Να ξεκινήσει διάλογος του Δήμου Άνδρου για τον ΧΥΤΥ με τους κατοίκους

Ο ΧΥΤΥ της πόλης των Σερρών κατά την κατασκευή του 

Μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευτεί δεκάδες σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις μας για τον ΧΥΤΥ στην ιστοσελίδα «εν Άνδρω» και στο facebook. Πολλά σχόλια δημοσιεύτηκαν επώνυμα. Όλα τα σχόλια και τα παλαιότερα και τα νεώτερα εξέφρασαν  ερωτήματα, κατέγραψαν παρατηρήσεις, εμπεριείχαν και αντιδράσεις. Καλό θα ήταν η διοίκηση να κάνει έναν ανοικτό διάλογο με τους κατοίκους που ρωτάνε και ξαναρωτάνε.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα που υπάρχουν. Δεν είναι σωστό να μην απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη καθυστέρηση να φτιαχτεί ΧΥΤΥ. Είναι λάθος να μην ξέρουν οι ανδριώτες για τον μοναδικό νεολιθικό οικισμό του Στρόφιλα στη Σταυροπέδα..

Το κακό είναι πως ο κόσμος δεν φαίνεται να ξέρει πως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για απομάκρυνση των απορριμμάτων από τον χώρο που είναι τώρα. Και το χειρότερα αγνοεί πως θα αρχίσουμε από 15 Ιουνίου 2015 να συμμετέχουμε όλοι στην πληρωμή του προστίμου των 160.000 ευρώ τον χρόνο για την λειτουργία της Σταυροπέδας.

Όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από τους αρμοδίους. Το «εν Άνδρω» έκανε και κάνει ότι μπορεί να πληροφορήσει. Όμως για ορισμένα πράγματα πρέπει οι αρμόδιοι και οι έχοντες την ευθύνη να μιλήσουν.

Ο ΧΥΤΥ Ζακύνθου κατά την κατασκευή του

Μεταφέρουμε εδώ επιλεκτικά μερικά σκόρπια ερωτήματα και παρατηρήσειςαπό το f/b και το site μας μόνο τις 2-3 4 μέρες μέρες και τα οποία  μαζί με δεκάδες άλλά περιμένουν απάντηση από τους υπεύθυνους. Ας απαντήσουν από τις στήλες μας αν θέλουν. Το "εν Άνδρω" είναι ανοικτό στον διάλογο και ακόμα περισσότερο στην διαβούλευση που είναι και εκ του νόμου αναγκαία.

εν Άνδρω

  Moros Spiros Δεν απανταει κανεις γιατι ο ΧΥΤΥ πρεπει να ειναι 2χλμ απο το Ατενι και τις Γιδες, περιοχες που δυνητικα μπορουν να αναπτυχθουν τα επομενα χρονια και οχι στο Στενο που απεχει μακρια απο οποιοδηποτε οικισμο. Απαντηση υπαρχει ή αλλα λογια συζηταμε ?

  Κίμων Μανέτας Κρατώ μόνο μια φράση."Η θέση αυτή έχει τα λιγότερα προβλήματα." Δηλαδή έχει προβλήματα αλλά είναι τα λιγότερα. Κι επειδή είναι λιγότερα το ποσοστό ολικής καταστροφής μειώνεται. Πολύ καλά!

  Nikos Katsikis Ο Χυτυ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ειναι 500 μετρα απο τις Γιδες διπλα στις ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ του Μπατσιου....ολα τα αλλα ....αλλα λογια να αγαπιομαστε!!!

  Γιώργος Δουδουσάκης Η απόφαση για την περιοχή με τα λιγότερα προβλήματα? Το ότι είναι σε Νατούρα,με υπόγεια νερά,κοντά στις Γίδες ,δίπλα στις Γεωτρήσεις από όπου υδρεύεται το Μπατσί είναι περιοχή με τα λιγότερα προβλήματα? Η υπόδειξη της Πλούσκας όπως και οι περισσότερες περιοχές είναι στην περιοχή της Υδρούσας.Είναι τυχαίο?

