Ευχαριστήρια υποψηφίων για τις εκλογές

 

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε τα πρώτα ευχαριστήρια μηνύματα προς τους ψηφοφόρους των Κυκλάδων και της Άνδρου. Το πρώτο από τον δικήγορο Β. Πομόνη (ΠΑΣΟΚ). Το δεύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Το τρίτο από τον βουλευτή Ν. Στεμαλένιο (ΣΥΡΙΖΑ)και το τέταρτο από τον Β. Παρασκευαϊδη (ΑΝΕΛ). Ακόμα λάβαμε τα ευχαριστήρια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιού και Η. Γουρδουλάκη. Επίσης από τον Γ. Χριστόπουλο (ΝΔ). Τα δημοσιεύουμε αυτούσια, όπως θα δημοσιεύσουμε και άλλων υποψηφίων αν μας στείλουν – «εν Άνδρω»).


«Ο καθένας μπορεί να θυμώσει. Αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και στη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο, - αυτό δεν είναι εύκολο» - Αριστοτέλης από τα «Ηθικά Νικομάχεια».

Αυτό το θυμό εκδήλωσαν και εξέφρασαν οι ψηφοφόροι με την ψήφο τους, όπως άλλοι ειδικότεροι εμού ανέλυσαν. Σε βάρος της παράταξης που εκπροσώπησα στις εκλογές, ξέσπασε (κυριολεκτικά) ο θυμός αυτός. Αυτό ήταν το εύκολο από τον ορισμό του Αριστοτέλη. Μένει να αποδειχθεί αν ο λαός κατάφερε να επιτύχει το δεύτερο σκέλος. Το μη εύκολο.

Από πλευράς μου θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, θερμά και από την καρδιά μου, αυτούς που με εκτίμησαν σαν άτομο και με τίμησαν με την ψήφο τους. Αυτούς που ξεχώρισαν τον πολιτικό χώρο από το άτομο. Αυτούς που πιστεύουν ότι τα άτομα φτιάχνουν τους πολιτικούς χώρους με την παρουσία και τη συμμετοχή τους και δεν απορροφούν οι παρατάξεις τους συμμετέχοντες. Άλλωστε μόνο τέτοιας νοοτροπίας και πεποιθήσεων ανθρώπους θα ήθελα να εκφράζω. Τους βεβαιώνω ότι θα ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν με την διαρκή εκτίμηση που θα τρέφω και θα εκδηλώνω προς αυτούς. Και αφού εδώ εκφράζονται προσωπικά συναισθήματα   θα ήθελα να σημειώσω πόσο βοηθά στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας το μη περιεχόμενο της κάλπης σε κάποια εκλογικά τμήματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Πομόνης

 

ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου ευχαριστεί τους πολίτες της Σύρου που για τέταρτη συνεχή εκλογική διαδικασία εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας τον πρώτο κόμμα και δίνοντας του πολύ υψηλό ποσοστό (44,34%). Αυτή την φορά όμως νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή γιατί πρώτη φορά Συριανός υποψήφιος, ο Αντώνης Συρίγος, κατάφερε και κέρδισε την εμπιστοσύνη χιλιάδων Κυκλαδιτών και εκλέχτηκε  στο εθνικό κοινοβούλιο. Του ευχόμαστε ομόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη στο πραγματικά δύσκολο έργο του.

Επιπρόσθετα δηλώνουμε ότι η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου θα σταθεί δίπλα στο Συριανό Λαό  για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία μας, αποτελώντας έναν ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας με την κεντρική διοίκηση.

Αυτό που αποτελούσε για γενιές αριστερών μακρινό όνειρο, σήμερα αποτελεί πραγματικότητα και νιώθουμε τη ευθύνη να φέρουμε τη χώρα μας σε συνθήκες πολιτικής και οικονομικής ομαλότητας. Η χώρα επιτέλους αλλάζει οριστικά σελίδα.

ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

 

Στις εκλογές της 25 του Γενάρη ο λαός έγραψε ιστορία, ο λαός νίκησε, η Αριστερά νίκησε!

Στην Ελλάδα, στις Κυκλάδες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε μια αδιαμφισβήτητη νίκη, καθιστώντας τα μνημόνια και το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής παρελθόν. Η εκλογή τριών βουλευτών στις Κυκλάδες είναι μια εκλογή χωρίς ιστορικό προηγούμενο!

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του κόμματος μας, τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες για τη μεγάλη και καθοριστική δύναμη που μας έδωσαν.

Η μεγάλη αυτή νίκη και η εκλογή τριών βουλευτών μας στις Κυκλάδες, μας γεμίζουν περηφάνια για την επιβράβευση των αγώνων μας, ταυτόχρονα όμως μας μοιράζουν μια πελώρια ευθύνη για να κάνουμε την ελπίδα πράξη και να προχωρήσουμε μαζί στη μαχητική διεκδίκηση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης, της στήριξης των πιο αδύναμων στρωμάτων, της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων για τη διαμόρφωση πολιτικών νησιωτικότητας και την επίλυση των νησιωτικών μας προβλημάτων.

Όλοι μαζί θα κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα!!!

