T. Βουραζέρης: Η συκοφαντία σε όλο της το μεγαλείο...

Δ ...όπως διάλογος!...

(Από τον αντιδήμαρχο κ. Τ. Βουραζέρη  λάβαμε την παρακάτω επιστολή που απαντά σε προηγούμενη επιστολή που δημοσιεύσαμε του κ. Γ. Καπάκη - εν Άνδρω)

Κύριε Καπάκη,

η λασπολογία, η παραπληροφόρηση, ο μηδενισμός, η κατασυκοφάντηση, το φούσκωμα των μυαλών του κόσμου με την παροχή ψεύτικων υποσχέσεων και με την παράσταση ψευδών πάσης φύσεως ως αληθών (κοινώς εξαπάτηση), είναι χαρακτηριστικό πολλών πολιτικών (ατόμων και τακτικών που αυτά εξυπηρετούν). 

Αρκετά από τα παραπάνω συνιστούν και ποινικά αδικήματα.

Είναι δε δυστυχώς σύνηθες να διαπράττονται από πολιτικούς που επιδεικνύουν τη δική σας πολιτική συμπεριφορά, προσπαθώντας να εφαρμόσουν (με όποιο μέγεθος διαθέτουν), συστήματα που εφάρμοσαν και πολιτικοί σχηματισμοί, τους οποίους υποτίθεται ότι εκφράζουν.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΔΑΜΕ, ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ.

Το μάθημα λοιπόν αυτό έπρεπε να το έχετε πάρει.  Ο Ανδριακός λαός σας πήρε είδηση. Είναι πλέον πολύ καλά γνωστή η μεθοδολογία σας. «Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος πάντα κάτι μένει». Πρώτος απ’ όλους το εφάρμοσε ο Γκαίμπελς (υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ). Δεν ξέρω πως αισθάνεστε που τον αντιγράφετε τόσο καλά!

Στο πλαίσιο λοιπόν των μεθοδεύσεων που ακολουθείτε, για να καταλάβετε κι’ εσείς εξ εφόδου την εξουσία στο Δήμο, εντάσσεται και η απολύτως ενορχηστρωμένη (όχι μόνον από εσάς βεβαίως) μετωπική επίθεση με επιλεγμένο στόχο την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και  εμένα προσωπικά. Δεν θα σας έδινα καμία σημασία, όπως άλλωστε δεν έχουν σημασία (προσωπική άποψη εκφράζω) και οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις, τις οποίες κάνετε και στα Δημοτικά Συμβούλια καταναλίσκοντας τόση ώρα, όση δεν χρειάζονται όλοι οι άλλοι εισηγητές μαζί.

Και μάλιστα όταν αυτές τις εισηγήσεις σας μετά ο ίδιος τις καταψηφίζετε. (Μην κουραστείτε να το διαψεύσετε υπάρχουν τα πρακτικά).

Θεωρώ λοιπόν ότι και η όποια κριτική διατυπώνετε εναντίον μου, έχει την ίδια αξία με τις παραπάνω εισηγήσεις σας, τις οποίες ο ίδιος αναιρείτε στη συνέχεια.

ΟΜΩΣ!! ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ κ. Καπάκη!!

Το να διατυπώνετε υπαινιγμούς και να συκοφαντείτε έναν ολόκληρο Δήμο, για να επιτύχετε άνομους και ανήθικους σκοπούς, δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση και προφανώς και χωρίς συνέπειες.

Χαρακτηρίσατε σαν «πάρτυ» τις απευθείας αναθέσεις. Αφήσατε υπονοούμενα για την ανάθεση της προμήθειας των καυσίμων.

Καθόλα ΝΟΜΙΜΕΣ και ΦΑΝΕΡΕΣ διαδικασίες!! ΕΜΕΙΣ, κ. Καπάκη, ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!! ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΤΕ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!

