Ο κύκλος των χαμένων ...ισολογισμών!

(Από τον επί των οικονομικών αντιδήμαρχο Άνδρου λάβαμε μια μακροσκελέστατη  ανακοίνωση που μας αφορά. Την διαβάσαμε με προσοχή και διακρίναμε ορισμένες ανακρίβειες σχετικά με τον ρόλο της δημοσιογραφίας, αλλά και τον δικό μας ρόλο. Απαντήσαμε αμέσως και παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση - επιστολή του αντιδημάρχου, καθ' όσον αφορά εμάς, αλλά και τις σχετικές απαντήσεις μας στις υπάρχουσες ανακρίβειες του ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και οι αναγνώστες μας – «εν Άνδρω).

Τ. Βουραζέρης: Η αλήθεια για τους ισολογισμούς

Από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ανδρου, Χρήστο (Τάκη) Βουραζέρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκλεκτοί φίλοι ανακάλυψαν τις τελευταίες μέρες πως τα οικονομικά του Δήμου Άνδρου αποτελούν την «αχίλλειο πτέρνα του». Κι έβγαλαν το συμπέρασμα αυτό είτε επειδή, όπως λένε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φέρνει στο ΔΣ προς συζήτηση τα οικονομικά θέματα, είτε επειδή προχωρά σε αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, είτε επειδή δεν έχει καταθέσει τον ισολογισμό του έτους 2014 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Θέλω να θυμίσω, λοιπόν, σ΄ αυτούς τους καλούς φίλους πως μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί με τα οικονομικά του Δήμου. Για τον απλούστατο λόγο πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τα είχε ως «επτασφράγιστο μυστικό». Μη επιτρέποντας σε κανέναν να μάθει το παραμικρό. Αντίθετα, η δική μας διοίκηση δεν κρύβει τίποτε απολύτως, σε κανέναν τομέα, επειδή πιστεύει ότι όλοι οι Ανδριώτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ακριβώς την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Θα ήθελα, όμως, να ρωτήσω τους καλούς φίλους:

Δεν γνωρίζουν, άραγε, πως για να κατατεθεί ο ισολογισμός του 2014, θα πρέπει να κατατεθούν πρώτα οι ισολογισμοί των ετών 2011-2013, τους οποίους δεν συνέταξε και δεν κατέθεσε ποτέ η προηγούμενη δημοτική αρχή; Εμείς τους ολοκληρώνουμε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αν ληφθεί υπόψιν ότι παραλάβαμε το απόλυτο χάος.

Όσον αφορά την αλλαγή του εξωτερικού συνεργάτη, ο οποίος τηρεί το διπλογραφικό σύστημα και συντάσσει τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου, θα μου επιτρέψουν οι φίλοι μου μετά από 23 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο χώρο, να μπορώ να ξεχωρίζω ποιο είναι το καλύτερο και να το αναζητώ. Είναι πράγματι αξιοπρόσεχτο να κατηγορείται κάποιος επειδή έχει ως αρχή του να αναζητά το καλύτερο!

Πάμε τώρα στην ουσία, επειδή μάλλον οι καλοί φίλοι έχουν μπερδέψει ημερομηνίες και άρθρα νόμων:

Ας υποθέσουμε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε καταθέσει ισολογισμούς μέχρι και το 2013. Σύμφωνα με το νόμο 3463/2006, άρθρο 163, η διαδικασία σύνταξης του ισολογισμού είναι η ακόλουθη:

Μέχρι τις 31 Μαΐου 2015, θα πρέπει ο ταμίας του Δήμου να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή για προέλεγχο τον ταμειακό απολογισμό του 2014. Αυτό έγινε ήδη, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια –και μέσα σε διάστημα δυο μηνών- θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο προέλεγχος και να συνταχθεί ο ισολογισμός. Άρα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015. Τις πρώτες 5 μέρες του Αυγούστου ο ισολογισμός στέλνεται στον ορκωτό λογιστή για έλεγχο και στην καλύτερη των περιπτώσεων μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς έγκριση.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν είχαν κατατεθεί οι ισολογισμοί 2011-13, ακόμη και τότε ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ να κατατεθεί προς έγκριση στο ΔΣ ο ισολογισμός του 2014 πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο λόγος που ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος, σε όλη την Ελλάδα, δεν έχει καταθέσει ισολογισμό 2014 όχι μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά μέχρι και σήμερα. Όπως κανένας Δήμος δεν ολοκληρώνει μια οικονομική χρήση χωρίς αναμόρφωση και επικαιροποίηση του προϋπολογισμού του.

Επιστρέφουμε, όμως στα δικά μας για να πληροφορήσουμε πρώτα τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες και μετά τους καλούς μας φίλους ότι:

-Ο ισολογισμός του 2011 έχει παραδοθεί στις 20 Ιουλίου. Για το λόγο, όμως, ότι η ανάθεση έργου ήταν για τους ισολογισμούς 2011 και 2012, αναμένουμε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και ο ισολογισμός του 2012, προκειμένου να κατατεθούν μαζί και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αμέσως μετά θα κατατεθεί ο ισολογισμός του 2013, με νέα ανάθεση έργου που ήδη έχει γίνει.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι μια και μοναδική: Σε έναν μόλις χρόνο καταφέρνουμε να καταθέσουμε τρεις ισολογισμούς που η προηγούμενη Διοίκηση, αν και είχε την υποχρέωση, δεν το έκανε σε μια ολόκληρη τετραετία. Αυτή είναι η ολιγωρία και η «αχίλλειος πτέρνα»;

Πληροφορούμε ακόμη τους ανησυχούντες φίλους μας πως μέχρι το τέλος του έτους ο Δήμος Άνδρου θα έχει εγκεκριμένο, από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, προϋπολογισμό του 2016. Κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου.

Όσον αφορά τον κ. Καπάκη, καλό θα είναι εκτός από τους ελέγχους τυπικότητας, τους οποίους μάλιστα κοινοποιεί και στην αποκεντρωμένη δίκην επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά θέματα του Δήμου μας, όπως το σκάνδαλο των ανεμογεννητριών, στο οποίο εμπλέκεται ο υποψήφιος με την παράταξή του, στις τελευταίες εκλογές, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο τελευταίο ΔΣ.

Η δουλειά που έχει γίνει στα οικονομικά του Δήμου από τότε που αναλάβαμε μέχρι τώρα, θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον Δήμαρχο, στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Τέλος, για τα περί ελέγχου από τον Δήμαρχο για την αποτελεσματικότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών, δεν έχω να κάνω το παραμικρό σχόλιο. Ο χρόνος θα δείξει…

 

 

Απάντηση του διαχειριστή του «εν Άνδρω» στον αντιδήμαρχο

Ξεκινάμε με την έννοια της κριτικής στην δημοσιογραφία. Κύριε αντιδήμαρχε είναι γνωστό στην Άνδρο πως ασκήσαμε και ασκούμε εδώ και κοντά 7 χρόνια πάντα προσεκτική κριτική στα οικονομικά. Προσεκτική κριτική σημαίνει: δεν ρίχνουμε «σκάνδαλα» ή σκάνδαλα στην αρένα, δεν ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα!  Άλλοι τα κάνουν. Εμείς όχι. λλά μιλάμε συγκεκριμένα. Χρεώνουμε πολιτικές ευθύνες. Και γράφουμε ΜΟΝΟ όταν υπάρχουν στοιχεία.

Πάμε τώρα στις υπόλοιπες ανακρίβειες. Από την επιστολή σας καταλαβαίνουμε πως μάλλον δεν διαβάζατε και πολύ εφημερίδες και ιστοσελίδες αυτά τα χρόνια ή η μνήμη σας είναι λίγο …κοντή όπως λένε και στην Αγγλία. Παρακάτω σημειώσουμε μερικές από τις ανακρίβειες που περιέχει η επιστολή σας:

 (α) Στο site γράψαμε πολλάκις για το οικονομικό μπέρδεμα και χάος που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενοι (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2014). Κατανοούμε πως την περίοδο εκείνη δεν διαβάζατε το site μάλλον λόγω φόρτου εργασίας. Άρα για τον λόγο αυτόν έχετε άγνοια!

(β) Γράψαμε πλειστάκις και στο παρελθόν (2011-2012) στην εφημερίδα του νησιού (Ανδριακή) για το πόσα χρήματα πλήρωσαν άδικα οι προηγούμενοι διοικούντες π.χ. για να φέρουν στην Άνδρο τον ΣΟΥΚΟ που απέτυχε παταγωδώς. Εμείς αποκαλύψαμε την περίπτωση ΣΟΥΚΟΥ όταν ακόμα και η αντιπολίτευση ψήφιζε ή σιωπούσε. Κατανοούμε πως και τότε δεν είχατε χρόνο να διαβάζετε εφημερίδες. Άρα για τον λόγο αυτόν έχετε άγνοια!

(γ) Θυμίζουμε πως μόνο εμείς γράψαμε το 2009 για την λάθος χωροθέτηση και τα χρήματα που σπαταλήθηκαν τότε για μια λάθος μελέτη που έδειχνε για χώρο ΧΥΤΥ την Μελίδα. Αν δεν κάνουμε λάθος τότε η ενασχόληση σας ήταν με την …μπάλα! Και η ομάδα σας που έπαιζε κάτι μπαράζ ανόδου και είχε κάτι μπερδέματα. Κατανοούμε πως λόγω μπάλας δεν είχατε και τότε καιρό να διαβάσετε εφημερίδες. Άρα για τον λόγο αυτόν έχετε άγνοια!

(δ) Μια πληροφορία: εδώ και ένα χρόνο είστε ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τα οικονομικά του Δήμου. Επί ένα χρόνο ακούμε συνεχώς καταγγελίες, αλλά δεν έχουμε δει ακόμα κάποιο πόρισμα ορκωτών λογιστών! Μας λέτε πως έχετε αλλάξει διάφορους λογιστές να βγάλουν άκρη με τα οικονομικά των ετών 2011-2013. Το κάνατε, όπως λέτε, «για το καλύτερο». Πότε θα ολοκληρωθεί το «καλύτερο» για να έχουμε μια πρώτη επίσημη κατάθεση κάποιων ισολογισμών της περιόδου 2011-2014;

(ε) Μια συμβουλή: υπάρχουν πολλοί Δήμοι π.χ. στην Αττική ή άλλου, που έχουν καταθέσει εγκαίρως και ισολογισμούς του προηγούμενου έτους και ήδη ολοκληρώνουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών του 2016 για έγκαιρη υποβολή. Αν κρίνουμε από την απάντηση σας, εσείς συγκρίνεστε με τους χειρότερους. Αυτούς που δεν έχουν κάνει πολλά πράγματα. Δικαίωμα σας. Να ξέρετε πως στην ζωή μπαίνουν στα πανεπιστήμια, προοδεύουν και προχωρούν όσοι συγκρίνονται με τους καλύτερους.

Αυτά τα ολίγα για απάντηση. Χαιρόμαστε που αυτή την φορά ο διάλογος μαζί σας ήταν χωρίς ψευδεπίγραφα ή ψευδώνυμα. Ήταν μια πρώτη πολιτική προσπάθεια, παρά τις αρκετές ανακρίβειες σας, να επικοινωνήσετε ευθέως μαζί μας. Ελπίζουμε να βρίσκετε χρόνο να μας διαβάζετε συχνότερα για να αποφευχθούν στο μέλλον νέες ανακρίβειες. Για οτιδήποτε άλλο έχετε να μας πείτε πάντα στην διάθεση σας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κ. Αντιδήμαρχε
Πολλές φορές η ανταλλαγή απόψεων ωφελεί αυτούς που τις ανταλλάσουν, γινόμαστε κατά τι σοφότεροι. Όμως όταν μιλάμε για χρήματα άλλων όπως είναι τα χρήματα του Δήμου, οφείλουμε να είμαστε τυπικότατοι και βεβαίως να εφαρμόζουμε αυτά που είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά σε αυτούς που μας έδωσαν την εντολή να τα διαχειριστούμε.
Στις 22/1/2014 σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 1175/1048 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο συνδυασμός σας με πρώτη υπογραφή τη δική σας ζητούσε από την υπηρεσία να μην εγκρίνει τον π/υ και το τεχνικό πρόγραμμα 2014 του Δήμου Άνδρου. Στο Ζ λόγο της προσφυγής σας αναφέρατε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε κατάτμηση δαπανών προκειμένου να αποφύγει τη διενέργεια διαγωνισμών και συγκεκριμένα αναφέρατε 8 λογαριασμούς προμηθειών και 27 λογαριασμούς υπηρεσιών και ακόμη αναφέρατε ότι το κόστος λειτουργίας μιας ιστοσελίδας σε ετήσια βάση είναι από 300,00 – 500,00€. Πιστεύω ότι δεν αμφισβητείτε τα στοιχεία αυτά, αν δεν έχετε τώρα την προσφυγή του συνδυασμού σας μπορείτε να τη ζητήσετε από την υπηρεσία ή ακόμη πιο εύκολα μπορώ να τη δημοσιοποιήσω εγώ.
Με μια ματιά στον π/υ 2015 βλέπω ανάλογες περιπτώσεις, δε θα διαφωνήσουμε για τα απόλυτα νούμερα, μπορεί να είναι 3-4 λογαριασμοί λιγότεροι. Για αυτούς τους διαγωνισμούς εννοούσα ότι μαύρισε το μάτι μας να τους δούμε. Μέσα σε αυτούς είναι και τα ασπρισματάκια που λέγαμε. 30.969,00 εργασίες ασπρισμάτων είναι πολλά δε νομίζετε? Δε νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια η Άνδρος δεν ήταν ασπρισμένη.
Για τους διαγωνισμούς που αναφέρετε και καμαρώνετε, ειλικρινά ένιωσα ρίγος και δέος. Οι πρώτοι 7 είναι έργα κυρίως ΕΣΠΑ τα οποία χωρίς διαγωνισμό δε θα γινόντουσαν δηλαδή ήταν υποχρεωτικοί και δεν οφείλονται στον οίστρο σας για διαφάνεια. Οι επόμενοι δύο είναι που κάνατε υποχρεωτικά λόγω ποσών και όλους τους άλλους σκοπεύετε να τους κάνετε από τις 20/8/2015 και μετά.
Ποιον από τους διαγωνισμούς που κάνατε ή σκοπεύετε να κάνετε δεν έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή? Πόσο κοστίζει σε εσάς η λειτουργία της ιστοσελίδας σας?
Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα του Δήμου. Εσείς έχετε τα στοιχεία, εμείς οι απλοί σκεπτόμενοι βλέπουμε αυτά που δημοσιεύετε και μόνο αυτά.
Από τα στοιχεία α εξαμήνου 2015 διορθώστε με αν κάνω λάθος
Τιμολογηθέντα 4.103.929,59
Ενταλθέντα 3.293.714,02
Πληρωθέντα 3.030.787,02
Από τα στοιχεία του Ιουλίου 2015
Ενταλθέντα 3.978.046,42
Πληρωθέντα 3.792.264,70
Πως γίνεται να χρωστάει ο Δήμος μόνο 1986,63. Ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι γραμματικός όρος και δε διαχωρίζεται σε ιδιωτική και δημόσια. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θεωρεί ληξιπρόθεσμη οφειλή το δημόσιο, είμαι σίγουρος όμως για το τι θεωρούν χρωστούμενα οι προμηθευτές του Δήμου και αυτά είναι πολλά διότι όπως πολύ καλά γνωρίζετε υπάρχουν και αυτά που δεν έχουν τιμολογηθεί ακόμη, υπάρχουν και οι οφειλές του ΝΠΔΔ, της Κοινωφελούς, της Αναπτυξιακής και των Σχολικών Επιτροπών.
Όσον αφορά στα σφαγεία ετών 2010 και προηγούμενα δεν είπα κάτι συγκεκριμένο απλά ρίξτε μια ματιά στα έσοδα τους, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη διάθεση σας στο να μου παρέχετε στοιχεία αυτά που δημοσιεύετε μου είναι αρκετά. Σας αφήνω χρόνο να δώσετε στοιχεία σε αυτούς που τα ζητάνε μέσω Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ανάρτηση στην παρούσα ιστοσελίδα 6/8/2015).

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ φίλε Σκεπτόμενε (όποιο και αν είναι το όνομα σου),
Ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σου ,παρόλο που έχω πει στο παρελθόν ότι δεν θα μπαίνω στην διαδικασία αυτή(των ερωτοαπαντήσεων) ,αλλά κατά παρέκκλιση σήμερα θα το κάνω ,προκειμένου να μην υπάρχει παραπληροφόρηση των Δημοτών της Άνδρου.
Α)Αναφέρεις λοιπόν ότι δεν έχεις δει κανένα διαγωνισμό να γίνεται από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας (01/09/2014),πράγμα το οποίο είναι ανακριβές και αναληθές…..
Σου παραθέτω λοιπόν διαγωνισμούς που έχουν ήδη αποπερατωθεί ή είναι προς δημοπράτηση ή ωριμάζουν.
Έχουν αποπερατωθεί:
16/09/2014 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
11/11/2014«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟMHΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ»
18/11/2014«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜHΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΤΑΞΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
16/12/2014«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΒΟΛΕΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ» της Πράξης «ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ»
29/12/2014 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
29/12/2014«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
30/12/2014«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡONIΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ»
02/04/2015 «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»
26/02/2015 « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Δ. ΑΝΔΡΟΥ»
Είναι προς δημοπράτηση:
20/08/2015 «YΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε. ΆΝΔΡΟΥ»
20/08/2015 «YΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε. KΟΡΘΙΟΥ»
20/08/2015 «YΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε. ΥΔΡΟΥΣΑΣ»
10/09/2015 «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΆΝΔΡΟΥ»
10/09/2015« ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΚΟΡΘΙΟΥ»
10/09/2015 «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΥΔΡΟΥΣΑΣ»

Ωριμάζουν:

-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Δ. ΑΝΔΡΟΥ (130.000,00 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ)
-EΡΓΟ: Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) στη θέση «Σταυροπέδα»

Β)Προφανώς διαβάσατε εκ παραδρομής μόνο μία ομάδα εξόδων του Δήμου μας (γενικές υπηρεσίες) και παραπλανηθήκατε διότι αν διαβάσετε πιο προσεκτικά θα δείτε και μόνος σας ότι το 4.493,51 που αναφέρεται για τις πληρωμένες δαπάνες καυσίμων δεν είναι ακριβές και δεν ισχύει…
Τα σωστά δεδομένα είναι
- πληρωθέντα:24.387,15
- ενταλθέντα:36.399,69
Η διαφορά πληρωθέντων και ενταλθέντων οφείλεται ότι κάποιες δαπάνες είναι επιτροπικές και αυτό σημαίνει ότι ελέγχονται από την υπηρεσία του επιτρόπου στην Σύρο και μετά πληρώνονται.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεται περί την στάση μου αν ήμουν ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κτλ. , κανένα σχόλιο……

Γ)Για τα ασβεστώματα της Δ.Ε.ΚΟΡΘΙΟΥ που καταλαβαίνω ότι έχετε ιδιαίτερη αδυναμία και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί εκλέχτηκα από αυτήν την Δ.Ε. θα σας πληροφορήσω ότι μία βόλτα στους οικισμούς της Δ.Ε.ΚΟΡΘΙΟΥ θα σας έλυνε την απορία….
Φυσικά και έγιναν ασβεστώματα και το χρηματικό ένταλμα που εκδόθηκε είναι το Νο 49(03/08/2015) το οποίο έχει σταλεί προς έλεγχο στην υπηρεσία του επιτρόπου στην Σύρο(ημ.αποστολής 05/08/2015).
Όσο για τα κάγκελα, ο χρόνος θα δείξει ποιοι θα μείνουν έξω από αυτά και ποιοι θα μπουν μέσα από αυτά…(το αναφέρω για να σπάει η μονοτονία της απάντησης μου)

Δ)Για την αναφορά σας περί διαφάνειας δεν είναι του χαρακτήρα μου να περιαυτολογώ,το αφήνω στην κρίση σας και στην κρίση των Δημοτών μας…..
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου μας μέχρι και την 31/07/2015 (πιστεύω να έχετε γνώση της έννοιας του ληξιπρόθεσμου για το Δημόσιο) για δαπάνες από 01/01/2015-31/07/2015 είναι μόνο 1.986,63€ όσο και αν σας στεναχωρεί φίλε Σκεπτόμενε.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι πλήρη ανάλυση των Π.Ο.Ε.(οφειλές μέχρι 31/12/2014) έχει γίνει σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια από εμένα και δεν χρειάζεται να αναφερθώ πάλι για να μην γίνομαι κουραστικός….

Ε)Ευχαριστώ για την υπόδειξη της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού 2015 πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού 2016, αλλά θα σας προφτάσω, λέγοντας σας ότι ήδη εκτελείται από τους υπαλλήλους της Οικονομικής υπηρεσίας η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία όπως καλά αναφέρεται προεδρεύω…..

ΣΤ)Αν η γνώμη σας είναι ότι εγώ ανέδειξα το σκάνδαλο με τις ανεμογεννήτριες (υπόθεση του 2001) γιατί το έχω γενικά να ανακαλύπτω σκάνδαλα και όχι η αγωγή κατά του Δήμου μας από έναν εκμισθωτή καθώς και η αίτηση-επιστολή του συμβολαιογράφου που συνέταξε τα μισθωτήρια ,είναι λανθασμένη και δεν την δέχομαι….
Όσο για τους λογαριασμούς των σφαγείων που αναφέρεστε, αν έχετε στοιχεία στα χέρια σας στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζουμε (έχετε την υποχρέωση ως Σκεπτόμενος)να μας τα προσκομίσετε προκειμένου η υπηρεσία να επιληφθεί επί του θέματος.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω, ότι πληροφορίες χρειάζεστε για την ενημέρωση σας, το γραφείο μου στον Δήμο είναι ανοικτό και είμαι πάντα στην διάθεση σας….
Δεν θα μπω όμως πάλι στην διαδικασία ξανά να απαντώ μέσα από διάφορα site γιατί ο σκοπός της παρουσίας μου στην θεσμική θέση αυτή δεν είναι αυτός….

Με εκτίμηση
Χρήστος(Τάκης) Βουραζέρης
Αντιδήμαρχος Οικονομικών

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ............
Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...
Γράφει ο ένας, απαντά ο άλλος και ανταπαντά ο πρώτος για τα ανταπαντήσει ο δευτερός... μεχρι να μπει και τρίτος στην κουβέντα... και πάει λέγοντας.
Θα πει κάποιος: έτσι είναι η πολιτική, έτσι γινεται διάλογος, έτσι είναι η Δημοκρατία.
Σύμφωνοι. Αλλά ρε παιδιά... ας δουλέψουμε και λίγο. Όχι μόνο κουβέντα και έγγραφα. Ο χρόνος που σπαταλάται για να συγγραφούν ολες αυτες οι επιστολές και τα άρθρα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί για να παραχθεί κάποιο έργο...
Καλά τα λόγια αλλά και λίγη δουλειά δεν κάνει κακό....

This comment was minimized by the moderator on the site

11 μήνες εξουσίας και το μάτι μας μαύρισε να δούμε ένα διαγωνισμό. Απευθείας αναθέσεις ακόμη και για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.
7 μήνες το 2015 και έχουν πληρωθεί για καύσιμα του Δήμου μόνο 4493,51. Παραπονιέται ο αντιδήμαρχος ότι μόνο ένας βενζινοπώλης εκδήλωσε ενδιαφέρον για να προμηθεύσει το Δήμο.
Με τέτοιους ρυθμούς πληρωμής αν ο ίδιος ήταν βεζινοπώλης θα ενδιαφερόταν να είναι προμηθευτής του Δήμου? Δε θέλω να πιστεύω ότι οι ρυθμοί πληρωμής είναι αργοί για να υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής.
Τα παραπάνω στοιχεία είναι από το site του Δήμου (οικονομικά στοιχεία Ιουλίου 2015)
Από την ίδια ιστοσελίδα τα πληρωμένα ασπρίσματα και οι ασβέστες ήταν 9368,00 και 1355,76 αντίστοιχα για τη Χώρα και την Υδρούσα μόνο. Το Κόρθι δε θέλει ασβέστωμα?? Ή μήπως φέτος έγινε του ασβεστώματος το κάγκελο?
Μήπως ο οπαδός της διαφάνειας κ. αντιδήμαρχος μπορεί να δώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου στις 31/7/2015???
Μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί με τη μείωση του π/υ 2015 πριν τη σύνταξη του π/υ 2016???
(Δεν είναι δική μου άποψη αυτή αλλά της Οικ. Επιτρ. δηλαδή του ίδιου).
Με μεγάλη αγωνία περιμένω να παρακολουθήσω την ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου.
Μείζον θέμα ανέδειξε για τις ανεμογεννήτριες τελευταία ο αντιδήμαρχος. Στα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου και επειδή ο άνθρωπος το έχει στο να ανακαλύπτει πράγματα ακόμη και από το 2001, ας ρίξει μια ματιά στους λογαριασμούς του σφαγείου έτη 2010 και προηγούμενα. Όλα εντάξει???

This comment was minimized by the moderator on the site

κύρια αντιδήμαρχε χαιρομαι που η επικοινωνία μας έχει γίνει τόσο πυκνή. Λέτε πάλι μερικές ανακρίβειες, αλλά δεν πειράζει. Μάλλον είναι στο στιλ σας. Όπως και οι προσωπικές προσβολές εναντίον φίλων και αντιπάλων. Το κάνετε μήνες τώρα με την αντιπολίτευση. Μάλιστα ένα βράδυ του Νοέμβρη του 2014 ξεφύγατε λιγάκι περισσότερο!!! Αλλά ευτυχώς σας σταμάτησαν! Όμως το κάνετε και με τους συμπολιτεύομενους. Τι άλλο ήταν οι υπαινιγμοί που λέγατε στο Γαύριο ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 2015; Κατανοώ ακόμα μια φορά την κοντή σας μνήμη! Έχετε τόσα στο μυαλό σας...
Σας χαιρετώ θερμά ακόμα μια φορά. Περιμένουμε σύντομα νέα απάντηση σας....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ουδέποτε χρησιμοποίησα ψευδώνυμο για να απαντήσω-επικοινωνήσω μαζί σας, άλλωστε είμαι από τους λίγους που καλώς ή κακώς δεν έχω προσωπικό facebook και γενικά απεχθάνομαι την ηλεκτρονική επικοινωνία. Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, πως ότι έχω να πω για κάποιον το λέω μπροστά του και ότι έχω να γράψω για κάποιον, το γράφω ενυπόγραφα. Άλλωστε κάποτε με επικροτούσατε για αυτό. Η επιστολή μου αναρτήθηκε στο επίσημο site του Δήμου Άνδρου και αυτόματα κοινοποιήθηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Ουδέποτε θέλησα και ούτε θέλω να ανοίξω διάλογο μαζί σας σε ότι αφορά τα οικονομικά του Δήμου. Ό,τι έχω να πω το λέω στο Δημοτικό Συμβούλιο για να το ακούει όλος ο κόσμος. Στόχος μου είναι να προσφέρω το μέγιστο από την θεσμική θέση που κατέχω προκειμένου το χάος που παραλάβαμε μέσα στην πενταετία να έχει εξαφανιστεί. Δεν σας προσέβαλα ποτέ, αλλά διαβάζοντας την απάντηση(;;;;) σας στην επιστολή μου, θεωρώ ότι είσαστε σε κατάσταση σύγχυσης. Κάντε υπομονή, ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, ποιος είναι αυτός που προσφέρει πραγματικά στο Δήμο Άνδρου και ποιος είναι αυτός που κοιτάει πρώτα απ' όλα την αυτοπροβολή και την δημοσιότητα. Τέλος, για μία ακόμη φορά πείτε μου ως αξιόπιστος δημοσιογράφος που είσαστε, προκειμένου να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι, ένα Δήμο που σήμερα το Δημοτικό του Συμβούλιο έχει εγκρίνει τον ισολογισμό του 2014 και ένα Δήμο που δεν έχει κάνει αναμόρφωση του αρχικού προϋπολογισμού του μέσα σε μια χρήση.


Με εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό σας

Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης
Αντιδήμαρχος Οικονομικών