Τουρισμός: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε…

 

Η πρώτη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού ατύχησε. Λάθος ο χρόνος, λάθος ο τόπος, λάθος το κοινό, λάθος το ρεπερτόριο, λάθος η διαφημιστική προετοιμασία. Αποτέλεσμα: περιορισμένοι χορηγοί και ελάχιστοι ακροατές. Η άτυχη συναυλία, των λίγων δεκάδων εισιτήριων, στο Γαύριο δεν είναι παρά αποκορύφωμα προχειρότητας και αυτοσχεδιασμού. Το ζήτημα τώρα είναι "ποιος πληρώνει τον βαρκάρη";

Το μέγεθος του αυτοσχεδιασμού και της προχειρότητας φαίνεται και από το γεγονός πως για την άτυχη συναυλία ποτέ μα ποτέ δεν λάβαμε ένα δελτίο τύπου! Η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού μάλλον θεώρησε δική της υπόθεση το γεγονός και δεν έστειλε τίποτα! Δικό της πρόβλημα. Ήθελε να προβάλλει μια συναυλία. Με ένα δίκο της ελεγχόμενο, αργόσυρτο και δημοσιοϋπαλληλικό τρόπο. Όμως έτσι η κακά σχεδιασμένη συναυλία δεν «περπατούσε». Κάποια στιγμή άρχισαν να ψάχνουν ακόμα και για χορηγούς …να φάνε οι μουσικοί!!!  Ή, ρωτούσαν τοπικό παράγοντα 10 μέρες πριν την εκδήλωση μήπως μπορούσε να δώσει κάτι για την συναυλία!!!

Τα παραπάνω προβληματίζουν ενόψει καλοκαιριού. Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να οδηγηθούμε προς το τουριστικό πουθενά. Κρούουμε τον κώδωνα. Όλα αυτά που περιγράψαμε παραπάνω συμβαίνουν σε μια εποχή που απαιτείται σύγχρονη οργάνωση και επαγγελματικός σχεδιασμός, αλλά και σωστή προσέγγιση των διαφορετικών ακροατηρίων.

Είναι αλήθεια πως μέχρι σήμερα ο τουρισμός δεν ευτύχισε στην Άνδρο. Τον κακομεταχειριστήκαμε και μας προσπέρασε. Οι επαγγελματίες συχνά δεν ήταν όσο έπρεπε οργανωμένοι και έμεναν στα λόγια. Το ίδιο και οι πολιτικοί που δεν τον είχαν πάρει πολύ στα σοβαρά κι έμειναν κι αυτοί στα λόγια.

Και μπορεί με τα λόγια να χτίζεις ανώγια και κατώγια όμως τουρισμό δεν χτίζεις σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου δίπλα σου δεκάδες νησιά προσφέρουν Αιγαίο, θάλασσα, παραλίες, γραφικότητα, ταβερνούλες κλπ. Και ενώ αυτά κάνουν προσφορές και αναζητούν το κάτι άλλο (γαστρονομία, εναλλακτικό τουρισμό κλπ), εσύ συνεχίζεις ατάραχος προς το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…

Το 2011 ο τότε δήμαρχος έκανε μια προσπάθεια να ανοίξει, με ερασιτεχνικό τρόπο είναι αλήθεια, την Άνδρο στην διευρυνόμενη ρώσικη αγορά. Ο ερασιτεχνισμός δεν οδήγησε πουθενά. Το 2014 ο νυν δήμαρχος εμπιστεύθηκε το τουριστικό προϊόν σε κυρία που μιλούσε για τις τουριστικές της περγαμηνές.

Η προέδρος της επιτροπής τουρισμού σχεδίασε και άρχισε να πηγαίνει σε εκθέσεις: Αθήνα, Βερολίνο, Στοκχόλμη.  Έστειλε δελτία τύπου που μιλούσε για χιλιάδες τουρίστες που …επισκέφθηκαν τα περίπτερα και εντυπωσιάστηκαν από την Άνδρο. Την ίδια στιγμή οι δικές μας πληροφορίες από ανδριώτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο στην Στοκχόλμη ήταν απογοητευτικές.

Κάποια στιγμή γράφτηκαν δύο επώνυμα άρθρα στελεχών στο «εν Άνδρω» που εκτιμούσαν πως η τουριστική αγορά της Άνδρου είναι κυρίως στην Αττική, δύο ώρες απόσταση με το καράβι. Η κυρία διαμήνυσε πως ήταν «βαλτοί από εμάς»!!! Τόσο λίγο εκτιμούσε την κρίση των συναδέλφων της!!! Τόσο λίγο ήξερε εμάς.

Τα ταξίδια της στην Ευρώπη εγκρίθηκαν εσπευσμένα. Αλλά και στις εκθέσεις στην Ελλάδα όλα έγιναν εσπευσμένα. Θυμάμαι πως πήρε παραμονή μιας έκθεσης τον Δεκέμβρη στην Γλυφάδα για να δώσουμε βιβλία μας να τα προσφέρει στους επίσημους. Τα προσφέραμε υπό τον όρο να πληρωθεί ο εκδότης. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΧΡΩΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. Το αστείο είναι πως σε μια σειρά δελτίων τύπου που έστειλε αργότερα ευχαριστούσε ιδιαιτέρως ακόμα και για τα λουκούμια που προσφέρθηκαν! Αλλά για τα βιβλία ΣΙΩΠΗ. Της στείλαμε τον λογαριασμό με μια φίλη (τουλάχιστον να μην φεσωθούμε τις δημόσιες σχέσεις της). ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Έχουν περάσει 6 ΜΗΝΕΣ!!!

Οι λογαριασμοί των ταξιδιών της αμφισβητήθηκαν από ορισμένους της  αντιπολίτευσης. Αντί να τους εξηγήσει και να παραθέσει ότι στοιχεία της ζητούσαν …προσβλήθηκε! 

Εδώ που είμαστε μάλλον ο δήμαρχος κάτι πρέπει να κάνει. Σίγουρα μας αξίζει μια καλύτερη Άνδρος πέρα από τις προχειρότητες και τους αυτοσχεδιασμούς που είδαμε μέχρι τώρα… 

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως πριν 2 καλοκαιρια στο σταδιο της Χωρας ο Ρεμμος με 8000 ευρω, ειχε κοψει 1500 εισιτήρια...!!!!! Προς γνωση και συμμόρφωση..

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να εισπράττουν και όχι να χορηγούν. Οι τοπικές μας επιχειρήσεις είναι μικρές και δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Ούτε οι ασφαλιστικές μας εισφορές, ούτε οι φορολογικές μας υποχρεώσεις, ούτε τα ενοίκια των επιχειρήσεών μας καλύπτονται από χορηγίες...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ!! ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ, ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 6000€ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!!! ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΑ, ΛΑΘΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟΣ,ΛΑΘΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ., ΚΑΙ ΠΕΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ 500 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ....!! ΚΑΛΑ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΗΤΑΝ? ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ??

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ (πιόνι τους) .ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΤΟ ΧΥΤΥ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ.ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΕΝΕ Α ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικα, οσο και αντιπολιτευτικο και να ειναι αυτο το αρθρο σας, μιλαμε για αυτοσχεδιασμο με ρυθμούς χελώνας, και δημοσιουπαλληλίστικη κουλτούρα!! φοβαμαι πως εχουμε μεγαλη αδυναμια στον τουρισμό...!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ που κράζεις και θαυμάζεις,

αλήθιεια που γράφει το κείμενο κάτι για τους καλλιτέχνες κι εγώ δεν το βλέπω; Που γράφει το κείμενο κάτι για την ποιότητα της συναυλίας και δεν το βλέπει κανείς άλλος; Άρα σε τι απαντάς; Αντιθέτως το κείμενο μιλά για ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Μιλά για αυτοσχεδιασμό στην οργάνωση. Για αυτά δεν βλέπω να τα σχολιάζετε!.

Τώρα κάθε εκδήλωση έχει και ένα κόστος. Εσάς δεν σας ενδιαφέρει. Όμως οι πόροι μας είναι περιορισμένοι. Αν φέρουμε ένα καταπληκτικό συγκρότημα πρέπει να προσπάθήσουμε να μην μπόυμε μέσα. Απλά πράγματα. Ακούω, λοιπόν, ότι δώσαμε 6.500 ευρώ για μια συναυλία που κόπηκαν 30-40 εισιτήρια. Ήτοι μικτή είσπραξη 600 ευρώ. Αυτό σχολιάζω.

Αν ο στόχος μας (εκτός από καλλιτεχνικός) ήταν και τουριστικός (π.χ. να φέρουμε κόσμο από την Αθήνα για μια μεγάλη συναυλία) τότε τα 40 εισιτήρια δείχνουν πως δεν τα καταφέραμε. Αυτό σχολιάζω. Όχι τους καλλιτέχνες. Αντιθέτως για το καλλιτεχνικό μέρος συφμωνώ απολυτως μαζί σας: εσείς μπορείτε να το κρίνετε καλύτερα.

Στείλτε, λοιπόν, ένα κείμενο όποτε θέλετε γι' αυτό. Μόλις μου ΄στειλε και εξαιρετικές φωτογραφίες ένας συναργάτης μου που ήταν εκεί και θα το ανεβάσω αμέσως.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο οι αλήθειες πονάνε και γυρίζουν πίσω από τους θιγμένους ως «συκοφαντίες». Η πρακτική της ανέχειας των αρπαχτών και του βολέματος έχουν καταντήσει την Άνδρο να διαφημίζει τα ασημικά και τις πορσελάνες της μέσα σε τσαντίρι.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Δεν είναι τυχαίο που είμαστε μια ανάσα από την Αθήνα με το φθηνότερο κόστος σε εισιτήρια και διαμονή και δυστυχώς με εμφανή τα μηνύματα ότι το φετινό καλοκαίρι για την Άνδρο δεν θα είναι καλό.
Δεν είναι τυχαίο που στα άλλα ανταγωνιστικά νησιά αυτή την περίοδο έχουν περισσότερες κρατήσεις.
Δεν είναι τυχαίο που η διαθεσιμότητα για τον μήνα Αύγουστο για την Άνδρο αγγίζει αυτή την στιγμή ποσοστά Απριλίου…
Οι επί μονίμου βάσεως διαφωνούντες με τις αλήθειες του ξεβολέματος καλό είναι να σκέφτονται πιο ρεαλιστικά και πιο μακροπρόθεσμα. Αν μπορούν…
Τελικά η ατάκα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι παραπάνω από επίκαιρη και έχει μεγάλη δόση αλήθειας για την Άνδρο αν θέλουμε πραγματικά να την δούμε σοβαρά στον τουριστικό χάρτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλο ένα άρθρο ατυχές, κακοπροαίρετο και με στόχο την υποβάθμιση. Από τη στιγμή που δεν ήσασταν εκεί, γιατί σχολιάζετε για αποτυχία; Όσοι παρευρέθησαν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους καλλιτέχνες και όσοι έχουν μουσική παιδεία κατάλαβαν πως πρόκειται για συγκρότημα το οποίο είναι τιμή μας που πέρασε από την Άνδρο. Δεν είναι τυχαία φυσικά και τα βραβεία που τους συνοδεύουν. Αντί λοιπόν να μείνετε σπίτι, ας περνάγατε μια βόλτα από το Γαύριο... Και μη μου πείτε ότι δεν το ξέρατε...