Γ. Καπάκης: Μια απάντηση στο παραλήρημα του Αντιδημάρχου Οικονομικών

 

Αγαπητέ κ. Βουραζέρη,

Διαβάζοντας προσεκτικά τις απαντητικές επιστολές και ανακοινώσεις σας της 9.08.2015, 11.08.2015 και 20.08.2015 σε δικά μου προγενέστερα έγγραφα, έχω να πω τα εξής:

Α. Στις δύο πρώτες απαντήσεις σας διαφαίνεται -εκτός της πλήρους συγχύσεώς σας- και μια επικίνδυνη για τη λειτουργία του Δήμου ολοσχερή άγνοια του βασικού οικονομικού θεσμικού πλαισίου των ΟΤΑ, αφού φτάνετε στο σημείο να μπερδεύετε τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κατ’ άρθρο 217 Ν. 3463/2006 με τον οικονομικό απολογισμό και τον Ισολογισμό κατ’ άρθρο 163 του ίδιου νόμου (βλ. κείμενό σας με τίτλο «Η αλήθεια για τους ισολογισμούς»).

Η άγνοια σε τόσο βασικά θέματα οικονομικής διαχείρισης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, ειδικά για έναν τόσο έμπειρο λογιστή που αναζητά πάντα το καλύτερο όπως επιδεικτικά και αυτάρεσκα ισχυρίζεστε ότι είστε. Εκτός και αν πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση των ερωτήσεων που σας είχα θέσει, αφού δεν μπορείτε να τις απαντήσετε τεκμηριωμένα, οπότε και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο επικίνδυνο του θέματος.

Αναλίσκεστε στο να μας παραδίδετε μαθήματα της διαδικασίας κατάρτισης του Ισολογισμού και λησμονείτε να μας απαντήσετε πότε επιτέλους θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον απολογισμό των πεπραγμένων. Πέρασαν ήδη δύο μήνες από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας… Εδώ δεν κόπτεστε να ψάξετε για να μας πείτε τι έκαναν οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας όπου υπήρξε αλλαγή της διοίκησης από 1.09.2014; Ή δεν σας νοιάζει;

Μιλάτε συνεχώς για αναμορφώσεις του Π/Υ χωρίς εμείς να έχουμε θέσει με τα συγκεκριμένα έγγραφά μας τέτοιο θέμα. Μήπως όμως αισθάνεστε δυσάρεστα για τις τόσες αναμορφώσεις που εισηγείστε αφού αποδεικνύουν ότι ο αρχικός Π/Υ του 2015 δεν ήταν ειλικρινής και την ίδια ώρα η εισπραξιμότητα των ιδίων εσόδων του Δήμου κινείται σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα;

Όσο για τα δήθεν «τυπολατρικά έγγραφα», ξέρω ότι σας ενοχλούν σφοδρά αλλά θα πρέπει δυστυχώς, τόσο εσείς, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησής σας, να τα συνηθίσετε και να μάθετε επιτέλους να απαντάτε επακριβώς σε ότι σας ερωτώ μέσα σ’ ένα ευπρεπές πολιτικό πλαίσιο, αφού η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν ασκείται στο διάδρομο, με επισκέψεις στα γραφεία σας και κυρίως με παροξυσμούς, ύβρεις και συκοφαντίες .

Μην συγχύζεστε λοιπόν τόσο κ. Αντιδήμαρχε όταν λαμβάνετε έγγραφά μου. [2]. Η παροχή πληροφόρησης προς τους δημοτικούς συμβούλους είναι μέσα στις θεσμικές υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής. Εκτός και εάν θέλετε να επιβάλλεται μια νεο-φασίζουσα νοοτροπία όπου το να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα για να μην απαντήσεις ουσιαστικά σε ότι σε ρωτούν, θεωρείται μαγκιά και χαϊδεύει τα αυτιά του ακροατηρίου σου. Ευτυχώς όμως που ο κόσμος είναι υποψιασμένος πια.

Και για να σας βοηθήσω στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στο έργο σας για τις οποίες φταίνε πάντα οι προκάτοχοί σας και όχι βέβαια εσείς, σας ερωτώ γιατί δεν προχωράτε επιτέλους στη διενέργεια εκείνου του περιβόητου διαχειριστικού ελέγχου στους 3 πρώην Δήμους του νησιού μας και στα νομικά τους πρόσωπα για το διάστημα από 1.01.2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 βάσει της υπ’ αρ. 194/2014 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου; Έχετε στείλει τη συγκεκριμένη απόφαση στην Αποκεντρωμένη, στο ΥΠΕΣ και στο Υπ. Οικονομικών για να οριστεί ελεγκτικό κλιμάκιο;

Να έρθουν όλα στην επιφάνεια επιτέλους και να πληροφορηθούμε όλοι μας τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου μας.

Εκτός και αν φοβάστε και θέλετε να συγκαλύψετε κάτι ….

Αναρωτιέμαι επίσης μήπως ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος τί γίνεται και με τις υπερτιμολογήσεις των δαπανών του προγράμματος Life…

Ποιος λαμβάνει άραγε σήμερα αμοιβή 13.000 ευρώ για παροχή απλών λογιστικών υπηρεσιών, διάρκειας περίπου δύο (2) μηνών βάσει της δημοσιευμένης στη Διαύγεια συμβάσεως, όπως με τόση ευκολία δίνει ο κ. Δήμαρχος στον ανάδοχο Γεώργιο Κοκοράκη; Πού θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος της κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων την ώρα που η χώρα έχει ματώσει κυριολεκτικά και η ανεργία φουντώνει; Τέτοια προκλητικότητα προς την κοινωνία…..

Αλλά για τις αμαρτίες του Life και για το ποιοι επωφελούνται από αυτό το πρόγραμμα θα επανέρθουμε…

Β. Στο κείμενό σας με τίτλο «Η συκοφαντία σε όλο της το μεγαλείο» καταντάτε με θράσος να στρέφεστε ουσιαστικά εναντίον του υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που εισηγήθηκε απολύτως αιτιολογημένα (αναδεικνύοντας όλη την ανεπάρκεια των ενεργειών της διοίκησής σας) την μη έγκριση της υπ’ αρ. 78/2015 απόφασης της Ο.Ε. περί απ’ ευθείας ανάθεσης της προμήθειας των καυσίμων φτάνοντας μάλιστα στο λυπηρό σημείο να αμφισβητείτε την υπηρεσιακή του επάρκεια και να συγκρίνετε αναρμοδίως, τις ικανότητες των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης κατά τα δικά σας συμφεροντολογικά κριτήρια. Αν γνωρίζατε από δημόσια διοίκηση, θα ξέρατε ότι τέτοιες σοβαρές αποφάσεις μη έγκρισης, δεν είναι δουλειά ενός μόνον υπαλλήλου, αλλά ελέγχονται και υπογράφονται από όλη την υπηρεσιακή ιεραρχία της Αποκεντρωμένης με τελικό υπογράφοντα τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα αυτής. Μήπως αμφισβητείτε και αυτόν;

Προσπαθείτε με παιδαριώδεις αιτιάσεις να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, την ολιγωρία σας να προετοιμαστείτε εγκαίρως για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς πιπιλίζοντας τη γνωστή καραμέλα της έλλειψης προσωπικού και της δήθεν εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου που σας επιτρέπει να καταφεύγετε συστηματικά ως διοίκηση σε συνεχόμενες απ’ ευθείας αναθέσεις για να μοιράζετε δουλειές σε γνωστούς και φίλους.

Και βέβαια είναι εντελώς αναληθής ο ισχυρισμός σας ότι σε «όλους τους δήμους της Ελλάδας οι περισσότερες δαπάνες γίνονται με απ’ ευθείας αναθέσεις».

Ψάξτε καλύτερα το πρόγραμμα «Διαύγεια» μήπως και συνετιστείτε …

Μήπως κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι καύσιμα του Δήμου, αγορασμένα με παραστατικά και με δημόσιο χρήμα, μπορούν κάλλιστα να μην καταλήγουν στον [3] νόμιμο προορισμό τους;

Όσο για την προσφορά μου στην Πολιτική Προστασία δεν θα απολογηθώ σ’ εσάς.

Είναι σε όλους γνωστές στο νησί μας, κυρίως σ’ όσους ασχολούνται με τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών, οι μάχες που έχω δώσει μαζί με τους συναδέλφους μου διαχρονικά στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Όπως είναι επίσης γνωστό, όσο υπηρετούσα στο Αρχηγείο, - μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν όλοι οι δήμαρχοι μέχρι τώρα - ότι έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να φτάνει στην Άνδρο όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνδρομή από την Αττική τόσο σε εναέρια, όσο και επίγεια μέσα.

Οι λόγοι που δεν δέχθηκα να συμμετέχω στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθαρά δεοντολογικοί, αλλά φαίνεται ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να το καταλάβετε.

Μέχρις στιγμής για τους ίδιους λόγους έχω αποφύγει να κάνω αντιπολίτευση στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Αν το θέλετε μπορώ να το κάνω, με δεδομένο ότι είναι το γνωστικό μου αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει το σχετικό βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δήλωσα ρητά ότι όποτε με χρειαστείτε είμαι στη διάθεση σας και «εκμεταλλευτείτε με» την καλή έννοια. Προς το παρόν όμως κανένας δεν μου έχει ζητήσει κάτι.

Αντίθετα - και αυτό δείχνει την έλλειψη ευαισθησίας αλλά και την άγνοια κινδύνου που διέπει τη δημοτική σας αρχή – από ένα πυροσβεστικό όχημα του πρώην Υπουργείου Αιγαίου που είχε διατεθεί στον τότε δήμο Υδρούσας, αφαιρέσατε τον εξοπλισμό του και το χρησιμοποιείτε για όλες τις άλλες δουλειές, πλην αυτού που προορίζονταν. Δεν θέλω να πιστέψω ότι τέτοιες ενέργειες σαν και αυτή, συμβάλλουν στην ενίσχυση και θωράκιση της πυροπροστασίας του πυριγενούς και εύφλεκτου νησιού μας.

Για την ηλεκτρονική επίθεση που δεχθήκατε προεκλογικά όπως ισχυρίζεστε και αφήνετε διάφορα υπονοούμενα κατά την προσφιλή εμμονική σας τακτική, δεν έχετε παρά να στραφείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και να ζητήσετε τη διαλεύκανση του περιστατικού. Διαφορετικά θα χαρακτηριστείτε κοινός συκοφάντης.

Και μην ανησυχείτε τόσο κ. Αντιδήμαρχε, ο Δήμος δεν κινδυνεύει από την εποικοδομητική αντιπολίτευση που ασκούμε εμείς, εκ των έσω κινδυνεύει, από τις ενέργειες της δικής σας διοίκησης… Ο κόσμος παρακολουθεί, καταλαβαίνει και αξιολογεί…

Γιάννης Καπάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η OLAF επί προηγούμενης διοίκησης έλεγχε το Δήμο για το LIFE μετά από καταγγελία που υπήρχε (δεν ξέρω από ποιον!!!) από την ημέρα που αυτό ξεκίνησε. Συνεπώς θα συνεχίσει να το ελέγχει και τώρα, εκτός και αν δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους ξεκίνησε ο έλεγχος.
Ο κ. Καπάκης ως νέος στην πολιτική δε θα πρέπει να εφαρμόσει την πολιτική των καταγγελιών που χρησιμοποίησε κατά κόρον η νυν δημοτική αρχή όταν ήταν αντιπολίτευση με πρώτη πάντα υπογραφή του νυν υπουργού οικονομικών. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δείχνει στον κόσμο τα μεγαλεία της νέας διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου. Μόνοι τους θα καταρεύσουν.
Το μόνο λυπηρό είναι ότι στο 90% των περιπτώσεων αυτός που υπογράφει τις αναθέσεις και αναλαμβάνει την ευθύνη είναι ο Δήμαρχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ζητείστε μια φωτογραφία της προκοπής ή μην βάζετε καθόλου! ΣΚΙΑΖΟΜΑΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΤΑΦΈΡΩ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 31/8 ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥ ΓΛΥΝΟΥ. ΗΡΘΕ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΗΣ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ? ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΑΝΕΗΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ''ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ'' ΑΚΟΜΑ.
''Ντροπή και αίσχος να μας διοικούν τέτοιοι άνθρωποι εννοώ σαν τον αντιδήμαρχο οικονομικών ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από αυτόν τον άνθρωπο θα τα κάνει μπάχαλο και στο τέλος θα ρίξει τις ευθύνες στους άλλους συμβούλους το ξέρει καλά αυτό το έργο το έχει ξανά παίξει Μουστάκειο , ομάδα ποδοσφαίρου κάηκαν τα λογιστικά βιβλία έφερε φουσκωτούς για φοβέρα κτλ συμβουλεύω τον Δήμαρχο να μην τον κυκλοφορεί και πάρα πολύ δεν τον τιμά αυτό μήπως σώσει τίποτα από την δημοτικότητα του έχει καλούς και έντιμους συμβούλους που μπορούν να τον βοηθήσουν αλλά από ότι ακούω φοβούνται το ξύλο από τον ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ και έχουν απομακρυνθεί !!!!!!Εμείς σαν χωραίτες δεν δεχόμαστε να μας διοικεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος Δήμαρχε να το καταλάβεις πριν είναι πολύ αργά''

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Καπάκη,
Υπάρχει τρόπος για να καταγγείλει κανείς οικονομικές ατασθαλίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευκαιρία ψάχνουν αυτόν τον καιρό γνωρίζω)
Για Ανώνυμες καταγγελίες επισκεφτείτε τον παρακάτω ιστότοπο:
http://ec.europa.eu/anti_fraud/media-corner/press-releases/press-releases/2010/20100301_01_en.htm

The Fraud Notification System is accessible as of today via OLAF's website:
http://ec.europa.eu/anti_fraud/index_en.html

Agnes HORVATH
Head of Unit (act.) – Spokesman, Communication and Public Relations Department
European Anti-Fraud Office (OLAF)
Office : J30 01/20
Rue Joseph II, 30 B-1049 Brussels (Belgium)
Phone: +32 2 2984480
Fax: +32 2 2998101
E-mail: agnes.horvath@ec.europa.eu
Για επώνυμες καταγγελίες υπάρχει η ιστοσελίδα:
https://fns.olaf.europa.eu/cgi-bin/disclaimer_cgi?p=q&;lang=en
και η ηλεκτρονική διεύθυνση:
OLAF-FMB-SPE@ec.europa.eu

Στην καταγγελία σας κάντε την εξής αναφορά:
PROJECT AREA: Andros LIFE+ Nature Project ANDROSSPA LIFE10 NAT/GR/637

Εάν χρειάζεστε βοήθεια στη μετάφραση πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε. Όταν είστε έτοιμος με το κείμενο αναρτήστε στο site σας ότι είστε έτοιμος και εμείς θα έλθουμε σε επαφή μαζί σας.
Μπράβο σας και συγχαρητήρια!
Όλοι έχουμε ανάγκη αυτόν τον καιρό να πάψουν τα κακώς πεπραγμένα του παρελθόντος.
WE DO NOT FORGIVE
WE DO NOT FORGET
EXPECT US