ΕΠΕΙΓΟΝ: Πλούσκα δεν είναι ρέμα"

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Άνδρο με την ανάρτηση που έγινε από την αποκεντρωμένη διοίκηση (στο Διαύγεια) σχετικού υπηρεσιακού έγγραφου (με υπογραφή του υπεύθυνου μηχανικού κ. Νόκα) που αποφαίνεται πως στην "Πλούσκα δεν υπάρχει ρεμα"!

Μετά από αυτό καταπίπτει, σύμφωνα με τους γνωριζοντες, μια από τις πιο βασικές ενστάσεις των κατοίκων για τον χώρο και ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη φάση χωροθέτησης ΧΥΤΥ, που είναι πλέον οι περιβαλλοντικοί όροι και η διαβούλευση του μελετητή και του δημοτικού συμβουλίου με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο εκ των επικεφαλής της κίνησης των αντιδρώντων πολιτών δήλωσε πως: "αύριο θα κατατεθεί σχετική ένσταση στην αποκεντρωμένη διοίκηση για το σχετικό έγγραφο". 

Λεπτομέρειες για το σχετικό έγγραφο στο παρακάτω link:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/72%CE%94%CE%A8%CE%9F%CE%A11%CE%99-%CE%9667 (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/72%CE%94%CE%A8%CE%9F%CE%A11%CE%99-%CE%9667)      

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ.Νόκα,
Με έκπληξη μεγάλη παρακολουθώ ,τις τελευταίες μέρες , ένα δημόσιο υπάλληλο-λειτουργό δημόσιας διοίκησης , να επιδίδεται επί μακρόν σε διαδικτυακή αλληλογραφία με τον οιονδήποτε πολίτη και όχι να εκτελεί τα εκ της θέσης του υπηρεσιακά του καθήκοντα. Εκτός αν έχετε επ' αυτού , άνωθεν εντολή. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι ο Δ/ντης δημοσίας υπηρεσίας ασχολείται με καθαρά υπηρεσιακά θέματα εγγράφως υποβαλλόμενα , εκφράζει δε την τεκμηριωμένη , νόμιμη άποψη, εκπροσωπόντας το ΚΡΑΤΟΣ , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κατά την τέλεση των γεγονότων .Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνει τη θέση του υπηρεσιακά . Στην προκειμένη περίπτωση, αφού τα έγγραφα και οι μελέτες του Δήμου Ανδρου επί 3,5 χρόνια πηγαινοερχόντουσαν Σύρο -Ανδρο , με ερωτήματα συνεχώς αναπάντητα και βασικά να μένει αναπάντητο το ερώτημα "υπάρχει ρέμα , υπάρχει υδατόρεμα ;" και ως δια μαγείας, αποφανθήκατε ΕΣΕΙΣ, ¨ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" . Μα η υπηρεσία σας τους είχε ζητήσει να αποφανθεί ο μελετητής ή ο φορέας. Δηλαδή ο Δήμος. Δεν σας έκανε ποτέ εντύπωση γιατί δεν απαντούσαν στο καίριο αυτό ερώτημα; Τό έγγραφο του κ.Βλάμη σας ευαισθητοποίησε και όχι η σκόπιμη άρνηση του Δήμου επί 3,5 έτη; Άλλαξε κάτι και αν ναί, τί είναι αυτό που δεν αναφέρεται σε καμμιά από τις απαντήσεις που δώσατε;
Το βασικότερο όμως είναι ότι εσείς ένας δημόσιος λειτουργός , αχρηστεύοντας το ΙΓΜΕ και τις λοιπές Δ.Υ , παραβλέποντας νόμους και Π.Δ , προσπαθήσατε να πείσετε εμάς που μένουμε ακριβώς δίπλα ότι δεν υπάρχει ρέμα. Όσον αφορά τις προηγούμενες πράξεις ή ενέργειες που έχετε κάνει για την περιοχή μας, ΜΠΡΑΒΟ σας. Όμως αυτές δεν σας απαλλάσσουν των ευθυνών για την τωρινή σας θέση , όπου θα σας αναφέρει η ιστορία , μαζί με τους νυν και πρώην Δημοτικούς άρχοντες , ως τους νεκροθάφτες του ΔΔ Υδρούσας του Δ.Ανδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

εσίγησε το αηδόνι...εστέρεψε το ρέμα

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ώρα του Νοκα ήταν αυτή που είναι άραγε? Εχθές μας βομβάρδιζε στην κυριολεξία με διάφορες θεωρίες κάθε υπόδειξη των εργοδοτών του ,και κάθε εντολή τους!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επισκέπτη- Παραλίας
Αγαπητέ Φίλε, ο κ. Νόκας λέει ακριβώς το αντίθετο. Λέει πως το νερό των γεωτρήσεων είναι πόσιμο και πως μπορεί με ελάχιστα χρήματα να βελτιωθεί. Γι αυτό το λόγο, δεν θα συμφωνούσε ποτέ να διακοπεί η υδροδότηση του χωριού μας από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις. Συνεπώς, η θέση του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι ξεκάθαρη και σημαντική για μας τους κατοίκους και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Ο πρώην δήμαρχος ,εντελώς αυθαίρετα,ισχυριζόταν αυτό που κατάλαβες και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει καν τους δημοτικούς συμβούλους και τους δημότες της περιοχής μας ...Δυστυχώς, όπως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, η πρώην και η νυν δημοτική αρχή παίζουν μαζί μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας, την υγεία μας, τη γη μας και το σημαντικότερο όλων τη ζωή και την υγεία των παιδιών μας... Συνεχίζουμε λοιπόν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας, γιατί αυτά που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι πολλά!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΑ ΤΑ ,,,,,,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη Βέρος Μπατσιωτης
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν καταλαβα καλα , ο κυριος Νοκας μας οδηγει στο συμπερασμα οτι οι γεωτρησεις του Μπατσιου βγαζουν βρωμικο νερο , αρα ο ΧΥΤΥ θα γινει στην Πλουσκα ,διοτι ο υδροφορος οριζοντας εχει ηδη μολυνθει . Συν το γεγονος οτι δεν υπαρχει ρεμα (οπως το οριζει η επιστημονικη του ιδιοτητα ) .Εγω θα προτεινω να ερθει μια βολτα απο το νησι μας τωρα που ''η μπαλα καιει'' , και μαζι με την τοπικη αυτοδιοικηση να κανουν μια βολτα στην περιοχη και να μας τα πουν απο κοντα .

