Εμείς οι "από δω" είμαστε ανδριώτες δεύτερης κατηγορίας; Ερώτημα που ζητά απάντηση...

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

Έχω μια απορία και ένα παράπονο που θα τα εκφράσω με  αξιοπρέπεια και κυρίως ενυπόγραφα: Εμείς οι μετά την Σταυροπέδα είμαστε Ανδριωτες «δεύτερης κατηγορίας»; Αν όχι κύριοι της Χώρας, των Στενιών, και του Κορθίου, γιατί μας κάνετε να νοιώθουμε έτσι και το κυριότερο γιατί δεν κάνετε τίποτα να αποδείξετε το αντίθετο;

Εξηγούμαι:

Οι εκδηλώσεις του πάτερα Ευδόκιμου και του Ηλία Μαμαλάκη περιορίστηκαν στην Χώρα και το Κόρθι. Ούτε σκέψη για παρόμοιο event στο κοσμοπολιτικό Μπατσί ή το υποβαθμισμένο Γαύριο.

Οι ταγοί του Δήμου, ουδέποτε φέτος το καλοκαίρι ήρθαν να πιουν τον καφέ του στις «από δω» καφετέριες, να κάνουν μια βόλτα, ν’ ακούσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των επαγγελματιών, να καθαρίσουν τις πολυσύχναστες αμμουδιές και να ζυμωθούν με τον κόσμο διασκεδάζοντας μαζί του. Ούτε  καν ένα μεσημέρι για ένα μπάνιο…

Τα σκουπίδια στην Πλούσκα ή το Μακροτανταλο, με άμεσες προειδοποιήσεις για παραιτήσεις δημοτικών αρχόντων, αν πάνε στην «από κει πλευρά» στο Κόρθι.

Στην όμορφη μουσική εκδήλωση του Γιάννη Σπανού, κανείς «επίσημος» από την Χώρα…

Οι δρόμοι στις ομορφότερες παραλίες του νησιού που βρίσκονται οι περισσότερες στην «από δω πλευρά» σε κακό χάλι. Τα χωριά του Κάβο Ντόρο μαραζώνουν.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά και φυσικά πιο σοβαρά και κυρίως με σοβαρότερη γραφή. Για όσους δεν γνωρίζουν κατάγομαι από την Χώρα, αλλά επέλεξα να ζω «από δω».

Δεν κατηγορώ κανένα προσωπικά. Καυτηριάζω νοοτροπίες και συνήθειες, που για χρόνια, κρατάνε το νησί διχασμένο. Ταμπού των παλαιών που δεν ξεριζώθηκαν.

Ακόμα και σήμερα κάποιοι φοβούνται να συγκρουστούν με τέτοιες αναχρονιστικές αντιλήψεις. Κρίμα…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

