Τι ειπώθηκε στη συγκέντρωση της Ανδριακής Ενότητας για τον ΧΥΤΥ Άνδρου

Της Ειρήνης Πανταζή

Δημοτικής συμβούλου

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Μεγάλη είναι πάλι η ανησυχία για το θέμα των σκουπιδιών στην Άνδρο. Ακόμα μια φορά οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν σωρούς σκουπιδιών παντού. Και ακόμα μια φορά τα σκουπίδια μαζεύονται στο τέλος και καταλήγουν στην χωματερή χωρίς να είναι γνωστές οι διαδικασίες που ακολουθούνται μιας και δεν υπάρχει ενημέρωση από τον Δήμο Άνδρου.

Λάθη του παρελθόντος επαναλαμβάνονται τόσο στην αποκομιδή όσο και στον τρόπο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε Παρασκευή απόγευμα 6/3 γενική συνέλευση της παράταξης Ανδριακή Ενότητα στη Λέσχη Ανδρίων.

Αρχική ιδέα ήταν να συμμετάσχουν τα μέλη της παράταξης. Όμως το παρόν έδωσαν τόσο ο κ. Γ. Καπάκης και η κ. Μ. Βασιλοπούλου από την ελάασονα αντιπολίτευση, καθώς και δεκάδες πολίτες ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των σκουπιδιών, καθώς βλέπουν ένα διαρκές σημειωτόν και με την σημερινή δημοτική αρχή. Θέλησαν λοιπόν να ενημερωθούν κι αυτοί σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΥ στο νησί μας.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Νίκος Θεολόγου, ο οποίος και με την χρήση προτζέκτορα παρουσίασε την ολοκληρωμένη μελέτη η οποία ήταν καθ’ όλα έτοιμη να κατατεθεί για έγκριση περιβαντολογικών όρων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Διευκρίνισε ότι όλα τα προσβληθέντα στοιχεία από την ολοκληρωμένη μελέτη είναι στην διάθεση των πολιτών που ενδιαφέρονται. Στη συνέχεια τόνισε πως είναι απαραίτητη συμμετοχή – παρουσία των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 11 Μαρτίου, όπου μετά από επίμονο αίτημα σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, επιτέλους, θα παραστεί και ο μέχρι σήμερα απών μελετητής.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τόνισε πως σκοπός της δημοτικής παράταξης που εκπροσωπεί δεν είναι μια ολοκληρωτική αντιπολίτευση, αλλά μια ενωτική συμπαράταξη ώστε να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του νησιού. Κάτι που αποδεικνύεται και με την στάση της παράταξης του κατά τους 7 τελευταίους μήνες.

Μετά το τέλος της εισήγησης πολλοί πολίτες έλαβαν τον λόγο και ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγόρι μου (Καπετάν Νίκο Θεολόγου) δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έκανες για το νησί τα τελευταία 20 χρόνια και μας κατέστρεψες. Ακύρωση μελέτης κάβουρα για στενό, ακύρωση βουρκωτής απο επικεφαλής σου μαλταμπέ, μη αποδοχή αιτήματος Μπάίλα απο Νομαρχία κ.λ.π. Και σίγουρα δεν μπορώ να ξεχάσω ότι εμάς στη χώρα μας έχεις τρελάνει με τις φωτιές σε κάδους και χωματερή...είσαι και γιατρός τρομάρα σου..
Υ.Γ: κ Πανταζή, θέλω να δώ τι θα πείτε στους Πισωμερήτες αν επιλεγεί το Στενό. Διότι είδα ότι δεν ψηφίσατε την προσθήκη θέσεων….έτσι το Στενό ανεβαίνει επικίνδυνα