Δημοτικό συμβούλιο 27/5/2015: ...πίσω Γιάννη τα καράβια!!!

 

Μέχρι την 26η Μαΐου 2015 υπήρχε κατατεθειμένη εισήγηση της πλειοψηφίας για το δημοτικό συμβούλιο που έλεγε πως η ανακύκλωση θα δοθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Άνδρου. Στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Μαΐου 2015 λέχθηκε πως επειδή δεν έχει προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση (!!!) και ενόψει καλοκαιριού (μερικοί τώρα κατάλαβαν πως είναι πια καλοκαίρι) για να μην μείνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στους δρόμους (!!!) πρέπει …να φέρουν πίσω την ιδιωτική εταιρεία, που σταμάτησαν τον προηγούμενο μήνα!!!  Έτσι ψήφισαν την 27η Μαΐου 2015 κόντρα στην εισήγηση τους της 26ης Μαΐου 2015!!!

 Σας ξαφνιάζουν λίγο τα παραπάνω; Εμάς καθόλου!!! Είχαμε γράψει από το καλοκαίρι του 2014 πως ήταν ανάγκη να σχεδιαστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2015 μέχρι 31 Αυγούστου 2014 (έτσι λέει ο νόμος). Προς γνώση: ο προϋπολογισμός δεν είναι «ευχολόγιο», αλλά  καθρεφτίζει τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ μιας διοίκησης.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου έπρεπε να προχωρήσει το φθινόπωρο και να εγκριθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014. Στην Άνδρο συμπληρώθηκε μόλις στο τέλος Δεκεμβρίου 2014. Πέρασε καθυστερημένα τις αναγκαίες εγκρίσεις τον Μάρτιο 2015! Και άρχισε να εκτελείται τακτικά τον Απρίλιο 2015! Στις 23 Απριλίου 2015 κάποιοι ανακάλυψαν πως θέλουν να αλλάξουν τις πολιτικές προτεραιότητες της ανακύκλωσης και να σταματήσουν την ιδιωτική εταιρεία η σύμβαση της οποίας έληγε 30 Απριλίου 2015!!!

Ήθελαν να προχωρήσουν με την Αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Άνδρου. Αλλά δεν είχαν προσχεδιάσει πολιτικά την αλλαγή. Και δεν είχαν προϋπολογίσει κονδύλια. Το σκέφτηκαν μάλλον μέσα Απρίλη! Και εισηγήθηκαν αναθεώρηση του προϋπολογισμού 23 Απρίλη! Πέρασαν την αναθεώρηση 30 Απρίλη! Και μετά έμειναν τα απορρίμματα της ανακύκλωσης στους δρόμους μιας και είχε πια λήξει και η σύμβαση με τον ιδιώτη χωρίς ανανέωση!!!

Στο τέλος ακούσαμε και από αρμόδιο πως έφταιγε η Αποκεντρωμένη διοίκηση που δεν ενέκρινε τις αναθεωρήσεις του (της 23ης Απριλίου) μέχρι την 20η Μαΐου!!! Δεν έβλεπε πως δεν είχαν προετοιμάσει την Αναπτυξιακή (για να βγει από την ύπνωση που την είχαν βάλει οι προηγούμενοι). Απλώς μέσα σε 10-15 μέρες αποφάσισαν και ξεκίνησαν!!! Χωρίς να ξέρει ο όποιος αρμόδιος πως δεν είχαν πληρωθεί προηγούμενες εκκρεμότητες!!! Χωρίς να έχουν προσλάβει υπαλλήλους!!! Χωρίς να έχουν προετοιμάσει αποθήκες!!! Χωρίς δρομολόγια!!! Και μετά έτρεχαν και δεν έφταναν!!!

Κάπως έτσι ο δήμαρχος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στον απολογισμό του στο  President να μιλά για την Αναπτυξιακή και την 27η Μαΐου να βλέπει να ψηφίζουν  …να συνεχίσει ο ιδιώτης τουλάχιστον για το καλοκαίρι!!!

Ιδού λοιπον αγαπητοί γιατί ο προϋπολογισμός δεν είναι «ευχολόγιο», αλλά θεμελιώδης πολιτική λειτουργία. Ιδού γιατί χρειάζεται εισηγητική έκθεση που να περιγράφει τις πολιτικές με βάση τις οποίες θα γίνουν οι κινήσεις και θα κατανεμηθούν τα κονδύλια! Χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ για να συντάξεις προϋπολογισμό. Και τώρα ο Δήμος Άνδρου πηγαίνει "μπρος-πίσω" με ορατές τις συνέπειες για το νησί ενόψει καλοκαιριού. Προφανώς κάποιοι δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους.


Σημείωση: Έχουμε επισημάνει πολύ καιρό πως σε δύο πεδία υπάρχει μόνιμη καθυστέρηση και αυτοσχεδιασμός: στον τουρισμό και στον προϋπολογισμό. Και τα δύο είναι βασικά για την οικονομία του νησιού μας. Στον τουρισμό θα παρουσιαστούν στις 22 Ιουνίου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Άνδρου! Σχεδόν μέσα καλοκαιριού!! Στον προϋπολογισμό είναι Ιούνιος και ακόμα αναθεωρούμε τον προϋπολογισμό του 2015! Ενώ πρέπει από Ιούλιο να σχεδιάσουμε για να καταθέσουμε Αύγουστο τον προϋπολογισμό του 2016!!!

Εκτός από τα «μπρος-πίσω» μήπως τρέχουμε και με σηκωμένο το χειρόφρενο;

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εκτός από τα «μπρος-πίσω» μήπως τρέχουμε με σηκωμένο το χειρόφρενο;
Σίγουρα τρέχουμε με σηκωμένο το χειρόφρενο εδώ και πάρα πολλά χρόνια κύριοι του" Εν Άνδρω"

Δεν ειναι τυχαίο οτι , η Άνδρος δεν είταν ικανή να κατασκευάσει έναν ΧΥΤΥ όταν σε άλλα νησιά το κατάφεραν.
Δεν είναι τυχαίο οτι, τα έργα σε δύο καταφύγεια σε Κόρθι και Χώρα έμειναν στο τέλος μισά.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και σήμερα η Άνδρος δεν μπορεί να κάνει ούτε μια Ανακύκλωση της προκοπής.
Δέν ειναι τυχαίο το γεγονός οτι , πάντα οι δήμοι στο νησί έψαχνα πρόχειρες λύσεις για να λύσουν σύνθετα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων.
Δεν είναι τυχαίο οτι, το νησί δεν έχει ακόμη ούτε έναν σύγχρονο ιστότοπο ενημέρωσης των πολιτών του.
Δεν είναι τυχαίο οτι στο νησί πάντα κυριαρχούσε η συστηματική ρουφιανιά αντι για την ενότητα και την συνολική ανάπτυξη όλων των πολιτών.
ΠΟΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ....

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ . Οτι , εδώ και πολλά χρόνια και όταν λεφτά υπήρχαν πολλά ,τόσο οι Δήμαρχοι που περασαν απο το νησί όσο και οι Πολίτες της Άνδρου ή βολεύονταν ή έκαναν δήθεν αναπτυξιακά κινήσεις της αρπαχτής και του θεαθήναι .

Τώρα με την κρίση σε κορύφωση , όλοι μαζί οι Ανδριώτες αναγκαστικά θα εισπράξουμε και τα επίχειρα.
Οι καιροί ποτέ δεν περίμεναν τους βραδυπορούντες ,τους αδιάβαστους και τους ανίκανους Δημάρχους και Αιρετούς . ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ .
Μήπως τώρα θέλουμε και τα ρέστα των επιλογών μας ??
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ . Τόσο απλά

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ Επισκέπτης ΠΛΟΥΣΚΑΣ:

Αγαπητέ/ή έχετε χάσει συνέχειες, το υδατόρεμα έφυγε από το οικόπεδο του χυτυ, το πήγε βόλτα κάποιος αρμόδιος, για λίγο όμως. Εμαθα ότι όπου νάναι γυρίζει στη θέση του, καλιώρα όπως και ο ...εργολάβος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ:
Τώρα εξηγείται πως αυτός ο Δήμαρχος περπατάει στο υδατόρεμα στην Πλούσκα και ,,,,ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΤΑΙ!!!
Θεέ μου γιατί κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα:

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτή η απόφαση δεν συνιστά ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ή τα ...προεκλογικά τα ξεχάσαμε???

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Γαυριώτη: Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία λένε... Ακόμα κι αν γελάς για κάτι που δεν διάβασες ποτέ!!! Μπράβο σου!!!

