Αναμένεται για διαβούλευση η μελέτη του ΧΥΤΥ Άνδρου

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να μπει σε διαβούλευση η μελέτη που έχει κατατεθεί από τον Δήμο Άνδρου  για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Σήμερα η μελέτη είναι στα χέρια των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ζητήθηκε η συμπλήρωση κάποιων υπομνημάτων. Όλες οι παρατηρήσεις και οι διορθώσεις μέχρι στιγμής ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Όπως φαίνεται επόμενο στάδιο θα είναι η διαβούλευση που αναμένεται να κρατήσει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα (περίπου ενάμιση μήνα). Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης θα πρέπει κατατεθούν επίσημα όλες οι ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής. Και βεβαίως θα πρέπει να απαντηθούν επαρκώς ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μετά η μελέτη θα έρθει προς ψήφιση στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου.  Όταν ψηφιστεί θα πρέπει να πάει πάλι στην Σύρο για έγκριση. Μετά θα γίνει η δημοπράτηση και στη συνέχεια η ανάθεση του έργου.

Αυτό είναι το πρόγραμμα. Το αν θα ολοκληρωθεί και με αυτή τη σειρά εξαρτάται και από τα στοιχεία που θα τεθούν προς συζήτηση κατά την διαβούλευση. Αλλά και από τις απαντήσεις που θα κληθεί να δώσει ο αρμόδιος μελετητής του έργου και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου στις ενστάσεις που θα υπάρξουν.

Ο κατασκευαστής που θα αναλάβει το έργο θα ξεκινήσει μια σειρά γεωτρήσεων στον επιλεγμένο χώρο και γύρω από αυτόν. Στόχος να υπάρξουν περαιτέρω στοιχεία για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Τα αποτελεσμάτων των γεωτρήσεων θα συνεκτιμηθούν και μετά θα προχωρήσει το έργο με βάση και τα στοιχεία που θα προκύψουν και από τις γεωτεχνικές έρευνες. Κατά τους ειδικούς, με τους οποίους μιλήσαμε, αν ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα η διαβούλευση το έργο θα φτάσει σε αυτή τη φάση πιθανόν σε 6 μήνες από τώρα.

Αυτά από την μεριά των τεχνικών που τρέχουν την διαδικασία χωροθέτησης. Από την μεριά του Δήμου Άνδρου υπάρχει «σιγή ασυρμάτου». Βεβαίως εμείς μαθαίνουμε πως ο δήμαρχος κινείται πολιτικά αυτή την εποχή και είχε και συνάντηση με βουλευτές στην Αθήνα. Τέλος, επιχειρήσαμε τρεις-τέσσερις φορές να επικοινωνήσουμε και με τους επικεφαλής των κατοίκων που αντιδρούν στην χωροθέτησηκαι να έχουμε και τις δικές τους εκτιμήσεις αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Από αυτή την άποψη μάλλον θα μάθουμε περισσότερα όταν το επόμενο διάστημα με την έναρξη της διαβούλευσης ο Δήμος Άνδρου και οι αντιδρώντες κάτοικοι ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τότε θα δούμε τις ενστάσεις που θα κατατεθούν, τις απαντήσεις που θα υπάρξουν, αλλά και σε πια βάση θα γίνει ο απαραίτητος διάλογος.

 «εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Γουδί το γουδοχερι και τον κοπανο στο χέρι