Αλληλογραφία «εν Άνδρω» & «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» (μέσω f/b)

Στρόφιλας Άνδρου: Βραχογραφία δύο πλοίων, τέταρτη χιλιετία προ Χριστού. Από την Άνδρο εκτός των τειχών την οποία πρέπει κάποτε να αγαπήσουμε...

Επειδή πολλοί από εσάς δεν διαβάζετε συστηματικά την αλληλογραφία στο F/Bκαι επειδή το «εν ‘Ανδρω» (ο λόγος για συγκεκριμένα επώνυμα χρονογραφήματα και άρθρα του Διαμαντή Μπασαντή στο «εν Άνδρω») τυγχάνουν τελευταία ξαφνικά της προσοχής και σειράς απαντήσεων από το παραταξιακό site «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» του δημάρχου κρίνουμε σκόπιμο να μεταφέρουμε εδώ τον διάλογο.

Έναν διάλογο που διεξάγεται (με ευπρέπεια) και οποίος αποκαλύπτει την, κατά την γνώμη μας, πολιτική αδυναμία των Νέων Οριζόντων να ξανοιχτούν στους ορίζοντες μιας νέας και δύσκολης εποχής. Μάλλον διαβλέπω ένα γάντζωμα στους παλιούς ορίζοντες της μικρής μας πόλης.

Όσοι θέλουν να μας «ταξιδέψουν» σε πραγματικά νέους ορίζοντες (όχι στα λόγια) πρέπει να αρχίσουν να ατενίζουν μακριά. Πέρα από τους παλιούς ορίζοντες. Να μιλήσουν για τα προβλήματα. αλλά και με τα προβλήματα, της μικρής και απομονωμένης, εδώ και χρόνια, κοινωνίας της Βόρειας Άνδρου. Να μιλήσουν για τα προβλήματα, αλλά και με τα προβλήματα, της ξεχασμένης, χρόνια τώρα, Νότιας Άνδρου. Να ενώσουν το νησί πέρα από αποστάσεις, κοινωνικές ή πολιτικές διαφορές. Η Άνδρος είναι μια. Είναι η Άνδρος του Κ.Σ. ετών 27, που έλεγε προχτές χαμογελώντας θλιμμένα πως: "από την παρέα μου έφυγαν το τελευταίο διάστημα οι περισσότεροι. Μόνο δύο έχουν μείνει πια στο νησί. Και αυτοί που έφυγαν δεν έρχονται ούτε τα Σαββατοκύριακα».

Για να βρει η Άνδρος πραγματικούς νέους ορίζοντες πρέπει να δει πως θα λυθούν τα χρόνια προβλήματα εγκατάλειψης. Να δει πως θα λυθούν τα προβλήματα που δεν διαχειρίστηκαν ή στα οποία απέτυχαν οι μέχρι χτες διοικούντες. Και όχι να μηρυκάζει διαχειριστικά και πολιτικά λάθη ενός αποτυχημένου παρελθόντος που κρίθηκε πολιτικά στις 18 Μαΐου 2014. Ξεκολήστε επιτέλους...

Φίλοι μου ΔΕΝ σας εκλέξαμε για να διαχειριστείτε τις πτυχές ενός κακού παρελθόντος, αλλά τις τύχες ενός κοινού μέλλοντος. ΔΕΝ σας ψηφίσαμε για να αναμασάτε διαρκώς τους παλιούς ορίζοντες, αλλά για δείτε τι θα κάνουμε με τους ορίζοντες παιδιών όπως ο Κ.Σ. που αγωνίζονται να μείνουν στον τόπο τους. ΔΕΝ σας ψηφίσαμε για κοσμικούς λόγους, αλλά για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Φιλικότατα

Διαμαντής Μπασαντής

 

