Συμβαίνουν στην Ραφήνα!!!

Η ράμπα ΑΜΕΑ με φόντο το πλοίο της γραμμής που μόλις έλυσε κάβους για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο!!! Δίπλα ο λιμεναβραχίονας του λιμανιού!!! Τέτοια "πετυχημένη" τοποθέτηση δεν ξανάγινε: η ράμπα ΑΜΕΑ ακριβώς δίπλα στον λιμενοβραχιόνα και στα πλοία!!!! 

(Πριν μπείτε στο πλοίο την επόμενη φορά για Άνδρο, Τήνο ή Μύκονο κάντε μια βόλτα στην άκρη του λιμανιού να θαυμάσετε το ...έργο και τις ημέρες του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας! Σπάνε κάθε ρεκόρ!!! Οι άνθρωποι πήγαν και έστησαν ράμπα κολύμβησης για ΑΜΕΑ στο ...λιμάνι της Ραφήνας!!! Μόλις καμιά 150αριά μέτρα από εκεί που δενουν τα πλοία!!! Και καμιά 20αριά μέτρα έξω από τον λιμενοβραχίονα!!! Το "εν Άνδρω" δημοσιεύει γράμμα της προϊσταμένης της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Ραφήνας με συντριπτικά στοιχεία που δείχνουν πως η "στημένη ευαισθησία" μερικών οδηγεί στην σπατάλη των χρηματα όλων ημών που επιβιβαζόματσε στα πλοία της γραμμής και τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας).

 

Αρμόδιοι και μη του "έργου" έσπευσαν να ποζάρουν ευτυχείς για την "ευαίσθησία" τους!!! Θαυμάτσε τους κι εσείς....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

            Πόσο καλά υπολόγισαν όλοι οι «αρμόδιοι» παράγοντες του Οργανισμού Λιμένα και του Δήμου Ραφήνας τη θέση για να τοποθετηθεί η εγκατάσταση πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε παραλία για τα πολυπόθητα μπάνια του καλοκαιριού!! Τόσο καλά που τους εξασφάλισαν και ειδικά προνόμια!! Θα έχουν την πιο κοντινή θέα στα πλοία που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι αλλά θα είναι και δίπλα στο φάρο του λιμανιού, για κανένα νυκτερινό ξεφάντωμα.. Θα απολαμβάνουν δε και τζάμπα τα λάδια από τα πλεούμενα για το δερματάκι τους!

Σίγουρα εξασφαλίζουν επίσης το προνόμιο της χαρακτηρισμένης ως Ακατάλληλης για μπάνιο παραλίας, εφ’ όσον σύμφωνα με τις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, η συγκέντρωση κολοβακτηριδίων, σε ζώνη 300 μ. δεξιά του λιμανιού βρέθηκε 185/100 mlνερού, με όριο 250/100 mlκαι εντερόκοκκου 144/100 mlνερού, με όριο 100/100 ml. Έτσι θα είναι και πριβέ ο χώρος κολύμβησης αφού οι νουνεχείς οικογενειάρχες, όχι τα παιδιά τους αλλά ούτε και τα σκυλιά τους δε αφήνουν να κολυμπήσουν δίπλα στο πολυσύχναστο λιμάνι, εφόσον βέβαια έχουν φιλοζωικές ευαισθησίες και δεν είναι ντιπ...

Άσε το άλλο!! Οι ακριβές αυτές και σύγχρονες εγκαταστάσεις, με χρηματοδότηση και της Περιφέρειας, τοποθετήθηκαν ακριβώς δίπλα στο ασφαλτόδρομο πρόσβασης και αποχώρησης από το λιμάνι. Έτσι θα μπορούν και οι διερχόμενοι ταξιδιώτες, να βλέπουν και θα θαυμάζουν έργα απίστευτης σπατάλης, στο όνομα μιας υποκριτικής ευαισθησίας! Γιατί σπατάλη δεν είναι ότι κοστίζει αλλά ότι δεν εκπληρώνει το σκοπό του, όσο λίγο ή πολύ και αν είναι το ποσό και όποιος και αν το δίνει.

Αλήθεια μόλις ολοκληρωθούν από τον ΟΛΡ τα αποδυτήρια, το ντους, η τουαλέτα ΑμΕΑ, ο διάδρομος και ο φωτοσυναγερμός (για να αποτρέπονται οι βανδαλισμοί) και το πάρκινγκ ΑμΕΑ, θα κόψουν και κορδέλα; Θα τολμήσει άραγε κανείς από τους υπερήφανους υπευθύνους του έργου να το δοκιμάσει πρώτος, να κολυμπήσει ευτυχής στο βούρκο, ώστε να γευτεί την καλή υγεία που θα χαρίσουν τέτοια μπάνια σε κατηγορία συμπολιτών μας;

Αυτό πάντως που εισπράττεται από όσους υποτίθεται ότι αφορά η όλη εγκατάσταση, από την επιλογή του χώρου τοποθέτησής της, είναι η υποτίμησή τους, η επιλογή απομόνωσής τους, πιθανώς ως ενόχληση και η αδιαφορία της τοπικής εκοινωνίας για μια πραγματική βελτίωση της ζωής τους. Είναι άλλωστε της μόδας η "δήθεν ευαισθησία" εξ ου και η τόση διαφήμιση και οι καμαρωτές φωτογραφίες.. Με τις υγείες σας!!

Αλεξάνδρα Σκαμάγκα

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρ/νη Δ/νσης Τ.Υ. Δήμου Ραφήνας

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από ότι γνωρίζω, υπάρχει Υπουργική απόφαση που απαγορεύει τηυ κολύμβηση στα λιμάνια και σε μιά συγκεκριμένη απόσταση απο αυτά (!) Μέχρι που φτάνει το λιμάνι της Ραφήνας;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν 3 χρονια η περιφερεια χαρησε 2 τετοια συστηματα στον Δημο Ανδρου!!!
Ο Γλυνος και η παρεα του ουδεποτε φροντισε για την τοποθετηση τους...!! Βρισκονται σε κάποια αποθηκη θαμένα ή εχουν κανει φτερα κι αυτα.....??

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεούληδες....!!!