Παράδειγμα προς μίμηση...

Μια ενδιαφέρουσα επιστολή

 

…Και να θέλεις να κρυφτείς, το internet δεν σε αφήνει. Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και αμέσως μετά θα εξηγήσω τι εννοώ.

«-Για να ευχηθούν «Καλή Αρχή», Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επισκέφθηκαν την ημέρα του Αγιασμού, τα προσφάτως ανακαινισμένα σχολεία της πόλης μας.Σε όλα αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα, τα φθαρμένα θρανία, οι ελλείπεις εγκαταστάσεις θέρμανσης, οι παλαιές περιφράξεις, τα επικίνδυνα εξαρτήματα αθλοπαιδιών, τοποθετήθηκε πλήρης νυχτερινός φωτισμός για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, έγινε σήμανση της περιοχής για την προσοχή των διερχόμενων οδηγών και αποκαταστάθηκαν οι φθορές στις αίθουσες.

- Σε όλα τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού ο Δήμαρχος  δώρισε την πρώτη σχολική τους τσάντα με τις κασετίνες και τα μολύβια τους. Για να είναι πιο χαρούμενη και πιο ξέγνοιαστη η πρώτη μέρα στο σχολείο !!! 

-Ο Δήμος συγχαίρει με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια τους μαθητές της πόλης μας που πέτυχαν να κατακτήσουν τη δική τους θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

     Η αγάπη των νέων για τη μόρφωση και τη γνώση είναι αυτό που μας χαρίζει πίστη και ελπίδα για το αύριο κι αυτό που μας θωρακίζει απέναντι σε τρέχουσες και μελλοντικές δυσκολίες.

-Ξεκινάει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το Σχολικό Έτος 2015– 2016 
      Εθελοντές εκπαιδευτικοί παραδίδουν δωρεάν μαθήματα σε μικρά γκρουπ μαθητών, απογευματινές ώρες κάθε μέρα.

    - Θερμά συγχαρητήρια επίσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να στηρίξουν και να οδηγήσουν τα παιδιά στην επιτυχία.

     Τέλος, πολλές ευχές και καλή δύναμη για όσους θα ξαναπροσπαθήσουν και αυτή τη χρονιά να κατακτήσουν το όνειρό τους. 

-Μ΄ ένα πενθήμερο χαράς, παιχνιδιού, θεατρικών δρωμένων, τραγουδιών και παιδικής ζωντάνιας, άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί  τη σχολική χρονιά. 

       -Μηνύματα για το περιβάλλον, τη φιλία, τη συνεργασία, την προσφορά ακούστηκαν από τα παιδικά στόματα και έκαναν το κοινό να γεμίσει από συγκίνηση και περηφάνια. 

Ο Δήμος  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα, διένειμε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015800 κιλά ροδάκινα στις ωφελούμενες άπορες οικογένειες του Δήμου μας, στο χώρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

-Τέσσερα υπαίθρια γυμναστήρια δημιουργήθηκαν στο Δήμο μας, για να γυμνάζονται δωρεάν οι κάτοικοι , όποτε θέλουν.

-Ξεκίνησε στις  το πλύσιμο και η απολύμανση όλων τωνκάδων του Δήμου  από ειδικό συνεργείο.2.500 κάδοι απορριμμάτων θα καθαριστούν και θα απολυμανθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

-Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή  πραγματοποιήθηκε η δράση ευαισθητοποίησης του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων  στην παραλία,  με τίτλο «Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό».

«Σκοπός μας ήταν να καλέσουμε τον κάθε έναν από εμάς εκείνη ακριβώς τη στιγμή να ανακαλύψει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι»,  δήλωσαν οι Πρόσκοποι .

-Άλλοι επτά νέοι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων τοποθετήθηκαν στον Δήμο. Στους δεκατέσσερις συνολικά τέτοιους κάδους οι κάτοικοι μπορούν ν’ αφήνουν ρούχα, παπούτσια, ζώνες κ.λπ., για τα οποία η εταιρεία ανακύκλωσης Recycom προσφέρει ως αντάλλαγμα, είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο. 

Οι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων είναι τοποθετημένοι στα 14 σημεία .»

Αναζητώντας πρόσφατα κάτι στο διαδίκτυο, μπήκα  τυχαία, στην ιστοσελίδα ενός μικρού Δήμου της Αττικής. Ενός Δήμου με προβλήματα και το κυριότερο ,ελλειμματικού.

Ο Δήμαρχος πρωτοεκλεχθηκε στις τελευταίες εκλογές. Το ίδιο και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Όλοι νέοι στην πλειοψηφία τους. Επιστήμονες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, με καριέρες οι περισσότεροι άλλα άπειροι στην διαχείριση της τοπικής κοινωνίας.

Παρά τις δυσκολίες, έκτος από την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, έχοντας όραμα και κέφι, έβαλαν εφικτούς στόχους. Έκαναν τις ιδέες τους πράξεις, χωρίς αυτό να επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο… παρά ελάχιστα ευρώ.

Διαβάζοντας γι αυτές τις καθημερινές δράσεις-που αναφέρονται πιο πάνω- ένοιωσα πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Τίποτα απ όλα αυτά τα απλά πράγματα που δίνουν χρώμα  και νόημα στην μονοτονία των ημερών ,δεν σκέφτηκε κανείς στην Άνδρο.

Το ερώτημα είναι γιατί;

Είμαι υποστηρικτής και ψηφοφόρος του Δημάρχου. Είχα προσδοκίες, έχω απαιτήσεις. Συνεπώς απογοητεύομαι όταν βλέπω, μαθαίνω και συγκρίνω.

 Μυαλά με σκέψεις γεμάτες ευαισθησία ,δεν υπάρχουν στο νησί;

Οι Σύμβουλοι με πρωτότυπες ιδέες και ουσία, στέρεψαν;

Τα μεγάλα έργα είναι υποχρέωση, οι καθημερινές μικρές πράξεις, όμως, κάνουν τη διαφορά…

Επειδή η σχέση πολίτη-δημάρχου είναι και πρέπει να είναι αμφίδρομη, θα παρακαλούσα μια απάντηση στο παράπονο μου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ένας ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Λυπάμαι που μονο ανδρος ειναι η χώρα
Λυπάμαι που δεν είμαστε όλοι οι Ανδριωτες και είμαστε μονο για την ψήφος μας