ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Βόμβα» με τα οικόπεδα της βόρειας Άνδρου

Ειδικού Συνεργάτη

 Βόρεια Άνδρος, ξεχασμένη, απόμακρη, με παραλίες όμορφες και συχνά τρικιμιώδεις. Δρόμοι χαμένοι στο πουθενά. Μη αναγνωρισμένοι. Και οικόπεδα με πολλά προβλήματα... 

Υπάρχει μια πληροφορία - που έχει πέσει σαν βόμβα - και αφορά όσους έχουν οικόπεδα κυρίως στο βόρειο μέρος του νησιού, τα οποία θέλουν να κάνουν οικοδομήσιμα.

Συγκεκριμένα στη περιοχή δημοτικού διαμερίσματος Μακροταντάλου Υδρούσας και ίσως και σε άλλες περιοχές της Άνδρου, παρουσιάστηκε πρόβλημα που τα καθιστά μη οικοδομήσιμα αν και τα οικόπεδα αυτά προήλθαν από νόμιμες κατατμήσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές μετά την 31-12-2003.

Το οικόπεδα αυτά αν και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (4000 τετρ. μέτρα, ελάχιστο πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο 45 μ. και βάθος 50 μ.), εν τούτοις, αν δεν υφίστανται ως οικόπεδα προ του 1924 ή αν δεν έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο με ΦΕΚ, δεν είναι οικοδομήσιμα σύμφωνα με απόφαση 14720/10-7-12 της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου.

Εδώ, λοιπόν, έχουν μπλέξει όσοι δεν έχουν συμβόλαια προ του 1924, διότι το επαρχείο Άνδρου με την απόφαση 4/29-1-2006 (όπως του ζητήθηκε με την αποφ.164/2005 με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων για χαρακτηρισμό όλων των δημοτικών δρόμων του νησιού) αναγνώρισε μεν 56 δρόμους σαν δημοτικούς στη περιοχή Μακροταντάλου, αλλά δεν φρόντισε ποτέ να γίνουν με ΦΕΚ νόμος του κράτους!

Παραλία Πέζα. Δύσκολη πρόσβαση, αλλά η θάλασσα σε αποζημιώνει. Δρόμοι απροσδιόριτοι και οικισμοί με πολλά προβλήματα

Επίσης καιόλοι οι επόμενοι έπαρχοι και δήμαρχοι δεν φρόντισαν οι δρόμοι αυτοί να περάσουν σε ΦΕΚ, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν ιδιοκτήτες τους να οικοδομήσουν και να μη γίνεται καμία πώληση οικοπέδου, που εμπίπτει στην ανωτέρω περίπτωση.

Η πληροφορία-καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και αν έχει στοιχεία αλήθειας, τότε υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες  και βαριά αμέλεια, σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Απαιτούνται λοιπόν άμεσα, αναλυτικές και υπεύθυνες εξηγήσεις από το Επαρχείο και το Δημαρχείο, γιατί υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των οικοπεδούχων, οι όποιοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet