100.000 ευρώ στο Μπατσί. Η παραλία θα είναι έτοιμη τέλη Μαΐου.


Εμφανείς οι καταστροφές στο παραλιακό πεζοδρόμιο και στον δρόμο από το χειμέριο κύμα που σπάει πάνω τους.

100.000 ευρώ ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο (έναντι 63.000 ευρώ που ζητούσε ο Δήμος Άνδρου) για να επισκευαστεί η κατεστραμμένη τον χειμώνα από την κακοκαιρία παραλία του Μπατσιού. Βεβαίως στο αυξημένο κονδύλι συμπεριλήφθηκαν και χρήματα για την προκαταβολή της μελέτης για την αντιμετώπιση των αιτίων που προξένησαν την καταστροφή.

Αναλυτικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνήλθε στην Ρόδο στις 31/3/2015 μετά από εισήγηση του επάρχου Άνδρου Δ. Λοτσάρη και σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου αποφάσισε να προχωρήσει στην αντιμετώπιση και της αιτίας που είναι οι κακοτεχνίες από την μαρίνα που έγινε πριν λίγα χρόνια. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν εκτάκτως και από τους ίδιους πόρους της περιφέρειας Ν. Αιγαίου με σκοπό να μην πληγεί η τουριστική εικόνα του Μπατσιού.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποκατάστασης έχει ως εξής: το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνέλθει στην Σίφνο στις 18 ή στις 25 Απριλίου. Εκεί θα ψηφιστεί η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην περιφέρεια και στο Δήμο Άνδρου. Οι 63.000 ευρώ θα αφορούν την άμεση αποκατάσταση (με απευθείας ανάθεση) της παραλίας.

Το έργο θα το εκτελέσει ο Δήμος Άνδρου και σύμφωνα με τον έπαρχο και τον περιφερειάρχη θα πρέπει να είναι έτοιμο στα τέλη Μαΐου ώστε να έτοιμη η παραλία για τη νέα τουριστική περίοδο που αναμένεται να αρχίσει στο Μπατσί Ιούνιο.  

Τα υπόλοιπα χρήματα θα αποτελέσουν προκαταβολή της μελέτης επαναφοράς του ρεύματος του κόλπου στην προηγούμενη φορά του ώστε να μην φεύγει η άμμος και να υπάρχει φυσικό όριο για το χειμέριο κύμα.

Μαζί με την αμμουδιά και το πεζοδρόμιο που "έφυγαν" έπεσε και ένα μέρος του παραλιακού δρόμου!

Όπως είναι γνωστό η δημιουργία της μαρίνας, πριν μερικά χρόνια, άλλαξε την ροή του θαλάσσιου ρεύματος στον κολπίσκο του οικισμού. Έτσι, η θάλασσα αντί να φέρνει άμμο στην ακτή να την μεταφέρει στην μια άκρη του κόλπου με αποτέλεσμα να χάνεται το φυσικό όριο του χειμέριου κύματος και αυτό να σκάει πάνω στο πεζοδρόμιο και στον δρόμο της ακτής.

Αυτή ήταν η αιτία που μια μεγάλη κακοκαιρία εφέτος τον χειμώνα κατέστρεψε πεζοδρόμιο και δρόμο. Και το Μπατσί βρέθηκε χωρίς πεζοδρόμιο και με ημικατεστραμμένο παραλιακό δρόμο. Συνάμα έφυγε όλη η άμμος της παραλίας και σωρεύθηκε στην μια πλευρά του κόλπου, ενώ εκεί που ο κόσμος έκανε κολυμπούσε έχουν βγει στην επιφάνεια τα βράχια του βυθού. Για έναν παραθεριστικό οικισμό αυτή η εικόνα είναι προβληματική.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λιμάνι Ανδρου δεν άκου τίποτα εδώ και τριάντα χρονια

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει να γίνει μελέτη και για την μαρίνα της χώρας διότι αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και θα έχουμε αντίστοιχες καταστροφές ( όχι ότι δεν έγιναν φέτος)

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την μελέτη αυτού του έργου που λέτε δόθηκαν τα παραπάνω χρήματα. Για να ξεκινήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Έτσι μάθαμε και το γράψαμε στο κείμενοαν προσέξετε. Δεν το περιγράφουμε γιατί δεν ξέρουμε ποια μέθοδος θα επιλεγεί από τους μελετητές. Αλλιώς, έχετε δίκιο, θα συνεχίσει να υπάρχει το πρόβλημα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν δεν μπεί σφήνα με πέτρες στην είσοδο της λεκάνης του Μπατσίου πάλι τα ίδια θάχουμε
Κάτι τέτοιο δηλαδή ηΔΕΙΤΕ ΤΟ