Διάσπαση στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τα υδροπλάνα και κινήσεις αντιπερισπασμού στην Άνδρο


Ο κ. αντιπεριφερειάρχης συζητά με τον δήμαρχο και τον έπαρχο Άνδρου. Στην Περιφέρεια ΔΕΝ συζητούν πιά! Χρειάζονται διαμεσολαβητές για να τα πούνε!!!.

Στις 30 Ιουλίου ήρθε στο νησί μας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης. O έπαρχος Άνδρου διοργάνωσε γεύμα προς τιμή του στο εστιατόριο του στον Φελλό. Κάλεσε δ;hmarxo, αντιδημάρχους, προέδρους τοπικών και συλλόγων. Όλα καλά μέχρι εκεί. Ποιον όμως ενδιέφερε ο γεγονός πως ο κ. Λεονταρίτης θα έτρωγε στο Φελλό υπό τους ήχους οργάνων;

Το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη όμως έβγαλε ...δελτίο τύπου και το έστειλε ΔΟ φορές για να μάθει το «πόπολο» της Άνδρου (και των Κυκλάδων) για το τραπέζι και τους συνδαιτημόνες! Απορήσαμε λίγο. Αλλά η Περιφέρεια έτσι κι αλλιώς βγάζει συνεχώς τέτοια δελτία τύπου! Και δεν δώσαμε σημασία.

Υπήρξε βέβαια, όπως μάθαμε, πολιτική αντιπαράθεση στο τραπέζι μεταξύ Γιάννη Μαμάη (προέδρου του Φιλοπρόοδου) και του αντιδημάρχου Χ. Βουραζέρη (για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Γαύριο και το φυλλάδιο του Φιλοπρόοδου). Αυτό το συμβάν δεν αναφέρθηκε στο δελτίο. Απλώς "κυκλοφόρησε" στο νησί όπου ως γνωστόν ο αντιδήμαρχος είναι στο στόχαστρο των κατοίκων της Υδρούσας για τις εξαιρετικά άστοχές δηλώσεις του για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. 

Την επομένη αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος είχαν ολιγόλεπτη σύσκεψη στο Γαύριο με τοπικούς συμβούλους, για την Γ’ Φάση του λιμανιού, που χρονίζει σαν το γεφύρι της Άρτας. Στην σύσκεψη αποφασίστηκε …να ξανασυναντηθούν όλοι προσεχώς (!!!) για να δουν τι θα αποφασίσουν!!! Και νέες εντυπωσιακές παράγραφοι στο δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη!!! 

Μετά ο κ. αντιπεριφερειάρχης πήγε με τον έπαρχο και στην Χώρα και είδαν τον δήμαρχο (με τον οποίο συνέτρωγαν το προηγούμενο βράδυ) και συμφώνησαν πως συνεργάζονται καλά!! Και νέες παραγράφους στο δελτίο του αντιπεριφερειάρχη, αλλά και φωτογραφικό ενσταντανέ όπου τα έλεγαν ...πολιτισμένα!!!

Απορήσαμε που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έβγαλε τέτοιο δελτίο τύπου. Και εκφράσαμε την απορία μας σε παράγοντα της αντιπολίτευσης, ο οποίος μας έστειλε τρία δημοσιεύματα που λύνουν όλες τις παραπάνω απορίες. Τα τρία δημοσιεύματα (δεν είναι τυχαίο πως το κυριώτερο είναι στις 30/7/2015) αναφέρονται στις περιφερειακές ιστοσελίδες: SyrosToday.gr (ένα) της Σύρου και Δημοκρατική (δύο) της Δωδεκανήσο. Οι τίτλοι τους χαρακτηριστικοί: "Εμπόλεμη ζώνη κατέστη η Περιφέρεια (Δημοκρατική), Στα απόνερα ...των Υδροπλάνων (Σύρος).

Syros Today,gr - 30/7/2015

Το περιεχόμενο των ρεπορτάζ λίαν διαφωτιστικό για την κατάσταση στην Περιφέρεια, αλλά και λίαν επεξηγηματικό γιατί ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης θεώρησε είδηση πως "είδε" κόσμο στην Άνδρο και κατάφερε και συζήτησε με τον δήμαρχο ...πολιτισμένα!!!

Syros Today.gr - 30/7/2015

Είναι πλέον προφανής ο λόγος αυτού του δελτίου τύπου (αντιπερισπασμού) στην Άνδρο! Στην Περιφέρεια ...σφάζονται πολιτικά. Ο έτερος αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Κόκκινος ξεσπαθώνει από την Ρόδο καταγγέλοντας στο υπουργείο τον τρόπο με τον οποίο προωθεί τα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες (και στην Άνδρο) ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης πως είναι παράνομος και δεν θα γίνουν ποτέ!!! (Ως "εν Άνδρω" έχουμε ήδη γράψει από καιρό με άρθρο του Δημήτρη Σταυρόπουλου πως το θέμα των υδροπλάνων σκάλωσε νομικά.)

