Έργα όχι λόγια

 

Μερικοί απορούν γιατί επισημαίνουμε στη σημερινή δημοτική αρχή καθυστερήσεις, λάθη, συμπεριφορές. Όμως εμείς το είχαμε πει πως αυτός θα ήταν ο ρόλος μας από το βράδυ των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014. Ας ανατρέξουν στο τι γράφαμε κλείνοντας μια μαραθώνια ζωντανή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων εκείνης της βραδιάς (ανάρτηση Δημοτικές Εκλογές Άνδρου 2014», ενότητα Πολιτική, 18/5/2015):

«Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Είμαστε εδώ και θα κρίνουμε και τον νέο δήμαρχο. Του ευχόμαστε καλή θητεία και σιδεροκέφαλος. Του ευχόμαστε να πετύχει για το καλό της Άνδρου….

Το "εν Άνδρω" δεν κατεβαίνει σε εκλογές, αλλά θα συνεχίσει να παίρνει πολιτικές θέσεις. Δεν στηρίζει άκριτα. Και δεν ανήκει σε κανέναν παρά μόνο σε όσους γράφουν σε αυτό και κυρίως στον κόσμο της Άνδρου, στους Ανδριώτες, που το διαβάζουν και που απόψε ήταν μαζί του κατά πολλές χιλιάδες…

Θα είμαστε μαζί και αύριο και τα επόμενα χρόνια».

Αυτά γράφαμε τότε. Αυτά πράττουμε σήμερα μετά 10 μήνες.

Είχαμε παροτρύνει την σημερινή δημοτική αρχή από το καλοκαίρι του 2014 να ασχοληθεί με τον προϋπολογισμό του 2015 (έπρεπε να κατατεθεί το προσχέδιο στις 31/8/2014). Δεν μας άκουσε κανείς. Ένας απάντησε απαξιωτικά. Άλλοι επικαλέστηκαν τυπικά προβλήματα. Κάπως έτσι σήμερα ο Δήμος Άνδρου δεν έχει ακόμα εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2015!

Tο φθινόπωρο παρουσιάσαμε την κακή τακτοποίηση των οικονομικών του Δήμου Άνδρου από τους απελθόντες. Και περιμέναμε τις εκθέσεις των ορκωτών, αλλά και τον διαχειριστικό έλεγχο που εξαγγέλθηκαν. Επτά μήνες αργότερα κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει με αυτό το θέμα!

Δημοσιεύσαμε από το φθινόπωρο ως σήμερα σειρά άρθρων για τα σκουπίδια. Δεν λάβαμε ποτέ απάντηση. Αντιθέτως είδαμε δύο δημοτικά συμβούλια για τα απορρίμματα της Άνδρου (21η Νοεμβρίου 2014 & 26η Φεβρουαρίου 2015). Το πρώτο ανέβαλε την λήψη αποφάσεων. Το δεύτερο «χωροθέτησε εκ νέου κριτήρια… χωροθέτησης»!

Ενδιαμέσως ανοίξαμε διάλογο για το θέμα των ανεμογεννητριών. Περιμέναμε προτάσεις, δεν είδαμε ακόμα τίποτα.

Παρουσιάσαμε «ζωντανά» τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Άνδρο: φωτιές, χιονοθύελλες, ανεμοθύελλες, ναυάγια! Συνεργαστήκαμε αρμονικά με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πληροφορήσαμε εγκαίρως και κυρίως ΕΓΚΥΡΑ για όλα τα προβλήματα. Όλες οι υπηρεσίες μας συνέδραμαν: πυροσβεστική, εθελοντές δασοπυροσβέστες, αστυνομία, λιμεναρχείο. Με τον Δήμο Άνδρου υπήρξε πρόβλημα επικοινωνίας. Το γράψαμε. Και αρχίσαμε να έχουμε δελτία τύπου από τον δήμαρχο.

Μέχρι σήμερα μόνο τρεις αρμόδιοι από τον Δήμο Άνδρου μας πήραν τηλέφωνο για να μας πληροφορήσουν για θέματα που χειρίζονται: η κ. Λ. Πολίτου, ο κ. Α. Βόσσος και ο κ. Α. Λάβδας. Τους ευχαριστούμε. Από τους άλλους σιωπή. Βεβαίως το facebook έχει την τιμητική του. Εκεί καθένας αρμόδιος ενημερώνει τους «φίλους» του για τα... δημόσια πράγματα!!!

Για το θέμα των σκουπιδιών εδώ και 15 μέρες είδαμε να εξελίσσεται ένα στενάχωρο παρασκήνιο και ένα κακό προσκήνιο. Τα γράψαμε. Με συγκεκριμένα στοιχεία. Και ασκήσαμε κριτική.

ΕΡΓΟ του «εν Άνδρω» είναι να πληροφορεί, να ανοίγει διάλογο, να ασκεί κριτική σε συμπεριφορές, πράξεις ή παραλείψεις όσων διοικούν. Αυτό έκανε με την προηγούμενη διοίκηση. Αυτό κάνει και ΣΗΜΕΡΑ.

ΔΩΣΑΜΕ τον αναγκαίο χρόνο προσαρμογής στη σημερινή διοίκηση. Για να ξετυλίξει τις ιδέες της. Για να ξεκινήσει τους σχεδιασμούς της. Για να υλοποιήσει αυτά που έχει προετοιμάσει. Κοντεύουν 10 μήνες από όταν εξελέγη και περίπου 7 μήνες στο τιμόνι του Δήμου Άνδρου. Πλέον κρίνεται. Και κρίνεται για τους σχεδιασμούς και τα έργα της. Όχι για τα λόγια της.

Αλλά κι ΕΜΕΙΣ κρινόμαστε: από όσα γράφουμε, αλλά και από τον διάλογο που αναπτύσσεται στις σελίδες μας. Η κριτική και ο διάλογος είναι ζωτικής σημασία λειτουργίες για την δημοκρατία. Κρίναμε τους προηγουμένους. Θα κρίνουμε και τους σημερινούς. Το γράψαμε στις 18 Μαΐου 2014 στο site μας. Όπως γράψαμε πως δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν. Είμαστε δεδομένοι μόνο για την Άνδρο. Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος μας…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

новости области, новости 1, новости украины сегодня Новости Братска новости первый, новости на 6 дней раньше, новости видео сегодня

This comment was minimized by the moderator on the site

Kαλά το Λέτε
.ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ...Αλλα ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ.
Τα ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ χάνονται και σε λίγο το ΚΥ του νησοΎ δεν θα έχει ούτε ασπιρίνη.!
Κατα τα άλλα , κάνετε Κοινονική Πολιτική ... ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !
Καλά κρασιά

This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και πιάσαμε τις ρήσεις εδώ μέσα ας διορθώσουμε την προηγούμενη που αναρτήσαμε το πρωί και εκ παραδρομής (βιασύνης) μπήκε (άγνωστο πως) ένα ν στην κατάληξη και είχαμε ένα λάθος στην προηγούμενη δική μας: "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια". Τώρα είναι σωστότερο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον εί

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε τον κ. Μώρο ή Μωρό (ας βάλει τόνο να ξέρουμε τι από τα δύο είναι) για το "ευγενικό" και "εμπεριστατωμένο" σχόλιο του. Σίγουρα έχει εμπειρίες στο θέμα ο ίδιος. Γι' αυτό είναι και τόσο βέβαιος. Ή για να του το πούμε διαφορετικά: "εξ ιδίων κρίνειν τα αλλότρια". Συγχαρητήρια κύριε Μωρέ για τις απόψεις σας. Αν διαβάζετε λίγο πιο προσεκτικά το site εδώ και 10 ΜΗΝΕΣ θα είσαστε πιο πληροφορημένος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γελάει ο κόσμος με αυτα που γράφετε
Εμπάθεια και μόνο
Αλλα μάλλον η ρήση "τα καλα και συμφέροντα" κολλάει καλύτερα εδώ