Να σας διευκρινίσω, πληροφορήσω, ενημερώσω (όποιο ρήμα θέλετε χρησιμοποιείστε), ότι σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος οι περισσότερες δαπάνες γίνονται με απευθείας αναθέσεις για τον λόγο ότι οι πρόχειροι και οι ανοικτοί (ηλεκτρονικοί) διαγωνισμοί χρειάζονται πολύ χρόνο και στελεχωμένες υπηρεσίες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, κάτι το οποίο ειδικά για τον Δήμο μας ήταν και είναι πολυτέλεια (μεγάλη έλλειψη προσωπικού).

 Άλλωστε η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Όσο για την προμήθεια καυσίμων, που τόσο λόγο κάνατε, χωρίς να γνωρίζετε στην πραγματικότητα την ιδιαιτερότητα που έχει η προμήθεια καυσίμων, θα σας αναφέρω τα εξής.

 Η Οικονομική Επιτροπή διαμόρφωσε τους όρους διακήρυξης και ενέκρινε την μελέτη για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων στον Δήμο Άνδρου. (βλέπε απόφαση οικονομικής επιτροπής 9/2015).

Στον πρόχειρο αυτό διαγωνισμό προσήλθε μια και  μοναδική επιχείρηση.

Σε ένα πρόχειρο διαγωνισμό, δεν καλείς κανέναν. Όποιος θέλει και μπορεί να συμμετάσχει, έρχεται μόνος του.

Άρα, η απορία σας αν καλέσαμε όλους να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, δεν υφίσταται από την στιγμή που υπάρχει δημοσιευμένη η πρόσκληση.

Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η τιμολόγηση των καυσίμων από τον ανάδοχο προς τον Δήμο γίνεται πάντοτε με την μέση τιμή πώλησης καυσίμου της περιφερειακής ενότητας των Κυκλάδων.

 Όλη αυτή λοιπόν η παραπληροφόρηση που κάνατε, καθώς και οι ανακρίβειες που γράψατε περί ανάθεσης σε εκλεκτούς και σε τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της αγοράς, καθώς και τον αποκλεισμό άλλων προμηθευτών από τον πρόχειρο διαγωνισμό, σας τις επιστρέφω και σας παρακαλώ άμεσα να ανακαλέσετε τα γραφόμενά σας.

Η διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος, για την προμήθεια καυσίμων για την χρήση 2015 ήταν πέρα για πέρα καθόλα νόμιμη και συγκεκριμένα:

α) Στις 20/01/2015 με την υπ αριθμόν 6/2015 απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την δαπάνη και την διάθεση της αναγκαίας πίστωσης και την απ΄ ευθείας ανάθεση για την προμήθεια καυσίμων στο Δήμο Άνδρου με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Και φυσικά η παραπάνω απόφαση επικυρώθηκε για την νομιμότητα της με την απόφαση 16479/10-03-2015(ΑΔΑ 761ΝΟΡ1Ι-286) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Βέβαια  τότε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας την εξέτασε  άλλος υπάλληλος, που από ό,τι φαίνεται γνώριζε καλύτερα τις μεγάλες ιδιαιτερότητες του νησιού μας (μεγάλο οδικό δίκτυο κτλ.)

β) Εν συνεχεία ο Δήμος Άνδρου προέβη σε πρόχειρο διαγωνισμό(όπως αναφέρω ως άνω) με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάδοχος.

γ) Στη συνέχεια θα προέβαινε σε ανοικτό (ηλεκτρονικό) διαγωνισμό.

Λόγω της έλλειψης τεχνικής υποδομής καθώς και προσωπικού της υπηρεσίας που θα ετοίμαζε τον διαγωνισμό αυτό, παρόλη την μεγάλη προσπάθεια των λίγων υπηρετούντων στην υπηρεσία δεν κατορθώσαμε να είμαστε έτοιμοι  έγκαιρα για να προβούμε στον ανοικτό αυτό (ηλεκτρονικό) διαγωνισμό.

Δεδομένης της μεγάλης κατανάλωσης καυσίμων που γίνεται καθημερινά για την μετακίνηση μηχανημάτων - οχημάτων του Δήμου μας προς και από τον Όρμο Κορθίου, όπου εδρεύει η ανάδοχος επιχείρηση, που προμηθεύει καύσιμα τον Δήμο, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους του Δήμου να διαθέτει δεξαμενές καυσίμων σε κεντρικό σημείο του νησιού καθώς και των  αυξημένων αναγκών του Δήμου μας (καθαριότητα-πολιτική προστασία),

μας οδήγησαν μέχρι να ετοιμαστεί η υπηρεσία για να τρέξει τον ανοικτό (ηλεκτρονικό) διαγωνισμό, να πάρουμε απόφαση για απευθείας ανάθεση καυσίμων, προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής είναι άρτια στοιχειοθετημένη και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ανταποκρίνεται στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος και προπάντων δεν εξυπηρετεί συμφέροντα κανενός.

Το αν ένας υπάλληλος της αποκεντρωμένης διοίκησης, μη γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση του Δήμου μας(μεγάλος γεωγραφικά Δήμος ,με ιδιαιτερότητες σε σχέση με αλλά κυκλαδονήσια), με τις γνώσεις που έχει καθώς και την εμπειρία του, θεώρησε ότι το σκεπτικό της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας δεν τεκμηριώνει την αναγκαιότητα της απ ευθείας ανάθεσης, μιας απόφαση κόλαφος όπως την ονομάζεται κ. Καπάκη (λες και μιλάμε για το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε κατά του Δήμου και κατά των Δημοτών μας), δεν σημαίνει ότι η απόφαση του αυτή είναι και η σωστή ούτε και τελεσίδικη.

Δηλαδή εσείς μας λέτε ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, αλλά να έχουμε συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε και στο δήμο μας να αντιμετωπίσουμε φαινόμενο παρόμοιο με αυτό του κλεισίματος των τραπεζών;;

Η παραπληροφόρηση, η συκοφαντία, η ανακρίβεια σε όλο της το μεγαλείο!

Αναφέρατε ότι είμαστε ο μόνος Δήμος που κάνει αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του. Σας ρώτησα να μου πείτε ένα Δήμο που δεν κάνει αναμόρφωση προϋπολογισμού και φυσικά δεν απαντήσατε γιατί απλά δεν μπορούσατε να απαντήσετε.

Αναφέρετε ότι θα έπρεπε να είχαμε υποβάλει ήδη τον ισολογισμό του 2014. Σας ρώτησα ποιος Δήμος στην Ελλάδα έχει υποβάλει ισολογισμό για το 2014 και φυσικά δεν απαντήσατε γιατί απλά δεν μπορούσατε να απαντήσετε.

Αναφέρατε ότι η αξιολόγηση δομών έχει σταματήσει και ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε γιατί σπαταλάμε άσκοπα δημόσιο χρήμα. Τον ίδιο τον Υπουργό της Κυβέρνησης, μιας Κυβέρνησης που πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο φέρεστε και μιλάτε σαν Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, τον ακούμε στα Μ.Μ.Ε. να μιλά και να αναφέρει ότι το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων θα λαμβάνει υπόψη του τις αξιολογήσεις δομών που συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Μιλήσατε για ολιγωρία στην οργάνωση της τουριστικής περιόδου και επικρίνατε πολλές φορές την Δημοτική Αρχή.

Μήπως αλλάξατε γνώμη τώρα και έχετε να μας πείτε κάτι διαφορετικό;

 Να αναφέρω και άλλες παρόμοιες τοποθετήσεις-περιπτώσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από εσάς;

Στην ουσία δεν θέλετε ή τελικά δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον τόπο σας κ.Καπάκη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αμίμητη απάντηση σας σε πρόσκληση του Δημάρχου να συμμετέχετε ενεργά ως μέλος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας λόγω της ιδιότητας σας (πρώην αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος)

Θυμάστε την απάντηση σας;

Να σας την θυμίσω εγώ:

«Δεν θέλω να συμμετέχω λόγω της πρώην ιδιότητας μου και προτιμώ να είμαι μέλος του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου -Τήνου.»

Αν είναι δυνατόν, αυτό τα λέει όλα.

Και όχι μόνο δεν συμμετείχατε, αλλά στις δέκα συνολικά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο νησί μας από Σεπτέμβριο του 2014 έως Δεκέμβριο του 2014, καθώς και στις έντονες χιονοπτώσεις του Ιανουάριο του 2015 είχατε εξαφανιστεί και το μόνο που κάνατε ήταν κριτική του καναπέ, γράφοντας στο facebook

Ποιόν προσπαθείτε να πείσετε κ.Καπάκη;

Αναφέρετε επίσης ότι στα αυτιά σας φτάνουν ότι διακινούνται χωρίς παραστατικά καύσιμα σε μπιτόνια προς διάφορες κατευθύνσεις. Σας καλώ αν έχετε το θάρρος της γνώμης σας για αυτά που γράφετε να μας αναφέρετε πραγματικά γεγονότα και όχι ανακρίβειες και αερολογίες!! Αυτό και αν είναι παραπληροφόρηση!! Πείτε μου σας παρακαλώ και εμένα, για να το μάθω, πώς είναι δυνατόν να μην εκδίδονται στοιχεία από πρατήριο υγρών καυσίμων, από την στιγμή που σήμερα είναι εφοδιασμένα όλα με το σύστημα Εισροών και Εκροών και το παραστατικό εκδίδεται με το που ακουμπά το –πιστόλι- στην αντλία.

Κύριε Καπάκη, λυπάμαι πολύ… Συνειδητοποιώ κάθε φορά που σας απαντώ σε επιστολή σας ή ανάρτηση σας ότι είστε σε πλήρη σύγχυση.

Αγαπητέ κ. Καπάκη, η θρησκεία μας προτρέπει να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Στο πλαίσιο αυτής της διδασκαλίας, θα μπορούσα ίσως να επανεξετάσω  τα αισθήματα τα οποία τρέφω για το άτομο και τις τακτικές τις οποίες ακολουθείτε. Άλλωστε και πριν από τις εκλογές υπήρξα θύμα πλείστων, άνανδρων, απρόκλητων και αηθών επιθέσεων μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Αυτοί οι άθλιοι που μου επιτέθηκαν, κρύβονταν πίσω από ιστοσελίδες που έδρευαν στο εξωτερικό ώστε να μη μπορούν να αποκαλυφθούν και να υποστούν τις συνέπειες, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον εντοπισμό τους. Και αυτοί έλεγαν τα ίδια που λέτε κι’ εσείς και ακολουθούσαν την ίδια μεθόδευση που ακολουθείτε.

 (Τυχαίο??).

 Το αποτέλεσμα των εκλογών και το πού με τοποθέτησε ο Ανδριακός λαός είναι πρόσφατο, ώστε να ισχυριστείτε ότι το ξεχάσατε. Μην πτοείστε λοιπόν συνεχίστε κι’ εσείς τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του Δήμου και εμού. Απλώς να θυμάστε ότι όλοι θα κριθούμε. Και όχι από τις αερολογίες που λέμε, αλλά απ’ αυτά που θα έχουμε ΠΡΑΞΕΙ.

 Όμως κ. Καπάκη, επειδή πολλές φορές έχετε προειδοποιηθεί για τις μεθοδεύσεις που ακολουθείτε, επειδή επίσης έχετε πολλές φορές εκτεθεί (με τελευταία την τοποθέτησή σας στο θέμα της καταγγελίας των συμβάσεων για τις μισθώσεις των ανεμογεννητριών, απέναντι στην απόφαση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου), αν συνεχίσετε με τον ίδιο τρόπο δεν θα δικαιούστε, κατά την ταπεινή μου άποψη, ούτε συγγνώμη να ζητήσετε. Και αν το κάνετε, δεν ξέρω ποιος θα είναι διατεθειμένος να την αποδεχθεί.

Και στην πραγματική ουσία του πράγματος,

Παρακαλώ ας προσπαθήσουμε   ώστε να αποφεύγουμε τις γραφικότητες….

Δεν τις αξίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου και η Άνδρος μας γενικά…..

Ας σεβαστούμε τον εαυτό μας ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί  τον Ανδριακό λαό που τόσα έχει στερηθεί και άλλα τόσα περιμένει από εμάς…..

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Την πραγματικοτιτα τωρα την βαφτιζουν παραπληροφορηση?

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν κάποιος αναφέρεται σε λάθη, αστοχίες, κακοδιαχείριση και για ότι αυτά συνεπάγονται θεωρείται συκοφάντης και ότι βάλλει εναντίον των συμφερόντων του Δήμου. Το ίδιο θεωρείται όταν κάποιος θυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της νυν δημοτικής αρχής για διαφάνεια, όχι κατάτμηση λογαριασμών προμηθειών και υπηρεσιών . Οι μακροσκελέστατες επιστολές του αντιδημάρχου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες όπως λέει ο ίδιος απεχθάνεται και προκειμένου να μας πείσει για τις ευθύνες του κ. Καπάκη θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να θεωρηθούν αστεία προς τέρψιν του κοινού. Το κοινό αυτό όμως πληρώνει πολλά για να διασκεδάζει με αυτόν τον τρόπο. Η θεσμική θέση του αντιδημάρχου οικονομικών δεν είναι αυτή. Η θέση του είναι στο να λύνει προβλήματα κυρίως οικονομικής φύσεως του Δήμου π.χ. Πως θα φτάσουν τα χρήματα της υπηρεσίας καθαριότητας προκειμένου να πληρωθεί το ρεύμα των κοινόχρηστων χώρων. Πως θα εξασφαλίσει έγκαιρα τις ηλεκτρονικές υπογραφές των αρμοδίων και όχι να επικαλείται αυτό ως πρόβλημα για να κάνει απευθείας ανάθεση καυσίμων με τη διαδικασία που έκανε και τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι ο υπάλληλος της Αποκεντρωμένης δεν ξέρει τις ιδιαίτερες ανάγκες της Άνδρου. Τζάμπα κόπος και κόστος για το Δήμο θα είναι αν προσπαθήσει να προσβάλει την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Πολλά ακόμη θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως παραδείγματα αλλά το σοβαρότερο όλων είναι ότι έχει καταφέρει σε λιγότερο από ένα χρόνο να δημιουργήσει ένα ελλειμματικό π/υ Το αργότερο έως τα μέσα Οκτώβρη (απολογιστικά στοιχεία έως 9/2015) θα εμφανιστεί το πρόβλημα σε όλο το μεγαλείο του.
Η επιστολή του αυτή από ψυχολόγους θα ερμηνευόταν ως εξωτερίκευση του άγχους του για τη στραβή υλοποίηση του προϋπολογισμού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο συμπαθής καθ ολα κ.Καπάκης, εχει αρχισει πολυ γρηγορα την αντιπολιτευση..χωρις νοημα όμως και μονο για τις εντυπώσεις. Προσωπικα θα τον προτιμουσα να ειναι στο μελλον πιο διακριτικός και με λιγοτερη εμπαθεια γιατι στο τελος θα καταντησει γραφικός και δεν θα του δινει κανενας σημασια!Καλη δυναμη σε ολους.
Με εκτιμιση/Γ.Π

This comment was minimized by the moderator on the site

Το χαλί μας σε όλο του το μεγαλείο Αν αυτός λέγεται δ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!