Η χωροθέτηση ΧΥΤΥ οδηγεί σε διχασμό και πολιτική κρίση την Άνδρο

 

Το παραπάνω σκηνικό έχει αλλάξει. Η πλειοψηφία μοιάζει μειοψηφία. Να δούμε τι θα γίνει στο συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας...

Σε αναμονή όλοι πλέον και "με το όπλο παρά πόδα" ενόψει του δημοτικού συμβουλίου για την χωροθέτηση ΧΥΤΥ που μετατέθηκε για το άλλο Σαβατοκύριακο. Όπως πληροφορούμαστε οι κάτοικοι που αντιδρούν στην Πλούσκα έχουν κινητοποιηθεί και θεωρούν πως έχουν πια την μεγάλη ευκαιρία να «κάψουν» πολιτικά την θέση. Σε αυτό βοήθησε η αρνητική θέση που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Θωμάς.

Πολλά για την διαμόρφωση αυτού του κλίματος κρίθηκαν κατά την συνεδρίαση του Τοπικού στο Μπατσί. Εκεί σε μια άτυπη ουσιαστικά σύσκεψη οι κάτοικοι επισήμαναν στον δήμαρχο παλαιές δηλώσεις του για το νερό της Μελίδας και του ζήτησαν να τηρήσει την ίδια στάση για την Πλούσκα. Ο δήμαρχος βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Οι πολιτικές εντυπώσεις χάθηκαν. Αυτό ενέτεινε το κύμα αμφισβλητησης και πιέσεων από την Υδρούσα με επιστολές, τηλεφωνήματα, διαμαρτυρίες προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Οι κάτοικοι πλέον προετοιμάζονται για το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο κινητοποιώντας τα στοιχεία, που θα καταθέσουν, αλλά και το όποιο ανθρώπινο δυναμικό έχουν. Στόχος να πιέσουν μέχρι το τέλος τους δημοτικούς συμβούλους της Υδρούσας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται πως όλοι από την Υδρούσα πλέον θα ψηφίσουν κατά. Δηλαδή, έχουμε τους 5 της παράταξης Θ.Σουσούδη και τους 2 της παράταξης Ν.Θεολόγου. Αναμένεται με ενδιαφέρον και η θέση του κ. Καπάκη. Αν ψηφίσει και αυτός αρνητικά τότε οι ψήφοι κατά της μελέτης μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους 8. Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως υπάρχουν πιθανότητες για 13 θετικές ψήφους. Όμως αυτό με την προϋπόθεση πως θα είναι όλοι παρόντες. Όλα αυτά μένουν να αποδειχθούν στην πράξη.

Η τελευταλία χρονολογικά απόφαση των δικαστηρίων στα οποία προσέφυγαν οι συλλόγοι κατοίκων Ζαγαριάρη-Πιτροφού όπου καταδικάζεται ο Δήμος Άνδρου.   

Απέναντι στους κατοίκους της Υδρούσας βρίσκονται σήμερα οι κάτοικοι των χωριών Ζαγανιάρη και Πιτροφού. Αυτοί έχουν προσφύγει από χρόνια στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο ΚΑΣ, στο ΥΠΠΟ και στα δικαστήρια σχετικά με το οριστικό κλείσιμο του χώρου της Σταυροπέδας, αλλά και την μεταφορά του δεματοποιητή. Προετοιμάζουν κι αυτοί προσεκτικό τα στοιχεία που θα καταθέσουν στο συμβούλιο. Όπως πληροφορούμαστε αυτά αφορούν δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, ομόφωνες αποφάσεις του ΚΑΣ, υπογραφές του ΥΠΠΟ. Το μόνο που υπάρχει γι' αυτούς στο τραπέζι είναι μια μικρή διορία μηνών ώστε να φύγει από τον χώρο και ο δεματοποιητής. Επισημάινουν πως και σήμερα λειτουργεί καταχρηστικά εκεί.

Όλες αυτές τις αιτιάσεις των κατοίκων των δύο χωριών οι αντιδρώντες κάτοικοι του Μπατσίου και του Γαυρίου μοιάζει να αγνοούν ή να προσπερνούν. Και το κυριότερο κανέναν δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει για το τι θα γίνει με την χωροθέτηση και τι θα συμβεί αν εκδιωχθεί ο δεματοποιητής και δεν υπάρχει πλέον κάποια πρόταση.

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί την περίπτωση περίπτωση να μείνουν τα σκουπίδια μένουν στον δρόμο. Όμως αυτό μπορεί να συμβεί...

Και δύο λόγια για τον πολιτικό χειρισμό αυτής της δύσκολης υπόθεσης μέχρι σήμερα. Ο δήμαρχος αυτοσχεδιάσε επί μήνες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έδρασε πολιτικά. Αντιθέτως τα είδε όλα μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα. Αυτοσχεδίασε φέρνοντας στο τραπέζι του συμβουλίου δύο διαφορετικές προτάσεις για χωροθέτηση μέσα σε 15 μέρες (27/2-11/3)!!! Και αντί να προετοιμάσει πολιτικά το έδαφος με στόχο την συνεννόηση όλων των παρατάξεων του νησιού στο μέγα θέμα των σκουπιδιών τόσο αυτός όσο και στενοί συνεργάτες του πρωταγωνίστησαν επί μήνες σε προσωπικές επιθέσεις εναντίων στελεχών της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αγνόησαν πως κάποιοι από αυτούς είχαν προσπαθήσει να «βάλουν πλάτη» για να δοθεί μια λύση. Με υπεροψία έκοψαν όλες τις γέφυρες. Αυτό μέχρι την Δευτέρα 28/9/2015. Τότε ο δήμαρχος πήρε τηλέφωνο σοβαρό στέλεχος της αντιπολίτευσης για να συζητήσει, πρώτη φορά, το ζήτημα της χωροθέτησης! Αλλά και αυτό το έκανε αφού είχε μάθει για την αρνητική στάση του κ. Θωμά την Κυριακή!

Η τελική ψηφοφορία για χωροθέτηση την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για το νησί. Όμως ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης είναι προφανές πως έχουμε μπροστά μας «ένα διχασμένο νησί που αναζητά διεξόδους». Αυτό γράφαμε στις 26/5/2015. Αυτό ξαναγράφουμε και την 1/10/2015. Δυστυχώς καθένας, εδώ που έχουμε φτάσει, ακούει πια μόνο τον εαυτό του και τα «επιχειρήματα» του. Μερικά μάλιστα εξ αυτών είναι τόσο εξωφρενικά που δεν υπάρχει και έδαφος συζήτησης.

Για τους γνωρίζοντες η Άνδρος μοιάζει να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια την άλλη εβδομάδα σε πολιτική σύγκρουση με άδηλα αποτελέσματα. Αλλά και σήμερα μετά την σταδιακή διαφοροποίηση όλων των συμβούλων της Υδρούσας της παράταξης του Θ. Σουσούδη υπάρχει πλέον μια πολιτική αστάθεια που είναι προάγγελος πολιτική κρίσης.

Είναι προφανές πως αν δεν γίνει κάτι η Άνδρος στο μέγα θέμα των σκουπιδιών βαδίζει στο ΠΟΥΘΕΝΑ!

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟς ΟΛΟΥς ΕΙΤΕ ΜΑς ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΛΙΓΕς ΜΕΡΕς ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑς ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΙΨΕΩς ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΕΙς ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΛΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙς ΕΠΙΔΗ ΠΙΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥς ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Ας ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΕς .............ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩς ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑς ΕΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥς ΔΡΟΜΟΥς ΟΙ ΜΥΝΗΣΕΙς ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΕΦΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΘΙΓΟΜΕΝΟΥς ΠΡΟς ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΥΠΕΥΘΗΝΟΥς ΟΙ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥς ΥΠΕΥΘΗΝΟΥς

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι άξιον απορίας. Διαβάζοντας το φυλλάδιο του προγράμματος Life κατανοεί κανείς ότι, γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες επιβίωσης της πέρδικας, του λαγού και του μαυροπετρίτη. Ενώ, οι προοπτικές επιβίωσης των ανθρώπων μιας περιοχής του νησιού, μπαίνει σε ψηφοφορία. Είμαστε σοβαροί; Οι ίδιοι λόγοι που ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης δημαρχιακής αρχής ψήφισε κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΥ στον Προφήτη Ηλία, υφίστανται και τώρα για τη θέση Πλούσκα. Κοινός παρανομαστής και των δυο περιπτώσεων είναι η ύπαρξη υδροφόρου ορίζοντα κάτω από τις θέσεις χωροθέτησης. Και βέβαια δεν υπήρξε σοβαρός σχεδιασμός αλλά προχειρότητες, που δεν τιμούν την πλειοψηφούσα παράταξη και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο. Τις συνέπειες τις βλέπουμε σήμερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΒΕΡΟ ΑΝΔΡΙΩΤΗ: κύριε Λ.Β. μπορείτε όποτε θέλετε να μας στείλετε το εκτενές άρθρο σας που ποστάρατε υπό μορφή σχολίου για τα λάθη του δημοσιευματος. Θα το δημοσιεύσουμε ευχαρίστως και θα απαντήσουμε εξίσου προσεκτικά. Είναι κρίμα να μην κάνουμε δημόσια τον διάλογο, αλλά να μας στέλνετε κάτι στα κρυφά με ψευδώνυμο και υπονοούμενα. Θα χαρώ λοιπόν να συζητήσουμε. Αλλά όπως ξέρετε κι εσείς πίσω από ψευδώνυμα σοβαρή συζήτηση δεν γίνεται. Ειλικρινά δικός σας Δ.Μ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΠΟΛΙΤΗ:
Ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας. Αντί άλλης απάντησης για το ποιος έχει προσφύγει κατά ποιου στην Σταυροπέδα για των ΧΑΔΑ και για τον δεματοποιητή δημοσιεύσαμε στο site φωτογραφία της απόφασης του δικαστηρίου ΣΥΡΟΥ όπου φαίνεται πως έχουν προσφύγει οι κάτοικοι των δύο χωριών κατά του Δήμου Άνδρου. Αυτό λέμε στο κείμενο. Το ότι υπάρχει αντίθεση των κατοίκων δεν το λέμε εμείς υπάρχει κείμενο των 3 συλλόγων Ζαγανιάρη-Πιτροφού που δημοσιεύτηκε προ καιρού και τα λέει. Αν δεν το είδατε ψάξτε το στο site. Όπως υπάρχουν και δύο κείμενα ενυπόγραφα του συνεργάτη Δημήτρη Σταυρόπουλου που μιλάει για την Υδρούσα και λέει "εμείς οι από δω και εσείς οι από κει". Ψάξτε και αυτά στο site. Υπάρχει και κείμενο του "εν Άνδρω" που αναφέρεται στο κείμενο και μάλλον δεν διαβάσατε τον Μάιο όταν κάτοικοι της Υδρούσας ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση με τον δήμαρχος και κάτοικους της Χώρας για το θέμα της χωροθέτησης. Σε όλα τα δικά μας κείμενα περιγράφουμε ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Και σε όλα τα ενυπόγραφα κείμενα που παραπέμπουμε αναφέρονται σε ομάδες κατοίκων. Αν αυτά δεν τα βλέπετε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΛΕΟΝ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΛΙ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. 2515/201Ο, ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.
ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ -ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΦΙΛΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΥΠΠΟ ΚΑΙ ΚΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ.
ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ '' ΝΙΚΗ'' ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΥΠΤΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ,ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΛΠ..ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ: ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ.ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣ ! ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΧΥΤΥ,ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.ΠΕΡΑΣΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΣΟ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ,ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ...ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !
ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΑΛΛΟ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΑΣ ! ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ !

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι συνεχείς τούμπες μπρος-πίσω δεν ανήκουν στο άθλημα "άλμα από τον κοντό" , αλλά σε πρωτάθλημα τραμπάλας......

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό "εν Άνδρω".Ο συντάκτης σου για μια ακόμη φορά αναφέρεται με ανακρίβεια σε αντιπαλότητες μεταξύ κατοίκων Πιτροφού Ζαγανιάρη και Υδρούσας .
Οι ενέργειες για ΧΥΤΥ στη Σταυροπέδα έχουν γίνει από το Δήμο Άνδρου σύμφωνα με το έγγραφο με αρ.πρωτ 2515 του 2010 που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πρόσφατα, σύμφωνα με τοποθετήσεις σε δημοτικό συμβούλιο τον χειμώνα και όχι από κατοίκους της Υδρούσας.
Κάνεις ένα μπλέξιμο των θεμάτων χωροθέτησης ΧΥΤΥ, δεματοποιητή, αποκατάσταση ΧΑΔΑ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Βεβαίως και τα θέματα σχετίζονται, αλλά στο πλαίσιο στρατηγικού σχεδιασμού που θα έπρεπε να έχει κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και όχι στο πλαίσιο γνωμοδότησης για την ΜΠΕ συγκεκριμένου έργου .
Έχετε ακούσει ποτέ σχεδιασμό για τα σοβαρά θέματα;;;
Το αναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει με την απόφασή του για το εάν η θέση που υποδείχθηκε από τον πρώην Δήμαρχο στην εταιρία ΕΠΤΑ το 2012 και αναφέρεται στην κρινόμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι κατάλληλη για ΧΥΤΥ και τίποτα άλλο.
Το δημοτικό συμβούλιο όμως , έχει αποφασίσει αρνητικά στο παρελθόν για την θέση στον Προφήτη Ηλία, για συγκεκριμένους λόγους που ισχύουν και για την θέση Πλούσκα, και μην ξεχνάτε ότι ο Δήμος είναι Υπηρεσία που υποχρεωτικά οφείλει να έχει συνέπεια και συνέχεια....
Για τα υπόλοιπα θέματα που αποτελούν θέματα εκμετάλλευσης σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες του καθενός ,ας βγουν επιτέλους οι "υπεύθυνοι" να ενημερώσουν, εκτός και εάν το ζητούμενο είναι ο σκοταδισμός......