  Γιώργος Δουδουσάκης Γιατί όλες οι προτεινόμενες περιοχές είναι στην περιοχή Υδρούσας? Αν ο ΧΥΤΥ είναι τόσο ασφαλής ώστε να μην κινδυνεύουν τα υπόγεια νερά ας παραμείνει εκεί που είναι. Ας έλθει στον Νειμποριό δίπλα στον βιολογικό. Ποιος αλήθεια καθορίζει την καταλληλότητα...Δείτε περισσότερα

Επισκέπτης - ΠΡΟΤΑΣΗ

Για οσο καιρο μεινουν τα σκουπυδια σταυροπεδα η καθε κοινοτητα να πληρωνει στην τκ πιτροφου και ζαγανιαρη ποσο αναλογο των κατοικων της. Να δεις ποσο γρηγορα θα λυθει το θεμα

  Επισκέπτης - Γαυριώτης

Επειδή τυγχάνει λόγω σπουδών να γνωρίζω τι σημαίνει ένας ΧΥΤΥ και πως λειτουργεί δεν βλέπω το πρόβλημα πουθενά. Σε άλλες περιοχές αυτές οι εγκαταστάσεις είναι δίπλα σε παραλίες με λουόμενους ή δίπλα σε πόλεις. Στην Ελλάδα μόνο έχουμε αυτή τη χαζή νοοτροπία. Τέλος θα πίστευα ότι το δίκαιο θα ήταν η χρέωση των Δημοτικών τελών που θα μπούνε για το ΧΥΤΥ να γίνει χιλιομετρικά από την απόσταση αυτού καθώς μόνο έτσι μερικοί θα καταλάβουν από ότι φαίνεται τι συμβαίνει γύρω τους.... Το μόνο που ελπίζω είναι ο ΧΥΤΥ να γίνει με τις σωστές προδιαγραφές χωρίς κόψιμο κόστους στα υλικά γιατί αυτό είναι φαινόμενο συχνό στην πατρίδα μας.... και τέλος να λειτουργήσει σωστά με χρήση της ανακύκλωσης αλλιώς είναι δώρο άδωρο σε 10 χρόνια πάλι θα ψάχνουμε για νέα περιοχή....

Επισκέπτης - Πολίτης

Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει "χωροθέτηση", παρά μόνον μελέτη με την πρόταση του μελετητή για διάφορες θέσεις. Ούτε ο μελετητής, αλλά ούτε και το δημοτικό συμβούλιο (αλλοίμονο - με τί γνώσεις;, είναι αρμόδιοι να χωροθετούν έργα.
Στις 11/3 έγινε λοιπόν ΜΟΝΟ παρουσίαση της μελέτης στο ΔΣ και τίποτα άλλο.
Γιατί δεν έχει αναρτήσει ακόμα τη μελέτη ο Δήμος στην ιστοσελίδα του ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Ανδριώτες; Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης για ένα τόσο φλέγον ζήτημα θα πρέπει να αναρτήσουν ΑΜΕΣΑ τη μελέτη.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στις Φουσκοθαλασσιές
Το ευγενικό σας κείμενο παρά την αναφορά του ονόματος μου δεν αφορά εμένα ή τα γραπτά μου. Κατανοώ πως ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ με αυτούς που μελετούν ή χωροθετούν. Ανθρώπινο. Αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για να σας βοηθήσω. Απλώς γράφω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ. Περιγράφω καταστάσεις και όσα κάνει ή δεν κάνει η διοίκηση ενός τόπου. Αλλά και όσα αυτοί που πολιτεύονται και θέλουν να ασκήσουν διοίκηση. Αν θυμάμαι καλά ΜΟΝΟ στο Μπατσί έγινε συγκέντρωση κατοίκων. Για την οποία γράψαμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ! Και εκεί δεν έγινε καμία επίσημη ενημέρωση από τους έχοντες την ευθύνη για το θέμα. ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΕΙΔΗΣΗ; Αν έχετε κουράγιο πείτε μερικά από όσα λέτε ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάπου κυκλοφοραοι μια φωτογραφία μετην παραλία της πλούσκας και το ποτάμι μαζί
Όσο για σένα φίλε που μας λες να πληρώνουμε στη κ.π & κ.ζ ο δήμος εισπράττουν απο τους πολιτες της ανδρου να σας τα δώσουν
Για όσους δεν ξέρουν την περιοχή ας κάνουν και καμία βόλτα να γνωρίσουν και την υπόλοιπη Ανδρο ,!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχετικά με την ενημέρωση των Ανδριωτών, προτείνω η πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον μελετητή και τον Δήμαρχο να οργανωθεί στη Χώρα, η δεύτερη στο Κόρθι και η τρίτη στην Υδρούσα, δεδομένου ότι ακόμα καμία θέση δεν είναι οριστική όπως ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ κύριε Μπασαντή.
Όποιος θεωρεί ότι η ενημέρωση περί ΧΥΤΥ αφορά μόνο στους πολίτες της Υδρούσας, κάνει σοβαρότατο λάθος και θα διαπράξει ατόπημα εάν προσπαθήσει να επικεντρώσει το θέμα περί ΧΥΤΥ μόνο στην Υδρούσα. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο κύριε Μπασαντή, οι πολίτες της Υδρούσας είναι και αυτοί Ανδριώτες. Επειδή λοιπόν τους γνωρίζω καλά, εφόσον είμαι ένας από αυτούς, μπορεί να μην μιλούν πολύ, τιμωρούν όμως αυστηρά αυτούς που προσπαθούν να τους απαξιώσουν.
Επίσης, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, για να μην ανησυχείτε, πως εμείς οι κάτοικοι της Υδρούσας δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε περισσότερο από ότι θα κάνατε εσείς ο ίδιος εάν η τελική χωροθέτηση του ΧΥΤΥ ήταν στα 2, 4 ή 6 χιλιόμετρα από το σπίτι σας, στο χωριό Υψηλού της Άνδρου.
Τα σκουπίδια θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, σε σημείο που δεν θα μολύνουν τον Υδροφόρο Ορίζοντα και δεν θα κάνουν την ζωή των κατοίκων αφόρητη. Που είναι αυτό το σημείο; Όλοι οι Ανδριώτες το γνωρίζουμε και φαντάζομαι πως θα το επέλεγε και ο ίδιος ο μελετητής εάν λειτουργούσε μακριά από υποδείξεις και πιέσεις κάποιων, οι οποίοι ενώ ανησυχούν πολύ για τα νερά των Μενήτων, δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία για τα νερά στο Μπατσί, στο Ατένι, στο Κυπρί, στον Άγιο Πέτρο και στο Γαύριο. Όποιος πιστεύει κύριε Μπασαντή πως βάζοντας ταφόπλακα στην Υδρούσα θα έχει οφέλη από τον Τουρισμό, κάνει τεράστιο λάθος.
Επειδή όμως εμείς δεν παίζουμε ούτε με την υγεία μας, ούτε με την υγεία των παιδιών μας, ούτε με τους κόπους και τον ιδρώτα μας, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να μας κάνει υποδείξεις σχετικά με το εάν και το πως εμείς θα αγωνιστούμε για την επικράτηση του δικαίου.
Αναφορικά με τα "πρόστιμα και τα σκουπίδια στον δρόμο", τα παράπονά σας όχι σε εμάς τους κατοίκους της Υδρούσας αλλά στους κυρίους πρώην και νυν τοπικούς άρχοντες που επί τρία χρόνια στέλνουν και ξαναστέλνουν και ξαναστέλνουν τον ίδιο φάκελο στη Σύρο, χωρίς να είναι δυνατόν να συμπληρωθούν οι ελλείψεις και τα στοιχεία που τους ζητάει η αρμόδια υπηρεσία. Γιατί άραγε; Προτείνω λοιπόν το επόμενο άρθρο σας να έχει σαν θέμα αυτήν την τελευταία ερώτηση προκειμένου να παρουσιάζει και κάποιο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες σας. Τα υπόλοιπα μας τα είπατε και τα ξαναείπατε- τα καταλάβαμε.
Αρβανίτες μπορεί να είμαστε ακόμα για κάποιους, αφελείς πιθανόν για κάποιους άλλους, όμως σας διαβεβαιώνω πως χαζοί δεν είμαστε. Καταλαβαίνουμε εύκολα και αντιδρούμε αποτελεσματικά.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

This comment was minimized by the moderator on the site

Για οσο καιρο μεινουν τα σκουπυδια σταυροπεδα η καθε κοινοτητα να πληρωνει στην τκ πιτροφου και ζαγανιαρη ποσο αναλογο των κατοικων της. Να δεις ποσο γρηγορα θα λυθει το θεμα

This comment was minimized by the moderator on the site

Είδατε λοιπόν μερική δεν έχουν βγει απο τη χωρα και γιαυτο ανταποκρίνονται με αυτό τον τροπο λες και όπου πανε δεν θα είναι ίδια κατάσταση
Αν Όλα αυτά τα χρονια είχε γίνει έργο σε αυτόν το χώρο δεν θα βρισκόμαστε σε αυτό το χάλια
Αλά όλα αυτά τα χρονια ξεπλυροναν --------------
Μπορεί να μας ενημέρωση κάποιος για τα τοπογραφικό που αλαξε μέγεθος για 2-3 φορές

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαιρομαι για την απάντηση του Βέρου Ανδριώτη. Έχει δίκιο και το έχω πει αρκετές φορές πως δεν γράφω ως ειδικός επί του θέματος. Ενημερώνουμε με αυτά που "μαζεύουμε" ως πληροφορίες και κριτικές για το θέμα μιας και κάνενας αρμόδιος ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Δυστυχώς και η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ούτε εμάς ως site ούτε τους κατοίκους. έχουμε γράψει δημόσια πως ο δήμαρχος, ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας και ο μελετητής θα έπρεπε να έχουν βγει στην κοινωνία και να έχουν ενημερώσει. Μια ευκαιρία ήταν στην συγκέντρωση στο Μπατσί. Δυστυχώς χάθηκε. Ελπιζουμε όμως πως στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους τεχνικούς.

Για τη Γιάρο που λέτε θεωρώ πως μιλάτε για έναν άλλο σχεδιασμό. Και αφού λέτε πως ξέρετε τα πράγματα σίγουρα θα έχετε υπόψη σας πως αλλαγή σχεδιασμού σε αυτή τη φάση σημαίνει και άλλα περισσότερα χρόνια από όσα γράφετε πως θα χρειαστούν για τον ΧΥΤΥ.

Υπάρχει και ένα μικρό πρόβλημα με τον δεματοποητή που πρέπει να φύγει από εκεί που είναι. Το αργότερα σε 7-8 μήνες θα πρέπει να φύγει. Αν έχει χωροθετηθεί κάπου αλλού μπορεί να πάει εκεί και ας κάτσει εκεί τα 2-3 χρόνια που μάλλον θα χρειαστούν για τον ΧΥΤΥ.

Επίσης ίσως σας είναι γνωστό πως τα πρόστιμα είναι πρόστιμα. Πόσα νομίζετε πως μπορεί να αντέξει ο δημότης σε επιπλέον φόρους; Δεν ξέρω εσείς ίσως ξέρετε; Που θα βρει χρήματα ο Δήμος για μια νέα μελέτη; Ας αφήσουμε το πόσα χρειάζεται μια άλλη μελέτη με αλλαγή σχεδιασμού. Και αυτό δεν το ξέρω. Αλλά εσείς θα ξέρετε. Με χαρά θα φιλοξενήσουμε αυτά που γνωρίζετε στι site μας. Επώνυμα φυσικά και πες τε έστω κι αν βρίσκουμε αυτή τη στιγμή σχεδόν απίθανό να αλλάξει ο σχεδιασμός. Και πιο απίθανο να δεχτούν να συμμετέχουν νησιά που ΕΧΟΥΝ ΧΥΤΥ! Τότε γιατί τον έφτιαξαν; Αν μιλάτε για νησιά όπως η Μύκονος δεν είναι λίγο μακριά γι' αυτά; Και τι ΧΥΤΥ χρειάζεται π.χ. ένα άλλο μικρό νησάκι ώστε να πληρώνει καραβι να τα πάει στη Γιάρο; Τα γράφετε, αλλά δεν ξέρω αν έχετε κάνει έναν οικονομικό σχεδιασμό έστω και υποτυπώδη.

Δεν αμφισβητώ την καλή σας πραίρεση. Αλλά τα διαδικαστικά εδώ πια που είμαστε έχουν σημασία. Αλήθεια όλα αυτά που συζητάμε εδώ μέσα τόσες μέρες όταν γράφαμε και πάλι για το θέμα τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη γιατί κανένας δεν έλεγε κάτι διαφορετικό;

Αλλά και το 2009 και το 2011 όταν γράφαμε πάλι γιατί κανείς δεν έφερε στο τραπέζι πρ΄πταση για έναν άλλο σχεδιασμό; Και το κυριώτερο ποιος πληρώνει; Μοιάζει να το ξεχνούν όλοι φίλε μου αυτό. Καλώς ή κακώς είμαστε στην τελευταία φάση ενός σχεδιασμού και ξαφνικά μιλάνε μερικοί φίλοι για έναν άλλον. Τι πιθανότητες δίνετε να αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός; Ποιος ο χρονικός ορίζοντας της νέας κατάστασης; Ποιος πληρώνει νέες μελέτες; Και το κυριώτερο ποια είναι η βιωσιμότητα ενός τέτοιου πρότζεκτ;

Εγώ ομολογουμένως δεν μπορώ να απαντήσω σε κα΄νεναν από τα παραπάνω ερωτήματα. Απλώς ξέρω πως δέκα μέτρα πριν το τέλος προτείνετε να αλλάξουν όλα. Αλήθεια αν ήταν πρώτος ο Καμπανός ή το Στενό στη βαθμολογια θα γράφονταν όλα αυτά που διαβάζουμε σήμερα; Δεν το ξέρω. Με εξαίρεση τον κ. Μανέτα που λέει μια αντίστοιχη πρόταση εδώ και πάρα πολύ καιρό εγώ δεν είχα ξανακούσει από άλλον αυτή την ιδέα.

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ για το σημείωμα σας. Χαρά μου που απάντησα. Δεν ξέρω αν πρόσθεσα κάτι στον προβληματισμό σας ή σε αυτών που μας διαβάζουν. Ξέρω πως ο διάλογος ήταν και παραμένει βασικός για να προχωρήσει το έργο. Το όποιο έργο...

This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στο σχόλιο του Εν Άνδρω επισκέπτη:
Σχετικά με την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στα Γιούρα (ή την Γιάρο εάν θέλετε) το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος όλων των νησιών που δεν έχουν λύσει το θέμα αυτό. Το Κόστος της Νέας Υόρκης σας διαβεβαιώ είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της Άνδρου μόνο. Διαβάσατε τον προϋπολογισμό της μελέτης της Άνδρου. Ας μιλάμε θετικά και με στοιχεία. Εάν θέλετε τα στοιχεία μπορώ να τα παραθέσω σε άλλο μήνυμα. Ασχολούμαι με αυτά και γνωρίζω. Εσείς δεν γνωρίζετε.

Όσο δε σχετικά με το χρόνο παραμονής των σκουπιδιών στο δρόμο...και να βρεθεί λύση σήμερα, τι νομίζετε το έργο θα γίνει σε 3 μήνες; Σε 5 χρόνια το λιγότερο. Δεν πιστεύω να νομίζατε ότι θα γίνει σε 3 μήνες; Εσείς μόνος σας το είπατε δεν είμαστε Νέα Υόρκη.
Σχετικά με τη διαχείριση από το Δήμο, ναι είναι ευθύνη του Δημάρχου. Τι παρέμβαση μιλάτε από την τοπική κοινωνία η οποία εάν αφήσει και γίνει το έργο έτσι με βεβιασμένο και πρόχειρο σχεδιασμό και προκύψουν προβλήματα, έχετε υπόψη σας για τη φύση αυτών των προβλημάτων; μάλλον όχι.
Ενημερωθείτε πρώτα καλύτερα και να ανησυχήσετε τουλάχιστον για την υγεία των παιδιών σας και εγγονιών σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντα έτσι δεν γίνεται στις εκλογές ?

ΕΚΛΟΓΕΣ = Στόχος η Δημοτική καρέκλα !
ΔΗΜΑΡΧΟΣ = To παραμύθι προς τους δημότες " εγώ θα λύσω το πρόβλημα με τον ΧΥΤΥ" !!
ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ= Εγώ θα σε βγάλω δήμαρχο, αλλα εσύ θα μου δώσεις την δουλειά με τα σκουπίδια !!
Τόσο απλά ...και καλά μπλεξίματα σε όλους !!.

Το λέει και το Κontra !!;);)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί φίλοι λέτε μερικοί "τα σκουπίδια να παραμείνουν στη Σταυροπέδα". Είναι προφανές πως δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το θέμα. Στην Σταυροπέδα ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΟΥΠΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΗΛΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Ο χώρος διατηρείται ακόμα ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ γιατί δεν υπάρχει ακόμα ενλλακτική λύση. Τα πρόστιμα των 160.000 ευρώ τον χρόνο ποιος θα πληρώνει από 15/6/2015: Να δούμε τα δημοτικά τέλη μετά το καλοκαίρι; Καί φυσικά οι παράνομες παρατασεις θα τελειώσουν κι αυτές (μια απόφαση τελεσίδικη εκκρεμεί και τέλος). Μετά τα σκουπίδια θα είαι στους δρόμους. ΕΚΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Η ίδια απάντηση ισχύει και για όσους αυτοσχεδιάζουν λέγοντας "να πάνε εδώ ή εκεί". Χωρίς μελέτες ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! Και οι μελέτες χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η τελευταία κοστίζει 220.000 ευρώ! Ποιος πληρώνει; Ο δήμος; Δεν έχει σάλιο! Η Ευρώπη πληρώνει για μελέτες μια φορά όχι δύο ή τρεις.
Ας αφήσουμε τα αστειάκια για Νειμποριό. ¨οποιοι τουρίστες έρχονται στην Άνδρο πάνε ΜΠΑΤΣΙ-ΧΩΡΑ! Άρα το θέμα είναι καλό για αστείο, αλλά όχι καλό για την οικονομία του νησιού. Εκτός αν όσοι το λετε ζείτε στις Μπαχάμες ή σε κάποιο χωριό και δεν κατεβαίνετε ούτε για ψώνια στη Χώρα. Φυσικά όσοι το λέτε ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ (γιατί μάλλον δεν ζείτε στην Άνδρο ή έχετε να έρθετε πάρα πολλά χρόνια) πως η Σταυροπέδα ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ! Και εκεί πετάτε όλοι τα σκουπίδια 40 χρόνια τούρκικα! ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΠΟΤΕ; Και η Χώρα πνίγεται όταν παίρνουν φωτιά γιατί είναι ανεξ΄λεγκτα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΥΤΥ ούτε ΧΥΤΑ. Είναι ΧΩΜΑΤΕΡΗ. Ακόμα και σήμερα. Σήμερα όμως μιλάμε όπου γίνει το έργο για ΧΥΤΥ. Κατανοητές οι ενστάσεις ορισμένων για τις προδιαγραφές. Όμως εκεί μπορεί και πρέπει να παρεμβει και η τοπική κοινωνία. Όχι μόνο ο Δήμος.
Τέλος πάντων δεν είμαστε εμείς αρμίδιοι να απαντάμε σε αυτά. Είναι ο δήμαρχος, οι τεχνικοί ου Δήμου, οι αντιδήμαρχοι κλο. Εμείς και συγνώμη για την παρέμβαση απορήσαμε με την άγνοια για την Σταυροπέδα...
Για την Γιάρο θέλει άλλο σχεδιασμό για τις Κυκλάδες, πολλά χρήματα (μελέτες, κατασκευή, κλπ - που θα βρεθούν;), θέλει χρόνια (που θα βρεθούν κι αυτά καθώς έχουμε μήνες μόνο μπροστά μας;) και ποιος ξέρει αν το έργο είναι οικονομικά βιώσιμο. Σας πληροφορούμε πως μόνο η Νέα Υόρκη (!!!) έχει αντίστοιχο έργο διεθνώς (πηγαλινουν με καραβάκια στο STATEN ISLAND). Λέτε να γίνουμε Νέα Υόρκη στην ΆΝΔΡΟ, Σύρο (που έχει ΧΥΤΥ), Τήνο κλπ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Προκειμένου να έχει το έργο ΧΥΤΥ επιτυχία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, βασικότατη και αποκλειστική προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαχείριση από τον Δήμο επιπέδου διεθνών προδιαγραφών. Ποιος από όλους σας πιστεύει πραγματικά ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να επιτευχθεί;
Έχουμε δει το επίπεδο υπηρεσιών του Δήμου, έχουμε δει τον τρόπο και την ταχύτητα αντίδρασης από το Δήμο σε λιγότερο απαιτητικά θέματα όπως την τρέχουσα διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός κ.λπ.
Ο Μελετητής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει μια μελέτη που να πληροί αυτά τα διεθνή πρότυπα, να πληρωθεί και να φύγει. Όπως ο ίδιος το δήλωσε πολλάκις (5 φορές νομίζω και όχι τυχαία) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι η επιτυχία του έργου θα εξαρτάται αποκλειστικά από τον Δήμο.
Βασικότατη προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου θα είναι το υψηλό ποσοστό ανακύκλωσης. Μπορεί να μου πει κανείς που και πόσους κάδους θα τοποθετήσει ο Δήμος προκειμένου να έχει επιτυχία αυτό το έργο;
Το βρίσκετε πρακτικό; Φανταστείτε μια περιοχή γεμάτη κάδοι (τρεις στη σειρά). Εάν αποφασιστεί να τοποθετήσουν τέτοιους κάδους μόνο σε "κεντρικά" σημεία, σας διαβεβαιώνω την αποτυχία του έργου μόνο και μόνο επειδή η επιτυχία του οφείλεται στο μεγάλο ποσοστό ανακύκλωσης.
Δεν πιστεύω στο ΧΥΤΥ, Δεν πιστεύω στα ΧΥΤΑ σε χώρους κοντά σε οικισμούς.
Να γίνει στα Γιούρα όπως πρόσφατα διάβασα αυτήν την υπέροχη ιδέα.
Όλα τα τριγύρω νησιά θα μοιραστούν τα έξοδα Μιας μόνο εγκατάστασης, μια μόνο μελέτης κ.λπ.
Αυτό πιστεύω εγώ. Ο άνθρωπος οφείλει να σχεδιάζει σωστά και όχι υπό το κράτος του πανικού.

Περισσότερα