Δημοκρατική υποχρέωση οι πλήρεις εισηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου

(Από τον επικεφαλής της παράταξης "Η Άνδρος της ζωής μας" κ. Γιάννη Καπάκη λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το θέμα της τήρησης του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου ως προς την πλήρη ενημέρωση των συμβούλων. Η πολιτική αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει με αναφορά την επίμαχη συνεδρίαση του ΔΣ την 11η Μαρτίου που πάρθηκε απόφαση για την αποδοχή των κριτηρίων της μελέτης χωροθέτησης για τον ΧΥΤΥ και δεν υπήρχαν γραπτές εισηγήσεις  προς του δημοτικούς συμβούλους - "εν Άνδρω").

Αγαπητοί συμπολίτες θα θυμάστε την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου στις 11 Μαρτίου 2015 με μοναδικό θέμα το ΧΥΤΥ, όπου παρά τις συνεχείς μας προφορικές οχλήσεις δεν λάβαμε καμία εισήγηση με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να τη ζητήσουμε εγγράφως και να κοινοποιήσουμε την επιστολή μας αυτή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου ήρθε και βέβαια μας δικαιώνει απολύτως.

 Και ακολούθησε σχετική απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που δεν είχαμε στη διάθεσή μας όλες τις εισηγήσεις παρά τον ανακριβή ισχυρισμό του Προέδρου του Δ.Σ. ότι δήθεν «σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποστέλλονται έγκαιρα προς τους δημοτικούς συμβούλους όλες οι εισηγήσεις..», ελπίζουμε ωστόσο, ύστερα και από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. να φροντίζει εφεξής ώστε να λαμβάνουμε πραγματικά έγκαιρα γνώση όλων (και όχι επιλεκτικά) των εισηγήσεων (που θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον εισηγητή-συντάκτη τους και όχι ανώνυμες και υπό την μορφή πρόχειρου, και πάντως σε καμία περίπτωση επίσημου δημοσίου εγγράφου) και των στοιχείων που τις συνοδεύουν εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος για την κατά το δυνατόν πληρέστερη μας ενημέρωση και προετοιμασία.

Γιάννης Καπάκης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

"Η Άνδρος της ζωής μας"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet