Γ. Καπάκης και Δ. Λοτσάρης: Δυϊλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο

Η φλεγόμενη χωματερή της Σταυροπέδας από την ανασκαφή της ακρόπολης του μοναδικού στην Ευρώπη Στρόφιλα: απόσταση 400-500 μέτρων!!

Την ώρα που εμείς, οι κάτοικοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρι και μαζί με εμάς οι κάτοικοι των Πέρα Χωριών, της Μεσαριάς, των Λαμύρων, του Υψηλού, των Στραπουργιών, των Μαινήτων, των Λιβαδιών και της Χώρας, «απολαμβάναμε» ένα ακόμη καλοκαιρινό απόβραδο καιόμενων σκουπιδιών με τη συντροφιά της σχετικής κάπνας, κάποιοι «νέοι» πολιτικοί του νησιού μας επανέφεραν από το παράθυρο τον παλαιοκομματισμό της αναβολής, της αναστολής, της καθυστέρησης, που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Σε ανοικτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο Γαύριο για τον ΧΥΤΥ, ο οποίος χωροθετείται αυτές τις μέρες μετά 3,5 χρόνια επίμονων διαδικασιών, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανδρος της Ζωής μας» κ. Γιάννης Καπάκης και από κοντά ο έπαρχος Άνδρου, κ. Δημήτρης Λοτσάρης, κατέθεσαν την εξής ΑΠΙΘΑΝΗ πρόταση:

-        --- Να φτιαχτεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή όλων και να πάνε στο Υπουργείο Πολιτισμού να ζητήσουν να γίνει ο ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα!!

Όταν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους τούς υπενθύμισαν πως υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις Υπουργείων, καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μια μελέτη σε πλήρη εξέλιξη, η απάντηση που έδωσε ο κ. Καπάκης ήταν αφοπλιστική:

-        --- Όλα είναι πολιτικά κι όλα αλλάζουν με ένα νόμο!

Μάλιστα! Ο όψιμος πολιτικός κ. Καπάκης (ασχολείται με τα κοινά μόλις 18 μήνες) θα επιχειρήσει να αλλάξει με ένα νόμο που θα τον ψηφίσουν κάποιοι πολιτικοί φίλοι του:

α) το Σύνταγμα που προστατεύει τους αρχαιολογικούς χώρους,

β) θα καταργήσει σειρά υπουργικών αποφάσεων και θα γράψει (με ένα νόμο παρακαλώ) το Συμβούλιο της Επικρατείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα παλιά του τα παπούτσια.

Μάλιστα αυτά είπε ο κατά τα άλλα τυπολάτρης κ. Καπάκης που έχει μέχρι τώρα γράψει κείμενα - σεντόνια ολόκληρα για νόμους και διαδικασίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Λίγο ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ’ αλεύρι μας προέκυψε…

Κι όλα αυτά γιατί; Για να φανούν ευχάριστοι κάποιοι σε μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες ψηφοφόρους τους, καταδικάζοντας ένα ολόκληρο νησί. Για να φανούν ευχάριστοι σε φίλους τους, καταδικάζουν την Χώρα και τα γύρω χωριά. Μόνο που ξεχνούν πως και η Χώρα και τα γύρω χωριά έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων στην Άνδρο...

Σύμφωνα με τις «μελέτες» Καπάκη - Λοτσάρη η Πλούσκα δεν είναι η πλέον κατάλληλη τοποθεσία για να κατασκευασθεί ο ΧΥΤΥ. Αδυνατεί ο κατά τα άλλα νομότυπος κ. Καπάκης να αποδεχτεί την καταλληλότητα της θέσης για την οποία έχουν αποφανθεί ΟΛΕΣ οι αρμόδιες υπηρεσίες και ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ η αρμόδια υπηρεσία υδάτων!!

Τόσο ο κ. Καπάκης όσο και ο κ. Λοτσάρης, που όπως φαίνεται τρέφουν υψηλές φιλοδοξίες, θα έπρεπε γνωρίζουν τα στοιχειώδη πριν ασχοληθούν με τα κοινά:

--Η παράνομη χωματερή ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ τελεσίδικα να λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης για την αποκατάστασή της. Άρα δεν μπορεί να επανεξεταστεί το θέμα που θέτουν…

-- Ο δεματοποιητής λειτουργεί παράνομα και μόνο επειδή κάνουν τα «στραβά μάτια» κάποιες υπηρεσίες του κράτους, περιμένοντας την χωροθέτηση τον Οκτώβριο. Και βεβαίως κάνουν υπομονή και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών καθώς και της Χώρας.

Αν αποφασίσουμε να αποκλείσουμε  την περιοχή, κύριε Καπάκη και κύριε Λοτσάρη, και να σταματήσουμε τη λειτουργία του δεματοποιητή ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε νομική ενέργεια εναντίον μας. ΚΑΝΕΙΣ! Γιατί εμείς θα είμαστε ΝΟΜΙΜΟΙ. Ενώ εσείς οι δύο είστε κραυγαλέα παράνομοι με αυτά που λέτε και προτείνετε!

-- Το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση του δεματοποιητή κύριε Καπάκη δεν είναι αδυναμία. Είναι σεβασμός σε όλους τους συμπατριώτες μας –και ειδικά σε εκείνους που παράγουν το 60% των απορριμμάτων του νησιού. Δηλαδή στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Υδρούσας. Αν δεν το ξέρετε να το μάθετε και να μην ψαρεύετε ψήφους σε θολά νερά.

Τον ίδιο σεβασμό, λοιπόν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και από εσάς, που κατά τα άλλα κόπτεσθε τόσο περί νομιμότητας και μπροστά στην ψηφοθηρία «ξεχνάτε» νόμους και διαδικασίες, δηλώνοντας μεγαλοπρεπώς πως «όλα είναι πολιτικά». Με την δική σας επικίνδυνη πολιτική λογική όποιος επιτύχει μια στιγμιαία πλειοψηφία μπορεί να ανατρέψει νόμους, συντάγματα, ευρωπαϊκές συνθήκες! Και μπορεί να συνεχίζει την παρανομία, βαφτίζοντας το «ψάρι κρέας». Αυτή είναι η «νέα πολιτική λογική» που φέρνετε στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας;

Όσο για τον κ. Λοτσάρη λυπούμαστε, που αν και πολύ νεώτερος και ήδη έπαρχος, αγνοεί νόμους που έπρεπε να σέβεται και κάνει ό,τι μπορεί να σας συναγωνιστεί στον αντιπολιτευτικό οίστρο και στην ψηφοθηρία σας.

Και εις «ανώτερα» και στους δύο…

Αυτά, προς το παρόν...

α) ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ - ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ                   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΤΡΟΦΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

β) ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΙΤΡΟΦΟΥ - ΜΕΛΙΔΑΣ

γ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΑΝΙΑΡΙΩΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ Η «ΖΑΓΟΡΑ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σας παραθέτω το βίντεο της συνάντησης στο Γαύριο στις 18-8-2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου "Γαυριώτικα" με θέμα τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ Άνδρου.
http://youtu.be/37DBxzk__v8
Προκειμένου να διευκολυνθείτε, σας παραθέτω χρονικές παραπομπές σημαντικών στιγμών της συζήτησης:
21:04 ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΟΥΣΚΑΣ
25:45 ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
27:10 ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
27:35 ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
29:20 ΜΠΕ Ή ΜΜΠΕ (ΜΕΛΕΤΗ ΜΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ);
29:53 ΤΟ ΙΓΜΕ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΜΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΧΕΙ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;)
31:16 ΥΨΟΣ ΥΔΡΟΦΟΡΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ 10ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
32:42 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: ΝΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
34:39 1.100.000 ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ
36:57 ΓΡΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ-ΓΡΑΨΕ-ΣΠΡΩΞΕ ΤΟΝ ΧΥΤΥ..μέχρι να πειστούν οι υπηρεσίες.
40:10 ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΠΕΡΙ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΥΔΑΤΟΡΕΜΑΤΟΣ.
43:08 ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ 180 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΛΚΟΥ;
44:14 ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΡΙΓΕΛΟ;
49:29 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 11.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ.
59:49 ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΛΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΣΤΙΣ 29/4-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/bZjNw9qxMYI ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ 44:16, 45:30, 48:36 & 49:19)
59:53 ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Ή ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ;
1:13:11 ΔΗΜΑΡΧΟΣ -ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΓΛΥΝΟ; Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 58:40 ΣΗΜΕΙΟ, https://youtu.be/bZjNw9qxMYI)
1:15:07 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΧΥΤΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ. ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
1:15:31 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΥΤΥ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΤΟ ΚΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ..
1:20:00 ΕΠΤΑ (7) ΛΕΠΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ.
1:33ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
1:34:27 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ; Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΤΕΝΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.
1:35:41 ΕΛΣΤΑΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ). Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ 58%, ΚΟΡΘΙ 18% ΚΑΙ ΥΔΡΟΥΣΑ 24%). ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ.
1:39:04 ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΕΛΛΕΙΠΗΣ Η ΜΕΛΕΤΗ;
1:50:43 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ.
1:51:35 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ.
1:53:30 ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΛΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ
1:55:55 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΟΔΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
2:01:29 ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ.
2:05:15 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΔΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ (SMS) ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΩΜΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
2:06:00 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
2:06:34 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακουσαμε τις γνωμες πολλων,αλλα αυτου του κυριου αντιδημαρχου απο το μπατσι που δεν φαινετε πουθενα σε καμμια συναντηση ποτε θα την ακουσουμε? Την σημερινη γιατι την πιο παλια την ξερουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά που με αφορμή τον Στρόφιλα υπάρχει ελπίδα να κλείσει ο ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας, γιατί η υγεία των ανθρώπων δεν έχει καμμιά αξία, όπως δείχνουν όλα. Οι κοι Λοτσάρης και Καπάκης είναι θλιβερά δείγματα επικίνδυνα άσχετων αυτοδιοικητικών ανδρών σε θέματα δημόσιας υγείας με αποτέλεσμα οι θέσεις τους να μην αντέχουν σε σοβαρή συζήτηση. Καλά θα κάνουν είτε να διαβάσουν για να ενημερωθούν είτε πριν μιλήσουν να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό σε αυτά τα θέματα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ ωραια τα λετε! Ουφ τα καταφεραμε φευγουν τα σκουπιδια απο εμας, ανακουφιζομαστε, τισα χρονια υποφεραμε ( αρα εκει που θα παν θα υποφερουν αλλοι) αλλα τι μας νοιαζει εμεις φροντισαμε και πλεον τελεσιδικα τα σκουπιδια και ολες οι σχετικες δραστηριοτητες φευγουν απο την Σταυροπεδα. Δε διαφωνω κανεις δεν θελει τα σκουπιδια κοντα του και ειναι πολιτισμος - αν μη τι αλλο - να φυγουν απο τον αρχαιολογικο χωρο της Στροφυλας τον οποιο βεβαια με χαρα περιμενω να αναδειξετε με σχετικα εργα σε ενα κεντρο επισκεψεων των τουριστων καθοτι η Ανδρος απο τον τουρισμο κυριως εχει εισοδηματα.
Ολα καλα μεχρι εδω.
Και που πανε τα σκουπιδια;

Στην Πλουσκα βεβαια. Τα καταφεραμε ! Πηραμε μελετες απο τα υπουργεια πηρανε γνωμοδοτησεις απο τα υπουργεια και υπηρεσιες και τα δεσαμε απο παντου. Αφησαμε και τον χρονο να περασει και τωρα ειμαστε πρω τετελεσμενου! Στην Πλουσκα αλλοιως οποις διαφωνει κανει κακο στον τοπο. Χαρα στους Χωρητες χαρα στους Κορθιανους και χαρα στους Στενιωτες και Πιτροφιανους! Εκει εκει στους Αρβανητες του Γαυριου.

Ενα εχω να πω ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!
Η Ανδρος ειναι μια και Πρεπει να μεινει ενωμενη σαν γροθια Αλλοιως θα χαθει και θα χαθουν ολοι και οι Γαυριωτες και οι Χωρητες και οι Κορθιανοι!

Που νανε λοιπον τα σκουπιδια:

Στην περιοχη του Κυπρι. Στο κεντρο του τουρισμου. Στις παραλιες που μαζυουν τους περισσοτερους τουριστες (τι παραδεχεστε λεγοντας οτι η Υδρουσσα παραγει τα περισσοτερα σκουπιδια εχοντας τους λιγοτερους ψηφοφορους) Ναι τα παραγει ομως το καλοκαιρι και μονο.
Τα πατε εκει που οι δρομοι δεν επαρκουν να περασουν δυο ΙΧ ( Γαυριο- Αγ Πετρος)
Τα πατε εκει που ειναι το μεγαλυτερο και παλαιοτερο και πιο σημαντικο μοναστηρι του νησιου. Θα τολμουσατε να τα πατε στο μοναστηρι της Α Μαρινας ή του Α Νικολαου; Δεν νομιζω. Αλλα σας βολεψε η ανικανοτητα και αδιαφορια της ηγουμενης.
Τα πατε εκει που υδρευεται το Μπατσι και εκει που υπαρχουν νερα που κανεις δεν ξερει που οδευουν υπογεια και που καταληγουν.

ΜΠΡΑΒΟ!! Τα πηρατε απο τον αρχαιολογικο χωρο και τα πατε ατην καρδια του τουρισμου του νησιου. ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ!! Ειστε αξιοι της τυχης σας!

Τοσα μερη εχει η Ανδρος που δεν ενοχλουν Μα τοσο μικρα και επικινδυνα μυαλα για το μελλον του νησιου.
Επιτελους καποιοι εχοντες και κατεχοντες τις θεσεις ας σκεφτουν σοβαρα και ας δρασουν σθεναρα και αμεσα!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τόσο μανία με τον κύριο Καπάκη όλοι σας; Φαίνεται κάνει καλή δουλειά ο κύριος Καπάκης και χαίρομαι που επιτέλους κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του.
Αυτό που δεν λέτε είναι την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος που ανέφερε για τη Σταυροπέδα και την επιθυμία του για χωροθέτηση εκεί ήταν ο Δήμαρχος. Μάλιστα είπε ότι όταν είχε το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη που του ανέφερε τυπική πληρότητα του φακέλου, τον κράτησε μερικούς μήνες παραπάνω έτσι ώστε να έχει χρόνο να δρομολογήσει τη χωροθέτηση στην Σταυροπέδα, αλλά αντιμετώπισε το πρόβλημα του ΚΑΣ. Μετά από αυτήν τη δήλωση, όλοι όσοι συμμετείχαν στη συζήτηση, τοποθετήθηκαν για αυτό. Εσείς δεν ήσασταν στη συνάντηση; Γιατί απομονώνετε την τοποθέτηση του κυρίου Καπάκη και κυρίου Λότσαρη; Πρόκειται να αναρτηθεί έμαθα το βίντεο της συνάντησης έτσι ώστε εσείς που λασπολογείτε να επιστρέψετε στα καβούκια σας ή σύντομα στα "καπάκια" σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

για άλλη μια φορά το θέμα παραμένει ''μακριά από το σπίτι μας''.
αντί να υπάρχουν υπεύθυνες προτάσεις για μείωση του όγκου των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στο χυτυ, όπου αυτός χωροθετηθεί, πχ υποχρεωτική ανακύκλωση πρώτα από τους επιχειρηματίες και μετά από τους υπόλοιπους πολίτες ή άλλα παρόμοια μέτρα, η συζήτηση εξακολουθεί να θυμίζει μικρά παιδιά που τσακώνονται για το πιο έχει φάει τα περισσότερα παγωτά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς που κόπτεστε για το δεματοποιητή και τα σκουπίδια στο δρόμο, τι έχετε κάνει για το δεματοποιητή από την 1η Σπτέμβρη; Γνωρίζατε ότι από το Μάρτιο του 2014 έχει λήξει η ΜΠΕ του δεματοποιητή. Ποιες είναι οι ενέργειες που κάνατε; Οδηγείτε το νησί σε αδιέξοδο και ζητάτε τα ρέστα από τους πολίτες. Κοιταχτείτε στον καθρέπτη και θα δείτε την ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο...Όμως αναρρωτιέμαι, πρόκειται για ανικανότητα ή.... Είστε μοιραίοι για αυτόν τον τόπο...Λυπάμαι γιατί σας ψήφισα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Γιάννη Μ, το ποιος λέει ανοησίες θα το δείξει το μέλλον.
Είναι σημαντικό ότι σέβεστε τους νόμους περί αρχαιολογίας. Αυτό σημαίνει ότι θα σεβαστείτε και τους νόμους περί Αρχαιολογίας που ισχύουν και στην Πλούσκα. Έτσι δεν είναι κύριε Γιάννη; Οι νόμοι όπως καλά γνωρίζετε "αλλάζουν" θυμηθείτε τους νόμους περί αυθαιρέτων. Εάν αύριο δεν ισχύουν οι συγκεκριμένοι νόμοι στην περιοχή, εσάς ποια θα είναι η στάση σας; Παρακαλώ να απαντήσετε εσείς και να μην επιβαρύνετε τον φίλο σας (Gollum) αυτόν τον καιρό γιατί είναι πολύ απασχολημένος.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ Μ.... ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ...ΧΡΥΣΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΑΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ??? ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΛΟΥΣΚΑ= Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΚΑΠΟΙΩΝ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ...ΔΕΙΞΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ...

Περισσότερα