Τα δημόσια έργα έχουν συνέχεια...

Του Δημήτρη Λοτσάρη

 

(Από τον έπαρχο Άνδρου Δ. Λοτσάρη λάβαμε και δημοσιεύουμε περιληπτικά έναν απολογισμό για το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου. Με ικανοποίηση σημειώνουμε πως ο Έπαρχος καλύπτει ένα πολιτικό κενό: αυτό της αναγνώρισης όλων των συντελεστών του συγκεκριμένου έργου. Κι αυτό γιατί η μνήμη, είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία στην Άνδρο για μερικούς. Κρίμα. Όμως όπως φαίνεται οι υπόλοιποι δεν είμαστε …λωτοφάγοι – «εν Άνδρω»).

            Καλορίζικο το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου!!! Οφείλουμε ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή του Γαυρίου.

            Από το 2003, μετά τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου, κοινή επιθυμία γονιών μαθητών, αυτοδιοικητικών και  πολλών φορέων του τόπου ήταν η δημιουργία νέου Δημοτικού σχολείου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγαζόταν  το Δημοτικό σχολείο παρουσίαζε διαπιστωμένα προβλήματα στατικής επάρκειας, δεν πληρούσε τους απαιτούμενους όρους και συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, ενώ παράλληλα οι αίθουσες δεν επαρκούσαν για τη στέγαση του συνόλου των έξι (6) τάξεων διδασκαλίας.

             Καθοριστικό ρόλο για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου έπαιξαν οι διοικήσεις του Κυριάκου Θωμά και του Γιάννη Γλυνού καθώς επίσης η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη και η σημερινή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου,  που είχαν την διαχείριση του προηγούμενου ΕΣΠΑ και του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 3.504.005,04€, το κτήριο είναι διώροφο 1.550,85 τ.μ. …Αποτελείται από (6) αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Φυσικής, αίθουσα Πληροφορικής, αίθουσα Ξένων Γλωσσών, αίθουσα Αισθητικής Αγωγής, αίθουσα Βιβλιοθήκης, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, αποθήκη - αποδυτήρια σκηνής, Γραμματεία - Γραφείο Δ/ντη, Γραφείο Διδασκόντων, Γραφείο Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, Ιατρείο - Αναρρωτήριο, και άλλους βοηθητικούς χώρους. Επίσης συμπεριλαμβάνονται έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οπτικά μέσα και επιστημονικός εξοπλισμός, καθώς και η σύνδεση του σχολείου με δίκτυα ΟΚΩ (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση).

            Το τελευταίο στάδιο αποπεράτωσης και η διοικητική παραλαβή έγινε από την διοίκηση του Θεοδόση Σουσούδη.

            Καλορίζικες οι νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τα όνειρα και τα χαμόγελα των παιδιών μας!!

            Όλοι εμείς, που τώρα ασκούμε διοίκηση στην Άνδρο, οφείλουμε να δουλέψουμε συλλογικά, ώστε να γίνουν έργα, ανεξάρτητα από το ποιος εν τέλει θα κόψει την κορδέλα... Αρκεί να έρθει αυτή η στιγμή και οι δημότες να κάνουν χρήση των υποδομών. 

            Ας βάλει ο καθένας από εμάς ένα λιθαράκι να πάμε ετούτο τον τόπο μπροστά, έχοντας ως όπλο μας την συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και κυρίως την αγάπη για τον τόπο.  Να συνεργαστούμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να χαράξουμε πολιτικές με όραμα! Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος!!!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα το νέο σχολείο είναι στολίδι για την Άνδρο και συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση του. Σχετικά με αυτά που γράφει ο επισκέπτης - Νίκος επιτρέψτε μου να διορθώσω ότι η άποψη που εκφράζει ότι το έργο μελετήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι εντελώς λάθος. Καμιά τεχνική υπηρεσία δεν μελετά έργα τέτοιου μεγέθους. Η τεχνική υπηρεσία παραλαμβάνει και απλά θεωρεί τις μελέτες τις οποίες έχει συντάξει μελετητής με το αντίστοιχο πτυχίο. Κατά την διαδικασία αυτή μπορεί να εκφράσει τις παρατηρήσεις και τα σχόλια της επί των μελετών. Η συμμετοχή της είναι στη διοίκηση / διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής του έργου και είναι σημαντική.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το νεο δημοτικο σχολειο Γαυριου ειναι το καλυτερο και μεγαλυτερο εργο που εγινε στο νησι τα τελευταια 10-15 χρονια. Ειναι ενα στολιδι για το νησι μας. Δυστυχως πολλοι θα βγουν να το καπηλευτουν. Η ουσια ειναι οτι εγινε απο το Δημο Ανδρου με χρηματα του ΕΣΠΑ που εκ του νομου ερχονται (στο Δημο) δια μεσου της Διαχειριστικης Αρχης ΕΣΠΑ που διοικητικα και μονο υπαγεται στο Περεφερειαρχη Ν.Αιγαιου. Η Περιφερεια Ν.Αιγαιου δεν εδωσε ουτε ενα ευρω για το εργο και δεν εκανε καμμια διαχειριση. Το σχολειο μελετηθηκε, δημοπρατηθηκε και κατασκευαστηκε αποκλειστικα και μονο απο τη Τεχνικη Υπηρεσια του Δημου Ανδρου και απο καμμια αλλη Υπηρεσια. Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας διοτι η καπηλευση εργων ειναι πολυ συνηθισμενη και η παραπληροφορηση ρεει ασταματητη στο νησι μας!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

" Εσείς σε ποιό νησί θα πάτε τα σκουπίδια της Άνδρου κ. Έπαρχε " ?
( σύμφωνα με τις αποφάσεις του κ.Βούτση και του ΔΣ της Άνδρου φυσικά )
Αναμένουμε