Ψηφίστε τους καλύτερους όχι τον χειρότερο

Πόσο νομίζετε ότι απεχει η ανοησία από την κακότητα; Καθόλου. Η περίπτωση του Γιάννη Βρούτση είναι ενδεικτική...

Λίγες μέρες μείνανε έως τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Πριν ψηφίσετε οποιοδήποτε κόμμα σκεφτείτε ΠΟΙΟΝ ή ΠΟΙΑ θα ψηφίσετε. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και καλοί και κακοί υποψήφιοι. Ψηφίστε τους καλούς. Αυτούς που θα δείξουν αγάπη για τον τόπο τους. Αυτούς που έχουν δώσει δείγματα προσφοράς στη ζωή τους. Αυτούς που δεν έχουν αμετροέπεια και δεν καβαλάνε  καλάμια. Αυτούς που σέβονται τον συμπολίτη τους, ακόμα κι αν δεν έτυχε να τους ψηφίζει. Αυτούς που αντιμετωπίζουν ίσα όλους τους πολίτες. Αυτούς που σέβονται τους ανθρώπους όχι με βάση τα χρήματα ή την θέση τους, αλλά στη βάση της αλληλεγγύης. Αυτούς που δεν λένε ψέματα. Σε όλα τα κόμματα θα βρείτε αξιόλογους πολιτευόμενους.

Με βάση την παραπάνω προτροπή κατά την γνώμη μας ένας από όλους τους υποψηφίους των Κυκλάδων δεν θα πρέπει να ψηφιστεί. Ακούστε μια μικρή ιστορία και θα καταλάβετε.

Κάπου γύρω στο 2006, υπήρχε στην Ελλάδα πρωθυπουργός ονόματι Κώστας Καραμανλής. Ένα σωματείο που αποτελείτο από γονείς ανάπηρων παιδιών επισκέφθηκε τον τότε υπουργό Εργασίας και έθεσε το αίτημα ο ένας από τους δύο γονείς να μπορεί μετά από 25ετία να βγαίνει σε σύνταξη για να φροντίζει το παιδί, που όσο μεγάλωνε βάραινε. Ο υπουργός Εργασίας της τότε κυβέρνησης είδε το αίτημα με κατανόηση. Κατάλαβε ότι αφορούσε γονείς με τεράστιο καθημερινό πρόβλημα οι οποίοι αριθμητικά ήταν σχετικά λίγοι. Το αίτημα ενεκρίθη. Έτσι ένας εκ των δύο μπορούσε να βγει σε σύνταξη μετά 25ετία, ενώ ο άλλος έκανε δήλωση αποποίησης του δικαιώματος. Κάποιοι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας μπόρεσαν έτσι να βοηθήσουν το παιδί τους που έτυχε και αρρώστησε βαριά.

Όλα αυτά μέχρι που υπουργός Εργασίας σε μια επόμενη κυβέρνηση ανέλαβε ο εκ Κυκλάδων πρώην κρατικός συνδικαλιστής (εφοριακός) Γιάννης Βρούτσης. Ο κύριος αυτός έβγαλε έναν "φετφά" που έλεγε πως το δικαίωμα ίσχυε μόνο αν ο ένας εκ των δύο είχε θεμελιώσει 25ετία. Αν είχαν και οι δύο γονείς θεμελιώσει 25ετία τότε… έχαναν το δικαίωμα και οι δύο! Και έπρεπε πια να βγουν σε σύνταξη όταν θα γίνονταν 67 ετών!!!

Όλα αυτά ψηφίστηκαν σε μια «ντροπολογία» αργά μια καλοκαιρινή νύχτα του 2013 στην Βουλή καταδικάζοντας μερικούς γονείς και τα παιδιά τους με αυτήν την παράλογη διάταξη. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ! Και από την διάταξη το ελληνικό κράτος ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!! Κι αυτό γιατί η διάταξη εφαρμόστηκε ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!

Ο λόγος ήταν πως το Γενικό Λογιστήριο του κράτους κατανοώντας την ανοησία και την κακότητα του υπουργού Γ. Βρούτση (που το φόρτωνε επιπλέον με εκατοντάδες ώρες ελέγχων χωρίς λόγο)…  απάλλαξε με εγκύκλιο  τον εαυτό του! Όμως οι έχοντες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου έχασαν!!!

Κατά τα άλλα ο πρώην κρατικοδίαιτος συνδιακαλιστής και μετέπειτα κρατικός υπουργός Βρούτσης έλεγε και λέει πως ήταν και είναι… φιλελεύθερος και υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας!!! Για τον λόγο αυτό και καταδίκασε όπως φαίνεται όσους δεν υπάγονταν στο δημόσιο!

Σε όλη την διάρκεια της θητείας του ο συνδικαλιστής υπουργός συνδικαλίστηκε με κάθε τρόπο εναντίον των αναπήρων (των πραγματικά αναπήρων). Οι καταγγελίες πολλές. Έχουμε αναρτήσει μερικές. Ανάλγητος με τους ανήμπορους. Ρουσφετολόγος με τους ψηφοφόρους του! Κλασικό δείγμα πολιτικάντη παλαιάς κοπής και ραφής που διεκδικεί σήμερα την ψήφο σας ακόμα μια φορά.

Αν σας αρέσει ο απάνθρωπος τρόπος που πολιτεύτηκε... ψηφίστε τον!!! Αν όμως κάτι λέει στην ψυχή σας η παραπάνω ιστοριούλα ψηφίστε έναν άλλο. Οποιονδήποτε άλλον. Σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον συνδικαλιστή υπουργό που τσάκισε χωρίς πραγματικό οικονομικό λόγο κάποια ανάπηρα παιδάκια και τους γονείς τους.

Τα αναλυτικά στοιχεία της παραπάνω αληθινής ιστορίας στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ

1038 ψήφοι στο Βρούτση.
Φαίνεται στην Άνδρο δεν έχουμε άνεργους...
Τι να πω....
Όποιος λαός δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας είναι ανάλογος του πως φέρεται στους αδύναμους και τους λίγους. Διαφορετικά έχουμε κοινωνία ζούγκλας όπου ο ισχυρότερος τρώει τον αδύναμο.
Αυτό είναι βασικό ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αλλα τι ζητάμε τώρα; Δεν πειράζει όμως ζητάμε ακόμα γιατί χορτάσαμε κυνισμό. Ας είμαστε και μερικοί ρομαντικοί αγαπητέ μου. Δεν περιμένουμε βεβαίως να μην βγει ο κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής Βρούτσης των μηχανισμών. Όμως αυτός δεν είναι λόγος να μην πούμε την αλήθεια και αυτά που ξέρουμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως γράφεις και μόνος σου, η ιστοριούλα αφορά λίγους και αδύναμους… Περιμένεις κοινωνική ευαισθησία για λίγους , με λίγες ψήφους;
Γιατί δεν καταλαβαίνεις, ότι αυτή η ευαισθησία εξαντλήθηκε στους ένστολους , τους δικαστές και τους άλλους… αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;