συγγνωμη αγαπητε, αλλα τι ακριβως ζηλευεις στην υπολοιπη "προνομιουχο" Ανδρο?
Ειμαι "ξενος" με σπιτι στην περιοχη του Κορθίου.Ξερεις γιατι επελεξα την Ανδρο? Διοτι ειναι και θα ειναι "χωριο", ιδιας νοοτροπιας/αισθητικης με τα Βίλια και τα Κιούρκα.
Μου αρεσει αυτη η αντηληψη του '60 που επικρατεί, μου αρέσει η κουλτουρα της απομονωσης, οποτε και η κακογουστια σε συνδιασμο με την ακαταστασια/σκουπιδια δεν με χαλαει καθολου....
Σιγα τη Χωρα!!!!
Οση σκουρια/μπαζα/σκουπιδια εχει ΟΛΗ η Σιφνος πχ, τα εχει η "αρχοντισσα των Κυκλαδων" σε ενα τετράγωνο!
Χαιρομαι πολυ που εφτιαξα σπιτι σε νησι προεκταση της Ευοιας, και δεν την πατησα ωστε να γινω Κυκλαδιτης.
Κορθι του '60 for ever, και χαλαλι τα σκουπιδια και τα αγαλματιδια εξω απο τις αυλοπορτες (απο γεράκια μεχρι πολικες αρκουδες(!!!) εχουν βαλει οι αθεοφοβοι).
Τι να περιμένεις απο ενα τόπο που η σπεσιαλιτε ειναι η...ομελετα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ αναγνώστη από ΥΔΡΟΥΣΑ,
(α) Μπορείτε να μας στείλετε το κείμενο σας (ακόμα και με ψευδώνυμο, Αλλά γνωστό το όνομα σε εμάς) να το δημοσιεύσουμε. Βάζετε τόσα πολλά ζητήματα που είναι πέραν ενός σχολίου. Περιμένω επικοινωνία μαζί σας μέσω f/b (στείλτε μηνυμα βρες τε το τηλέφωνο από τον συνεργάτη μας στο Γαύριο κ. Σταυρόπουλο).
(β) Επί της ουσίας: στήριξα με κριτικό τρόπο την σημερινή διοίκηση. Μετά τις εκλογές ήμουν ο πρώτος που έγραψε για την αδυναμία τους στα οικονομικά και την άγνοια τους στα θέματα προϋπολογισμού (καοκαίρι 2014). Στις εκλογές εγώ στήριξα ΚΡΙΤΙΚΑ την παρούσα αρχή. Αλλά ήμουν ο μόνος που της άσκησε ΚΡΙΤΙΚΗ πριν ανακαλύψετε εσεις την κριτική μετά την τελική χωροθέτηση στην Πλούσκα. Όταν πήγε Καμπανό ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ να μιλάτε για την λαθροχειρία!
ΔΕΝ σας είδα να πείτε τιποτα για την χωροθέτηση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο που αποκαλύψαμε πως υπήρχε λαθροχειρία στα κριτήρια και αναγκάζοντας τους να σταματήσουν τις εξόφθαλμες μεθοδεύσεις τους. Ακόμα ΔΕΝ ΛΕΤΕ τίποτα για το ότι κάλυψα ότι μπορούσα από τις αντιδράσεις των κατοίκων σε 5 συναντήσεις.
(γ) Δεν κατέγραψα την τελευταία γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑS ΤΟ SITE! ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ! ΔΕΝ βλέπω να διαμαρτύρεστε για άλλα site που δεν γράφουν ή ΔΕΝ καλύπτουν ΤΙΠΟΤΑ! Λυπαμαι που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ τακτικά το site και δεν βλέπετε τις αναρτήσεις μας για τον ΧΥΤΥ.
(δ) Λυπάμαι που ΔΕΝ προσέξατε πως ακόμα και την διαμαρτυρία του ο τακτικός συνεργάτης μας κ. Σταυρόπουλος σε εμάς την δημοσιέυσε όχι άλλου. ΓΙΑΤΙ μόνο εμείς δημοσιεύουμε όλα τα ενυπόγραφα επικριτικά κείμενα και γινόμαστε δυσαρεστοι στην εκάστοτε δημοτική αρχή... Αυτό φυσικά ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ε;;;;
