Κάτι κινείται για το λιμάνι του Γαυρίου

Φωτογραφία από την σύσκεψη στο Δημαρχείο στις 25 Αυγούστου 2015

Σε σύσκεψη που έγινε για τα λιμάνια της Άνδρου στο Δημαρχείο στην Χώρα την 25η Αυγούστου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Γ.Λεονταρίτης, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, οι τεχνικοί σύμβουλοι της περιφέρειας, ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης, οι αντιδήμαρχοι Δ. Λάσκαρης, Χ. Βουραζέρης, Δ. Θεοδωράκης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γ. Καπάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ Κυριάκος Θωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου Άνδρου Ανδρέας Βόσσος καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου Άνδρου.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν αυτά της ολοκλήρωσης του λιμανιού στο Γαύριο (τρίτη φάση) μέρος της οποίας είναι και η οδό πρόσβαση από και προς το Λιμάνι με τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου.

Αποφασίστηκε πέραν του υφιστάμενου μέχρι σήμερα σχεδιασμού της τρίτης φάσης να προστεθεί και η δημιουργία ενός νέου μώλου ο οποίος θα επιτρέπει με ασφάλεια την πρόσδεση των πλοίων με δυνατό βοριά κάτι που αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο ζήτημα. Και βεβαίως να καθιστά δυνατή την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με το λιμενικό ταμείο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια γεωτρήσεων στον υποθαλάσσιο χώρο που αποφασίστηκε η δημιουργία του νέου μώλου ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα θεμελίωσης καθώς και το κόστος της. Μετά τα αποτελέσματα της γεωτεχνικής μελέτης (που θα ακολουθήσει τις γεωτρήσεις) σε νέα σύσκεψη θα παρθεί η τελική απόφαση.

Πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου και αυτοψία από τους τεχνικούς της περιφέρειας στον χώρο που σχεδιάζεται η δημιουργία του περιφερειακού δρόμου ώστε να δουν από κοντά τις τεχνικές εναλλακτικές λύσεις που έχει προτείνει ο μελετητής.

Τέθηκε επίσης το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της παραλίας Μπατσίου και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το υφιστάμενο λιμενικό έργο και αποφασίστηκε να προχωρήσει η πρώτη φάση της ακτομηχανικής μελέτης ώστε να αποτυπωθεί κατ αρχήν το πρόβλημα και εν συνεχεία να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ακόμα τέθηκαν τα ζητήματα και των λιμανιών της Χώρας και του Κορθίου. Στο

Τέλος στη σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη εξετάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης και άλλων έργων στο νησί από την Περιφέρεια , στο μέτρο που υπάρξουν πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες, όπως παιδικών χαρές και κλειστού γυμναστηρίου στο Γαύριο. Ως προς το κλειστό γυμναστήριο στο Γαύριο συμφωνήθηκε να προχωρήσει η μελέτη και σε μια επόμενη φάση να εξεταστεί εκ νέου.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet