Όλα επί τάπητος στο λιμάνι του Γαυρίου

 

Τα σχέδια βελτίωσης του σημερινού λιμανιού και η Γ΄φάση επέκτασης του ήδη μελετάται για το Γαύριο 

Το διοικητικό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου Άνδρου-Τήνου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις αρχές Σεπτεμβρίου εξέτασαν από κοινού τρόπους για να γίνει ασφαλέστερο το λιμάνι του Γαυρίου. Το νέο τεχνικό πρόγραμμα που στο κατατέθηκε περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, τις οποίες εισηγήθηκε ο εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου στο λιμενικό ταμείο Ανδρέας ΒόσσοςΟι προτάσεις Βόσσου έχουν συζητηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Άνδρου. Στόχος της όλης συζήτησης είναι η τελική διαμόρφωση της μελέτης για την Γ’ φάση του λιμανιού ώστε να μπορεί να φιλοξενεί με ασφάλεια περισσότερα πλοία. Όπως μαθαίνουμε μέχρι τα μέσα Οκτώβρη αναμένεται νέα σύσκεψη όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Εκτός από τα προβλεπόμενα έργα της υπό μελέτη Γ’ φάσης σε εξέλιξη είναι και τα έργα της επέκτασης και διαμόρφωσης της βόρειας προβλήτας, η βελτίωση ηλεκτροφωτισμού, ο περιφερειακός δρόμος εξόδου από το λιμάνι κλπ. Έργα που θα αλλάξουν και τις δυνατότητες που το Γαύριο έχει σήμερα. Το τεχνικό πρόγραμμα ήταν αντικείμενο βελτιώσεων μέχρι την τελευταία στιγμή με την προσθήκη επέκτασης στα κιόσκια της βόρειας και της νότιας πλευράς που συζητούντο μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως μάθαμε.

Τώρα για την ίδια σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Καπάκης, που κι αυτός συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου εκ μέρους της αντιπολίτευσης (την ανακοίνωση βρήκαμε στο ίντερνετ), επισημαίνονται και προστίθενται μια σειρά παρατηρήσεις όπως:

-        Το προτεινόμενο πρόγραμμα της Άνδρου, έφθασε εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου Άνδρου  με ένα fax την τελευταία στιγμή, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή. Ένα fax, την τελευταία στιγμή που δείχνει κατά πόσο πολύ ενδιαφέρονται και ‘’τρέχουν’’ οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανδρου, δίνοντας δυστυχώς επιχειρήματα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ ότι, η προχειρότητα από μέρους μας βασιλεύει και άντε να μας πάρουν ποτέ στα σοβαρά.

-        Η καινούργια φέτος πρόταση από πλευράς του Δήμου, ήταν  να γίνει ασφαλτόστρωση της βόρειας προβλήτας του λιμένα Γαυρίου, γιατί, όταν βρέχει ή έχει φουρτούνα, τα λιμνάζοντα νερά δημιουργούν λίμνες με αποτέλεσμα οι επιβάτες να είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από αυτά.

-        Συνολικά, για το 2016 η Τήνος προωθεί έργα ύψους, 830.008, 53 ευρώ και η Άνδρος μόνον 263.973,32 ευρώ, που σημαίνει ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της και να εκπονήσεις έγκαιρα μελέτες για την υλοποίηση και άλλων έργων που τόσο έχει ανάγκη το νησί. Αλήθεια, πότε θα το καταλάβουν, ότι χωρίς μελέτες δεν μπορεί  να γίνει απολύτως τίποτα και είναι κρίμα να περνάνε τα χρόνια και εμείς σαν νησί, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.

-        Συζητήθηκε επίσης και  το μέγα πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Γαυρίου, δεδομένου ότι διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη, μάλλον οδεύει προς ακύρωση και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα. Ως προσωρινή λύση, αποφασίστηκε ομόφωνα η αντικατάσταση οκτώ (8) ιστών ηλεκτροφωτισμού στην κεντρική προβλήτα από το υπάρχον απόθεμα του Λιμενικού Ταμείου.

-       Από τον Γιάννη Καπάκη, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό οι τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου Άνδρου και του Λιμενικού Ταμείου, να αναζητήσουν κατάλληλες θέσεις για την κατασκευή με προδιαγραφές, ραμπών (γλύστρες) για την καθέλκυση σκαφών στο Γαύριο και το Μπατσί. Να αναζητηθούν οι θέσεις και  να προχωρήσουν άμεσα  στη σύνταξη μελετών και σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατασκευή τους. Είναι αδιανόητο τα δύο τουριστικά θέρετρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σκάφη αναψυχής να μη διαθέτουν αυτή την βασική υποδομή. 

-        Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάθεσης σύνταξης κυκλοφοριακής μελέτης για το λιμάνι Γαυρίου από μέρους του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να μπει μία τάξη στο αλαλούμ που επικρατεί στο λιμάνι Γαυρίου.

Σημείωση: Παραθέτουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία που βρήκαμε μετά από έρευνα κι ελπίζουμε πως συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου στη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου να προωθήσουν από κοινού τις θέσεις ώστε το λιμάνι του Γαυρίου που είναι κομβικό για την εξέλιξη της Άνδρου να προχωρήσει, να γίνει ασφαλέστερο, πιο ολοκληρωμένο, με μια νέα προβλήτα  και με τον περιφερειακό δρόμο που θα αποφορτίσει την κίνηση και θα δώσει νέα ζωή στον οικισμό.

Ακόμα ελπίζουμε και οι δύο να μας ενημερώνουν τακτικότερα και σωστότερα. Είναι παράξενο να μην έχουμε τακτική ενημέρωση από την συμπολίτευση για θέματα που σχεδιάζονται και αφορούν το μέγα έργο του λιμανιού του νησιού. Αλλά επίσης παράξενο η αντιπολίτευση να "ενημερώνει" με ανακοίνωση στο f/b περιμένοντας να την βρουν κάποτε οι πολίτες ή τα ενημερωτικά μέσα μόνα τους. Οι προσωπικές ανακοινώσεις στο f/b ή στις προσωπικές σελίδες καθενός ΔΕΝ συνιστούν ενημέρωση (κάτι που κάνει συχνά και ο δήμαρχος). Είναι πολιτικός μονόλογος ή διάλογιος με τους "φίλους" καθενός...

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και του λιμενάρχη Γαυρίου πήρανε. Και των καπεταναίων που δένουν στο λιμάνι του Γαυρίου πήρανε. Και των πειρατών της Καραϊβικής που καμιά φορά περνάνε και δένουν στις δέστρες πήρανε. Μόνο του κουρσάρου του γλυκού νερού δεν πήρανε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πώς και δεν πηρανε τη γνώμη του κυρίου λιμενάρχη που έχει κάνει και στη παραμεθόριο....και είναι γνώστης των πάντων.....!!!!