Αυτά τα 132.000 ευρώ για τα σχολεία θα τα πάρουμε ή όχι;

 

Τα σχολεία, όπως φαίνεται και από τον αγιασμό του δημοτικού της Χώρας, ξεκίνησαν προχτές στην Άνδρο. Και οι ανάγκες μεγάλες. Ας βιαστούμε λοιπόν...

Είναι ένα στοίχημα 132.000 ευρώ. Θα τα πάρει τα χρήματα αυτά η Άνδρος ή θα τα χάσει; Τόσα δίνει εκτάκτως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Άνδρου για τα σχολεία του νησιού. Το έχουμε ξαναγράψει: λεφτά αν ψάξεις (και ετοιμάζεις μελέτες με τις ανάγκες σου) θα βρεις!!!

Αναλυτικά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μοιράζει 4.000.000 ευρώ (από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) στα νησιά. Η Άνδρος σύμφωνα με τον μαθητικό πληθυσμό που έχει πρέπει να λάβει 132.000 ευρώ. Μόνο που για να τα πάρεις χρειάζονται μελέτες. Κι αν δεν έχει πρέπει ο Δήμος να τρέξει γιατί τα χρήματα είναι διαθέσιμα μόνο για δύο μήνες! Μετά το νησί τα χάνει! Και τα παίρνει όποιο νησί έχει έτοιμες μελέτες!!!

Κάτι θα κάνουν στον Δήμο Άνδρου οι πολιτικά αρμόδιοι και οι τεχικά υπεύθυνοι να τρέξουν για να μην βρεθούμε να χρηματοδοτούμε εμείς τα άλλα νησιά, ενώ οι ανάγκες στα σχολεία μας είναι γνωστές και μεγάλες…

«εν Άνδρω»   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πολιτικά αρμόδιοι καθώς και οι τεχνικά υπεύθυνοι - μηχανικοί που επέβλεψαν και παρέλαβαν το νέο δημοτικό σχολείο του Γαυρίου ας κάνουν μια βόλτα για να δουν και να μετρήσουν τα φυτά που χάλασαν - κάηκαν ή δεν έπιασαν καθώς και τις θεόστραβες μπασκετες. Σχετικά με τα φυτά για τα οποία σημειώνω ότι αρκετά από τα χαλασμένα , χάλασαν λίγο μετά τα εγκαίνια του νέου σχολείου τον περασμένο Μάη, πιστεύω ότι υπάρχει υποχρέωση του εργολάβου να τα αντικαταστήσει. Είναι συνήθης υποχρέωση που έχει ο ανάδοχος για κάποιο διάστημα μέχρι να πιάσουν τα φυτά. Θεωρούσα ότι οι αρμόδιοι επίτηδες το άφηναν , να περάσει ένα διάστημα να δουν τις απώλειες υπάρχουν ώστε να διορθωθούν συνολικά. Αν είναι έτσι ας αγνοηθεί το σχόλιο. Για τις στραβές μπασκετες όμως τι δικαιολογία έχει αυτός που τις παρέλαβε; Δεν θέλω να θίξω κανέναν. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες αστοχίες σε πράγματα, υλικά που φαίνονται τι θα έχει συμβεί με όσα δεν φαίνονται στο κτίριο.