Ακολουθεί η αλληλογραφία μας στο F/Bμε τους Νέους Ορίζοντες

Γιατί άραγε ενόχλησε αυτή η γενική άποψη του εορτασμού κάτω από τον "Αφανή Ναύτη"; Ο Νάυτης αγνοεί τα συμβαίνοντα ατενίζοντας αγέρωχος την θάλασσα. Δεν είναι μια ζωγραφιά η μικρούλα που έρχεται μπροστά; Τι δηλαδή; Έπρεπε να βάλουμε μια εικόνα ζωσμένη με επίσημους που σπρώχνονταν για να φανούν γύρω της; Παράξενα και λίγο ξεπερασμένα τα γούστα που έχουν μερικοί... 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "Οδοιπορικό στα πολλά πρόσωπα της Άνδρου"

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣΘεωρούμε πως η αναφορά σας για τον εορτασμό της Παναγίας της Θεοσκέπαστης και της εκδηλώσεις που ακολούθησαν για την Πολιούχο του νησιού μας, είναι ατυχής ίσως και λίγο ειρωνική και δεν αρμόζει στην μεγάλη Πανανδριακή μας εορτή.
Στις φωτογραφίες σας δεν υπάρχει πουθενά η εικόνα της Πολιούχου του νησιού μας.
Δεν πρόκειται για αναπόφευκτη βόλτα, όπως κακώς αναφέρεστε, αλλά για Πανανδριακό προσκύνημα.
Πως είναι δυνατόν και συνδυάσατε τον εορτασμό της "Θεοσκέπαστης" με τη βόλτα σας για μπυρίτσα σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Ζόρκο, φωτογραφίζοντας μάλιστα και σκουπίδια.

ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Χαίρομαι που η ανωνυμογραφία είναι αγαπημένο σπορ και στους νέους ορίζοντες.. Φίλε μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Έβαλα ήδη like. Κατά τα άλλα ένα χρονογράφημα δεν είναι παρά ένα άγγιγμα σε μια πραγματικότητα με τον τρόπο του γράφοντος. Όχι με τον τρόπο ενός πολιτικού παράγοντα. Σε μια λιτανεία/ παρέλαση άλλος φωτογραφίζει ιερείς, άλλος επισήμους, άλλος το πλήθος. Εγώ από την γωνία μου είδα αυτή την σκηνή. Την φωτογράφισα. Την περιέγραψα. Το κείμενο διάβασαν πάρα πολλές εκατοντάδες. Άρεσε σε πάρα πολλές δεκάδες. (τα τελικά νούμερα είναι μεγάλα αλλά δεν έχουν σημασία). Άρεσε και στον αυστηρό κριτή μου, τον φίλο καπετάν Αντώνη Διαβατίδη. Και αυτό μου άρεσε εμένα. Κατά τα άλλα ήταν "ένα οδοιπορικό στα πολλά πρόσωπα της Άνδρου". Δεν ήταν θρησκευτικό κείμενο για την Παναγία. Δεν ήταν αναφορά στην ιστορία. Την έκανα πέρσι. Μέσα από μια απλή συζήτηση με τον παπα-Μιχάλη. Να μην επαναλαμβανόμαστε κάθε χρόνο φίλε μου. Περίεργο, που δεν το ξέρεις, αλλά η Άνδρος έχει και σκουπίδια. Έχει και γιδοπρόβατα στους δρόμους. Ούτε αυτό το ξέρεις μάλλον. Έχει και καμιά μπύρα κάπου σε ένα μοναχικό ακρογιάλι της άνοιξης. Χαίρομαι που εσύ δεν πίνεις. Το πολυτελές ξενοδοχείο, που λες, είναι κλειστό αυτή την εποχή. Ο Ζόργκος όμως για μια βόλτα ανάσας ως τοπίο και θάλασσα είναι πάντα ανοικτός στους αναζητούντες. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. Σε καταλαβαίνω. Εγώ λατρεύω την Χώρα (έχω γράψει τόσα γι' αυτήν), αλλά λατρεύω και τις μεγάλες φυγές πάνω στο νησί αυτό. Πήγα για μια μπύρα στο Ζόργκο και φιλοσόφησα τη ζωή με έναν φίλο. Είδα τα νερά να τρέχουν, είδα και άκουσα το ποτάμι και το λάτρεψα. Είδα ένα νησί παράξενα άδειο. Μοναδικό. Αυτό διάβασαν όσοι με διάβασαν. Εσύ είδες αυτά που "είδες" ή αυτά που ήθελες να δεις. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΣΟΥ. Βγάλε μια μέρα τη μάσκα του ανωνυμογράφου, πάρε τα εκδρομικά σου κι έλα να σου δείξω μια διαδρομή που ίσως δεν έκανες ποτέ. Φιλικά ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ

 

Γιατί άραγε ενόχλησε που στεναχωριόμαστε που ένα τέτοιο κτήριο (από παρελθόντα λάθη και ασύγνωστες παραλείψεις) έχει απομείνει αχρησιμοιποίητο και θέλουμε να πιέσουμε πολιτικά βουλευτές και υπουργούς, έστω και τώρα, να γίνει κάτι εκεί, χρήσιμο για την Άνδρο και το Κόρθι;  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΔΥΟ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ"

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται τώρα το "εν άνδρω", γιατί άλλα έλεγε πριν λίγο καιρό, (βρε πως αλλάζουν οι καιροί), εκείνοι που χρεοκόπησαν το κληροδότημα, θα βγουν και τιμητές. Ένα κτίριο φάντασμα όπου δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά και το κληροδότημα υποχρεώθηκε και σε δάνειο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ και το κτίριο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμιά προσπάθεια χρηματοδότησης και μάλιστα από εκείνους που υποτίθεται ήξεραν τι έκαναν και είχαν σχεδιάσει την λειτουργία και τον προορισμό του κτιρίου?
Δεν φρόντισαν τουλάχιστον ούτε μια υποτυπώδη περίφραξη να βάλουν για μια ελάχιστη ασφάλεια.
Τώρα καλείται η νέα διαχειριστική αρχή με τη βοήθεια του Δήμου να βρει λύσεις μέσα σε μια απελπιστικά κακή οικονομική συγκυρία.

ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ξαναγράφω: αυτή η ανωνυμογραφία των Νέων Οριζόντων παραπέμπει σε μαθημένους ανωνυμογράφους. Δεν πειράζει εγώ θα απαντήσω και πάλι επώνυμα. Ίσως γιατί εμένα ο πατέρας μου, ο Σταμάτης, μου έδωσε όνομα. Παραπέμπω σε επώνυμο σχόλιο μου προς άλλο ανώνυμο αναγνώστη κάτω από το δημοσίευμα στο site "εν Άνδρω" που έλεγε περίπου τα ίδια με το εδώ ανώνυμο “νεοοριζοντιοσχόλιο”: «Δεν έκανα έλεγχο κόστους εργασίας φίλε μου. Αυτόν πρέπει να τον κάνει η νέα διαχειριστική επιτροπή του Ιδρύματος και να μας πει τα πράγματα. Συνεπώς περιμένουμε από τους αρμοδίους. Όπως περιμένουμε και τους ορκωτούς λογιστές να μας πουν τι έγινε στον Δήμο. Εγώ παρουσίαση ενός ανολοκλήρωτου έργου έκανα, αλλά και μιας έκκλησης προς δύο κυβερνητικούς βουλευτές που έγινε από τους παρισταμένους για να μην χαθεί τελείως το έργο για την Άνδρο". Κατά τα άλλα περιμένουμε νέες προτάσεις από την  νέα διαχειριστική αρχή και τον Δήμο ώστε να μην καταστραφεί το κτήριο...

ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Η ενημέρωσή σας κ. Μπασαντή στην παραπάνω ανάρτηση είναι φανερά ελλιπής.
Το "εν Άνδρω" είναι δικαίωμά σας να γράφει και να κρίνει όπως θέλει, όμως αποκρύπτεται κάθε άλλη δραστηριότητα του Δημάρχου και κάθε έργο του Δήμου, κάτι που δεν βοηθάει στην αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου.
Θεωρούμε πως η σωστή δημοσιογραφία πρέπει να κοιτάει και τις δύο όψεις του νομίσματος, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να κρίνει αντικειμενικά.
Συνεπώς ως συνδυασμός που στηρίζουμε αλλά και κρίνουμε το έργο της δημοτικής αρχής θα είμαστε αυστηροί κριτές στα δημοσιεύματά σας τα οποία τα θεωρούμε στο εξής μη αντικειμενικά.
Ενημέρωση:

Σχετικά με την απουσία του Δημάρχου, κατά το «εν άνδρω» από τις δύο εκδηλώσεις.

Σας θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος παρίστατο την ίδια ώρα σε προγραμματισμένη εκδήλωση "τιμής και μνήμης" για τέσσερις επιφανείς Ανδριώτες, εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία κυκλαδικών μελετών σε συνεργασία με την Καιρειο Βιβλιοθήκη και τον Δήμο Άνδρου.
Τα τιμώμενα πρόσωπα, προς ενημέρωση, ήταν οι αείμνηστοι και ο μακαριστός:
Ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Διονύσιος Ψαριανός
Ο Καθηγητής Ε.Κ.Π. Αθηνών κ. Αριστείδης Διαπούλης
Ο Καθηγητής και Ακαδημαικός κ. Λεωνίδας Καραπιπέρης
Ο Ιστορικός και Δρ Παν/μίου του Λονδίνου και Δ/ντης της Καιρείου κ. Δημήτριος Πολέμης.
Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Η φετινή συναυλία ήταν αφιερωμένη στον πρώτο μαέστρο και αρχιμουσικό της Άνδρου τον αείμνηστο κ. Σπύρο Μεταξά, όπου παρίστατο η εγγονή του η οποία τιμήθηκε και τίμησε τον μουσικό σύλλογο Άνδρου. Μάλιστα δώρισε στον Μουσικό Σύλλογο έργο του Σπύρου Μεταξά αφιερωμένο στην Άνδρο, το οποίο και ονομάσθηκε: «ύμνος στην Άνδρο». Παράλληλα τιμήθηκαν και όλοι οι μαέστροι που είχαν διδάξει μουσική στην φιλαρμονική Άνδρου μέχρι σήμερα.
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορεί να παρευρίσκεται ο Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος ταυτόχρονα σε όλες τις εκδηλώσεις.
Ακόμη, στο εορταστικό τριήμερο εκτός από τις πολλές και ωραίες εκδηλώσεις, ο Δήμος δέχθηκε στο Δημαρχείο και ξενάγησε αποστολή από καθηγητές και φοιτητές της Σιβιτανιδείου Σχολής με περισσότερα από 50 άτομα, που ήρθαν για να κάνουν έρευνα για την γνωστή ταινία «Μικρά Αγγλία», που έχει προβάλει το νησί μας διεθνώς.
Επίσης ομάδα συμβούλων υποδέχθηκε και ξενάγησε το πλήρωμα και τους αξιωματικούς της Φρεγάτας "Θεμιστοκλής".
Όλοι εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Άνδρου και την φιλοξενία των Ανδριωτών και του Δήμου.
Τέλος θεωρούμε πως η αναφορά σας για τον εορτασμό της Παναγίας της Θεοσκέπαστης και της εκδηλώσεις που ακολούθησαν για την Πολιούχο του νησιού μας, είναι ατυχής ίσως και λίγο ειρωνική και δεν αρμόζει στην μεγάλη Πανανδριακή μας εορτή.

ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Μια απάντηση και στο δεύτερο ανώνυμο νεοοριζοντιοσχόλιο: ο δήμαρχος επιλέγει που θα πάει. Είναι δικαίωμα του να επιλέγει την Χώρα και όχι το Κόρθι. Να πηγαίνει σε μια συνάντηση και να μην πηγαίνει σε άλλη. Όμως η επιλογή του δημάρχου (και του απόντος αντιδημάρχου του) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΚΗ. Αν επιλέγει να πηγαίνει σε μια εκδήλωση και χάνει την ευκαιρία να πιέσει πολιτικά δύο κυβερνητικούς βουλευτές για να δωθούν χρήματα σε ένα μισοτελειωμένο έργο (που αν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει μια ολόκληρη περιοχή του νησιού του) είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Αν θέλει σώνει και καλά να ακούσει μια μουσική εκδήλωση στη Χώρα και χάνει την ευκαιρία να πιέσει στο Κόρθι για μια πολιτική λύση (σε ένα έργο ολοκληρωμένο κτηριολογικά, αλλά εγκαταλειμμένο μηχανολογικά) είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Αν θέλει να πάει κάπου και μετρά "πόσοι θα με δουν εκεί και πόσοι εδώ" είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Αν αγνοεί επιδεικτικά δύο βουλευτές του νομού του (από τους τέσσερις) που θέλησαν να δουν τι έργο έχει γίνει ή δεν έχει γίνει στο Μουστάκειο είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Όπως μας εξηγεί περίφημα το ανωνυμογράφημα των νέων οριζόντων ο δήμαρχος έκανε τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ του. Δεν μπορεί να διαμαρτύρεται που αυτές κρίνονται. Εμείς θεωρήσαμε πιο χρήσιμη θα ήταν η πιεση προς δύο κυβερνητικούς βουλευτές για να τελειώσει ένα έργο ελπίδας για μια ξεχασμένη περιοχή της Άνδρου. Και βεβαίως αντιπαρερχόμαστε πως η πολιτική φιλοξενία άλλα επιβάλει όταν δύο βουλευτές κάνουν περιοδεία στο νησί σου. Ο δήμαρχος επέλεξε με βάση κριτήρια τα οποία, κατά την γνώμη μας, είναι εντελώς εξωπολιτικά Όμως εμείς του θυμίζουμε πως κατέχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, όχι κοσμική ή κοινωνική... ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ

Μια συνάντηση για την γεωργία σε ένα νησί που εγκατέλειψε τους αγρούς του και χανει τους νέους του. Εμείς πήγαμε και απλώς γράψαμε ότι ακούσαμε. Τίποτα παραπάνω ή παρακάτω....

ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Για τον δήμαρχο, στην συγκέντρωση για την γεωργία στη Μεσαριά δεν έγραψα γνώμη ή κριτική. ‘Έγραψα ότι είπε δημόσια στο ακροατήριο ένας ευγενικός αλλά άγνωστος σε εμένα κύριος. Και δεν έγραψα ούτε ποιοι ήταν, ούτε ποιοι και γιατί παραβρέθηκαν εκεί. Μόνο αυτά που λέχθηκαν από τους παρεμβαίνοντες. Εκτός αν θέλετε να μην γράφουμε τι λέει ένα προσεκτικό και γεμάτο αγωνία για το μέλλον του ακροατήριο, αλλά μόνο ότι αναφέρεται στους επίσημους λόγους! (Γιατί εμένα αυτό μου θυμίζει κάτι λίγο παλιούς ορίζοντες;).

Συνεπώς και δεν με αφορά η αναφορά που κάνετε στην δεύτερη συγκέντρωση. Ευχαριστώ για τον διάλογο, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για το ''φλεγον'' ζητημα της Χωροθετησης του ΧΥΤΥ του Δημου Ανδρου, για πολλοστη φορα και επιμονα (εξ'ου και αυτοκαλουμαι ως 3Α) θα σας δηλωσω οτι με βαθια μου προηγουμενη Πιστη στις Διακηρυξεις του Νεου Δημαρχου- και των συνεργατων του στους Ν.Ο.- του παρειχα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ - ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ και προπαντως ΕΓΚΑΙΡΑ σειρα ολοκληρη απο 7 Προμελετες-Προτασεις Εργων Υποδομων Μακροπνοης και Αειφορικης λογικης για την Αναπτυξη του νησιου μας για τα επομενα 50+ χρονια !! Ηδη λοιπον απο τον Οκτωβρη 2014 εχει στα χερια του DVD με τα σχετικα αρχεια, οπου για τον ΧΥΤΥ προετεινα 3 θεσεις με Ρηξικελευθο- Απολυτα εμπεριστατωμενο και δικαιολογημενο ως προς την Επιλογη με Τεχνικοοικονομικα κριτηρια και ΜΗ ΔΕΣΜΙΟΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ, θεωρω οτι παραμενουν μακραν οι ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ και σιγουρα δενθα εγειραν αντιδρασεις σχεδον απο κανεναν (η απολυτη ομοφωνια ειναι Απαγορευμενη εννοια για την Συγχρονη Ελλαδα): η Α' σε ορεινη κοιλοτητα μεταξυ Προφητη Ηλια (Πιτροφου) και Κουβαρας (Βουρκωτης), 3χλμ. απο πηγες, 5 χλμ. απο οικισμους-κτηματα-μαντρια και ανω των 6χλμ. απο ξερορεμματα - η Β' και πλεον ευνοικη, κεντροβαρικα μεταξυ Αγ. Γεωργη-Φαραλη και Γιαννησαιου-Παλαιοκαστρου, σε φυσικη ορεινη κοιλοτητα και με ηδη διαμορφωμενη εξαιρετικα λειτουργικη διανοιγμενη οδοποιια εγκαρσιας προσβασης - η Γ' προς το Στενο, νοτιωτερα της Μονης Τρομαρχιων, της κορυφογραμμης ανω της Αγ. Ειρηνης- Κορθιου και ΕΚΤΟΣ ΖΩΝΗΣ Natura-2000, και ομως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενταχθηκαν στις Υπο Εξεταση θεσεις, ακομη και μετα την αποφαση της 11 Νοεμ. 2014 για τον εμπλουτισμο του Φακελου προς τον Μελετητη με νεωτερες θεσεις !! Τα συμπερασματα ανοιχτα για τον καθενα σας..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν έχω λόγια!!!!!! Φίλε Πραγματιστή, με το σύντομο κείμενό σου κατάφερες να μας εξηγήσεις όλο το περιεχόμενο της μελέτης. Σε ευχαριστώ θερμά γιατί είναι πολλές οι σελίδες της και δυσκολευόμουν να τις διαβάσω και να τις καταλάβω!!!!!!!!Όσο για τα υπέροχα τραγούδια, τα αφιερώνω κι εγώ με τη σειρά μου εξαιρετικά σε όλους τους τοπικούς άρχοντες, που τόσο σκληρά αγωνίζονται εδώ και χρόνια για το καλό αυτού του τόπου...ποιου τόπου;; δεν ξέρω...κάποιου τόπου τέλος πάντων!! Ελπίζω να τους βοηθήσουν να πάρουν έστω και την τελευταία στιγμή τις σωστές αποφάσεις για ολόκληρη την Άνδρο μας. Καλή ακρόαση σε όλους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας,
Θα μπορούσε ένας - έστω ένας -να απαντήσει γιατί να μην δημιουργηθεί ο ΧΥΤΥ στο Στενό; Ελικρινά όμως και όχι υποκριτικά σχόλια τύπου....για Άγρια Ζωή και πουλάκια. Εάν τα πουλάκια δυσανασχετήσουν έχουν πολλά μέρη Δόξα το Θεό να πάνε για να ζευγαρώσουν π.χ. Στον Υδροβιότοπο στην Πλούσκα. Μάλλον κάτι άλλο παίζεται και αναρωτιέμαι γιατί δεν τολμάει να το αναφέρει κανείς; Ασφαλώς αναφέρομαι για τα Αιολικά Πάρκα και τα συμφέροντα που τα υπερασπίζονται. Θέλουν τον Χώρο για τα Αιολικά Πάρκα γιατί έχουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ σε αυτά. Το μεγάλο κρίμα είναι ότι τελικά είναι μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα κερδίσουν από αυτά ενώ ο υπόλοιπος λαός θα έχει μείνει με την έχθρα και τη μιζέρια του. Το Τέχνασμα "Διαίρει και Βασίλευε" που εντέχνως εμφύτευσαν (Μαγειρεύοντας τα κριτήρια Χωροθέτησης-Συνταγές Μαμαλάκης) έτσι ώστε τις πρώτες θέσεις να έχουν Μπατσιώτες και Γαυριώτες και να τσακωθούν μεταξύ τους, δηλαδή να αποδυναμωθούν οι Υδρουσιώτες και να αφήσουν ανενόχλητους τους "Καπεταναίους" να "Χοροθετούν" Μπάλο και Σούστα. Δεν πέτυχε αυτό όμως, καθόσον υπάρχει πλέον ρεύμα καθολικό των Υδρουσιωτών έναντι σε αυτήν την αδικία.
Σε τούτο το Στενό λοιπόν ...
Σας αφιερώνω δύο συμβολικά τραγουδάκια:
https://www.youtube.com/watch?v=nPqWFYDwpOE
https://www.youtube.com/watch?v=rfe1vE_jDlE

