Αδιαπραγμάτευτη η ενότητα στο Νησί μας

Του Θεοδόση Σουσούδη

Δημάρχου Άνδρου

Αγαπητέ Δημήτρη
Διάβασα με μεγάλη προσοχή το θέμα σου, που ανέβηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο
«Κύριοι της Χώρας μην παίζετε με την αξιοπρέπεια των “από δω”. Φτάνει πια…»και δεν σου κρύβω ότι αισθάνθηκα απογοήτευση, διότι -για μια ακόμα φορά- διαπιστώνω πως αδικείται μια διοίκηση, η οποία έχει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι  βασικό της μέλημα και προσανατολισμός είναι η ενότητα του νησιού. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω  με ποιο τρόπο βγαίνει το συμπέρασμα των «από εδώ» και των «από εκεί», που αναφέρεις –και μάλιστα για δεύτερη φορά- σε άρθρο σου.

Τόσο οι προσωπικές μου επαφές, όσο και οι συχνές επισκέψεις μου σε κάθε περιοχή του νησιού μας, αλλά κυρίως και πάνω από όλα τα έργα που έχουν γίνει τον πρώτο χρόνο της θητείας μας και οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη , δείχνουν ξεκάθαρα ότι το αντίθετο συμβαίνει. Η Άνδρος είναι μία και ενιαία και σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται διαχωρισμός, τόσο από εμένα όσο και από τους συνεργάτες μου στον Δήμο. Δεν βάλαμε και δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ ταμπέλες, όπως «Χωραΐτες» ή «Μπατσιώτες», κλπ.
Αυτό είναι κάτι που το πίστευα, το πιστεύω, το αισθάνομαι και προσπαθώ να το μεταδώσω σε όλους, όλα αυτά τα χρόνια που ζω στο νησί, ως γιατρός αλλά και τώρα,  πολύ περισσότερο, ως Δήμαρχος, έχοντας ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη. Μεγάλωσα στην Άνδρο, εργάζομαι εδώ και έχω πολλούς και καλούς φίλους σε κάθε γωνιά του νησιού.
Μηνύματα που ξεχωρίζουν τους Ανδριώτες να είσαι σίγουρος πως δεν με εκφράζουν, αντίθετα θεωρώ πως πρέπει  όλοι μας να κάνουμε  ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου  να συμβάλλουμε στην διαφύλαξη της ενότητας -ιδιαίτερα τώρα, που περνάμε ως λαός μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση.
Μέσα από την ενότητα μόνο και μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει πρόοδος και το νησί μας θα έχει μια καθαρή και θετική εικόνα προς τα έξω.
Τα έργα που έχουν γίνει μέχρι τώρα καθώς και οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη  από τον Δήμο, είναι ισότιμα κατανεμημένα σε όλο το νησί.
Όσον αφορά, τώρα, την επίμαχη επιστολή του Αντιδημάρχου των Οικονομικών.
Είναι γεγονός πως για την κατάρτιση ενός θετικού προϋπολογισμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βεβαίωση των οφειλόμενων, προκειμένου να έχει έσοδα ο Δήμος. Οι προϋπολογισμοί, πλέον, με τον Καλλικράτη επιβάλλεται να είναι απόλυτα ρεαλιστικοί. Δηλαδή: Όσα έσοδα έχει ο Δήμος τόσα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑέξοδα μπορεί να κάνει. Έχει 200.000 έσοδα; Θα γίνουν 200.000 έξοδα. Ούτε ευρώ παραπάνω.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν την αγωνία όλων μας, προκειμένου να έχει έσοδα ο Δήμος, για να μπορεί να προσφέρει έργα στους Δημότες.
Πιστεύω πως με το σκεπτικό αυτό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών συνέταξε την συγκεκριμένη επιστολή στις 24/08/2015 και μου την κοινοποίησε, καθώς επίσης την κοινοποίησε προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Το θέμα σου Δημήτρη στο διαδίκτυο, ανέβηκε στις 08/09/2015, δηλαδή 15 μέρες μετά. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος ζητούσε την μετακίνηση των υπαλλήλων στον κεντρικό Δήμο μέχρι τις 30/09/2015 -σημαντική λεπτομέρεια  που δεν γνωρίζω γιατί δεν αναφέρεται στο θέμα σου- δείχνουν το αυτονόητο:  Ότι καμιά απόφαση περί μετακίνησης δεν πάρθηκε από εμένα και ΚΑΜΙΑ μετακίνηση ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, αφού το θέμα είχε ήδη λυθεί εσωτερικά και ύστερα από διαβεβαίωση όλων των υπαλλήλων, πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, για να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.
Αντίθετα, ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝαπό το Δημαρχείο προς τις περιφερειακές μονάδες του Δήμου, ο προϊστάμενος οικονομικών και υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένουνα εκπαιδεύσουν το προσωπικό σε Μπατσί, Κόρθι και Γαύριο.
Συνεπώς, θεωρώ πως είναι καθόλα άδικα τα σχόλια και οι χαρακτηρισμοί που συμπεριλαμβάνονται στο θέμα που ανέβασες στο διαδίκτυο.
Διαβεβαιώνω, πως όλοι στο Δήμο, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τα πρώτα αποτελέσματα ήδη είναι θετικά. Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Το μόνο που ζητάμε είναι κριτική ρεαλιστική, βασισμένη σε ΓΕΓΟΝΟΤΑ.Η σωστή και δίκαιη κριτική,  μας κάνει καλύτερους, μας ανταμείβει ηθικά και μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τέλος, σε ενημερώνω, πως σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί το έργο των 12 πρώτων μηνών στο Δήμο μας. Και από αυτό ο καθένας θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
             

  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντί απάντησης στην έκκληση τόσων κατοίκων σχετικά με το θέμα των γεωτρήσεων του Μπατσιού, ο Δήμαρχος προτιμά τη σιωπή...Σιωπή σκόπιμη που αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Ο.Κ. Το μήνυμα ελήφθη...Κρίμα !!! Τα υπόλοιπα επί της οθόνης...Άντε γεια!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα μπορούσε να είχε βρεθεί αυτή η λύση που αναφέρετε κ. Δήμαρχε, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει αυτήν την επιστολή ο κ. Βουραζέρης; Ή αμέσως μετά τη δημοσίευση της. Σε κάθε περίπτωση έχετε εκεί στον Δήμο μεγάλη ασυνεννοησία και πρόβλημα στις σχέσεις σας. Ο κ. Σταυρόπουλος πολύ καλά περίμενε 15 μέρες και μετά δημοσίευσε τη δική του επιστολή, δείχνοντας ένα εν δυνάμει πρόβλημα. Εσείς κ. Δήμαρχε αντί να απαντήσετε πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα και να τον ευχαριστήσετε για το ενδιαφέρον του, δείχνετε το δάκτυλο που δείχνει το πρόβλημα. Φάουλ κ. Δήμαρχε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι γιατί όπως; Είπε και στη συγκέντρωση στο χυτυ ανδρός είναι από Παλαιόπολη μέχρι κορθι....

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν βρεις ποτέ τη δύναμη να << αιτηθείς ρητώς την απόσυρση >> του εγγράφου, από το φάκελλο της Πλούσκας, που αναφέρει πως θα σφραγιστούν οι γεωτρήσεις του Μπατσίου και πως θα υδροδοτηθεί το χωριό με άλλα μέσα, τότε τα ξαναλέμε...Εάν δείξεις για τα νερά του Μπατσίου και γενικότερα της Υδρόύσας την ίδια ευαισθησία που έδειξες το 2009 για τα νερά της προηγούμενης προτεινόμενης θέσης για ΧΥΤΥ , τότε επίσης τα ξαναλέμε... Και μη μου πεις πως το έκανες, γιατί την αλήθεια την ξέρεις κι εσύ κι εγώ και όπως γνωρίζεις, είναι πολύ εύκολο να αποδείξω αυτά που λέω δημόσια και με έγγραφα...Η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των περιοχών της Άνδρου δεν αποδεικνύεται με λόγια Θεοδόση, αλλά με πράξεις...Κάνε λοιπόν πράξη επιτέλους αυτό για το οποίο έχεις δεσμευτεί τρεις φορές δημόσια και μετά τα ξαναλέμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Bravo re Theodosh! Oraia ta eipes!!!