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς «Επισκέπτης - Ηλίας Νόκας – Ζωγράφος»
Αγαπητέ Κύριε Νόκα,
Αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για την απάντηση στο ερώτημά μου, θα ήθελα να τονίσω πως το έγγραφο του Δήμου Άνδρου για διακοπή της υδροδότησης είναι σε απάντηση/παρατήρηση της ΠΕΧΩΣ που αναφέρεται στο σχετικό του εγγράφου και αφορά στον προτεινόμενο ΧΥΤΥ Άνδρου στη θέση Πλούσκα. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για την κατάργηση των γεωτρήσεων του Μπατσίου, παρά μόνο το ενδεχόμενο ρύπανσης, όπως άλλωστε αναφέρεται σε πολλά σημεία της μελέτης. Εάν ο ΧΥΤΥ δεν δημιουργούσε πρόβλημα στα νερά των γεωτρήσεων, τότε ο τέως δήμαρχος δεν είχε κανένα λόγο να δηλώσει επίσημα, κατόπιν του σχετικού ερωτήματος της ΠΕΧΩΣ πως θα τις καταργήσει. Βέβαια, εάν ο τέως δήμαρχος δεν γνωρίζει και δεν ρωτάει τον αρμόδιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν ευθυνόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες.
Θεωρώ ανεπίτρεπτο να υπογράφονται από τον τέως δήμαρχο Άνδρου (εν αγνοία των δημοτικών συμβούλων της περιοχής, σύμφωνα με πρόσφατη δημόσια δήλωσή τους στις 29/4/15 στο Μπατσί) τέτοιου είδους ανακρίβειες, περί κακής ποιότητας του νερού μας, από τη στιγμή που μας διαβεβαιώνετε εσείς, ως ειδικός, ότι το νερό είναι καλής ποιότητας με ελαφρά αυξημένη αλατότητα. Επίσης, είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη γίνει το έργο βελτίωσης της ποιότητας που αναφέρετε εσείς ο ίδιος, το οποίο μάλιστα έχει και πολύ μικρό κόστος. Παρακαλούμε λοιπόν τον νυν δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύθηκε δημόσια πως θα ανακαλέσει το συγκεκριμένο έγγραφο (στον Πολυχώρο του Μπατσίου στις 29/4/15) να το κάνει άμεσα και να εντάξει στο πρόγραμμα του Δήμου το έργο βελτίωσης της ποιότητας του νερού ύδρευσης του Μπατσίου.
Τέλος, εάν εκλάβατε τα αναφερόμενά μου ως χαρακτηρισμούς εις βάρος σας, σας βεβαιώνω πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αντίθετα, σας ευχαριστώ δημόσια για την υπηρεσιακή σας άποψη που αναφέρεται στην αναγκαιότητα συνέχισης της υδροδότησης του Μπατσίου από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις, και σας παρακαλώ θερμά να ενημερώσετε σχετικά τον νυν δήμαρχο, ώστε να μη γίνει αυτό το ολέθριο λάθος.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.
ΥΓ: Με τη λέξη Υπηρεσία αναφερόμουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει η υπηρεσία σας και η ΠΕΧΩΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε "Κάτοικε των γιδών",
Σου το έγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Απάντηση δεν θα πάρεις από το κύριο Νόκα.
Σου είχα γράψει "Μην περιμένεις απάντηση στα ερωτήματα σου από τον κύριο Νόκα.
Βλέπεις τα ερωτήματά σου είναι πολύ συγκεκριμένα για αυτόν να στα απαντήσει.
Μόνο γενικολογίες, υπεκφυγές, αόριστα σχόλια ή και καθόλου απάντηση θα λάβεις
."
Αληθινός δεν βγήκα;;)
Ο συγκεκριμένος κύριος έχει αποστολή. Από το πουθενά, έστειλε ένα έγγραφο στο Δήμο και τώρα έχει γράψει πάνω από 2.000 λέξεις και δεν διαφωτίζει κανέναν, παρά μόνον παραπληροφορεί τον κόσμο. Που ήταν ο κύριος πριν και γιατί δεν σχολίασε ή μπήκε στον κόπο όπως κάνει τώρα να "διαφωτίσει" τον κόσμο; Μα δεν είχε πάρει την εντολή. Τώρα την πήρε. Γιατί τώρα; Μα η κίνηση Πολιτών έχει αρχίσει και δημιουργεί πρόβλημα και σημαντικό μάλιστα στους κυρίους-κυρίους-κυρίους που μας διοικούν.
Οπότε, απάντηση δεν θα πάρετε, δεν θα πάρετε, δεν θα πάρετε..:(...
Σας έδωσε ένα τηλέφωνο για να σας βγάλει από τη μέση και προκειμένου να ΜΗΝ μάθει ο κόσμος την αλήθεια, ασχολείται ή υπεραμύνεται των σχολίων άλλων σχολιαστών και παραπληροφορεί.
Καλό βράδυ, και μην ξεχνάτε:
...απάντηση δεν θα πάρετε, δεν θα πάρετε, δεν θα πάρετε.:(....

This comment was minimized by the moderator on the site

Aγαπητοί πατριώτες, θεωρώ πως μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν ή ΔΕΝ δόθηκαν από τον κ. Νόκα, το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει πλήρως...Ας μην τον κουράζουμε περισσότερο!!! Όπως δεν έβλεπε στο παρελθόν τα νερά της Παλαιουπόλεως, έτσι δεν βλέπει και τώρα τα νερά της Πλούσκας...Εσείς που βλέπετε το περίεργο;;; Αφού αυτές οι περιοχές δεν έχουν νερά και ρέματα, αυτός τι φταίει;;; Όπως καλά καταλάβατε, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι γιατί ξέρουμε πως έχουμε δίκιο και να είστε βέβαιοι πως,
ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ακούν και βλέπουν καθαρά γύρω τους.
Καλό βράδυ σε όλους...

Περισσότερα