Η επόμενη μέρα...

Τα σκουπίδια της Άνδρου έχουν πάρει πανελλήνιες διαστάσεις πολλές φορές: χωματερή στη θάλασσα, δύο καλοκαίρια σκουπίδια στους δρόμους, φωτιές χωματερής κλπ). Μερικοί νομίζουν πως όλα αυτά μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας! 

Η Άνδρος αποφασίζει σε λίγες μέρες για χωροθέτηση ΧΥΤΥ. Η διαβούλευση της υπό ψήφιση μελέτης ολοκληρώθηκε. Έχουν εξεταστεί τα υπάρχοντα δεδομένα και έχουν δοθεί εγκρίσεις των κυριοτέρων υπηρεσιών. Μια μελετητική διαδρομή, με πολλές ερωτήσεις, πολλές απαντήσεις, πολλές αμφιβολίες, αλλά  και πισωγυρίσματα, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2012 φτάνει σε ένα τέλος το φθινόπωρο του 2015. Στο σημείο αυτό υπάρχουν πλέον δύο απαντήσεις με εντελώς διαφορετικές απολήξεις για το μέλλον του νησιού. Η μια θετική και η άλλη αρνητική ως προς την μελέτη.

Η Χρ. Τελεβάντου μπροστά στον νεολιθικό οικισμό του Στρόφιλα. Τα ευρύματα από το 1994 μέχρι σήμερα εντυπωσιάζουν διεθνώς...

Η θετική προοπτική: υπερψηφίζεται η μελέτη. Πηγαίνει στην Περιφέρεια που έχει όλες τις εγκρίσεις και τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτή αποφασίζει θετικά. Το πρόβλημα των σκουπιδιών δρομολογείται καθώς η μελέτη προχωρά σε τεύχη δημοπράτησης. Προλαβαίνει τις προθεσμίες μέχρι τέλος Οκτωβρίου (χρηματοδότηση) και τις αποφάσεις του ΣτΕ μέσα Νοεμβρίου. Προχωρά σε μεταφορά του δεματοποιητή, σε ένα-δύο μήνες, σε προσωρινή θέση που έχει ήδη μελετηθεί. Απελευθερώνεται η περιοχήΣταυτοπέδας-Στρόφιλα και αρχίζουν έργα ανάπλασης 1.200.000 ευρώ. Ξεκινούν συνάμα και οι γεωτρήσεις  στην πρώτη θέση, την Πλούσκα, για τυχόν ύπαρξη νερού. Αν βρεθεί νερό φεύγουν και προχωράνε στην δεύτερη θέση της μελέτης, στον Καμπανό. Και αν και εκεί υπάρξει πρόβλημα πηγαίνουν στην τρίτη θέση στο Στενό κλπ.

 

Αυτό το χάλι απέναντι από τον Στρόφιλα θα αναπλαστεί αν προχωρήσει ο σχεδιασμός... 

Η αρνητική προοπτική: καταψηφίζεται η χωροθέτηση. Η μελέτη φεύγει από την μέση. Αλλά το πρόβλημα των απορριμμάτων δεν φεύγει. Ο μόνος που φεύγει είναι ο μελετητής που πληρώνεται με πάνω από 200.000 ευρώ! Το πρόβλημα των σκουπιδιών εντείνεται. Στο τέλος Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για το ΕΣΠΑ και η μελέτη (που έχει ενταχθεί για 5+2 εκατομμύρια ευρώ) απεντάσσεται! Τα χρήματα χάνονται.

Η Άνδρος ξεκινά από την αρχή να βρει χρήματα για νέα μελέτη, αλλά και να δεσμεύσει χρήματα για νέα ΧΥΤΥ στο επόμενο ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει αναβολή στο μέγα θέμα των σκουπιδιών για αρκετά χρόνια. Ο λόγος; Πρέπει να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός για μελέτη, να κατακυρωθεί, να περάσει όλα τα στάδια συζήτησης και διαβούλευσης, να πληρωθεί και να έχει βρει χρήματα για το νέο ΧΥΤΥ ώστε να προχωρήσει στη δημοπράτηση του! Να φτάσουμε δηλαδή που εδώ που είμαστε σήμερα...

Ο αυτοσχεδιασμός του Σούκου. Παρά την ομόφωνη στήριξη στο ΔΣ το 2011 κατέρρευσε σε δύο μήνες. Και όλοι αποποιούνταν το "σοφό σχέδιο" και μίλαγαν για χαμένα χρήματα... 

'Αλλος εντυπωσιακός αυτοσχεδιασμός: Θάψιμο με χώμα στο ρέμα της Σταυροπέδας!!! 

Εντυπωσιακή και η κατάληξη τόσων αυτοσχεδιασμών χωρίς μελέτη: τα σκουπίδια στο ρέμα και στην θάλασσα. 150.000 τόνοι σκουπιδιών επέσαν στο ρέμα και μπάζωσαν το αρχαίο λιμάνι του Στρόφιλα!!!

Μέχρι τότε η Άνδρος πρέπει να βρει τι θα κάνει με τα σκουπίδια της. Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κι αυτό γιατί το Συμβούλιο Επικρατείας αναμένεται να βγάλει αρνητική απόφαση για τον δεματοποιητή, που παραμένει παράνομα σήμερα στην Σταυροπέδα. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το υπουργείο Πολιτισμού έχουν ήδη υπερβεί κάθε νόμο. Από εδώ και πέρα όλοι είναι υπόλογοι...

Που θα πάει ο δεματοποιητής και τα πακεταρισμένα σκουπίδια για τα επόμενα πολλά χρόνια; Άγνωστο. Όλα πλέον θα είναι στον αέρα.

Η παλιά χωματερή ήδη έχει κλείσει. Αυτή τη στιγμή δημοπρατείται η ανάπλαση της και ο καθαρισμός όλης της περιοχής (1.200.000 ευρώ). Στόχος ο χώρος μπροστά στον Στρόφιλα να καθαρίσει. Αλλά και για τον Στρόφιλα εκκρεμεί η έγκριση μελέτης 1.000.000 ευρώ. Στόχος να ενταχθεί στο επόμενο ΕΣΠΑ. Προϋπόθεση όλων αυτών των χρημάτων είναι η Σταυροπέδα να έχει κλείσει και ο δεματοποιητής να φύγει από εκεί!

 

Αριστερά στο υπόστεγο ο δεματοποιητής και τα δέματα των σκουπιδιών. Το ΣτΕ αποφασίζει για την έξοδο τους τον Νοέμβριο 2015! Δεξιά η παλιά χωματερή που έχει κλείσει για να σταματήσουν τα πρόστιμα. Στο τέλος του νταμαριού στο βάθος ξεκινά ο Στρόφιλας.

Και εδώ φτάνουμε στο επόμενο ερώτημα: Τι θα γίνει με τον δεματοποιητή αν απορριφθεί η μελέτη από το δημοτικό συμβούλιο;

Όλος ο σημερινός σχεδιασμός πάει πίσω 5-6 χρόνια. Άρα για την επόμενη μέρα πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλούστατα τα σκουπίδια σε ένα-δύο μήνες θα είναι… στους δρόμους!!! Χάνονται όλα τα εγκεκριμένα και υπό έγκριση χρήματα ανάπλασης της Σταυροπέδας και ανάδειξης του Στρόφιλα με σημαντικές συνέπειες για το τουριστικό προφίλ της αυριανής Άνδρου…

Οι μοναδικές παγκοσμίως βραχογραφίες του Στρόφιλα του 4.000 π.Χ.. Αν γεμίσουμε την Ιστορία μας σκουπίδια θα καταλήξουμε στον "βαρύ γλυκό με όλιγή" της... παρηγοριάς!  

Και ακόμα η όποια απόρριψη σημαίνει και πρόστιμα, που ήδη άρχισαν να έρχονται από την Ευρώπη! Και τα οποία καλείται να πληρώσει ο Δήμος Άνδρου! Που σημαίνει πως θα επιμεριστούν στους κατοίκους της Άνδρου! Ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις για τα πρόστιμα; ΚΑΜΜΙΑ!

Όλα αυτά συνειδητοποίησε ξαφνικά η σημερινή διοίκηση του Θ. Σουσούδη (Μάρτιος 2015) και σταμάτησε τους αυτοσχεδιασμούς της. Άλλαξε ρότα. Και προχώρησε στον σχεδιασμό που είχε δρομολογήσει η διοίκηση Γ. Γλυνού. Η προοπτική των σκουπιδιών στο δρόμο τρομάζει όσους θέλουν να βλέπουν λίγο πιο πέρα για την Άνδρο και τον τουρισμό της.

Τα «σκουπίδια στον δρόμο» στρίμωξαν τις προηγούμενες διοικήσεις και οδήγησαν μετά από δύο αποτυχημένα πειράματα (2009 & 2011) στον δρόμο των σημερινών μελετών και του ΧΥΤΥ με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η προοπτική «τα σκουπίδια στον δρόμο» οδήγησε και την διοίκηση του Θ. Σουσούδη (Μάρτιος 2015) στο να συνεχίσει τον δρομολογημένο σχεδιασμό των προηγουμένων!

Οι σχεδιασμοί του σχεδιασμού καφενείου

Ο Στρόφιλας και απέναντι η Σταυροπέδα. Μερικοί λένε αδιάφορα "τα αρχαία για τους αρχαίους." Το επιχείρημα συνδυάζεται... με φρεντοκαπουτσίνο! 

Το παράδοξο είναι πως τα σκουπίδια στους δρόμους ή κάπου στο πουθενά δεν τρομάζουν όσους έχουν προσχωρήσει στην καφενόβια λογική: «δεν βαριέσαι κάτι θα γίνει και θα τα φορτώσουμε για άλλη μια δεκαετία… κάπου αλλού»! Προτιμητέες περιοχές του «κάπου αλλού» είναι 90%… Σταυροπέδα!!! Και 10%... Στενό!

Την παραμονή στη Σταυροπέδα στηρίζουν επιχειρήματα με βάση τα ευχολόγια ενός εκάστου! Για παράδειγμα το «πολιτικό» ευχολόγιο: «άστους να τα φάνε αυτοί που τα τρώγανε πάντα. Δεν έχουμε έτσι κανένα… πολιτικό κόστος…»! Την ιδέα αυτή στηρίζει η «τεχνική εκτίμηση»: «ξέρεις ρε φίλε τι χιλιάδες τόνους σκουπίδια χωράνε τα νταμάρια της Σταυροπέδας μέχρι να γεμίσουν»! Από κοντά και η καφενόβια «αρχαιολογική σχολή» που λέει: «μας ζάλισαν οι αρχαιολόγοι με κάτι καραβάκια σε βραχογραφίες του 4000 π.Χ. Οι αρχαίοι ζήσανε. Σειρά μας να ζήσουμε εμείς.»

Στενό: ο υδροβιότοπος στον Άη Γιάννη στις Κρεμύδες

Από την άλλη την πρόταση Στενό στηρίζει το γεωγραφικό επιχείρημα: «είναι άδειος χώρος. Δείτε στο Google που δείχνει σκοτάδι κάθε βράδυ». Το επιχείρημα δεν λαμβάνει υπόψη τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν στην περιοχή για την άγρια ζωή. Έχουν δοθεί κοντά 1.700.000 ευρώ από την Ευρώπη, τα οποία θα ζητηθούν πίσω! Και δεν αντιμετωπίζει το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών. Αυτό… θα το πληρώσει ο Δήμος Άνδρου. Και τα λεφτά «θα τα πάρει από τους… πλούσιους»!!!

Τα σκουπίδια στο δρόμο. Καλοκαίρι 2011, περιοχή Απροβάτου. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε πάλι εδώ;

Με αυτά τα επιχειρήματα του ποδαριού κάποιοι ελαφρά τη καρδία ανάγουν εαυτόν σε «φωτεινό παντογνώστη». Και γίνονται πρόμαχοι της καθυστέρησης και του μαρασμού της Άνδρου. Το νησί με αυτά και με τα άλλα κατάφερε να έχει γυρίσει την πλάτη στο μέλλον. Κατάφερε να έχει μείνει πίσω σε υποδομές παρουσιάζοντας κενά και ελλείψεις ζωτικής σημασίας. Έτσι ταξίδεψε μέχρι σήμερα «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»! Και με τα σκουπίδια του συχνά-πυκνά στους δρόμους του! Δυστυχώς…

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους γιατι τόσο θυμό για την σταβροπεδα οταν λεμε την άποψη μας και γενικότερα ,,,,,,
γιατη θα πρέπει αυτό που λες ΈΝ ΑΝΔΡΩ είναι αντικείμενο !

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλές είναι οι ανακρίβειες που σε συμβούλεψαν αγαπητέ "ενΆνδρω" οι ειδικοί.......
Και θα φανεί από τις εξελίξεις του θέματος και το αποτέλεσμα.....
Οι ειδικοί, ή δεν ήταν τόσοι ειδικοί, ή δεν ήταν αμερόληπτοι....

This comment was minimized by the moderator on the site

Για κ. Βαρολθολομιό: Η αξιοπιστία καθενός μας δεν κρίνεται από τό πόσα αναθέματα ή από τους όσους χαρακτηρισμούς λέει αλλά από το αν αυτά που λέει έχουν αντίκρυσμα. Ο κ. Νίκος Μούρτζας είναι αρχαιολόγος και πρώην μέλος του ΚΑΣ. Ο κ. Ν. Σιγάλας στέλεχος τραπέζης. Λένε αυτά που ξέρουν καλά από την δουλειά τους επί δεκαετίες. Το "εν Άνδρω" πριν γράψει το άρθρο, που δεν σας αρέσει, συμβουλεύτηκε μια σειρά ειδικούς. Δεν γράφτηκε στο πόδι όπως το σημείωμα σας. Όπως γράψαμε στην αρχή η αξιοπιστία ενός εκάστου θα φανεί από τις εξελίξεις. Εσείς αν καταλαβαίνουμε από τα γραφόμενα σας "θα χορέψετε το ΥΠΠΟ και το ΚΑΣ πεντοζάλη". Αν τα καταφέρετε μπράβο σας. Κι αν βρείτε και χρήματα να υλοποιήσετε το λαμπρό σχέδιο σας για ΧΥΤΥ στην Σταυροπέδα δύο φορές μπράβο σας. Αν δεν σας πειράζει εμείς διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες. Όπως διατηρούσαμε πολλές αμφιβολίες αν μπορούσε να φέρει σε πέρας όσα υποσχόταν ο κ. Σουσούδης. Το "εν Άνδρω" πολύ πριν πάρουν κάποιοι τα βουνά είχε με νηφάλιο τρόπο επισημάνει πολλά από τα ανέφικτα. Τώρα σκόνταψαν πολλοί σε αυτά που λέγαμε πέρσι. Περιμένετε, λοιπόν, να δούμε τι θα γίνει τώρα. Ο Νοέμβριος είναι κοντά. Αλλά και η άνοιξη του 2016 κοντά είναι κι αυτή. Άλωστε αν κάνουμε λάθος εμείς μικρό το πρόβλημα για το νησί (μια λάθος πρόβλεψη). Αλλά αν κάνετε εσείς (που θα "χορέψετε" στο ταψί το ΚΑΣ και το ΥΠΠΟ) τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο για το νησί (μια λάθος κατάσταση δύσκολα ανατρέπεται). Αλλά αυτό θα φανεί στο τέλος. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Για μια ακόμα φορά χαχανητά, ύβρεις και υπονοούμενα έναντι οποιουδήποτε ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ή διαγράφονται από το σχόλιο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ:
Ο ΚΟΣ ''ΜΟΥΡΤΖΑ ΝΙΚΟΣ ''Η Ο ''ΒΕΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ'' EKΦΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ !
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟ ΜΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ,ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΟΦΙΛΑΣ !
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΤΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΤΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΦΙΛΛΑ !
ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΠΟ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΨΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους γιατί θα πρέπει κάθε φορά που γίνεται κάποια ενημέρωση στην υδρουσα να μας κατακρίνεις επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το πιο κεντροβαρη μέρος είναι εκει που είναι σήμερα οπως αναφέρθηκε ο κ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΘΟΛΟΜΙΟΣ με μια πολι καλι ανάπλαση και επιτέλους θα πρέπει η αρχεολογια να καταλάβει ότι δεν είναι μονητους για σαν μόνιμος κατηκος Ανδρου θα ειθελα να μου απαντήσουν ποιοι αρχεολογικη χορι λειτουργούν γιατί αν είχαν πραγματική εβεστισια ο πύργος του Αγίου Πέτρου είναι εκοι μόνος και έρημος

This comment was minimized by the moderator on the site

Μουρτζάς Νίκος : «Επειδή ήμουν μέλος του ΚΑΣ την περίοδο που πάρθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις (περισσότερες από μία και μάλιστα ομόφωνα) απομάκρυνσης των λατομείων και του σκουπιδότοπου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (που καταφανώς έχει καταστρατηγηθεί), είμαι σε θέση να σας πληροφορήσω ότι κήρυξη αρχαιολογικού χώρου ζώνης προστασίας Α ιστορικά δεν έχει ανακληθεί ποτέ από το ΥΠΠΟ. Ακόμα και σε περιπτώσεις πολύ σοβαρότερης της συγκεκριμένης (π.χ. η μισή πόλη του Ηρακλείου Κρήτης είναι αυθαίρετη καθώς έχει επεκταθεί στην ζώνη Α του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού) δεν έχει αρθεί».

George Sigalas : «Πότε ιστορικά η Αρχαιολογία έχει αποποιηθεί μέρος αρχαιολογικού χώρου; Σίγουρα γνωρίζετε ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Εάν γίνει κάποτε, θέλει επίπονη προσπάθεια και πολλά χρόνια. Κατά την γνώμη μου είναι ανέφικτο. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανοίγει σε λίγο και για να προλάβουμε πρέπει να υπάρχει έτοιμος φάκελος. Λαμβανομένου υπόψη, ότι έχουν χαθεί παρά πολλά προγράμματα για κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. και από τα μέχρι τώρα δεδομένα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δείχνει να είναι το τελευταίο, οποιαδήποτε άλλη κίνηση, σε αυτή την χρονική στιγμή που φθάσαμε είναι προς την κατεύθυνση στο να μην γίνει τίποτα».

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμα εκεί είσαστε κύριε; Ο κόσμος έχει μάθει επιτέλους τα παιχνίδια που παίζονται.

Άδικα προσπαθείτε. Έχει τελειώσει το παιχνίδι...

Σας βαρεθήκαμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε ΜΠΑΣΑΝΤΗ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΤΕ:
H ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ '' ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ '' ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ, ΠΛΗΝ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ.ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ.ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΕΚΤΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΧΥΤΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ,ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.
ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΥΤΥ ΟΧΙ ΧΑΔΑ ! !ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΦΙΛΑ.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ, ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.