"Ξεχάσατε το λαό"… γράμμα στην Άνδρο

Του Δημήτρη Σταυρόπουλου

 

Αγαπητοί Δημοτικοί Άρχοντες της Άνδρου  (της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης),

Παρακολουθώ με πολλή προσοχή και ζωηρό ενδιαφέρον, τις εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών, που αποτελεί το υπ. αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού μας. Ένα πρόβλημα που θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια, αν εσείς ή οι προηγούμενοι, είχατε επιδείξει πνεύμα συνεργασίας, θάρρος και είχατε αναλάβει το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Έτσι ο τόπος θα είχε αποφύγει τις ολέθριες επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία, τον τουρισμό και την φήμη του.

Πληροφορήθηκα, λοιπόν, ότι επί τέλους συμφωνήσατε και επιλέξατε ομόφωνα ως επικρατέστερη θέση για την δημιουργία ΧΥΤΥ, την Πλούσκα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πριν ψηφίσετε σκεφτήκατε σοβαρά αν η απόφαση σας είναι η σωστή, σταθμίσατε όλους τους παράγοντες και η εκτίμηση του μελετητή, που έκανε την εισήγηση, είναι η ορθή.

Θέλω να πω δηλαδή (και μακριά από σας) ότι δεν λειτουργήσατε τοπικιστικά, με σκοπό την ικανοποίηση κάποιων ή δεχτήκατε πιέσεις προκειμένου να αποκλείσετε άλλες περιοχές.

Κυρίες και κύριοι,

Μετά τι κάνατε; Πήρατε μια ιστορική για τον τόπο απόφαση και… ξεχάσατε τον λαό. Όλοι είμαστε ουσιαστικά απληροφόρητοι, επειδή κανείς από εσάς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις μας ή να καθησυχάσει ενδεχομένως φόβους και λανθασμένες αντιλήψεις.

Σε μια υπεύθυνη κοινωνία και σε μια μοντέρνα διοίκηση, πρωτεύοντα ρόλο παίζει ο πολίτης. Μην ξεχνάτε ότι είστε υπηρέτες (μη σας τρομάζει η λέξη) όλων όσων σας ψήφισαν προκειμένου να υπηρετήσετε τα συμφέροντα τους.

Αντίθετα «κρυφθήκατε» και μια από τις φήμες που κυκλοφορούν λέει, ότι δεν σηκώνετε ούτε τα τηλέφωνα σας.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Αν και κατάγομαι από την Χώρα, επέλεξα να ζω στο δυτικό μέρος του νησιού, δηλαδή μεταξύ Γαυρίου και Μπατσίου. Πρόσφατα μάλιστα μετέφερα και τα εκλογικά μου δικαιώματα στον τόπο της καταγωγής μου. Είμαι δηλαδή και με την βούλα πολίτης Άνδρου. Έχω λοιπόν έννομο συμφέρον να είμαι θωρακισμένος με γνώσεις και σεις έχετε υποχρέωση, να μου τις προσφέρετε.

Επειδή ή δεν γνωρίζετε, ή  αδιαφορήσατε, στο νησί σας πληροφορώ, ότι κυκλοφορούν ανεύθυνες φήμες που δηλητηριάζουν τον κόσμο και ακυρώνουν τις δικές σας αποφάσεις. Οι φήμες αυτές λειτουργούν ως τοξικό δηλητήριο και μεταφέρονται από στόμα σε στόμα.

Για να μην μακρηγορώ. Απαιτώ να μου πείτε υπεύθυνα:

1ον, που είναι η Πλούσκα. Δεν είμαι υποχρεωμένος να ξέρω, πόσο απέχει από κατοικημένες περιοχές, αν εκεί υπάρχει πανίδα, υπόγεια νερά, ρέματα ή πηγές και κατά ποσόν ο ΧΥΤΥ, θα επηρεάσει την ποιότητα του νερού.

2ον, τι σημαίνει σύγχρονη εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και ποιες είναι οι προδιαγραφές ασφαλείας της. Πολύς κόσμος είναι αγράμματος και έχει στο μυαλό του μια χωματερή με γλάρους, δυσοσμία, τοξικά και πυρκαιες.

3ον, πότε θα λειτουργήσει και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί, μέχρι ότου ολοκληρωθούν οι υποδομές και οι εγκαταστασεις.

4ον, πόσο θα επηρεαστεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής με την διάνοιξη δρόμων ή το κόψιμο δέντρων.

Δεν φταίω εγώ που δεν γνωρίζω τα αυτονόητα. Ότι ξέρω το έμαθα από τα site και ανεξάρτητες πηγές, που ευτυχώς μου δίνουν καθημερινή γνώση. Όμως αυτή είναι και δική σας δουλειά και υποχρέωση. Για μια τέτοια σημαντική απόφαση δεν εκδώσατε ούτε μια ανακοίνωση, ούτε στείλατε ένα πλήρες δελτίο τύπου. Δεν κάνατε ούτε μια συγκέντρωση να μαζέψετε τον κόσμο και να απαντήσετε στις ερωτήσεις του. Γιατί; Ανησυχείτε για κάτι; Πολλοί θα μάθουν τις εξελίξεις το Πάσχα που θα έρθουν στο νησί και άλλοι … το καλοκαίρι.

Πιστεύετε ότι σας τιμά το γεγονός ότι υποτιμάτε ή αγνοείτε τον κόσμο;

Με το ίδιο συναινετικό τρόπο που πήρατε την απόφαση για την επιλογή της θέσης, έπρεπε ήδη να βγείτε στις πλατείες και πείσετε τους Ανδριώτες ότι είναι η σωστή. Να διασκεδάσετε τους φόβους τους και να κλείσετε με επιχειρήματα τα στόματα που διαδίδουν επικίνδυνες φήμες. Δεν το κάνατε. Και στον ευαίσθητο τομέα της επικοινωνίας αποτύχατε…

Με ειλικρινή αγάπη στα πρόσωπα σας και με σεβασμό στον θεσμό που εκπροσωπείτε, περιμένω την δημόσια απάντηση σας.

Αν δεν το κάνετε θα αποδείξετε ότι δεν με υπολογίζετε ως απλό πολίτη και εγώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θα μεταφέρω πάλι τα δικαιώματα μου στην προηγούμενη εκλογική μου περιφέρεια.

Σας ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους αφού λέτε όλη ότι τα σκουπίδια όπου πανε είναι πωλιτησμος για τη δεν μένουν εκεί που είναι με μια καλ´η διαμόρφωση και δενδροφυτεύσεις δεν θα τα βλέπουν τα αρχαία και η επισκέπτες θα βλέπουν και λίγο πράσινο
Εκτός και αυτή που ξεκίνησαν τη διαδικασία της απομάκρυνσης θέλουν να κάνουν τίποτα τουριστικά κατάλυμα τότε που είναι το πρόβλημα της διαβίωσης
Αφού λέτε πως δεν υπάρχει πρόβλημα διαβίωσης όπου πανε.:)

This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά συντονιστείτε λίγο: ο ένας λέει εδώ πως "για όλα φταίει ο Μπασαντής που έχει προσωπικα!!!", ο άλλος παραδίπλα λέει πως κανείς δεν ενδιαφέρετε για όσα γράφει ο Μπασαντής!!! Υπάρχει λίγη σύγχυση σε μερικούς ή μου φαίνεται; Καλό είναι να συντονιστείτε λίγο μεταξύ σας για να μην πέφτετε σε τόσες αντιφάσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα δημοτικό SITE της προκοπής όπως της Σύρου (http://www.syrostoday.gr/) ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κάνουν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι Δήμαρχοι της Άνδρου εδώ και τόσα χρόνια με τόσα ΕΣΠΑ !
ΧΥΤΥ θα κάνουν ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω ότι το κλίμα δυναμιτίστηκε απο τον Μπασαντή για προσωπικούς του λόγους. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα όπως τα λέει ο Μπασαντής..Έχει προσωπικές κόντρες με κάποιους και χρησιμοποιεί ένα μεγάλο θέμα για να τις βγάλει...έτσι έκανε πάντα και έτσι θα κάνει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ανδρος φημίζεται για τα νερά της. Ελπίζω να μη μολυνθούν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν τολμήσουν να έρθουν στο Μπατσι ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δες το συμβουλιο! http://sousoudis.gr/index.php/dimotika-symvoylia/item/132-dimotiko-symvoylio-11-03-2015 . Αν παλι δεν καλυφτεις..... Τα ξερει ολα ο Μπασαντης! Ρωτα τον!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια, δεν μας υπολογίζουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά τους τα είπες. Έπρεπε να το κάνει κάποιος. Είναι αναίσθητοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΦΟΥΣΚΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ...