Σκουπίδια: Άγνοια κινδύνου και έλλειψη στρατηγικής

Μέσα σε βαρύ κλίμα έγινε η  συνάντηση για τα απορρίμματα του δημάρχου Θ. Σουσούδη με τους πολίτες στο Γαύριο. Η συνάντηση ήταν να αρχίσει στις 20.30΄, αλλά άρχισε γύρω στις 21.45΄ γιατί η αίθουσα του παλαιού σχολείου ήταν μικρή και λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου άλλαξαν χώρο (περίμεναν 50 και πήγαν κοντά 200). 

Αρχικά ο δήμαρχος έκανε μια αναδρομή στο πρόβλημα των σκουπιδιών για να φτάσει και στο θέμα της ανακύκλωσης. Στη συνέχεια μίλησαν αρκετοί κάτοικοι και έθεσαν ζήτημα αξιοπιστίας του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου γιατί τους είχαν υποσχεθεί προεκλογικά (παρουσίασαν και e-mail) πως δεν θα προχωρήσει η χωροθέτηση της Πλούσκας. Kαι πως θα γίνει από μηδενική βάση η επιλογή. Μετεκλογικά, είπαν, βρέθηκαν να έχουν πρώτη επιλογή την Πλούσκα και δεύτερη τον Καμπανό!!!

Ο δήμαρχος απάντησε πως είχε μιλήσει για εμπλουτισμό θέσεων και όχι μηδενική βάση. Στο σημείο αυτό οι τόνοι υψώθηκαν. Οι κάτοικοι ρώτησαν πως και έχει η Υδρούσα δύο πρώτες θέσεις, η Χώρα καμία και το Στενό μια. Εκεί υπήρξε ένταση.

Κάποια στιγμή τον λόγο πήρε ο κ. Καπάκης που είπε πως υπάρχει ένα κονδύλι 20.000 ευρώ για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση. Εκεί ο εκ Σύρου ομιλητής διευκρίνισε πως αυτός έρχεται και μιλά αφιλοκερδώς. Τα χρήματα απάντησε ο δήμαρχος θα πάνε σε ενημερωτικό υλικό.

Αλλά και στο θέμα της ανακύκλωσης δεν βγήκε άκρη μιας και έχει ήδη σταματήσει όπως είπε ο κ. Καπάκης. Ο δήμαρχος απάντησε πως λήγει η σύμβαση με τον εργολάβο και αυτός δεν μαζεύει πια τα υλικά. Ο κ. Καπάκης ανταπάντησε πως δεν υπήρξε πρόνοια έτσι τα υπό ανακύκλωση μένουν στους κάδους. Συνεπώς αναρωτήθηκε για ποια ανακύκλωση μιλάμε.

Σε δύο περιπτώσεις ο κ. Σουσούδης εκνευρίστηκε. Την μια είπε προς τον κ. Καπάκη πως αυτός: «φοράει παντελόνια»!! Την άλλη αναφερόμενος σε  συζήτηση περί ανακύκλωσης που διοργάνωσε δυο μέρες νωρίτερα η ΚΟΙΝΣΕΠ απαξίωσε και τους δύο συμβούλους του υπουργού Περιβάλλοντος μιλώντας για …«τελειωμένους»!!!

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Είναι πλέον προφανές πως η Υδρούσα στο σύνολό της είναι δύσπιστη απέναντι στις επιλογές της διοίκησης. Η δυσπιστία ξεκινά από τις μεθοδεύσεις που έγιναν τόσο κατά τον εμπλουτισμό των θέσεων μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όσο και γύρω από τον χειρισμό των κριτηρίων μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Όλα όσα έγιναν έχουν απαξιώσει στην περιοχή της Υδρούσας την όλη διαδικασία χωροθέτησης.

Το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα διοικητικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (προθεσμίες, πρόστιμα, χρήματα κλπ). Το τι μπορεί να γίνει πολιτικά εξαρτάται από την στάση των διοικούντων.

Η σημερινή διοίκηση έχει σπαταλήσει σχεδόν όλο το πολιτικό κεφάλαιο στο Μπατσί και στο Γαύριο πριν ακόμα χωροθετήσει. Είναι κατανοητό πως ποντάρει στην θετική αποδοχή της χωροθέτησης από τις δύο άλλες περιοχές (Χώρα & Κόρθι) για να αντέξει την πολιτική πίεση.

Κάνει όμως λάθος να θεωρεί την αξιοπιστία έχουσα σχέση με λόγια, επικοινωνία, ανακοινώσεις, παντελόνια και φούστες. Η αξιοπιστία έχει σχέση με την καθημερινή πολιτική στάση. Και αν την χάσεις την χάνεις σταδιακά προς όλους.

Το παράδοξο είναι πως η σημερινή διοίκηση την ώρα που χάνει πολιτικό κεφάλαιο και κλονίζεται η αξιοπιστία της κάνει χωρίς λόγο εχθρούς. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί ο δήμαρχος μιλά απαξιωτικά για την προσπάθεια των νέων της ΚΟΙΝΣΕΠ και την παρουσίαση των δύο κυβερνητικών συμβούλων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ξεχνά μήπως πως ζητά από το υπουργείο που εργάζονται περιβαλλοντολογικούς όρους για τον ΧΥΤΥ; Τι θα κάνει αν η Πλούσκα δεν πάρει περιβαλλοντολογικούς όρους; Πόσο έτοιμη είναι η διοίκηση να προχωρήσει την υπάρχουσα μελέτη; Ποιες είναι οι συμμαχίες που έχει επεξεργαστεί για την επόμενη μέρα όταν κόβει όλες τις πολιτικές γέφυρες στο νησί; Ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε την στρατηγική της σημερινής διοίκησης στο θέμα των σκουπιδιών.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τέτοιες συμπεριφορές απο βαιρους ανατολικους ανδριοτες διστιχος αυτοί είναι που θέλουν και την πιτα σωστή και το σκύλο χόρτα το πάντα μας θεωρούν κατώτερος (αλα θέλω να τους θιμισο και να μάθουν και η νεότερη ότι εάν δεν υπήρχαν η Βέροι δυτική ανδριοτες αυτοί όλοι θα είχαν πεθάνει απο πείνα την κατοχή )γιατ στην Βορια Ανδρο όλες αυτές η περιοχές ήταν καλλιεργείσιμα και μέχρι σήμερα ακόμα βγείτε και λίγο να δείτε !
Όσο για το φιλο που λέει ότι εσένα ψηφίσαμε μέχρι εκεί φτάνει το μιαλοτου

This comment was minimized by the moderator on the site

Την Κυριακή 3 Μαΐου διοργανώσαμε στο δημοτικό θέατρο Άνδρου ενημερωτική ημερίδα για τη διαχείριση απορριμμάτων μέσω κοινωνικών συνεταιρισμών, με βασικούς ομιλητές τον κύριο Δημήτρη Πολιτόπουλο, πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Τήνου και τη χημικό – μηχανικό Χριστίνα Ευθυμιάτου.
Επιπρόσθετα, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων στο πρόγραμμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της έχει προβλέψει ειδική ενότητα για την κοινωνική οικονομία, ενώ το Ινστιτούτο επιμόρφωσης του Εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης υλοποιεί σχετικά σεμινάρια (π.χ. το σεμινάριο με τίτλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ).
Παρόλα αυτά στο βίντεο της ενημερωτικής ημερίδας για τη διαχείριση απορριμμάτων στο Γαύριο στελέχη της διοίκησης του Δήμου που οι υποχρεώσεις τους δεν τους επέτρεψαν να παρευρεθούν στην ημερίδα μας τοποθετούνται άστοχα σε σχέση με τη λειτουργία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο συνεργασίας τους με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είμαστε στη διάθεση όποιου δημότη, φορέα ή στελέχους του δήμου το επιθυμεί να ενημερώσουμε σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και τον τρόπο συνεργασίας τους με φορείς του δημόσιου, του ιδιωτικού και του εθελοντικού τομέα. Από τον Ιούλιο του 2014 αυτό επιδιώκουμε εξάλλου: ενημέρωση και συνεργασία για μια αλλαγή παραδείγματος εν μέσω κρίσης στο νησί μας. Αυτό για εμάς ήταν εξ αρχής το ζητούμενο: καθώς η γνώση είναι δύναμη και η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.
https://www.youtube.com/watch?v=FDhi_T_ZGok

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΦΦ: Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας. Προς Χωραϊτη: για τον ίδιο λόγο κόψαμε μια επίμαχη λέξη και από το δικό σας κείμενο. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή, έχετε αναμφισβήτητα κάθε δικαίωμα να αφαιρείτε κομμάτια από τα κείμενα που σας αποστέλλουν οι αναγνώστες σας, εφόσον θεωρείτε πως κάποιοι από εμάς παρεκτρεπόμαστε.
Εν τούτοις, θα ήθελα να σας πω το εξής: σε πολιτικές συμπεριφορές αναφέρεται κανείς, όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.Φαντάζομαι συμφωνείτε μαζί μου μέχρι εδώ...Όταν πρόκειται όμως για περιφερόμενο θίασο που ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, τότε αναγκαστικά δανείζεται εκφράσεις, ορολογία,παραδείγματα και πρόσωπα από το θεατρικό σανίδι και γιατί όχι και από τον κινηματογράφο...Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να μην σας ξαναφέρνω σε δύσκολη θέση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Σουσούδη,
Λέτε ότι έχετε όρια, όπως αναφέρατε στο σχετικό βίντεο, σας διαφεύγει όμως ότι έχουμε κι εμείς όρια.
Και επειδή είπατε ότι ο καθ’ ένας μπορεί να προτείνει μια θέση για τη δημιουργία ΧΥΤΥ εγώ λοιπόν προτείνω τη θέση Στραπουριές.
Παρακαλώ να εξεταστεί η πρότασή μου με την ίδια σοβαρότητα όπως εξετάστηκε και η πρόταση απλού πολίτη για τη θέση Πλούσκα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεοδόση κάποιοι από τους συμβούλους σου θέλουν να σε αποδομησουν παίζοντας παιχνίδια στην πλάτη σου ,στάσου στο ύψος σου και αποκεφαλισε τους ,είναι ύπουλοι ,επικίνδυνοι όχι μόνο για εσένα προσωπικά σαν δήμαρχο Άνδρου ,αλλά για το νησί μας γενικότερα ,παραγκώνισε τους ,εμείς εσένα ψηφίσαμε όχι αυτούς !

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημαρχε αλλαξε γραμμη πλευσεις γιατι δεν πας καθολου καλα εμεις δεν ψηφισαμε ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ. και ΘΩΜΑ να μας διοικουν εαν δεν μπορεις παραιτησου ειναι εντιμο παρα ...... να σε ξεφτιλησουν εχεις εντιμους και καλους συμβουλους τους οποιους μπορεις να δουλεψεις

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη ΧΩΡΑΙΤΗΣ
This comment was minimized by the moderator on the site

Κέντημα και τεχνικές!
Για να δημιουργήσουμε ένα εργόχειρο, επιλέγουμε μια καλή παράσταση στην αρχή, επιλέγουμε καλές κλωστές με πλούσια ποικιλία, επιλέγουμε ένα καλό καμβά, επιλέγουμε βελόνες και βελονάκια και ξεκινάμε το κέντημα. Όσο πιο καλή η πλέξη στην αρχή, τόσο πιο καλό το τελικό εργόχειρο.
Χαρακτηρίζουμε λοιπόν σε ανύποπτο χρόνο την περιοχή μας NATURA (βρίσκουμε κάτι αληθινό, ας πούμε τον Μαυροπετρίτη), κοιμίζουμε τον κόσμο δίνοντας χρήματα στους ανθρώπους επινοικιάζοντας τα χωράφια τους τα οποία έχουν ξεχάσει να καλλιεργούν. Τα χωράφια με μόχθο μεν είναι δυνατόν να συμβάλλουν στην επιβίωσή τους όπως γίνονταν με τους πατεράδες και παππούδες τους, αλλά αυτοί...ξέχασαν. Επομένως μια επινοικίαση αποτελεί για αυτούς επιβίωση και ΥΠΝΟ ΒΑΡΥ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΑΠΡΑΞΙΑ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗΣ...πειθήνια τέλεια όργανα στα χέρια αυτών που κεντούν. Δεν υπάρχουν πλέον απορίες ακόμα και εάν πρόκειται για την υγεία των ιδίων, των παιδιών τους και των εγγονών τους.
Συνεχίζοντας με το κέντημα, αφού φρόντισαν να μην τους τσιμπάνε τα βελονάκια, προχώρησαν και με την κλωστή χωροθέτησης ΧΥΤΥ.
Όπως είπαμε η αρχική πλέξη είναι σημαντική. Τοποθετούμε περιοχές για χωροθέτηση ΧΥΤΥ μακριά από τη NATURA μας και με τη γνωστή τακτική εάν μας συμφέρει χρησιμοποιούμε την ίδια κλωστή, διαφορετικά αλλάζουμε την κλωστή. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αλλάζουμε βελονάκια.
Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς και στην φαντασία σας.
Μια υπενθύμιση σε αυτούς που δημιουργούν το κέντημα, προσέξτε να κάνετε ραψίματα κατά τακτά διαστήματα στο κέντημα έτσι ώστε εάν τραβήξει κανείς την κλωστή να μην καταστραφεί ολόκληρο το κέντημα. Δηλαδή προφασιστείτε μια ασθένεια ας πούμε και αφήστε τις υπόλοιπες βελόνες να κάνουν τη δουλειά τους. Ούτως η άλλως τα βελονάκια ήταν και θα παραμείνουν σταθερά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλούμε τους αναγνώστες να μην εκτρέπονται σε προσωπικές ύβρεις και υπονούμενα. Όπως δεν τα θέλουμε για εμάς δεν τα θέλουμε και για τον δήμαρχο. Καταλαβαίνουμε τον θυμό ορισμένων. Όμως τα υπονοούμενα θα τα κατεβάζουμε. Εδώ αναγκαστηκαμε να κατεβάσουμε υπονοούμενα του ΦΦ. Σας παρακαλούμε να μένετε στο πολιτικό σκέλος και στον σχολιασμό πολιτικών συμπεριφορών.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανατριχιαστικό Video!!! Μα τι παλικάρια ψηφίσαμε εμείς;;;; Άντρες, αληθινούς άντρες, μάγκες, παντελονάτους, με τετράγωνο θεληματικό πηγούνι και δασύτριχο στήθος...που βαράνε τη γροθιά στο τραπέζι και τρέμουν τα κοριτσάκια γύρω τους!!! Μα τι αλλαγή συμπεριφοράς...Άλλος Σουσούδης στο Μπατσί, άλλος Σουσούδης στο Γαύριο...Μα τι ταλέντο στην υποκριτική!!! Αναρωτιέμαι, του έκαναν πολλές ώρες φροντιστήριο οι κολλητοί του για να συμμετέχει στην ταινία: ;;;
............................................. (κόπηκε μια γραμμή)..............

Τελικά καλά λέει ο λαός: Τον άνθρωπο τον γνωρίζεις καλά μόλις αποκτήσει εξουσία!!! Όμως την εξουσία, σ' εσένα και στην παρέα σου, σας τη δώσαμε εμείς μαγκάκο, κατάλαβες;;; Και σας τη δώσαμε γιατί παίξατε με το θέμα του ΧΥΤΥ ...Τότε που ζητούσατε την ψήφο μας, ήταν καθαρή η ατμόσφαιρα και τα νερά τα βλέπατε ξεκάθαρα, τώρα όμως έπεσε πούσι και είναι δύσκολο να τα διακρίνετε...Άκου τι θυμήθηκα εγώ τώρα!!! Την αξέχαστη ταινία ...Το πούσι διαλυόταν μόλις ο πελάτης έβαζε στη γυάλα πεντοχίλιαρο...
........................................
(κόπηκε μια γραμμή) .................

Συγχαρητήρια!!! Συνεχίστε έτσι...καμαρώνουμε όλοι για σας και κυρίως όλα τα του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ
Περισσότερα