Σημαντική πολιτικά η δημοτική συνάντηση την Τετάρτη στο Μπατσί

 

Η πρώτη συνάντηση του δημάρχου με τους αντιδρώντες κατοίκους στο Μπατσί

Με μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον αναμένεται η ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Άνδρου για την ανακύκλωση και τον ΧΥΤΥ στον Πολυχώρο Μπατσίου στις 29 Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.30. Στη συνάντηση κένρτικός εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης. Θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι όσων αντιδρούν στον ΧΥΤΥ της Πλούσκας, καθώς και πολλοί από τους διαμαρτυρόεμνους κατοίκους περιοχής.

Αναφορικά με την συνάντηση αυτή θα ενημερώσει κυρίως για θέματα ανακύκλωσης. Όμως προφανώς θα γίνει και διάλογος όπου θα τεθεί και το θέμα του ΧΥΤΥ της Πλούσκας από τους αντιδρώντες κατοίκους. Και αναμένεται έντονη συζήτηση γύρω από το επίμαχο θέμα.

Ο δήμαρχος μάλλον θα θελήσει να κρατήσει την συζήτηση στο ενημερωτικό επίπεδο γύρω από την ανακύκλωση. Αυτό δείχνει τόσο η μέρα της συζήτησης (Τετάρτη) όσο και η ώρα έναρξης (20.30). Και οι δύο αυτές λεπτομέρειες της διοργάνωσης λειτουργούν μάλλον αποτρεπτικά στην παρουσία μεγάλου πλήθους, αλλά και σε μια σε μάκρος συζήτηση. Αυτό σημαίνει πως το πολιτικό παιχνίδι, γύρω από την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου, καλά κρατεί.

Όσο για μια συζήτηση για τα οφέλη της ανακύκλωσης το καλύτερο θα ήταν να είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο (π.χ. το φθινόπωρο) ώστε να μην συνδεθεί άμεσα με την θέση χωροθέτησης. Έτσι οι κάτοικοι θα είχαν την ευκαιρία για πιο επικεντρωμένη και πιο σωστή ενημέρωση πάνω σε όσα πρόκειται να τους ζητηθούν να κάνουν.

Ως προς τις υπάρχουσες αντιδράσεις για την χωροθέτηση, όπως έχουμε ήδη γράψει, ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε συμμετάσχει και να ενημερώσει τους κατοίκους στην δική τους συνάντηση που έκαναν στο Μπατσί αντιδρώντας στην αρχική χωροθέτηση της Πλούσκας. Τότε θα μπορούσε νε είχε ξεκινήσει και ένας πιο ουσιαστικός πολιτικός και περιβαλλοντολογικός διάλογος.

Το να μιλήσουν σήμερα οι αρμόδιοι για ανακύκλωση στο Μπατσί, ανεξάρτητα από την χωροθέτηση, είτε ακυρώνουν το σοβαρό θέμα της «ανακύκλωσης -κομποστοποίησης» είτε επιχειρούν να αποφύγουν μια αναγκαία πολιτική και περιβαλλοντολογική συζήτηση για την χωροθέτηση με τους κατοίκους. Λάθος και τα δύο.

Αλλά έστω κι έτσι (παρά τις δεδομένες δυσκολίες της μέρας και της ώρας) ας θεωρήσουμε πως από την μεριά της πολιτικής ηγεσίας του νησιού έγινε ένα πρώτο βήμα μετά από μια περίοδο μακράς και άγονης αναμονής. Το αν το πρώτο αυτό βήμα θα είναι επιτυχές θα κριθεί από τη συζήτηση που θα επακολουθήσει στο τέλος της συζήτησης.

 «εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε <<Korthianos>>
Σου αφιερώνω δύο τραγουδάκια:
https://www.youtube.com/watch?v=nPqWFYDwpOE
https://www.youtube.com/watch?v=rfe1vE_jDlE

This comment was minimized by the moderator on the site

Φιλε <<Korthianos>> καλομελέτα κι έρχεται. Κοντός ψαλμός...;)H A L L E L U J A H;) !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

xerome gia to iuosoy

This comment was minimized by the moderator on the site

Οτι ο Δήμαρχος και όσοι τον ακολουθήσουν θα επιχειρήσουν,
1-Καθυστερημένα ,
2-Επικοινωνιακά,
και κυρίως με Βάση Τετελεσμένα Πια και Προαποφασισμένα γεγονότα για τον ΧΥΤΥ ,
να θεραπεύσουν για άλλη μια φορά καθυστερημένα μια αναγκαία πολιτική και περιβαλλοντολογική συζήτηση με τους πολίτες της Άνδρου και που θα έπρεπε να είχε γίνει … ΠΡΙΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ και σίγουρα μια συζήτηση που θα έπρεπε να είχε γίνει ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ !!

Όλα τα άλλα που σίγουρα θα γίνουν τώρα καθυστεριμένα , θα είναι απλά επικοινωνιακέε φούσκες και δημοτικές αθλιότητες για τα μάτια των δύσμοιρων ψηφοφόρων της Άνδρου και μόνο.

Παρ όλα αυτά, θα περιμένω τις συναντήσεις στην Χώρα και το Μπατσί και θα ξανατοποθετηθώ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δες σε παρακαλώ στο κείμενο "Δήμος Άνδρου: τέσσερις ενημερωτικές ημερίδες για τα απορρίμματα και τον ΧΥΤΥ
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 18:52 |" είναι λίγες μέρες πριν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

(Φίλε)εγώ είμαι και εντός τούτου και χρόνου και ξέρω πόλοι καλα που βρίσκουμε σε ρώτησα γιατί δεν ενημέρωσες για την σικεντροσι στη χωρα αλά οποίος έχει τη μίγμα μιγιαζετε

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ πατριώτη από το Κόρθι, είναι αλήθεια πως σε ζηλεύω γιατί οι Κορθιανοί αιρετοί πάντα προστάτευαν, αποδείκνυαν και συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αγάπη τους για το χωριό τους. Μακάρι και οι αιρετοί της Υδρούσας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή της περιοχής μας. Ωστόσο, μη βιάζεσαι τόσο πολύ να χαρείς και να κάνεις τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις, γιατί με αναγκάζεις να σου θυμίσω μια παροιμία που έλεγε η συγχωρημένη η γιαγιά μου που καταγόταν από το Κόρθι... <Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό!!!> Καληνύχτα από την Υδρούσα, με την ευχή να γίνει ότι είναι καλύτερο για το νησί ΜΑΣ!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Ανδριώτη - μάλλον είσαι εκτός τόπου και χρόνου α) η συγκέντρωση στην Χώρα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ! β) Τι πολιτικό ενδιαφέρον έχει μια συγκέντρωση μεταξύ αυτών που συμφωνούν; Το ενδιαφέρον είναι εκεί που υπάρχει το πρόβλημα λόγω της χωροθέτησης. γ) Οι αντιθέσεις σου με τις άλλες περιοχές της Άνδρου αφορούν μόνο εσένα

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πιο μισος μιλάς οταν το μίσος το σπέρνουν η χωραειτες δεν έγραψες για την συνάντηση στι χωρα για την ενημέρωση του ΧΥΤΥ και της ανακύκλωσης γιατί !!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ερωτώντα αναγνώστη. Το βήμα είναι ελεύθερο για όλους όσους δεν βρίζουν. Ως εκ τούτου εμείς σας ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας. Κατ' αρχή δεν έχει γίνει κάποιος διάλογος ακόμα. Ας περιμένουμε να γίνει πρώτα. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ο διάλογος για τον ΧΥΤΥ έπρεπε να είχε γίνει σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι σήμερα. Δυστυχώς πολλοί μιλάνε για διάλογο, αλλά λίγοι τον αντέχουν. Και βεβαίως οι αποφάσεις θα έπρεπε να λαμβάνονται μετά από διάλογο. Για να πείθουν ή τουλάχιστον να έχουν αναπτυχθεί κάποια επιχειρήματα...
Προς Κορθιανό αναγνωστη. Αλήθεια γιατί τόσο μίσος για τους άλλους; Σας θρέφει το μίσος σας για την Άνδρο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
Περισσότερα