(ε) Σοβαρός διάλογος ΔΕΝ γινεται ΕΣΕΙΣ να είστε κρυμένος πίσω από την ανωνυμία κι εγώ να απαντώ σε φαντάσματα που αλλάζουν "γήπεδο" και κανόνες στη συζήτηση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ, αλλά λυπάμαι γιατί ΔΕΝ βλέπετε την όλη προσπαθεια του "εν Άνδρω" και των τακτικών συνεργατών του. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη είναι προς τιμή σας που απαντήσατε αναφέρομαι προς το άτομο σας διότι υποστηρίξατε δημοσιογραφικά την νυν δημοτική αρχή εξ όσον γνωρίζουμε όλοι στο νησί , αλλά και δεν σας είδα την προιγουμενη Κυριακή να καλύψετε δημοσιογραφικά την συνάντηση των πολιτών που αντιδρούν στον χυτυ στην Μπλουσκα , γενικά βλέπουμε μια αδιαφορία για τους από εδώ Ανδριωτες που λέει και ο φίλος μας ο Δημήτρης .
Δεν είδα από εσάς που έχετε πύρινη γραφή να αναφερθείτε στο γελοίο του θέματος από την δημοτική αρχή όσο αναφορά τον ΧΥΤΥ σε πολλά θέματα που δεν χρήζουν σοβαρότητας .
1. χρηματοδότηση ΕΣΠΑ για τον ΧΥΤΥ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 20.000 από την Ευρώπη.
2. κόστος μεταφοράς και οδικός άξονας διαθέσιμα κονδύλια από το εσπα ποσό .
3. ιδιοκτησιακό καθεστώς γεωτεμαχίου θα γίνει απολοτριωση ? υπάρχει μισθωτήριο ?
4. χρήσης γης από το ΥΠΕΚΑ , βιομηχανικές περιοχές νήσου Άνδρου ,κάμπος Γαυριου , Σταυροπεδα και δη κάμπος πιτροφου υποσταθμός ΔΕΗ μέχρι Ζαγανιάρη ,
5. Υπάρχει γραπτή απόφαση από την αρχαιολογία που απαγορεύει να γίνει ο ΧΥΤΥ ?? από τον Δήμο Άνδρου στα νταμάρια του Πέτσα η του Εξαδάκτυλου?? ,έχει γίνει από τον Δήμο Άνδρου κάποια κινητοποίηση ,μαζί με τους κατοίκους όσο αναφορά τον χώρο αυτό ,από ότι γνωρίζω όχι ,και από ότι έμαθα στην Σύρο ο ΧΥΤΑ είναι εντός αρχαιολογικής περιοχής και NATURA διότι το ήθελαν οι τότε δήμοι Σύρου όλοι μαζί και όλα τα εμπόδια παρακάμφθηκαν .
6. η Μπλουσκα Γιδών πραγματικά βολεύει πολλούς και πολλά !!!!
7. και ένα τελευταίο κατεβαίνοντας στο λιμάνι στο Μπατσι συναντάω ένα γιοτ το οποίο είχε έρθει από την Μύκονο για να εφοδιαστεί με νερό και να γυρίσει πίσω , διότι εκεί το νερό είναι από φορτηγίδα και ακατάλληλο ακόμα και για μπουγάδα κύριε Μπασαντη ,διανοείστε τη θησαυρό έχουμε πάνω στο νησί και προσπαθούμε να το καταστρέψουμε και αυτό ,όπως οι γιαπωνέζοι να κάνουμε χαρακίρι δηλαδή .
8. και άλλα πολλά που περιμένω από εσάς να τα αναδείξετε κύριε και όχι να κωφεύετε , γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να είναι το όπλο σας σε οποία συμφέροντα προσπαθούν να δράσουν πάνω στο νησί .
9. δρόμος επί δημαρχίας Σουσουδη και συντήρηση αυτού στους Αγίους Σαράντα ? γιατί δεν κατάλαβα ? ανεμογεννήτριες στο βάθος ?
10.

This comment was minimized by the moderator on the site

Απορώ με την αναφορά στο όνομα μου μαζί με τους ταγούς του νησιού ("κύριε μπασαντη και κύριοι ταγοί")> Δεν έχβ κατέβει σε εκλογές και δεν νομίζω ότι έχω εκλεγεί πουθενά εν αγνοια μου.Δεν διαχειρίζομαι και δεν μοιράζω κονδύλια. Το site μας είναι ανοιχτό σε όλους. Απόδειξη πως ο κ. Σταυρόπουλος γράφει σε εμάς ότι θέλει και τον διαβάζετε όλοι. Όσοι στέλνουν κείμενα από παντού τα βάζουμε. Το Γαύριο αυτή την εβδομάδα "έπαιξε" πάρα πολλές φορές. Γιατί τόσες μας έστειλαν κείμενα. Ή, αλιέυσαμε ειδήσεις. Προς τι οι επικλήσεις προς το πρόσωπο μου. Παρακαλώ λίγη περισσότερη προσοχή σε ότι γράφετε δεν βλάπει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για πολλοστή φορά που γράφω κύριε μπασαντη και κύριοι ταγοί του δήμου Άνδρου , ναι είμαστε για εσάς πολίτες δεύτερης κατηγορίας , το αποδεικνύεται με την στάση σας , υποβαθμίζεται το τουριστικό διαμάντι της Άνδρου το Μπατσι με συνεχές παρεμβάσεις (τρικλοποδιές) , πρώτο ο ΧΥΤΥ Άνδρου στην Πλουσκα δηλαδή το πόσιμο νερό του Μπατσιου , σαν να πάμε στην μελιδα στον πιτροφο να κάνουμε ΤΟΝ ΧΥΤΥ ,και παίζει ο δήμαρχος με τα μέτρα και το βάθος των γεωτρήσεων και μας δουλεύει για τις υπηρεσίες και τις εκθέσεις τους ,δεύτερο μαρίνα Μπατσιου σε κακό χάλι με κατεστραμμένα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα από τον χειμώνα , χωρίς να δίνεται σε ανάδοχο διαχειριστή , αντί αυτού έχει αναλάβει με τις ευλογίες του δημάρχου συνταξιούχος ναυτικός να παίρνει κανένα πουρμπουάρ από κάποιον που θα κάνει το λάθος να μπει στο Μπατσι , που είναι η δημοτική αρχή κύριοι βολεμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι του τόπου μου΄?? ΠΟΥ είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν όραμα για τον τόπο μας ,χωρίς να έχουν βαρίδια και γραμμάτια που είναι!!! Και συνεχίζω παραλία Μπατσιου όλοι εναντίων όλων , ακολουθούμε το δόγμα διερε και βασίλευε , ημέτεροι ,ρουσφέτια ,αντίπαλοι πολιτικοί , συγγενής ,έτσι θέλουμε τουρισμό ποιοτικό , τι τουρίστα θέλουμε τελικά? Επιτροπές τουρισμού φαντάσματα παχιά λόγια , ταξιδάκια χειμωνιάτικα αναψυχής εις υγεία των κορόιδων Υδρουσεων , συγκοινωνία μπατσιου Γαυριου ο Προεδρος του ΚΤΛ έχει αποφασίσει να μην περνάει το λεωφορείο από το κέντρο του Μπατσιου από και προς το λιμάνι παρά μόνο περιφερειακά , υπάρχει δημοτικοί αρχή ? θέλουμε τουρισμό άραγε? Που είναι τα δρομολόγια ? παρά μόνο ώρες πλοίου και από διαδρομές που αποφασίζει ο πρόεδρος , θέλουμε τουρισμό άραγε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικα χαιρομαι που γινονται εκδηλωσεις στην Ανδρο οπως αυτη στο Κορθι με τον πατερα Ευδοκιμο και τον Μαμαλακη στο sea satin. Χαιρομαι για το φεστιβαλ που για πρωτη χρονια γινεται ατην Χωρα. Χαιρομαι για τα Γαυριωτικα - αν και η πρωτοτυπια και η συμμετοχικοτητα μπορουν να βελτιωθουν.
Εκεινο που με θλιβει ομως πραγματικα ειναι η αδιαφορια για το λιμανι του νησιου. Ολοι οι επισκεπτες της Ανδρου εχουν κακη εικονα και αρνητικα σχολια. Γιατι η εγκαταληψη του ειναι εμφανεστατη. Παντου παρκαρισμενα αυτοκινητα και παντου σηματα απαγορευτικα.Ο ξενος αναρωτιεται που ηρθε...ενας κηπος συνηθως αφροντιστος. Ο κεντρικος δρομος εισοδου εξοδου με ηλεκτρικα καλωδια πανω απο το κεφαλι σου ( η υπογειοποιηση μονο στην Χωρα!), χορτα σε ολο το μηκος του δρομου, πεζοδρομιο για γελια. Και ειναι ο δρομος που ΟΛΟΙ οι επισκεπτες αλλα και Ανδριωτες περναν οταν ερχονται και φευγουν απο το νησι. Αληθεια οταν ερχονται επισκεπτες στο σπιτι σας δεν καθαριζετε και καλωπιζετε την κεντρικη εισοδο ωστε ο φιλοξενουμενος να μεινει ´αφωνος ´ Γιατι οχι και στον τοπο σας;;;
Τα φωτα στο Γαυριο κατεστραμενα και αφροντιστα. Τουλαχιστον απομακρυνετε τα. Σκουπιδοτενεκεδες ειτε γεματοι ειτε ανυπαρκτοι. Πεζοδρομια ... Μαλλον δεν χρειαζονται ...τπαρχουν οι δρομοι για ολους αυτοκινητα, φορτηγα , λεωφορεια, πεζους μικρους και μεγαλους και φυσικα τα καροτσακια με τα μωρα.....
Η ωρα για ξυπνημα των υπευθυνων εχει παρελθει.... Ο τουρισμος στην Ανδρο δεν βελτιωνεται με αυτη την νοοτροπια!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με την κυρία Μαρία! Εμάς, οι "κρατούντες" που μας εκπροσωπούν κάνουν τη δουλειά τους για την οποία εξελέγησαν. Υποστηρίζουν την καταγωγή τους πρώτα και μετά εάν περισσεύει κάτι, δίνουν και στους υπόλοιπους. Επίσης, όσο δεν "γκρινιάζουν" οι εκπρόσωποί σας, "No news is good news"...και έτσι δεν περισσεύει τίποτε για τους λοιπούς. Και λέγοντας για "News" συμφωνώ με την κυρία Μαρία ότι αυτοί οι αγώνες "διεκδίκησης" δίνονται από τους εκπροσώπους (εκλεγμένους και όχι) ουσιαστικά με την παρουσία τους σε γεγονότα, με τη γκρίνια τους σε δημοτικά συμβούλια...και όχι εξ αποστάσεως μέσω των blog μόνο. Εμείς αυτό που εκλαμβάνουμε από τους εκπροσώπους σας είναι μια ησυχία, γαλήνη και πραότητα και θεωρούμε ότι οι κάτοικοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Εσείς κύριε Δημήτρη μέσου του άρθρου σας φαντάζομαι ότι προβάλετε την προσωπική σας εκτίμηση της κατάστασης.
Εμείς ευτυχώς έχουμε καλούς εκπροσώπους και κάνουν καλή δουλειά για τον τόπο τους!

This comment was minimized by the moderator on the site

αυτα επρεπε να τα λετε μπροστα κ οχι μεσα στα μπλοκ.Μολις τελειώσει το καλοκαίρι ισως σας θυμηθούν. Σε ερωτηση που εκανα μου απαντησαν πως δεν μπορούν να ειναι παντου............ Δηλαδή πάνε οπου θέλουν απλά.........