Να γιατί ο κ. Λεονταρίτης ήρθε, είδε και απήλθε! Και δεν είπε κουβέντα για τα υδροπλάνα που μας απασχολούν. Είπε όμως κάτι αόριστα για την Γ' Φάση του λιμανιού για την οποία είπε επιπλέον πως ...θα ξανάρθει να την κουβεντιάσει!! Και "χάρηκε" που κατάφερε και κουβέντιασε ...με τον δήμαρχο!!!

Αυτά τα λίγα και περιεκτικά, για να μαθαίνετε και κάτι περί πολιτικής, πέρα από τα ωραία λόγια και τις δημόσιες σχέσεις των περιφερειακών και άλλων δελτίων τύπου, που φτάνουν σωρηδον και είναι "πολύ λάδι και από τηγανίτα ΤΙΠΟΤΑ" 

«εν Άνδρω»

 

Το Δελτίο Τύπου (αντιπερισπασμού) του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη

ελληνικη δημοκρατιαπεριφερεια νοτιου αιγαιου                                         

γραφειο αντιπεριφερειαρχη κυκλαδων 

Ταχ. Δ/νση    : Πλατεία Τσιροπινά   

Ταχ.Κώδικας : Ερμούπολη 84100                                                   

Τηλέφωνο      : 22813.61500                                           

Telefax            : 22810.82376

                                                                                                                        Σύρος 31 Ιουλίου 2015

Διήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στο νησί της Άνδρου

Στο νησί της Άνδρου βρίσκεται από χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης. Χτες το βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λοτσάρης, παρουσία του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του νησιού.

Σήμερα το πρωί ο κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από τον κ. Λοτσάρη προήδρευσε σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Γαυρίου με θέμα το λιμάνι παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου κ. Κυριάκου Θωμά, την Αντιδημάρχου κας Μαρίας Μαμάη, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ανδρέα Βόσσου, Άννας Βολίκα και Νίκης Μαμάη καθώς και του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Γαυρίου κ. Μιλτιάδη Κάρλου. Προκειμένου να λυθούν οι οριστικές αποφάσεις που αφορούν στην τρίτη φάση υλοποίησης του λιμένα Γαυρίου αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε τα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου και συζήτησε με τους υπαλλήλους τα προβλήματα που οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν.

Εν συνεχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στο Δημαρχείο του νησιού και είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν στο  νησί της Άνδρου, ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η άριστη συνεργασία των δύο Βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο κ. Λεονταρίτης μετέβη στον όρμο Κορθίου προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο λιμάνι της περιοχής. 

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σε μεγιστο βαθμο με Δικαιωνετε με την Ολοκληρωμενη σας Ενημερωση! ! ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ - οι Ανδριωτες Δημαρχοι και οι κθυνοντες της Αντιπεριφερειας, θα μπορουσαν μαλιστα να αξιοποιησουν τοσο τις επαναλαμβανομενες και ανανεουμενες Προμελετες Χωροθετησης Υδροδρομιων που εχω ηδη εκπονησει απο το 2005 (σε 5 εναλλακτικες θεσεις: Λιμανι Χωρας - Ορμος Κορθιου - Ορμος Μπατσιου - Λιμανι Γαυριου - Ορμος Χαλκολιμιωνα), τους τις εχω αρμοδια γνωρισει και επιδοσει (στον κοντα Θ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ προεκλογικα και το 2014) και στον Επαρχο κοντα Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ προσφατα. Ακομη ομως συνεχιζοντας την Πρωτοβουλια μου αυτη εχω ελθει σε επαφη με τους ιθυνοντες των Εταιρειων Υδροπλανων (της AIR SEA LINES το 2005 και της HELLENIC HYDROPLANES το 2014) εχουν ανταποκριθει Θετικα αλλα αναμενουν το ξεκαθαρισμα των τυπικων και τοπικων γραφειοκρατικων επιλογων και αλοφασεων, προκειμενου να προχωρησουν σε πιθανη Προγραμματικη Συνεργασια σε ολα τα επιπεδα. Η αδιαφορια και Απαξιωση των συμπατριωτων μου ''ταγων'' με αναγκαζει να προχωρησω σε απευθειας επαφη με τον Αντιπεριφρειαρχη