Προς ΧΔΑ: ελπίζω να καταλαβαίνεις πως αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με το παραπάνω κείμενο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Blanco
1. Ορθές οι υποδείξεις σας πρόκειται για τον Αύγουστο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2014. Διορθώθηκαν. Μικρό το κακό. Ευχαριστούμε.
2. Προφανώς και είναι σωστό που διορθώθηκε ένα πρόβλημα στην ανακύκλωση που δημιουργήθηκε όμως από ΛΑΘΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ της διοίκησης! Ή, καλύτερα λόγω αυτοσχεδιασμών της διοίκησης σε ένα σοβαρό θέμα. Και επί ένα μήνα υπήρξε πρόβλημα. Αυτα μάλλον δεν τα προσέξατε. Δεν πειράζει. Βοηθάμε εμείς να τα δουν κάποιοι για να μην ξαναγίνουν.
ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΝΔΡΟΣ: βλέπουμε τα μικρά και "ξεχνάμε" τα μεγαλύτερα. Που όμως έτσι μπορεί να μεγαλώσουν πολύ και να κάνουν ζημιά στο νησί. Κάπως έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω παντως γελαω γιατι ο ενανδρω ελεγε καποτε κυριοι ειμαστε ετοιμοι να διοικησουμε.... Και τωρα πιο μεγαλη τουμπα απο τον σκιζω μνημονια Σαμαρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι σχέση έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή με την ανακύκλωση του 2015? Αστοχία στην ανάθεση στην Αναπτυξιακή το 2015 (δε γίνεται νομικά ) λέτε να φταίνε οι προηγούμενοι? Επειδή είναι πολύ εύκολο να κάνεις αντιπολίτευση, αλλά από ότι φαίνεται πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις την δική σου «άμεμπτη» πολιτική ειδικά όταν δεν ξέρεις είναι καλό να ρωτάς. Η αντιπολίτευση ήξερε πολύ καλά ότι δε γίνεται. Γραφτήκανε πολλά εδώ για νομολογία ανάθεσης, για ΑΣΕΠ κλπ. Είχαμε απαντήσεις του στυλ λαμόγια κλπ. Και ερχόμαστε σήμερα να απευθυνθούμε στον ιδιώτη, που δημόσια του καταλόγισε ένα σωρό ευθύνες ο Δήμαρχος, να σώσει την κατάσταση για να μην έρθουν οι επισκέπτες και γυρίσουν αυθημερόν πίσω.
Ήρθε η κωλοτούμπα του χθεσινού ΔΣ να επιβεβαιώσει αυτά που πολύ σωστά αναφέρει ο δικτυακός τούτος τόπος για το θέμα. Πολύ σωστά αναφέρει το Εν Άνδρω ότι σε λίγο αρχίζουν οι διαδικασίες σύνταξης του π/υ του 2016. Το ακούνε αυτό οι αρμόδιοι ή σε λίγο θα λένε ότι οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές???

This comment was minimized by the moderator on the site

Η τέχνη της διοίκησης είναι σαν να κυβερνάς ένα ιστιοπλοϊκό.
Πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο και έχεις σχεδιάσει μια πορεία. Όταν αντιληφθείς ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα , ο άνεμος, η κατάσταση του σκάφους, τότε αμέσως προσαρμόζεις την πορεία σου και ποια πανιά θα χρησιμοποιήσεις, αρκεί να φθάσεις τελικά στον προορισμό σου. Σταθμίζεις και ξαναϋπολογίζεις όλα σου τα δεδομένα. Αυτό επιστημονικά λέγεται "ανατροφοδότηση". Δεν έχεις δογματισμούς, δεν κολλάς στο "πρόγραμμα", δε δέχεσαι αξιώματα.
Προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στην ευελιξία που δείχνει η Δημοτική Αρχή και με εντυπωσίασε ακόμη μια φορά. Άλλωστε, για όσους ξέρουν, ο Σουσούδης ήταν καλός στην ιστιοπλοΐα, όπως και στα ομαδικά αθλήματα.
Ο καθένας κρίνει τι είναι καλύτερο. Να εμμένει σε παλιότερες θέσεις και να φαίνεται συνεπής στο "πρόγραμμα" ή να το τροποποιεί προκειμένου να επιτυγχάνεται το αποτέλεσμα.
Όσο για τον τουρισμό, λέτε ότι πρέπει να πούμε πως φταίει ο Σουσούδης επειδή η Άνδρος δεν αναπτύχθηκε ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή...
1. Διόρθωσε το άρθρο καθώς ο Αύγουστος και ο Δεκέμβριος του 2015 δεν έχουν έρθει ακόμα (εκτός και αν δεν πρόκειται για λάθος οπότε έχουμε καιρό ακόμα).
2. Εάν η Δημαρχία επέμενε στη θέση της, οπότε τα ανακυκλώσιμα έμεναν αμάζευτα θα σου άρεσε περισσότερο;
ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΝΔΡΟΣ: Κάνεις κάτι-- γιατί το έκανες. Δεν κάνεις-- γιατί δεν το έκανες... Άμα πάμε ποτέ μπροστά εμείς εγώ θα κάτσω να με... πιτσιλίσετε!!
Υ.Γ Κανείς δεν τρέχει με σηκωμένο το χειρόφρενο... απλώς γίνεται προσπάθεια απαλλαγής από το έρμα (σαβούρα) που κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις! Και γνωρίζεις πολύ καλά τι εννοώ...