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα το σχέδιο είναι να Πάει ο δεματοποίητης στη πλούσκα από την αρχή....τώρα κάποιοι τους το χαλασανε. Ο πρόεδρος δσ κατάφερε να επιβιώσει πάλι πολιτικά .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Να με συγχωρέσετε αλλά Εσείς τελικά διχάζετε το νησί. Λέτε:
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.
Το γεγονός ότι η κάθε περιοχή κάνει αγώνα για την περιοχή της, δεν είναι συνώνυμο με "κάνει αγώνα ενάντια στην άλλη περιοχή".
[list=2]"...Αυτοί έχουν προσφύγει από χρόνια στο Συμβούλιο Επικρατείας, στο ΚΑΣ, στο ΥΠΠΟ.....Όλες αυτές τις αιτιάσεις των κατοίκων των δύο χωριών οι αντιδρώντες κάτοικοι του Μπατσίου και του Γαυρίου μοιάζει να αγνοούν ή να προσπερνούν. Και το κυριότερο κανέναν δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει για το τι θα γίνει με την χωροθέτηση και τι θα συμβεί αν εκδιωχθεί ο δεματοποιητής και δεν υπάρχει πλέον κάποια πρόταση." [/list]
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ:
Λέτε ότι οι Υδρουσαίοι αγνοούν τον αγώνα των Πιτροφιανών και Ζαγαναριωτών (Αυτό δεν το ξέρετε) αλλά δεν λέτε ότι και το αντίθετο δηλαδή ότι οι "Από την Σταυροπέδα και μέσα" αγνοούν τον αγώνα των Υδρουσιωτών. Είδατε τι ωραία ανάλυση σας κάνω;
Τελικά καθοδηγείτε εσείς το θέμα σε Τοπικιστική βάση και (εσκεμμένα;) αγνοείτε όμως να αναφερθείτε στην καταστροφή του Περιβάλλοντος.
Γιατί δεν κατανοείτε ότι Ένα ενιαίο Υδροφόρο Ορίζοντα έχει η Άνδρος μας;
Ότι όπου και να τον τρυπήσεις θα μολυνθεί ολόκληρο το νησί;
Ο αγώνας γίνεται ώστε να προστατευτεί ο Υδροφόρος Ορίζοντας σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ θέση όπου έχει επαφή με το ΝΕΡΟ. Η Ελλάδα μας έχει Επιστήμονες για να αποφανθούν στις κατάλληλες περιοχές. Μην το ξεχνάτε αυτό ποτέ! Είχατε δημοσιεύσει και εσείς στο παρελθόν για τη σωστή διαδικασία που δεν ακολουθήθηκε ποτέ.
[list=3]Λέτε "...Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί την περίπτωση να μείνουν τα σκουπίδια μένουν στον δρόμο. Όμως αυτό μπορεί να συμβεί..." [/list] ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΌ ΔΊΛΗΜΜΑ:.
Δηλαδή είτε τα σκουπίδια στο δρόμο είτε τα σκουπίδια στην Πλούσκα.
Πραγματικά πιστεύετε κύριε Μπασαντή ότι αυτό είναι το μοναδικό δίλημμα;
Γιατί να μην είναι το δίλημμα "Είτε τα σκουπίδια στο δρόμο είτε τα σκουπίδια εκεί που ήτανε"; δηλ. στη Σταυροπέδα;
Τώρα εσείς όμως είστε αυτός που "αγνοείτε" την Προστασία του Περιβάλλοντος.
Τέλος, όχι μόνο αγνοείτε την Προστασία του Περιβάλλοντος της Άνδρου (Γιατί ας μην τρέφουμε αυταπάτες, η Άνδρος είναι μεγάλο νησί, αλλά δεν είναι μεγέθους Πελοποννήσου ή Κρήτης;) Εάν γίνει ΛΑΘΟΣ στη χωροθέτηση σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού, να είστε βέβαιος ότι θα καταστραφεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί.
Εύχομαι, όλοι οι σύμβουλοι να ΜΗΝ δουν το θέμα Τοπικιστικά και να το δουν με Σεβασμό προς το Περιβάλλον του νησιού, με σεβασμό στην υγεία των Ανδριωτών και Τέλος με Σεβασμό προς τους προγόνους των που δεν κατέστρεψαν το νησί και μας το παρέδωσαν με όλες τις ομορφιές που διαθέτει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους η ανδρός ειπαρχη μόνο απο σταυροπεδα και μέσα απο σταυροπεδα και έξω είμαστε 3&4κατηγορίας άνθρωποι και αυτό έν ΑΝΔΡΩ τό λες αντικείμενο αρκετά !!!!!!!!!

Περισσότερα