Η πληροφόρηση των πατρικίων και των πληβείων ή "φλου φίλε μου, όλα είναι φλου, έλεγε ο Μπάμπης ο Φλου"...

"Ποιος γνώριζε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω «δελτίου τύπου» του δήμου πόσο κόστισαν οι συναυλίες που εδίδοντο στην Άνδρο τα προηγούμενα καλοκαίρια;" Έλα ντε ποιος γνώριζε τότε και γιατί να μάθει σήμερα;

Ως ιστοσελίδα της Άνδρου εκφράσαμε με σημείωμα μας προς την υπεύθυνη του καλοκαιρινού Φεστιβάλ Άνδρου κάποιες απορίες που δημιουργησε ένα αόριστο και χωρίς στοιχεία δελτίο τύπου ως απολογισμός του Φεστιβάλ. Είμαστε το μόνο site του νησιού που έθεσε δημόσια μερικά ερωτήματα. Αντί κάποιας απάντησης στο site ή έστω μιας κάποιας άλλης επικοινωνίας λάβαμε ένα ακόμα πιο αόριστο δελτίο τύπου που με πολύ ύφος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ταυτοχρόνως, προβάλει μια πολύ περίεργη αντίληψη πληροφόρησης, ενώ συνεχίζει την αδιαφάνεια ως διαχρονικό διαχειριστικό πρότυπο στην Άνδρο!!!

Αναλυτικά: Είναι άγνοια στοιχειδών πολιτικών κανόνων και παγκόσμια ενημερωτική πρωτοτυπία να ερωτά κάτι το "εν Άνδρω" και να απαντά η υπεύθυνη του Δήμου με δελτίο τύπου ...σε όλα τα άλλα ενημερωτικά μέσα του νησιού! Ακόμα και σε αυτά που ΔΕΝ ρώτησαν!!! Ακόμα πιο πρωτότυπο είναι να γράφει αορίστως για ένα "αρθρο" (σημείωμα ήταν, όχι άρθρο) χωρίς να αναφέρει που δημοσιεύτηκε!!! Δηλαδή κάποιος κάτι διάβασε και είπε ...να απαντήσει!!  

Το χειρότερο ειναι πως δεν απαντά σε ότι ρωτάμε, αλλά σε κάτι άλλο! Ρωτήσαμε "τάξη μεγέθους" π.χ. έξοδα και έσοδα του Φεστιβάλ ή το σύνολο κάποιων παραστάσεων ή αναλυτικά κλπ. χωρίς να επιμείνουμε και μας απαντούν πως δεν λέγονται τα ποσά για λόγους διαπραγματεύσεων!!! Μάλιστα όσοι θέλουν να μάθουν ...δεν θα μάθουν ποτέ γιατί καμιά 40αριά άτομα (συμβούλια, διαβούλια, επιτροπές κλπ) θα είναι ...τάφος!!!

Και φυσικά υπάρχει και χειρότερο: Αλήθεια δεν γνωρίζει η υπεύθυνη πως είναι δημοκρατική υποχρέωση όσων διαχειρίζονται δημόσια χρήματα να δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα της διαχείρισης τους. Π.χ. όταν έχουν ξοδέψει Χ ποσά και έχουν Υ εισπράξεις πρέπει να αναφέρουν τουλάχιστον ποιο είναι το συνολικό άθροισμα. Η υπέύθυνη μας απαντά πως: ξέρουν ....αυτοί που πρέπει να ξέρουν! Με τους δημότες δεν ασχολείται! Έχει μια πολύ περίεργη και αντιδημοκρταική αντίληψη διαχωρισμού πατρικίων και πληβείων στην πληροφόρηση!

Όμως εδώ δεν μιλάμε για δικά της χρήματα ή χρήματα των αξιωματούχων του Δήμου, αλλά χρήματα του Δήμου Άνδρου. Και Δήμος Άνδρου ΔΕΝ είναι μόνο ο δήμαρχος (που την όρισε "επί του πολιτισμού") ή οι όποιες επιτροπές. Αλλά κυρίως είναι οι δημότες. Γι' αυτούς υπάρχει ο δήμαρχος και οι επιτροπές! Αυτοί τους εκλέγουν! Σε αυτούς λογοδοτούν! Μοιάζει όμως αυτούς να τους ξεχάσανε ορισμένοι αφότου εκλέχθηκαν. Πολύ περισσότερο μετά την ανάληψη και "υψηλών καθηκόντων" στην μικρή κοινωνία της Άνδρου!!! 

Για τον λόγο αυτό ίσως αναρωτιέται και η υπεύθυνη στο τέλος του δελτίου της:

 - "Ποιος γνώριζε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω «δελτίου τύπου» του δήμου πόσο κόστισαν οι συναυλίες που εδίδοντο στην Άνδρο τα προηγούμενα καλοκαίρια;".