                                                                                          Νίκος Συρμαλένιος

 

 

 

Βασ. Παρασκευαΐδης

Καλησπερα φιλες και φιλοι,
Οι εκλογες τέλειωσαν, οι ΑΝΕΛ παρα τις προβλεψεις των....δημοσκοπων, εφτασαν στο 4,9%, μπροστα απο το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσιπρας ορκιστηκε Πρωθυπουργος και δηλωσε οτι εχει τη ψηφο εμπιστοσυνης των ΑΝΕΛ.
Εμεις ειματε η εγγυηση για μια προοδευτικη και ανεξαρτητη διακυβερνηση, προκειμενου να παρουμε πισω την αξιοπρεπεια μας και τη χαμενη μας πατριδα!! !!
Εγω προσωπικα θελω να ευχαριστησω ολους οσους μας εμπιστευτηκαν στις Κυκλαδες, και να δηλωσω οτι η φωνη μου δε φιμωνεται και η αγαπη μου για τα νησια μας δε διαπραγματευται!! !
Θα ειμαι παντα εδω, μια φωνη δικη σας, μια φωνη διπλα σας!! !
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

 

 

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Μανιού

Φίλες και φίλοι,

συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

στον νικηφόρο αγώνα κατά των μνημονίων και της φτωχοποίησης της χώρας, κατά της διαφθοράς και της εξάρτησης,  η ελπίδα ήρθε και στις Κυκλάδες, απλώθηκε και στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, σαν το ανέσπερο φως του Αιγαίου.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί σταθήκαμε όλοι μας, συνυποψήφιοι και Κυκλαδίτες, αντάξιοι του βάρους της ιστορίας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Κυκλάδων που η Αριστερά βγάζει τρεις στους τέσσερις βουλευτές. Είναι η πρώτη φορά που στις Κυκλάδες εκλέγεται ένας Ναξιώτης αριστερός.

Σ’ αυτή την, χρονικά, μικρή προεκλογική περίοδο καταφέραμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας, να επικοινωνήσουμε, να επιχειρηματολογήσουμε, να πείσουμε και να μας εμπιστευτούν οι συμπατριώτες και είναι μεγάλη χαρά μας, που τιμηθήκαμε με την ψήφο τους. Μ’ αυτή την ευθύνη, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, θα αγωνιστούμε για την ανόρθωση της κοινωνίας μας, για ελευθερία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά, σε όλους σας ευχαριστίες.

Νίκος Μανιός

 

 

Νίκη του λαού, νίκη του κόσμου της εργασίας, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, νίκη της Αριστεράς. Η ελπίδα έρχεται ξανά στην Ελλάδα

Ο ελληνικός λαός, που τα τελευταία πέντε χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την βαρβαρότητα των μνημονιακών μέτρων, μίλησε και με την ετυμηγορία του στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδωσε ισχυρή εντολή στη Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να ανατρέψει την πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας που εξαθλίωσε και φτωχοποίησε τα πλατιά λαϊκά στρώματα. 

Ο ελληνικός λαός, με την καθαρή εντολή της Κυριακής, αποφάσισε η Ελλάδα  να γυρίσει σελίδα. Αποφάσισε να δώσει δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ, που όλα τα τελευταία χρόνια στάθηκε σταθερά και με συνέπεια δίπλα στον χειμαζόμενο λαό, για να υπηρετήσει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να υπερασπιστεί μεροληπτικά τα συμφέροντα των “από κάτω”, να σταματήσει την ασυδοσία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, που και κατά τη διάρκεια της κρίσης συνέχισε να αποκομίζει τεράστια κέρδη, να θέσει τέλος στο παλιό σάπιο καθεστώς της διαπλοκής και διαφθοράς, να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία, να προωθήσει τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός εξέλεξε την κυβέρνησή  του. Την κυβέρνηση που θα απελευθερώσει το λαό  από τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις του πελατειακού κράτους, του παραγοντισμού, την κυβέρνηση που θα  ενώσει το λαό, που θα δώσει στη δημόσια διοίκηση τον κοινωνικό της ρόλο.

Χαιρετίζουμε τους πολίτες της Ελλάδας, των Κυκλάδων, της Πάρου και Αντιπάρου για την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπερψήφιση των Ψηφοδελτίων του. Ειδικότερα στις Κυκλάδες, η εκλογή τριών άξιων συντρόφων και φίλων ως βουλευτών, δικαιολογημένα μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι αποδεδειγμένα αποτελούν εγγύηση ότι θα υποστηρίξουν με πάθος τα συμφέροντα των κυκλαδιτών, θα μεταφέρουν τη φωνή του κυκλαδίτικου λαού στη Βουλή, εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τον αγώνα ανατροπής της κυβέρνησης των “προθύμων”, εκείνων που έκλεψαν την αξιοπρέπειά μας,, την ζωή μας. Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε όλοι οι υποψήφιοι όλα τα νησιά και να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας. Δεσμευόμαστε ότι όλα όσα λέγαμε προεκλογικά ισχύουν στο ακέραιο και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσουμε, μαζί με την κοινωνία, τον αγώνα για την κοινωνική αλλαγή, την λαϊκή κυριαρχία.

Πάρος, 27/01/2015

ΓΟΥΡΔΟΥΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

27 Ιανουαρίου 2015

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου.

Αν και συμμετείχα για πρώτη φορά ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Κυκλάδων, η ανταπόκρισή σας τις πολύ λίγες ημέρες του προεκλογικού αγώνα ήταν ιδιαίτερα θερμή και ενθαρρυντική.

Η εμπιστοσύνη και η προτίμησή σας με κάνουν να αισθάνομαι τιμή, αλλά  κυρίως ευθύνη απέναντί σας.  

Φιλοδοξώ να φανώ χρήσιμος στον καθένα σας και δεσμεύομαι ότι θα είμαι μαζί σας και την επόμενη ημέρα για να συζητήσουμε τις απόψεις και τα προβλήματά σας και να διεκδικήσουμε από κοινού τις δράσεις και τις λύσεις που χρειάζονται όλα τα νησιά των Κυκλάδων 

Σας ευχαριστώ

Γιώργος Χριστόπουλος

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet