Ο δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Γ. Καπάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Κύριε επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα αναφέρετε στο από 25 Μαρτίου 2015 κείμενό σας. Προφανώς, είτε δεν κατανοήσατε την πλήρη απάντηση που πήρατε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε επαναφέρετε το θέμα για λόγους ψευδών εντυπώσεων.


ΠΡΩΤΟΝ: Ποτέ κ. Καπάκη, δεν δαπανήθηκε ούτε ένα ευρώ για το σκοπό στον οποίο αναφερθήκατε στην επιστολή σας.. Μάλιστα δεν έχει προβλεφθεί καν στον προϋπολογισμό του 2015 ανάλογο ποσό, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης σχετικά με την αξιολόγηση των δομών του Δήμου.
Συνεπώς τα όσα αναφέρετε για το ποσό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δαπανήθηκε, γνωρίζετε πολύ καλά πως καμία δαπάνη δεν έγινε.
Αξίζει όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι το ποσό είχε εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/11/2014. Η απόφαση εκείνη είχε ψηφισθεί θετικά από όλους πλην εσάς, που είχατε απλά δηλώσει «παρών», χωρίς να σχολιάσετε το παραμικρό. Τίποτα συνεπώς δεν έγινε βιαστικά και τα πάντα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σύμβαση έγινε με εξειδικευμένη εταιρεία με εμπειρία και τεχνογνωσία σε τέτοια θέματα. Οφείλαμε και όχι μόνο, να δράσουμε ανάλογα με την υπουργική εντολή της προηγούμενης κυβέρνησης που ζητούσε να προχωρήσουν οι Δήμοι όλης της Ελλάδας στην αξιολόγηση των δομών τους. Με την αλλαγή όμως της κυβέρνησης αναμέναμε νέα υπουργική απόφαση και δεν προβήκαμε σε καμία απολύτως ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα.
ΤΡΙΤΟΝ: Η μελέτη αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών, επιβάλλεται να γίνει, όπως και το επιχειρησιακό πρόγραμμα, γιατί αποτελεί εργαλείο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για το Δήμο μας, τον οποίο – όπως καλά γνωρίζετε- προσπαθούμε να οργανώσουμε σε σωστή βάση, αφού μέχρι τώρα τίποτε δεν δούλευε σωστά, είτε λόγω της υποστελέχωσης, είτε λόγω ελλιπούς τεχνογνωσίας, είτε για άλλους λόγους.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το ποσό των 20.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 3.200 ευρώ αφορούσε:
1. Την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου μας, στην ουσία των τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων, Κορθίου, Υδρούσας και Άνδρου, αφορά ακόμα και τα τρία ΚΕΠ του Δήμου μας.
2. Την αξιολόγηση δομών του Νομικού προσώπου του Δήμου μας.
3. Την αξιολόγηση δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας.
4. Την αξιολόγηση και μελέτη εξυγίανσης της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου μας.
Παράλληλα η εν λόγω εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, στην επιτροπή του Δήμου μας, για την σύνταξη του επιχειρησιακού μας προγράμματος.
Το 2010 μόνο το επιχειρησιακό πρόγραμμα, που είχε τότε καταρτιστεί στοίχισε στον Δήμο Άνδρου 40.000 ευρώ συν ΦΠΑ.
Ο Δήμος μας δεν έχει την τύχη να διαθέτει επαρκές και με τεχνογνωσία προσωπικό, καθώς ειναι υποστελεχωμένος και η όποια στελέχωση έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν ακολούθησε κανένα σχεδιασμό και καμία αξιολόγηση.
Για παράδειγμα, το Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, δεν έχει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη.
Κλείνοντας, τονίζουμε και πάλι πως ο Δήμος μας έχει ανάγκη απο στελέχωση, οργάνωση και σχεδιασμό, σε βάθος 5ετιας. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για να έχουμε ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Όσον αφορά την δημοσίευση του ΟΕΥ:
Σύμφωνα με την από 12 Σεπτεμβρίου 2011 οδηγία "του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ" που επικαλείται την 20868/2010 σχετική εγκύκλιο καθώς και την παράγραφο 1 και 4 του άρθρου 4 του Ν.3861/2010 οι αποφάσεις που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ θα αναρτώνται αφού πρώτα λάβουν αριθμό δημοσίευσης από το Εθνικό Τυπογραφείο. Η απόφαση του ΔΣ περί του ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) του Δήμου μας -ως απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ θα πρέπει να αναρτηθεί ευθύς αμέσως μόλις λάβει αριθμό δημοσίευσης από το Εθνικό Τυπογραφείο. Εκ παραδρομής λοιπόν αναρτήθηκε η σχετική απόφαση του ΔΣ που αφορούσε τον ΟΕΥ του Δήμου μας και προς συμμόρφωση με την παραπάνω οδηγία αμέσως ακυρώθηκε η ανάρτηση στο Διαύγεια.
Θυμίζουμε πως τα πάντα, επί των ημερών της δικής μας διοίκησης, γίνονται στο φως. Όλα ανεβαίνουν στο «Διαύγεια» και βρίσκονται στη διάθεση του κάθε αιρετού όλα τα έγγραφα και οι συμβάσεις του Δήμου μας.
Παράλληλα όλα τα έγγραφα που βεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεών μας βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου δημοτικού συμβούλου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε δεν είναι μονο ο Θεολόγου που διοικούσε πριν ψάξε και μέσα στην παράταξη σου προς Υδρούσα μεριά για πες μας τι οργάνωση και τι ταμείο άφησαν πίσω τους αυτοί πριν;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι σημαντικό αγαπητοί φίλοι να κατανοήσουμε οτι o ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗΣ επιβάλλει μια σειρα γραφειοκρατικών διαδικασιών που ολοι οιδημοι ειναι υποχρεωμενοι να ακακολουθησουν.Δυστυχως προκειται για ανελαστική δαπάνη υποχρεωτικού χαρακτήρα και που δεν ειναι συνατον να εκτελεστεί χωρις την Βοήθεια εμπειρογνωμόνων

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ Κ..ΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 45 ΧΙΛΙΑΡΙΚΩΝ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΥΦΑ. ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΕΔΩ ΤΑ ΣΑΡΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΒΑ. Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΕΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΑ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Δήμαρχε,
Διάβασα πολύ καλά το τι γράφει ο κ. Καπάκης και τι απαντάτε εσείς.
1. Δεν είπε πουθενά ότι έχετε πληρώσει έστω και ένα ευρώ για το έργο αυτό. Απεναντίας λέει ότι αναθέσατε μη νόμιμα και ως εκ τούτου σας καλεί να ακυρώσετε τη σύμβαση και την απόφαση δημάρχου με την οποία αναθέτετε το ποσό των 23200,00€. Ακόμη λέει ότι οι αναρτήσεις στο διαύγεια έγιναν έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος άλλος μελετητής να υποβάλλει προσφορά. Κάπου εμφανίστηκε ότι υπάρχει και μια άλλη προσφορά 8700,00 η οποία έγινε από Ανδριώτη και εξοικονομεί 14.500,00€. Ούτε για αυτό λέτε τίποτα.
2. Για το ότι δεν έχει μπει στον προϋπολογισμό του 2015, μάλλον νομίζετε ότι μιλάτε σε πρόβατα και όχι σε σκεπτόμενους ανθρώπους. Ο υφιστάμενος προϋπολογισμός του 2015 έχει βασιστεί σε στοιχεία της 31ης Αυγούστου 2014. Αυτό έλειπε να βάλετε και μια δαπάνη η οποία αποφασίστηκε στο τέλος του 2014. Σε λίγο για λόγους τάξης αλλά και συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία θα κάνετε μια αναμόρφωση του π/υ η οποία θα βασίζεται στα στοιχεία της 31/12/2014, την οποία θα έπρεπε να έχετε κάνει ήδη. Εκεί θα δούμε αν θα ενσωματώσετε την εν λόγω δαπάνη ή όχι. Αν δεν την ενσωματώσετε θα πρέπει να ακυρώσετε την απόφαση σας για απευθείας ανάθεσης αλλά και τη σύμβαση αν και εφόσον έχετε υπογράψει, όπως ακριβώς σας προτρέπει ο κ. Καπάκης, άρα συμφωνείτε μαζί του και δεν υπάρχει λόγος αντεγκλήσεων.
3. Ποιες είναι οι δομές του ΝΠΔΔ του Δήμου το οποίο δεν έχει καθόλου προσωπικό για αξιολόγηση? Ποιον θα αξιολογήσει η εταιρία με τη μεγάλη εμπειρία?
4. Λέτε «Παράλληλα η εν λόγω εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, στην επιτροπή του Δήμου μας, για την σύνταξη του επιχειρησιακού μας προγράμματος». Δε φαίνεται από το έργο που της αναθέσατε ότι θα μπορούσε να κάνει και αυτό. Απευθύνομαι σε όλους τους συμβούλους αλλά και στο Εν Άνδρω το οποίο κάνει κριτική σε όλες τις δημοτικές αρχές και τους καλώ να ρίξουν μόνο μια ματιά στο υπάρχον επιχειρησιακό πρόγραμμα, να εκτιμήσουν τον όγκο εργασίας που αυτό έχει και το οποίο θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου (δηλαδή χωρίς κόστος για το Δήμο) και να το συγκρίνουν με το περιβόητο έργο των 23.200,00€ αν και εφόσον αυτό παραδοθεί.
4. Και όσον αφορά τις αναρτήσεις του Δήμου στο διαύγεια, θα πρέπει να ξέρετε ότι σύμφωνα με το νόμο οι προϋπολογισμοί του Δήμου και όλων των νομικών του προσώπων γίνονται σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4305/2014 ΦΕΚ Α΄ 237/31-10-2014 δηλαδή:
«Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των Υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, πρέπει να αναρτάται στο πρόγραμμα διαύγεια με αναλυτικές καταστάσεις και για το σκέλος των εσόδων και για το σκέλος των εξόδων ανά κωδικό αριθμό εσόδου ή εξόδου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογεί και να έχει πλήρη γνώση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα».
Έτσι αναρτήσατε στο διαύγεια την ορθή επανάληψη του προϋπολογισμού του Δήμου?, έτσι αναρτήσατε τον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ που έχει ο Δήμος?. Μήπως δε θέλετε οι Ανδριώτες να βλέπουν την ανάλυση των προϋπολογισμών σας? Ή μήπως έχετε αφεθεί στις εξηγήσεις των αρμόδιων των οικονομικών του Δήμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τάδε έφη ο Δήμαρχος της Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης

" Η πολιτική που επέβαλε ο κ. Θεολόγου και ο τρόπος που άσκησε της εξουσία του δεν άφησαν κανένα περιθώριο ανάπτυξης στο νησί μας. Ουσιαστικά « έβγαλε την Άνδρο από τον χάρτη των Κυκλάδων». Αυτή τη στιγμή από την ακατάστατη οικονομική διαχείριση του Δήμου Άνδρου κινδυνεύουμε να μπούμε ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ με καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας.

Για τα διοικητικά απλά να θυμίσω πως, σήμερα, μετά μια ολόκληρη τετραετία διοίκησης δεν υπάρχει οργανισμός για τον Δήμο Άνδρου. Συνεπώς δεν μπορούμε ακόμα να ζητήσουμε θέσεις προσωπικού που μας λείπουν και έχει ανάγκη ο Δήμος.
Ένας οργανισμός που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης του... Οι υπηρεσίες του Δήμου μας ήταν εντελώς (ίσως σκόπιμα) ανοργάνωτες. Και όλα τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου έχουν παραμείνει άλυτα και οι υποδομές που κληρονομήσαμε είναι ανύπαρκτες..."

ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ !!

Κάνετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ και θα καταλάβετε !!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΤΕ . ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ? !!

Η μελέτη αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών, επιβάλλεται να γίνει, όπως και το επιχειρησιακό πρόγραμμα, γιατί αποτελεί εργαλείο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για το Δήμο μας,

" Ο Δήμος μας δεν έχει την τύχη να διαθέτει επαρκές και με τεχνογνωσία προσωπικό, καθώς ειναι υποστελεχωμένος και η όποια στελέχωση έχει γίνει μέχρι τώρα, δεν ακολούθησε[u] κανένα σχεδιασμό και καμία αξιολόγηση.[/u] "

ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !
ΔΗΛΑΔΗ .. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ " ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ???
ΗΜΑΡΤΟΝ