This comment was minimized by the moderator on the site

Είδατε λοιπόν οτι όλη η επιχείρηση γίνεται για την αποκατάσταση της περιοχής γιαυτο τρέχουν να χωροθετησουν για να πανε την χωματερή εκει αλά δεν ξέρουν πως θα βρούνε το τοίχος του Βερολίνου
Άλλοτε πριν λίγα χρονια κάποιος είπε (υπάρχουν ------------------------) Αρβανιτες αυτά για την ωρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Πολίτη χαίρομαι για τον διάλογο μας. Κατ' αρχάς έχετε δίκιο για τις αντιδράσεις. Μάλλον το διατύπωσα λάθος. Ας το πω ξανά: δεν είδα καμία αντίδραση στον Τύπο τότε ή στο διαδίκτυο αργότερα στο μέτρο που εγώ είχα πρόσβαση. Μπορεί κάπου να γράφτηκε κάτι και να μην το πήρα είδηση. Αντιθέτως δέχθηκα τηλεφωνήματα και σχόλια από ανθρώπους της περιοχής Σταυροπέδας που μου έλεγαν πως πρέπει να φύγουν από εκεί το συντομώτερο και πως κάθε αλλαγή θέσης θα ήταν σε βάρος της περιοχής τους και της ανάπλασης της παλαιάς χωματερής. Αυτό εννούσα. Μάλλον δεν εκφράστηκα καλά. Κατά τα άλλα εσείς λέτε πως όποιος βιάζετε σκοντάφτει. Σωστό. Δεν ξέρω ακριβώς τα χρονικά περιθώρια. Οι ειδικοί με τους οποίους μιλάω μου λένε πως πλέον δεν υπάρχουν. Έχω γράψει πολλές φορές πως είναι ανάγκη να γίνει δημόσιος διάλογος για το θέμα αυτό με ευθύνη του Δήμου, της τεχνικής υπηρεσίας και του μελετητή. Κανείς δεν απάντησε ποτέ. Αλήθεια τι άλλο να κάνει ένα site που βλέπει το νησί να πνίγεται στο σκουπίδι; Που να γυρίσεις και να μην σκοντάψεις; Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή .Είναι μεγάλο λάθος να λέτε ότι για την Πλούσκα δεν αντέδρασε ποτέ κανείς.Καταρχάς αντέδρασαν οι Δημοτικοί Σύμβοιλοι του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου (κάποιοι από αυτούς είναι και τώρα Δημοτικοί Σύμβουλοι), το Τοπικό Μπατσίου , οι κάτοικοι Μπατσίου και Γιδών και οι τοπικοί Σύλλογοι, από το καλοκαίρι του 2012.Αυτά είναι γνωστά και καταγεγραμμένα.
Η μελέτη δεν τελείωσε τώρα.ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012.Γιατί δεν προχώρησε από τότε;
