Με συλλογική χορηγία ενισχύθηκε με 21 νέους κρουνούς η πυροπροστασία της Άνδρου

Αναλογιστείτε τι βοήθεια και τι αποτελεσματικότητα είναι για τους πυροσβέστες ο ανεφοδιασμός τους σε νερό από ένα κοντινό σημείο για να καταλάβετε και την αξία του σχεδιασμού και της χορηγίας

21 νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί κατασκεύαστηκαν στο νησί μας με την χορηγία ομάδας ιδιωτών. Οι χορηγοί ευχαριστημένοι από την δράση των εθελοντών δασοπυροσβεστών και των πυροσβεστών τους τίμησαν και μαζί τους τίμησαν και την πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου υπό τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Λάβδα για τις άοκνες προσπάθειες του. Για τον λόγο αυτό έδωσαν 23.000 ευρώ με τα οποία κατασκεύαστηκαν 21 νέοι πυροσβεστικοί κρουνοί από την Χώρα μέχρι το Μπατσί. Με όσα χρήματα περίσσεψαν ο Α. Λάβδας έβαψε και δύο πυροσβεστικά οχήματα των Εθελοντών Πυροσβεστών!

Αναλυτικά το προσεκτικό και περιεκτικό δελτίο τύπου που έφτασε στο site μας από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου έχει ως εξής:

Φωτογραφία από τις περσινές φωτιές όπου όλοι με αυταπάρνηση έδωσαν μεγάλες μάχες στα πύρινα μέτωπα

21 κρουνοί κατασκεύαστηκαν με την χορηγία ομάδας ιδιωτών

Ένα πολύ σημαντικό έργο, που ενισχύει αποτελεσματικά την επιχειρησιακή ικανότητα που έχει η Άνδρος στην πυρόσβεση, ολοκληρώθηκε, παραδόθηκε και εντάχθηκε ήδη στο συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για 21 νέους κρουνούς υδροληψίας, που προστέθηκαν και ενίσχυσαν το υπάρχον δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή τοπυ Δήμου Άνδρου. Οι κρουνοί τοποθετήθηκαν σε σημεία τα οποία επιλέχτηκαν με τα ακόλουθα κριτήρια:

-Ευκολία πρόσβασης ακόμη και μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.

-Δυνατότητα παροχής άφθονου νερού.

-Επικινδυνότητα περιοχής.

-Οικονομικό κόστος.

-Χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στα προτεινόμενα σημεία.

Τα σημεία προτάθηκαν από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ενώ τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου ομάδα χορηγών.

Ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας, Αντώνης Λάβδας, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια τους δωρητές – χορηγούς.

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

Τις οικογένειες Επαμεινώνδα Λογοθέτη, Σπύρου Πολέμη, Βασίλη Μουγή, Λευτέρη Πολέμη, Αντώνη Αμωράτη, Γιάννη Τσεπέρκα, Χρήστου Κοκκίνη, Μάκη Κουρτέση, Λίλιαν Μαντοπούλου, Τάσου Μαρούση, Κυριάκου Σιγάλα, Γιάννη Στρατή, Γιώργου Σύμπουρα, Ιωάννη Παλαιοκρασσά, Αλκη Μαργέτη – Μαριάνας Φωτοπούλου, Ειρήνης Βασιλοπούλου – Μαντζαβελάκη, Ελένης Πέτσα – Κουρτέση, Αντώνη Εξαδάκτυλου, καθώς και τον Σύλλογο των Απανταχού Αποικιανών.

Η ενέργειά τους δείχνει πως ενωμένοι και με συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Απάντηση στην ανάρτηση του κ "Γαυριώτης"
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για την περιοχή του Γαυρίου υπάρχουν τα εξής:
1) 2 Χ 5 τόνες δεξαμενές πλησίον του νέου Σχολείου οι οποίες συμπληρώνονται από πηγάδι μέσω αντλίας. Εντός 10-15 λεπτών η αντλία έχει τη δυνατότητα επαναπλήρωσης των δεξαμενών.
2) Κρουνός ο οποίος βρίσκεται στον δρόμο πρός Άγιο Πέτρο. Ο κρουνός αυτός έχει ως παροχή την δεξαμενή του Αγίου Πέτρου.
Υπάρχει ομάδα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών μόνιμα εγκαταστημένη στο Γαύριο. Η ομάδα αυτή αποτελείται απο εθελοντές μόνιμους κάτοικους της περιοχής. Η ομάδα αυτή έχει πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου Εθελοντών καθώς και βυτίο το οποίο παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Άνδρου και επισκευάστηκε εξ ολοκλήρου απο την ομάδα ιδιωτών που χρηματοδοτεί τον Σύλλογο. Τέλος υπάρχει μόνιμα εγκατεστημένο και το βυτίο του Δήμου το οποίο σε περίπτωση ανάγκης βοηθά στην μεταφορά νερού προς τα πυροσβεστικά οχήματα.
Με εκτίμηση
Λάβδας Αντώνιος

This comment was minimized by the moderator on the site

ρε μεγάλε γαυριώτη είσαι προκλητικος. δε σε πιανουν πουθενα εσενα ε; εξυπνακιας οσο δεν παιρνει. δωρεα ειναι ρε φιλε. δωρεα! κ με βάση το κοινο καλο εκανα κατι για το νησι! ποσο τοπικιστης εισαι να γκρινιαζεις που οι τσαμπα κρουνοι δεν εφτασαν μεχρι την πορτα σου; να καει δλδ ο μαλ** ο γειτονας (απο το μπατσι μεχρι τη χωρα) αρκει εσυ να σαι ασφαλης ε; αλλα δυστυχως ειστε πλειοψηφια ολοι εσεις κ γι αυτο το νησι με τα χιλια προτερηματα κ ομορφιες ειναι το πισω. για τους χιλιους μαλ** που κατοικουν πανω του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί οι άνθρωποι!!!!!αξίζουν χίλια μπράβο!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΒΔΑ!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Και έχει το τμήμα πολιτικής προστασίας αρμόδιους επιστήμονες γιαυτή τη δουλειά??? Δεν ονομάζεται μελέτη το προτάθηκαν από 5 νοματαίους...

This comment was minimized by the moderator on the site

"Οι κρουνοί τοποθετήθηκαν σε σημεία τα οποία επιλέχτηκαν με τα ακόλουθα κριτήρια:
-Ευκολία πρόσβασης ακόμη και μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων.
-Δυνατότητα παροχής άφθονου νερού.
-Επικινδυνότητα περιοχής.
-Οικονομικό κόστος.
-Χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα στα προτεινόμενα σημεία.
Τα σημεία προτάθηκαν από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου..."

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη διάβαζε κάτι γράψεις
This comment was minimized by the moderator on the site

Έγινε κάποια μελέτη για την τοποθέτηση τους ή απλά τους βρήκαμε και τους βαλαμε;; Γιατί μέχρι το Μπάτσι??? Πιο βόρεια δεν έχει βλάστηση επικίνδυνη για φωτιά;;;