Έλα ντε ποιος γνώριζε; Και αφού δεν γνώριζε κανείς τότε γιατί να θέλει να μάθει σήμερα;

Καταλαβαίνουμε πως για μερικούς το "μαγαζί" (εν προκειμένω ο Δήμος Άνδρου) αποτελεί ...διαχειριστικό λάφυρο όποιου κερδίζει κάθε φορά τις εκλογές!!! Και φυσικό είναι με τέτοιες "αριστοκρατικές" αντιλήψεις για την διαχείριση της εξουσίας και του δημοσίου χρήματος να παραπέμπουν τους προς ενημέρωση πληβείους ..."στο site του Δήμου και στο facebook"!!!

Τέλεια! Μπράβο σας! Και εις κατώτερα...

"εν Άνδρω".

Ακολουθεί το "συμπληρωματικό δελτίο τύπου" (δικές μας οι υπογραμμίσεις με μαύρα): 

"Θεωρώ ότι ένα συμπληρωματικό δελτίο τύπου θα κάλυπτε τις απορίες που υπήρξαν και εκφράστηκαν, μετά τη δημοσίευση του πρώτου δελτίου τύπου σαν «απολογισμού» του φεστιβάλ.

Στην ερώτηση που εκφράζεται μέσω άρθρου για το ποιοι είναι οι χορηγοί, οι χορηγοί, ευτυχώς, ήταν αρκετοί, κυρίως συμπατριώτες μας αλλά και μη. Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κάτι που οφείλω να σεβαστώ και να μην τους αναφέρω.

 Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, είναι κάτι που αφορά την επιτροπή διαχείρισης του φεστιβάλ και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Έχουν ενημερωθεί ο  Δήμαρχος, όλα τα μέλη της επιτροπής, και όλοι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του φεστιβάλ, με ενημερωτική κατάσταση εσόδων-εξόδων.

Όσον αφορά τα ποσοστά κέρδους, που μας απέφερε η κάθε συναυλία, δεν είναι συμφέρον για το ίδιο το φεστιβάλ να δημοσιοποιούνται. Επειδή δεν κλείνεις την ίδια συμφωνία με όλους τους παραγωγούς, για να μπορείς να εξασφαλίζεις το καλύτερο ποσοστό προς όφελος του δήμου και  να μπορείς έχεις διαπραγματευτική δύναμη είναι αδύνατον να τα γνωστοποιείς δημοσίως.

Παράδειγμα αποτελεί το εξής: αν στις παραστάσεις έχεις εξασφαλίσει διαφορετικό ποσοστό επί των εισιτηρίων και αυτό γίνει γνωστό από την παραγωγή που σου έχει αποδώσει το μεγαλύτερο ποσοστό, αυτονόητο είναι να δημιουργείται δυσαρέσκεια και κακό προηγούμενο για τις μελλοντικές συμφωνίες.

Αυτό εξ άλλου είναι κάτι το οποίο τηρούσαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ποιος γνώριζε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω «δελτίου τύπου» του δήμου πόσο κόστισαν οι συναυλίες που εδίδοντο στην Άνδρο τα προηγούμενα καλοκαίρια;

Για την «περισσότερο ορθολογική διαχείριση των θέσεων την επόμενη χρονιά ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα υπερπώλησης εισιτηρίων», όπως αναφέρεται στο άρθρο, έχουμε μεριμνήσει ώστε να γίνει αρίθμηση όλων των θέσεων, που, δυστυχώς για φέτος, δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε λόγω πίεσης χρόνου.

Το σημαντικότερο είναι ότι παρακολούθησαν όλες τις παραστάσεις , συναυλίες και εκδηλώσεις περισσότερα από 9000 άτομα και ότι ο δήμος δεν επιβαρύνθηκε καθόλου οικονομικά!!!!!

Θεωρώ ότι η συνεργασία με όλα τα τοπικά ΜΜΕ είναι πάντα η καλύτερη. Έτσι, θα μπορείτε να ενημερώνεστε από τα δελτία τύπου που στέλνουμε, τα οποία αναρτώνται στο site του δήμου και στη σελίδα του facebook.

Αθηνά Τσατσομοίρου"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για σουυυυυυυυυυυυυυυυυ πονηρέ πανο

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ...ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ.
ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη ΠΑΝΟΣ
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά για αυτα τα έρμα τα έσοδα του πρώτου φεστιβάλ θα μάθουμε ποτε πια ηταν και που διατέθηκαν η θα διατεθούν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτα για την ωρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Kρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία σας και λέτε ότι σας ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!Φυσικά και θέλουμε να μαθαίνουμε για τα ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.!!! ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ??? Για να καταλάβω γιατί δεν θέλετε.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενδιαφέροντα όλα τα προιγουμενα σχόλια , αλλά πολλά περιέχουν πολλές ανακρίβειες όπως ο προιγουμενος σχολιαστής του στροφιλλα , κύριοι έχετε κατέβει ποτέ στην σταυροπεδα ? το λατομείο του εξαδάκτυλου σε ευθεία μέχρι την αρχαιολογική περιοχή του στροφηλλα τυνχανει να είναι απόσταση άνω των δυο χιλιόμετρων σε ευθεία κύριοι? Το βάθος της εξόρυξης ειδικά και δίπλα του Πέτσα έχει ξεπεράσει τα εκατό μέτρα , με μια διαμόρφωση του χώρου και με ελάχιστες επεμβάσεις διαμόρφωσης ο ΧΥΤΥ είναι έτοιμος και θα αναδείξει και τον αρχαιολογικό χώρο τον Στροφιλα , πρέπει όλοι να δούμε ρεαλιστικά το θέμα και όχι τη μας βολεύει η σταυροπεδα είναι στο κέντρο ( πλησίον δήμου Άνδρου 58% των απορριμμάτων αναλογικά)του νησιού επάνω στον επαρχιακό δρόμο (δεν υπάρχει κόστος για κατασκευή οδικού άξονα νέου) ακατοίκητη περιοχή (το Ζαγανιάρη σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων ) ,βιομηχανική περιοχή κατά το ΥΠΕΚΑ χρήσης γης νήσου Άνδρου το 2009 , το μέρος έχει είδη υποστεί μεγάλη καταστροφή από την ΧΑΔΑ εδώ και τριάντα χρόνια , το ΚΑΣ δεν θα καταστρέψει το υπόλοιπο νησί και την υγειά των κατοίκων του νησιού

This comment was minimized by the moderator on the site

Lady Τσατσομοίρου! Παραδέχομαι! Τέλος..!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είστε πολύ φευγάτος για να καταλάβετε τα περί διαχέιρισης του δημοσίου χρήματος. Και ακόμα πιο φευγάτος για να ξέρετε πως και το Φεστιβάλ Επιδάυρου λογοδοτεί κάθε χρόνο για την διαχέιριση. Φυσικά ως φευγάτος δεν έχετε διαβάσει ποτέ σας ούτε σε μια εφημερίδα έναν κάποιο δημόσιο απολογισμό. Δεν μαζεύουμε like κάνουμε δημόσια κριτική εδώ και 7 χρόνια. Τι να κάνουμε που εσείς τώρα πήρατε είδηση το "εν Άνδρω" ως site και δεν το ξέρετε στην προηγούμενη έντυπη αναφορά του. Δεν υποχρεώνουμε κάνεναν να διαβάσει για την τρέχουσα ειδησεογραφία στην Άνδρο (π.χ. φωτιές, κοσμικότητες, καράβια, καθημερινότητα, πολιτική, απορρίμματα, βιολογικούς κλπ). Όπως δεν υποχρεώνουμε κανέναν να διαβάζει τα μελετήματα που δημοσιεύουμε για την Άνδρο, τα πολιτιστικά βίντεο μας, τα χρονογραφήματα, τις λογοτεχνικές σελίδες μας, τις ναυτικές ιστορίες ενός ναυτικού νησιού, τα του αρχαίου πολιτισμού του νησιού (Στρόφιλας, Ζαγορά κλπ), για τον πολιτισμό των Κυκλάδων (όταν μας καλούν είτε το Ευρωκοινοβούλιο/Σύρος-Τήνος είτε η Περιφέρεια-Σίφνος) κλπ. Εσείς από όλα όσα έχουμε δημοσιεύσει (1.700 κείμενα/μελετήματα.ειδήσεις κλπ 80 επώνυμων αρθρογράφων και συγγραφέων σε δύο χρόνια και 2.000 σχόλια με πάνω από 200 σχολιαστές σε έξη μήνες) επιλέγετε να δείτε ...αυτά που θέλετε.
Καλά κάνετε. Ή, "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε" που λέει και ο Πιραντέλο (αυτόν σίγουρα τον ξέρετε αφού ξέρετε και όλα τα άλλα). Και καλό δρόμο στο φευγιό σας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Μπασαντη, επιτέλους σταματήστε να δημιουργείτε πρόβλημα σε οτι υγιές παει να γίνει σε αυτό το νησί. Πιστεύετε οτι αφορά πολλούς τα έσοδα και τα έξοδα των παραστάσεων; Και αν ναι, για ποιό λόγο; Εσείς δηλαδή ενδιαφέρεστε για τα έσοδα και τα έξοδα που εχει κάθε καλοκαίρι η επιδαυρος; Έχετε μεγάλη εμπάθεια σε ορισμένους ανθρώπους και αυτο δεν ειναι καλό. Ξεκινήσατε σαν ενα όμορφο, ενδιαφέρον και αντικειμενικό site και έχετε καταντήσει να γράφετε για την Μενεγακη και ο,τι άλλο trash είδηση υπάρχει, απλά και μονο για να μαζεύετε κλικ και like. Το μόνο που σας ενδιαφέρει ειναι αυτό και το λέτε και πολλές φορές δημόσια. Το αλλάζουμε γιατι βουλιάζουμε το ξέρετε; Προσέξτε γιατι σε λιγο καιρό θα διαβάζετε μόνος σας αυτά που θα γράφετε.