Γιάννης Γλυνός: " όποιος έχει κάτι να πει να το δηλώσει δημόσια κι επώνυμα"...

 

Παρουσιάζοντας το Life. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την άγρια ζωή που έφερε στην Άνδρο.  

Με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Γλυνό επί χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε πολλές πολιτικές επιλογές του. Τελευταία κατηγορήθηκε από κατοίκους της Υδρούσας και για το επίμαχο θέμα της χωροθέτησης ΧΥΤΥ. Μάλιστα συνεργάτης του σε συζήτηση κατοίκων στο Μπατσί είπε πως η χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα ήταν "πολιτική επιλογή"! Με όλα αυτά, κατά νου, αλλά και με όσα νεώτερα προέκυψαν από την ενημέρωση κατοίκων στο Γαύριο τον Αύγουστο, του ζητήσαμε να δώσει μια συνέντευξη στο «εν Άνδρω». Δέχθηκε, αλλά ζήτησε γραπτές ερωτήσεις. Του τις στείλαμε. Σε τρεις μέρες είχαμε τις μαγνητοφωνημένες απαντήσεις του που έχουν, όπως θα δείτε, διπλό ενδιαφέρον:

Πρώτον γιατί ο Γιάννης Γλυνός είναι αυτός που έχει την αρχική πολιτική ευθύνη της μελέτης χωροθέτησης που υλοποιεί η σημερινή διοίκηση. Άρα όφειλε να πει την άποψή του μετά από τόσα έχουν λεχθεί και έχουν γραφεί γι' αυτόν.

Δεύτερον γιατί ο πρώην δήμαρχος είναι ο άνθρωπος έχει τρέξει περισσότερο από κάθε άλλον στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει βρεθεί μπροστά στο ΚΑΣ πολλές φορές για θέματα που αφορούσαν τόσο την χωματερή όσο και τον δεματοποιητή της Σταυροπέδας. Άρα έχει μια καλή εικόνα των διαδικασιών που αναφέρονται στην Σταυροπέδα και στον Στρόφιλα.

Άρα οι απαντήσεις του σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη του πρώην δημάρχου, που πρώτη φορά μετά από χρόνια μιλά δημόσια, και μάλιστα στο «εν Άνδρω», ήταν και απαραίτητες και αναγκαίες για να έχουμε και την δική του εκδοχή για όσα λέγονται γι’ αυτόν, για την Πλούσκα και για τον Στρόφιλα.

«εν Άνδρω»

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από την προεκλογική εκστρατεία του 2010 

Σας έχουν κατηγορήσει πως χωροθετήσατε ΧΥΤΥ με πολιτικά κριτήρια. Μάλιστα την καταγγελία έκανε πρώην συνεργάτης σας από το Μπατσί. Τι απαντάτε σε αυτές τις επικρίσεις;

Η εξεύρεση κατάλληλων θέσεων για περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση για χωροθέτηση ΧΥΤΥ είναι μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε πολλά επίπεδα. Έτσι στη λίστα των θέσεων που δεν είχαν αποκλειστεί κατά το παρελθόν προστέθηκαν και νέες θέσεις από τους μελετητές οι οποίοι σάρωσαν το νησί απερίσπαστοι και αθόρυβα επί μήνες. Βρήκαν κάποιες θέσεις, αλλά εξέτασαν και θέσεις που προτάθηκαν από ιδιώτες. Θυμίζω πως τις θέσεις αυτές εμπλούτισε και με πρωτοβουλία της και η σημερινή δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια το μελετητικό γραφείο, που προέκυψε μετά από διαγωνισμό και είναι ένα από τα πλέον υπεύθυνα γραφεία στην Ελλάδα, εξέτασε όλες αυτές τις προτεινόμενες θέσεις. Απέρριψαν όσες δεν κάλυπταν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. Στη φάση αυτή εξέτασαν και άλλες κοντινές θέσεις ώστε να έχουν καλύτερη συγκριτική εικόνα.

Τέλος βαθμολόγησαν τις θέσεις με βάση διεθνώς παραδεκτά κριτήρια και με όσα επιτάσσει η ελληνική νομοθεσία.

Από όλη αυτή την διαδικασία προέκυψε η γνωστή κατάταξη των θέσεων με πρώτη την Πλούσκα. Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα σας αποδεικνύεται πως η επιλογή έγινε με κριτήρια διεθνώς παραδεκτά. Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς μετά από αυτή την διαδικασία; Και ποιος σοβαρός μελετητής θα συναινούσε σε μια αυθαίρετη χωροθέτηση διακυβεύοντας την επιστημονική του αξιοπιστία. Δεν σκέφτηκα με πολιτικά κριτήρια σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορούσε το μέλλον του τόπου.

Ακόμα θέλω να αναρωτηθείτε με ποιο τρόπο μπορεί να υλοποιήθηκε αυτή η πολιτική παρέμβαση όταν το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την επιλογή των κριτηρίων σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα  και μάλιστα θυμάμαι πως κατά την διαδικασία της επιλογής της βαρύτητας τους αυξήσαμε σημαντικά τους συντελεστές μας σε θέσεις που θα υπήρχαν νερά. Μια πρόταση που έγινε από την τότε αντιπολίτευση και δεχθήκαμε εμείς. Και έτσι βγήκε η ομόφωνη απόφαση στο τέλος. Άρα δεν υπήρξε πρόθεση πολιτικής παρέμβασης στην επιλογή των θέσεων. Το αντίθετο έγινε. Και βέβαια ποτέ δεν προσπάθησα να επηρεάσω συμβούλους της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας. Παρακαλώ όποιος έχει να πει κάποιο αντίθετο στοιχείο να βγει και να το δηλώσει δημόσια και επώνυμα. Είναι θέματα αρχών και συνείδησης για μένα αυτά. Πόσο μάλλον που αφορούν το μέλλον του τόπου και είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος με αυτά τα θέματα.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που από το 2008 αποφασίσατε να μην ξανασκεφτείτε την θέση της Σταυροπέδας; Τι καταλάβατε μετά από τόσα χρόνια περιπλάνησης σας στις αρχαιολογικές υπηρεσίες για την αξία του Στρόφιλα;

Ο Στρόφιλα; είναι ένα πολύ σημαντικό αρχαίος οικισμός που σηματοδοτεί την ανθρώπινη παρουσία στο Αιγαίο ήδη από την 4η χιλιετία π.Χ. Δεν χρειάζεται καμία αρχαιολογική υπηρεσία να μας πει πόσο σημαντικός είναι για το νησί μας. έχουμε έναν πολιτιστικό θησαυρό πανευρωπαϊκής σημασίας που πρέπει να αναδειχθεί μαζί με τα άλλα σπουδαία μνημεία της Άνδρου.

Γνωρίζοντας την μεγάλη προστασία που απολαμβάνουν αυτοί οι θησαυροί είναι απολύτως κατανοητό σε όλους μας εδώ και αρκετά χρόνια πως η ευρύτερη περιοχή της Σταυροπέδας είναι εκτός συζήτησης για χωροθέτηση ΧΥΤΥ.

Να προσθέσω πως και τα λατομεία είχαν εξαντλήσει τον χρόνο παραμονής τους. Άρα ήταν απολύτως κατανοητό πως έπρεπε να προχωρήσουμε κάπου αλλού σε χωροθέτηση ΧΥΤΥ στο νησί ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα για το νησί μας. Και βεβαίως να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του χώρου ώστε να αναδειχθεί το μνημείο.

Με βουλευτές και άλλους στο μνημόσυνο του Μουστακείου τον Μάρτιο του 2015

Κάποιοι σε συγκέντρωση κατοίκων στο Γαύριο πρότειναν την συγκρότηση επιτροπής που θα ζητήσει από την αρχαιολογία (ή την πολιτεία;) να αναθεωρήσει τις απόψεις της για τον Στρόφιλα. Θεωρούν πως η χωροθέτηση στην αρχαιολογική περιοχή του Στρόφιλα στην Σταυροπέδα σαν «πολιτικό θέμα». Άρα με μια πολιτική παρέμβαση και αλλαγή του αρχαιολογικού νόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χώρος των λατομείων για ΧΥΤΥ. Τι λέτε εσείς μετά από όσα είδατε στο ΥΠΠΟ για όλα αυτά;

Μια τέτοια σκέψη ανάγεται στη σφαίρα της ουτοπίας και θα είναι απλώς χάσιμο χρόνου. Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και το πανίσχυρο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχουν χρόνια τώρα διαμηνύσει σε όλους τους τόνους  πως μια περιοχή τέτοιας αρχαιολογικής αξίας όπως ο Στρόφιλας είναι εκτός κάθε συζήτησης για κάθε χρήση.

Κάθε συζήτηση στην κατεύθυνση πολιτικής παρέμβασης αλλαγής της ζώνης προστασίας ή του αρχαιολογικού νόμου δεν πρόκειται να βρει  καμία ανταπόκριση.

Εμείς οι ανδριώτες δεν πρέπει ούτε να βάλουμε τέτοιο ζήτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού γιατί φανερώνει πλήρη άγνοια των πολιτιστικών θησαυρών και προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες του σήμερα.

Από την προεκλογική εκστρατείς του 2010

Πως κρίνετε την θέση που εκφράστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στο Γαύριο για μικρής αρχαιολογικής σημασίας βραχογραφίες στον Στρόφιλα;

Αντί άλλης απάντησης σας παραθέτω ένα κείμενο του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2012: «η ανασκαφική έρευνα της τελευταίας δεκαετίας έδειξε ότι ο αξιολογότατος οικισμός στον Στρόφιλα χρονολογείται από την τελική νεολιθική εποχή. Έχει έκταση 20 στρεμμάτων περίπου. Προστατεύεται από ισχυρό τείχος. Έχει μεγάλα οικοδομήματα και καλά οργανωμένο ιερό. Ιδιαίτερο εύρημα αποτελούν οι επίκρουστες ή σκαλιστές βραχογραφίες που κοσμούν το τείχος, το δάπεδο του ιερού και τμήματα του βράχου κατά μήκος του τείχους με παραστάσεις φυσιοκρατικές (ζώα, ψάρια) και πάνω από 60 πλοία. Αλλά και συμβολικές (σπείρες, δακτυλιόσχημα θέματα κλπ».

Επίσης θέλω να θυμίσω τους στίχους σε όσους λένε αυτά μερικούς στίχους του Χατζηδάκι από τον «εφιάλτη της Περσεφόνης» που έλεγε: «εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο τώρα πετάνε τα αποτσίγαρα οι τουρίστες και το καινούριο παν να δουν διυλιστήριο…». Κάντε τις αναγωγές μόνο σας και θα καταλάβετε τι λέω γι’ αυτές τις απόψεις…

Τι κάνατε και τι δεν κάνατε για να αναδείξατε τον Στρόφιλα όταν ήσασταν δήμαρχος;

Δεν θέλω να πω πολλά. Απλώς να υπενθυμίσω πως έχουμε μαζί με τον Νίκο Θεολόγου τρέξει χρόνια για να μπει στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της παλιάς χωματερής. Ένας στόχος που τώρα υλοποιείται από την σημερινή δημοτική αρχή και είναι αξίας 1.000.000 ευρώ. Ακόμα συμβάλαμε μαζί ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να φτάνουν αυτοκίνητα και ότι άλλο (π.χ. μηχανήματα κλπ) χρειαζόταν η ανασκαφή. Τέλος αρκετές φορές είχα βγάλει κονδύλια για να βοηθήσω την ανασκαφή της Χριστίνας Τελεβάντου. Αυτά είναι γνωστά. Άρα κάτι κάναμε στην τετραετία μας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΦΙΛΟ ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΟ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.....ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΕΣ.....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ....
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ....
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ...Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ PRIVE:::

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχόλια για "πληρωμένους" από παλλιηαράδες δεν αναρτώνται. Όσοι έχουν στοιχεία στον εισαγγελέα. Όχι στο "εν Άνδρω". Στο "εν Άνδρω" γίνεται πολιτικος διάλογος. Δεν αναρτάμε αστυνομικές ιστορίες ή γελοία υπονοούμενα ανωνύμων παλληκαράδων..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΠΑΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ 178, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ 179 ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Φίλε από τον Όρμο Κορθίου, παρά το γεγονός πως συνεχίζεις να μου απευθύνεις το λόγο ειρωνικά και απαξιωτικά, όπως άλλωστε κάνει και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του Κορθίου σε άλλη κυρία από την Υδρούσα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του κ. Μπασαντή, δεν σε παρεξηγώ, γιατί όπως φαίνεται έτσι μάλλον φέρεστε στις κυρίες του χωριού σας, και σου απαντώ… Η κριτική που μας ασκείς περί ανωνυμίας θα είχε κάποιο νόημα εάν κι εσύ έγραφες επώνυμα, δεν το κάνεις όμως…Είσαι κι εσύ μέλος της Φιλικής Εταιρείας;;; Τότε μάλλον θα γνωριζόμαστε ήδη…Την πρόσκληση που σου απευθύνω προκειμένου να ενημερωθείς σχετικά με το θέμα, διαπιστώνω πως την αποφεύγεις και αναρωτιέμαι γιατί… Μήπως φοβάσαι πως έχουμε δίκιο;;; Η αλήθεια όμως φίλε μου, αν και <<μαλώστρα>> δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δε νομίζω να διαφωνείς. Σε ότι αφορά στο Γιάννη Γλυνό που μιλά δείχνοντας το πρόσωπό του, δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να δώσει συνέντευξη αλλιώς… Άλλωστε, ακόμα κι αν υπέγραφα ως Μαρία Παπαδήμου, τι θα άλλαζε για σένα;;; Αυτά λοιπόν που χρησιμοποιείς σαν επιχειρήματα προκειμένου να μας ακυρώσεις, δεν ισχύουν και το ξέρεις καλά…Τον ΑΝΔΡΑ στον οποίο αναφέρεσαι και ο οποίος μπροστά σε μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας δήλωσε, πολλές φορές, πως πρόκειται για πολιτική απόφαση του πρώην δημάρχου την οποία και υλοποιεί ο νυν δήμαρχος, τον γνωρίζεις κι εσύ και ο κ. Γλυνός, αφού υπήρξε στενός συνεργάτης του. Όσο για όσους προσποιούνται πως αμφισβητούν τις προθέσεις του, θα τους υπενθυμίσω πως ήδη από το 2012 είχε δηλώσει δημόσια σε συγκέντρωση του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού του, πως ποτέ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, όχι λόγω << ηθικής τάξης>> όπως κάποιος άλλος, προς τιμήν του βεβαίως, διατυμπάνιζε στο Γαύριο, αλλά λόγω νερών, ακατάλληλης πρόσβασης, τεράστιας απόστασης από το κέντρο του νησιού και για πολλούς άλλους λόγους στους οποίους δεν θα επεκταθώ τώρα, αφού η πρόσκληση για προσωπική ενημέρωση, όπως την αποκαλείς, πάντα ισχύει δεδομένης της αδυναμίας σου να παρευρεθείς ο ίδιος στις πολλαπλές συγκεντρώσεις των κατοίκων της Υδρούσας. Επίσης, επειδή προσπαθείς να με προσβάλλεις προσωπικά, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως η αυλή μου δεν συνορεύει ούτε με την Πλούσκα, ούτε με τον Καμπανό, ούτε με το Στενό, ούτε με την Αγία Θέκλη, ούτε με το Μακροτάνταλο, ούτε με καμία άλλη περιοχή της συγκεκριμένης κατάπτυστης μελέτης. Το γεγονός όμως αυτό δε μου στερεί το δικαίωμα να αντιδρώ σε κάθε είδους διαπλοκή που στοχεύει στην καταστροφή του νησιού μου. Ελπίζω να μου το επιτρέπεις…Όσο για τις διαπιστώσεις που κάνεις σχετικά με άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου της Άνδρου, δεν πρόκειται να διαφωνήσω μαζί σου. Όμως εγώ δεν είμαι συγχωριανή σου, ώστε να με προστατεύει πάντα και πάντα προς τιμήν του κάποιος εκλεγμένος, ούτε πρόκειται να απολογηθώ για τα σχέδια και τις πράξεις κάποιου Εφιάλτη…Εφιάλτες άλλωστε πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην ιστορία μας…Αυτή όμως, όπως καλά γνωρίζεις, πάντα τους έδωσε τη θέση που τους άξιζε. Να είσαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση…Όσο για τη δημοσίευση των στοιχείων, φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται να την κάνουμε καθ΄ υπόδειξη, όπως επελέγη και η Πλούσκα για χωροθέτηση ΧΥΤΥ, αλλά τη σωστή στιγμή, στον σωστό τόπο και με τον σωστό τρόπο. Παρά τη διαφωνία μας, αυτό τουλάχιστον ελπίζω να το κατανοείς. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως για μας, σωστή χωροθέτηση δεν σημαίνει μακριά από μας, συνεπώς είμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι, πάντα με την ίδια αγωνιστικότητα σε κάθε είδος απόφαση που βάζει σε κίνδυνο το νησί μας. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος στο χωριό μου, και θα με αναγνωρίσεις εύκολα. Κρατάω πάντα στα χέρια μου μια μελέτη 1000 σελίδων…Ζυγίζει πιο πολύ κι από μένα, φαντάσου…

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΡΘΙΑΝΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ. ΟΙ ΓΛΥΝΟΣ ΚΑΙ ΘΩΜΑΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ. ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΑ-ΜΟΥΣΚΕΜΑ......ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ....ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα στοιχεία τα στέλνεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε κάθε εναν; Μα γιατί δεν τα δημοσιεύτε σε μια ιστοσελίδα; Σε μια εφημερίδα όπως η Ανδριακή; Ή, και σε ένα φυλάδιο που να κυκλοφορήσει σε όλο το νησί; Τι είδους προσωπική και κρυφή ενημέρωση κατ' οίκο είναι αυτή. Λίγο Φιλική Εταιρεία θυμίζει. Λίγο παράνομη οργάνωση. να στείλω το όνομα μου λέτε. Σε ποιους στην Μπατσιώτισα, στον Γαυριώτη, στον Υδρουσιώτη; Αν δεν καταλάβατε είστε όλοι με καλυμένα πρόσωπα. Και γράφετε όλοι εσείς ανώνυμοι...
Και λέτε ότι λέτε ανώνυμα απέναντι στον Γιάννη Γλυνό που βγαίνει με το όνομα του. Και ούτε ο ΑΝΔΡΑΣ έχει όνομα. Αν έχει ας βγει να τα γράψει ενυπόγραφα απέναντι στον πρώην δήμαρχο με τον οποίο πολιτεύτηκε ο ΑΝΔΡΑΣ χωρίς να πει λέξη. Και εσείς τότε είχατε άλλον ΑΝΔΡΑ επικεφαλής τον Θωμά που την πάτησε στην πολιτική κομπίνα του να παει στον Κπαμπανό και ξέμεινε στην Πλούσκα. Τότε βγάλατε τα μαχαίρια. Γιατί τον Καπμανό δεν το λέγατε Υδρούσα. Υδρουσα είναι όπου το σπίτι σας κυρία Μπατσιώτισα.
Μικρότοπικά παιχνίδια σε βάρος της Άνδρου από ανώνυμες και χωρίς προσωπο "Μπατσιώτισες", "γαυτιώτες", "υδρουσαίους" και "ΑΝΔΡΕΣ" που πότε πάνε με τον Γλυνό, πότε με τον Θωμά, πότε με τον καθένα που τους υπόσχεται να στείλει τα σκουπίδια στην απέναντι αυλή.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΘΕΣΗ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο "ΑΝΔΡΑΣ" ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΝΟΜΑ;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΜΟ ΚΟΡΘΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΆΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΣΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΘΕΛΕΙΣ...ΤΕΛΟΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ . ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΙΣ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΑ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΡΧΙΚΑ μια απορία προς όλους τους Μπατσιώτες τις Μπατσιώτισες και τους Γαυρίωτες που γράφουν χιλιόμετρα σχόλια: ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ: ΈΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ;
Αν δεν κάνω λάθος έχετε έναν μελετητή που λέι αυτά; Που είναι δεν λέει τίποτα; Πως το λένε το παληκάριι; Που είναι τα στοιχεια του; Μπορείτε να τα δημοσιεύσετε; ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΕΤΕ...
ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ: Οι τρεις γεωτρήσεις σας είναι σε βάθη από 180 - 200 μέτρα. Η κοντνότερη είναι στα 1100 μετρα. Τι βάθος έχουν τα υπόγεια ποτάμια στην Πλούσκα και τι κλίση ώστε στα 1000 μετρα να υπάρχει τέτοια υψομετρική διαφορά; Εσεις μιλάτε για ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ!!!!!!!
ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΡΙΑ: στο Γαύριο ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας σας είπε πολύ σοβαρά για υπόγειο ποτάμι που πάει από την Πλούσκα προς το Μπατσί. Δηλαδή από την ανατολικη πλευρά κοντά στην θάλασσα προς την δυτική Μπατσί και Γαύριο. Πως γίνεται και αυτό το υπόγειο ποτάμι και εξαφανίζεται και το Μπατσί ΔΕΝ έχει νερό και φέρνει από γεωτρήσεις τέτοιου βάθους (180-200 μέτρα); Και τι συμβαίνει και το Γαύριο ΔΕΝ έχει και αυτό νερό και φέρνει από τον Αμολοχο 10 χιλιόμετρα δρόμο; Που πήγαν τα ποτάμια και χαθήκαν στον δρόμο και δεν φτάσανε ποτέ;
Άραγε πόσο εύκολο είναι να μολυνθούν υπόγεια ύδατα στα 200 μέτρα βάθος από έναν ΧΥΤΥ;
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ; ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΪΝΟΥΝ ΑΥΤΑ TA ΘAYMATA ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ή ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ;
ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ; Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩS OΣΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ;

Περισσότερα