ, που έχουν ακόμα αρκετές ελπίδες και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του κ. Παπανδρέου που υπολείπεται οριακά. Είναι γνωστό όμως πως τα μικρά κόμματα υπο-εκπροσωπούνται στις δημοσκοπήσεις. Άρα υπάρχουν και για τα δύο ελπίδες για 3%.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπενθυμίζεται πως αυτή τη φορά στην Άνδρο έχουμε ΔΙΣΤΑΥΡΙΑ γιατί οι Κυκλάδες έγιναν 4εδρικές.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

H κ. Μονογυιού, πριν από το ΟΛΑ του Θέμου, είχε ακολουθήσει και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κατά την πρόσφατη ποιμαντορική του επίσκεψη στην ' Ανδρο..