Όσο για το τι κάνεις τώρα, η απάντηση είναι ότι κάνεις αυτό που πρέπει γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Πολίτη, αν κάνει τον οδηγό πάμε παρέα Πλούσκα. Με πολύ χαρά περιμένω και τον Άνδρος Νέοι Ορίζοντες. Τον Ζόργκο έτυχε να τον ξέρω. Πάντως το κείμενο δεν γράφτηκε για τον ΧΥΤΥ. Γράφτηκε από καρδιάς γιατί η διαδρομή ήταν σαν σε φωτογραφία αυστριακού τοπίου. Έπεσα και σε κάτι τεράστια ρυάκια στον δρόμο. Είδα κι έπαθα να βγω. Σου θυμίζω πως υπάρχουν μόνο ΔΥΟ κείμενα κατά της Πλούσκας. Και τα δύο δικά μου!!! Δυστυχώς κανείς ποτέ δεν αντέδρασε. Το θέμα κύλισε. Η μελέτη τέλειωσε. ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; Γυρνάς πίσω στο 2013; Έχεις χρόνο; Έχεις χρήματα; Έχεις μέρος να βάλεις τον δεματοποιητή μετά τον Σεπτέμβριο; Ποιοι σας κοίμησαν; Ποιοι σας άφησαν να νομίζετε πως δεν υπάρχει μελέτη; Πάντως εγώ είμαι στη διάθεση σου. Στείλε μήνυμα κι έρχομαι. Να δω μιαν ακόμα πτυχή της Άνδρου. Να δούμε που θέλουν να βάλουν την ΧΥΤΥ. Να δούμε πόσο ασφαλές είναι το μέρος. Να δούμε τι προφυλάξεις λένε πως θα πάρουν. Γράψε σημείωμα στο f/b. Ευχαριστώ για το σχόλιο και για την πρόσκληση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση πρώτη: Σίγουρα με βαρέθηκαν γι' αυτό διάβασαν το επίμαχο κείμενο 900 άνθρωποι σε 16 ώρες. Τα άλλα δυστυχώς το διάβασαν μόνο 700 σε 28 ώρες. Πρέπει να περάσουν μέρες για να φτάσουν 1000 ή 1500 άνθρωποι. Τέτοια βαρεμάρα δηλαδή. Και να φανταστείς πως υπάρχει κλιμάκωση στην βαρεμάρα. Πέρσι διάβαζαν το site 4000-5000 τον μήνα και τώρα που το βαρέθηκαν 18.000 με 20.000! Το 60% είναι 18-35 ετών. Κανένα μέλλον φίλε μου έχει δίκιο. Ευχαριστώ για το σχόλιο μου έδωσε την ευκαιρία να ξεβαρεθώ και να γράψω κάτι. Χαιρετισμούς...

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα παρακαλούσα τον Κο Μπασαντή να επισκεφτεί και την εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή της Πλούσκας ,για "να δεί τα νερά να τρέχουν ,για να δεί και να ακούσει το ποτάμι και να το λατρέψει" ,όπως ακριβώς έκανε στην περιοχή του Ζόρκου.
Για να είμαστε και αντικειμενικοί......
Πάρτε μαζί σας και τον ανωνυμογράφο από τους "Άνδρος Νέοι Ορίζοντες" για να δει και αυτός με τα μάτια του τα νερά, τα ποτάμια,τις παραλίες,τους οικισμούς κλπ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε βαρεθηκε το νησι να γραφεις ανακριβιες.
Συντομα θα σε απομονωσει