Κύριοι της Χώρας μην παίζετε με την αξιοπρέπεια των «από δω». Φτάνει πια…

Του Δημήτρη  Σταυρόπουλου

«Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού..»

Όττο Φον Μπίσμαρκ (1815- 1898).Γερμανός Καγκελάριος

Αυτό το απλό απόφθεγμα, είναι το παγκόσμιο ευαγγέλιο για κάποιον που ασκεί διοίκηση. Αν το ακολουθήσει πιστά, και τους στόχους του πετυχαίνει και διατηρείται στην εξουσία. Αν το αγνοήσει, τα αποτελέσματα δεν έχουν συνήθως όφελος, και ταλαιπωρούν τους πολίτες-πρωτίστως-, και οι συνέπειες οδηγούν τον ίδιο σε περιπέτειες, και αρκετές φορές στο περιθώριο.

Αυτά τα απλά σαν γενικό πρόλογο. Πάμε τώρα στην ουσία.

 Στις 24 Αύγουστου, ο επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος του Δήμου Άνδρου, υπέγραψε και κυκλοφόρησε ένα έγγραφο με το οποίο καλεί όλους τους υπάλληλους από την δημοτική ενότητα Υδρουσας, να εγκαταλείψουν άμεσα κάθε άλλο αντικείμενο εργασίας και να σπεύσουν στην Χώρα,(στα κεντρικά γραφεία), προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια για είσπραξη παλαιών και νέων βεβαιουμένων οφειλών, γιατί ο Δήμος κινδυνεύει να τεθεί σε επιτήρηση η να συγχωνευτεί με άλλο Δήμο.

Η κατάσταση με άλλα λόγια είναι οριακή. Το λάθος που δεν έπρεπε να γίνει όμως, έγινε…(διαβάστε εδώ το έγγραφο)

 

Τον κ. Χρήστο Βουραζερη, τον γνώρισα στην προεκλογική περίοδο των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Νέος, ευφυής, δραστήριος, φιλόδοξος.

Αγωνιά-και καλά κάνει -να γεμίσει τα  ταμεία του Δήμου με χρήματα, γιατί όπως λέει τα παρέλαβε άδεια. Ως εδώ όλα καλά και η προσπάθεια του θετική.

Με αυτή του την απόφαση όμως, ισοπεδώνει κυριολεκτικά κάθε έννοια εξυπηρέτησης των πολιτών στο   60% του νησιού. Απαξιώνει όσους κατοικούν η δραστηριοποιούνται στο λιμάνι (πύλη εισόδου-εξόδου) στο πιο τουριστικό κομμάτι της Άνδρου, στα ορεινά χωριά της βορειοδυτικής πλευράς και αφήνει ένα πρώην Δήμο, χωρίς –κυριολεκτικά-κανέναν υπάλληλο.

Ταυτόχρονα υποχρεώνει οποιονδήποτε μένει «από δω» για ένα απλό χαρτί, να τρέχει στη Χώρα με άνευ λόγου χάσιμο χρόνου, ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος.

Στο Γαυριο εργάζονται δυο δημοτικοί υπάλληλοι. Οι κυρίες Ε.Τ και Α.Δ. Η μια σ ένα μήνα φεύγει και ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΛΗ.

Στο Γαυριο λειτούργει Ληξιαρχείο. Υπάρχει Δημοτολόγιο. ΟΓΑ που εξυπηρετεί τον Φελλο, τον Αγ. Πέτρο, το Μακροτανταλο, το Άνω Γαυριο τον Αμμόλοχο, το Βιτάλι και άλλες πρώην κοινότητες.

Υπάρχει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών και η τοπική αντιδήμαρχος, χρειάζεται γραμματειακή υποστήριξη.

Η μοναδική υπάλληλος που μένει μετακινείται δυο φορές την εβδομάδα στο Μπατσί για εισπράξεις.

Στο Μπατσί τώρα υπάρχει γραφείο Δημοτολογίου, και ΟΓΑ. Και κει δυο δημοτικοί υπάλληλοι. Οι κυρίες Α.Κ και Γ.Π.

Αν οι τρεις αυτές υπάλληλοι μετακινηθούν στην Χώρα καιν αποδυθούν στο… κυνήγι για ανείσπρακτα ευρώ ξέρετε τι θα μείνει «από δω» αγαπητέ κ. Βουραζερη; Μόνο χάος, που θα έχετε προκαλέσει εσείς, επειδή αγνοείτε την τέχνη του εφικτού.

Η πρόθεση σας να νοικοκυρέψετε τα οικονομικά του Δήμου-ένα χρόνο μετά τις εκλογές-σας τιμά. Μόνο που θέλετε να φτάσετε στο στόχο σας από λάθος δρόμο. Μη με ρωτήσετε ποιος είναι ο σωστός. Αυτόν πρέπει να τον βρείτε εσείς που ασκείτε διοίκηση…

Το θέμα ωστόσο εχει και άλλη διάσταση, πολύ πιο σοβαρή. Αυτή η απόφαση που γκρεμίζει κάθε έννοια αξιοπρεπείας των πολιτών: είναι απόφαση μόνο του αντιδημάρχου ή είναι και σε γνώση του Δημάρχου που την εγκρίνει;

Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε η υπόθεση είναι εξόχως πολιτική και έχει να κάνει με μια γενικότερη ελιτίστικη νοοτροπία ,που είναι επικίνδυνη.

Αν δηλαδή αφήνεις τους κάτοικους μιας συγκεκριμένης περιοχής χωρίς στοιχειώδη εξυπηρέτηση στοχευμένα ή τους «τιμωρείς» επειδή πάνε κόντρα σε κάποια σχέδια σου, τότε συντηρείς και κάποιες παλιές, αναχρονιστικές αντιλήψεις που οδηγούν μοιραία το νησί σε διχασμό. Ομολογώ ότι δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Με την ελευθερία του λόγου ωστόσο, απλώς το αναφέρω.

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι η απόφαση του αντιδημάρχου που αναφέρεται στο έγγραφο είναι λάθος και μόνο προβλήματα θα προκαλέσει. Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία υπάρχουν και άλλες λύσεις…

Υ.Γ. Επισημαίνω για να προλάβω τυχόν παρανοήσεις. Η κριτική γίνεται στις αποφάσεις και όχι στα πρόσωπα. Σέβομαι τους πάντες και ακολουθώ πιστά τους κανόνες της ευπρέπειας του δημόσιου διαλόγου. Άλλωστε με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο είμαστε συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται καμία άλλη βλέψη, έκτος από την αγάπη μου για το νησί, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι…

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενας απο τους απο κεί ....θα πρέπει να ρωτήσεις την προηγούμενη διοίκηση γιατη δεν βεβεοσαν τα τελι και αφήστε της μαγκες !,,,,,,,,,,,

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα έχει πλάκα να χρεώσει ο δήμος τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στους Αρνιώτες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα παράπονα σας στο Γκόλουμ από εκεί ξεκίνησαν τα χαρίσματα και οι μη πληρωμές.... Απλά μετά οι άλλοι βρήκαν έδαφος για ψηφαλακια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας θέλω να δηλώσω ότι οι Δημοτικές ενότητες Άνδρου και Κορθίου έχουν είδει πληρώσει τα δημοτικά τέλη νερού και ύδρευσης του 2014, ενώ στην Δημοτική Ενότητα Υδρουσας δεν έχουν βγει ακόμα τα Δημοτικά τέλη του 2011.αυτο πως εξηγείται; (ερώτηση προς όλους ) τι πραγματικά συμβαίνει με τους υπαλλήλους της εκεί Δημοτικής ενότητας ;ποιο το έργο τους; είναι δίκαιο αυτο; όταν σε λίγο χρονικό διάστημα κάποια από αυτά θα έχουν παραγραφεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Σταυρόπουλε,
θεωρείται σωστό όλο το υπόλοιπο νησί δηλαδή οι δημοτικές ενότητες Άνδρου και Κορθίου να έχουν πληρώσει τα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ μέχρι και το τέλος του 2014 ενώ οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Υδρούσας να μην έχουν πληρώσει από το 2010 έως σήμερα ;
Αυτό είναι εντελώς άδικο άλλοι να πληρώνουν και άλλοι όχι ενώ κατοικούν στον ίδιο δήμο, καθώς σε λίγο χρονικό διάστημα τα χρέη αυτά, θα παραγραφούν. Δεν νομίζω να επέλθει χάος αν κάποιοι υπάλληλοι δουλέψουν λίγο παραπάνω για λίγες μέρες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ Κ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΟΝΙΜΑ, ΝΕΡΟ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ κτλ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 2010???
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΣΑΣ( ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΑΣ), ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ κτλ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ 2010 !!!!!!!
ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ¨ΑΠΟ ΔΩ¨, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2014)
ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010, ΤΟΤΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ......
ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΣΧΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.
Ο κ. ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ -ΜΑΤΑΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ- ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ.
ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ??
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
ΖΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 30-09-2015 ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ κτλ.ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ .
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ) ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Δ.Ε.ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ(ΑΒΕΒΑΙΩΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010)
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ .
ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΡΑΝΙΟ.
ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ( ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ¨ΑΠΟ ΚΕΙ¨ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΙΩΤΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ .ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ,ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΑΛΛΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ,ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ.
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ κ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΕ...
ΠΟΙΟΣ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΑΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι
Εσείς όλοι που κόπτεστε και διαμαρτύρεστε
Κύριε Γαυριώτη: φυσικά και πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους Δημότες των περιφερειών. Γι αυτό υπάρχουν σε κάθε Δημοτική ενότητα και από ένα ΚΕΠ
Κύριε αγανακτισμένε: Για την έκδοση πιστοποιητικών δεν είναι απαραίτητο αν υπάρχουν 3 και 4 υπάλληλοι. Και εκτός αυτού για την έκδοση οποιασδήποτε διοιηκτικής πράξης, σε κάθε Δημοτική ενότητα υπάρχει το ΚΕΠ. Αν θέλετε να εξοφλήσετε τις οφειλές σας προς το Δήμο υπάρχουν οι κατά τόπους Τράπεζες.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΑΣ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και μιας και ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ κύριος αναφέρεται στον Καλλικράτη δηλαδή το Ν.3852/2010, ας μάθουμε και εμείς οι αδαείς σε ποιο ακριβώς άρθρο αναφέρεται. Ειλικρινά ψάχνω να βρω το συγκεκριμένο άρθρο.
Μην κουράζεται άδικα δεν υπάρχει πουθενά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως ο κύριος ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ξέρει κάποιον Καποδιστριακό Δήμο (βλέπε Υδρούσα και Κόρθι)σε όλη την επικράτεια, του οποίου οι δημότες τρέχουν στην έδρα του Καλλικρατικού Δήμου (βλέπε Χώρα) για να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό??????
Αν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα το φαινόμενο αυτό να αγανακτίσουμε και εμείς και να στραφούμε εναντίον του εαυτού μας που έχουμε τέτοιες παράλογες απαιτήσεις

Περισσότερα