ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Απορίες, σχόλια και κριτικές, ανδριωτών...

Είτε θα γίνει σοβαρός διάλογος για το ΧΥΤΥ στο προσεχές συμβούλιο είτε με τις κραυγές θα καταλήξουμε να αφήσουμε το θέμα στην τύχη!

(Αναδημοσιεύουμε εδώ μερικές από τις επώνυμες απόψεις από το f/b. Πρόκειται για ανδριώτες που έγραψαν γύρω από την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου. Ο πρώτος ο κ. Γιώργος Σιγάλας πάντα επώνυμος, νηφάλιος και με χιούμορ, ακόμα και όταν διαφωνεί και δεύτερο το σοβαρό Andros Saint Louis, που μοιάζει ανώνυμο, αλλά είναι γνωστό πρόσωπο και αυτό αρκεί - "εν Άνδρω")

 George Sigalas Να υποθέσω ότι αυτοί που θα καταψηφίσουν, θα έχουν την εναλλακτική λύση,ώστε να μην χαθεί το τελευταίο ΕΣΠΑ. Αλλιώς θα πρέπει να αναλάβουν να πληρώνουν τα πρόστιμα και ότι άλλο προκύψει από την μη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Υ. Δεν νομίζω ότι αντέχουν οι Ανδριωτες να δουν να εκτιναζονται τα δημοτικά τέλη στον Θεό, επειδή κάποιοι δεν σκέφτονται όλα τα δεδομένα. Οι Ανδριωτες τους ψήφισαν για να τους λύνουν τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίζουν και κυρίως χωρίς να σκέφτονται όλα τα δεδομένα.

George Sigalas Μην χαθεί το ΕΣΠΑ.Είναι τρελή επένδυση και δεν μπορούν να βρεθούν από αλλού τα χρήματα. Επίσης απ ότι ξέρουμε αυτό είναι το τελευταίο. Ακόμα και άλλο ΕΣΠΑ να δοθεί, θα ξεκινήσει μετά το 2020,που λήγει αυτό που θα ανοίξει τώρα.Αρα οι οποίες αποφάσεις πρέπει να πάνε με αυτά τα δεδομένα.

George Sigalas : «Πότε ιστορικά η Αρχαιολογία έχει αποποιηθεί μέρος αρχαιολογικού χώρου; Σίγουρα γνωρίζετε ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Εάν γίνει κάποτε, θέλει επίπονη προσπάθεια και πολλά χρόνια. Κατά την γνώμη μου είναι ανέφικτο. Το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανοίγει σε λίγο και για να προλάβουμε πρέπει να υπάρχει έτοιμος φάκελος. Λαμβανομένου υπόψη, ότι έχουν χαθεί παρά πολλά προγράμματα για κατασκευή Χ.Υ.Τ.Υ. και από τα μέχρι τώρα δεδομένα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δείχνει να είναι το τελευταίο, οποιαδήποτε άλλη κίνηση, σε αυτή την χρονική στιγμή που φθάσαμε είναι προς την κατεύθυνση στο να μην γίνει τίποτα».

Andros Saint LouisΈχω την εντύπωση οτι όλα τα ισοπεδώνουμε. Στην ΑΝΔΡΟ τελικά χρειαζόμαστε ανθρώπους που να μην ασχολούνται με τίποτα, να μην ενημερώνουν για τίποτα, και να τα 'χουν με όλους καλά. Παρακαλώ θερμά πολύ τον συνεργάτη σας να μην αναφέρει την λέξη διχασμός γιατί είναι πολύ βαριά και δεν μας ταιριάζει ως Ανδριώτες. Πρέπει επιτέλους να εμπιστευόμαστε τις μελέτες των ειδικών και να μην βγάζουμε δικά μας πορίσματα. Αυτό που είναι το ποιό σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε με δεσμεύσεις την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΗ μετά την κατασκευή του.
Ευχαριστώ.

George Sigalas Εγώ μάλλον λόγω ίσως μειωμένης ευφυίας δεν καταλαβαίνω τι λέει το συγκεκριμένο άρθρο (μιλά για το άρθρο του Ειδικού Συνεργάτη) και πια η σκοπιμότητα του. Κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια στους δρόμους και σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, κάθε νησί πρέπει να κάνει την διαχείριση από μόνο του. Αυτό είναι δεδομένο. Άρα κάπου πρέπει να γίνει το Χ.Υ.Τ.Υ. Τωρα που είναι ο διχασμός δεν καταλαβαίνω. Η αναβολή της συζήτησης του θέματος για μια εβδομάδα; Ή, αυτό είναι ερασιτεχνισμος; Για ένα θέμα που ταλαιπωρεί το νησί τόσα χρόνια; Από την άλλη έχουν βγει ειδικοί (!!!) και δηλώνουν ότι δεν πρέπει να γίνει εκεί το Χ.Υ.Τ.Υ. Κανεις όμως δεν λέει που πρέπει να γίνει. Αμφισβητούν όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου που θα γνωμοδοτησουν για την καταλληλότητα ή όχι και βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Επίσης ξεχνάμε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα για ενστάσεις .Το ξεκατίνιασμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει. Οποιος πιστεύει ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορεί να κάνει χρήση της νομοθεσίας . Τέλος θυμηθείτε τι συνέβαινε πριν από δύο χρόνια, με τις επιμέρους χωματερές. Σε κάθε χωριό, υπήρχαν δύο ,τρεις. Τότε πάλι γινόταν χαμός και πάλι τα έβαζαν με τον Δήμο. Τότε δεν υπήρχε διχόνοια; Και τέλος πάντων ας μην κρυβόμαστε.Τελικά φαίνεται ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, θέλουν τα σκουπίδια, σε μικρές χωματερές σε κάθε χωριό και να καίγονται. Τουλάχιστον, ας το πουν ευθέως. Η μήπως υπάρχει άλλη μαγική πρόταση και δεν την λένε;

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΙ.ΚΥΡΙΕ ΣΙΓΑΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ 2009 ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΡΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ".ΤΕΛΟΣ Η ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΠΤΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καίτοι εσείς ανώνυμος και εγώ επώνυμος σας απαντώ. Το σπίτι μου στην Ανδρο το τελείωσα στο τέλος του 2009. Από τότε είμαι συχνά στο νησί και άρχισα να μαθαίνω το τι συμβαίνει. Προφίλ στο Facebook έχω από τα μέσα του 2011 . Αρα πιο πριν δεν γνώριζα. Παρόλα αυτά η θέση του Προφήτη Ηλία από αυτά που ξέρω απορρίφθηκε, λόγω ύπαρξης πηγών. Τι σας προβληματίζει ότι τώρα, εάν υπάρχουν πηγές νέα θέση θα εγκριθεί; Οσον αφορά για το επιλεκτικός, συγχωρέστε με αλλά δεν το καταλαβαίνω. Κάποιος που παίρνει θετική θέση στο να γίνει Χ.Υ.Τ.Υ. είναι επιλεκτικός; Η μήπως είναι επιλεκτικοί αυτοί που δημιουργούν συνέχεια προβλήματα εδώ και τόσα χρόνια, ώστε να μην γίνει ποτέ; Έκείνο που λέω είναι να μην σταματήσει η διαδικασία. Δεν υπάρχει επιλογή πια εδώ που φθάσαμε. Τέλος , εάν δεν είναι πλήρης ο φάκελος και η οποιαδήποτε θέση δεν πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις , δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Μην ανησυχείτε. Αν υπάρχει πρόβλημα θα βρεθεί. Υπάρχουν πάρα πολλοί έλεγχοι, όσον αφορά την καταλληλότητα της θέσης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πού είσαστε Κε GEORGE SIGALAS όταν γίνονταν οι προηγούμενες μελέτες για τον ΧΥΤΑ και έμεναν στα συρτάρια;
Πού είσαστε Κε GEORGE SIGALAS όταν το Δημοτικό Συμβούλιο το 2009 σταμάτησε με απόφασή του την μελέτη για την θέση Προφήτη Ηλία και γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε και τότε;
Γιατί δεν άφησε τότε το Δημ.Συμβ. τους ειδικούς με την μελέτη τους να προχωρήσουν , μιας και τότε όλες οι γνωμοδοτήσεις των Υπηρεσιών ήταν θετικές;
Γιατί δεν μιλήσατε τότε για χρηματοδοτήσεις;
Παρακαλώ απαντήστε μου, διότι διαφορετικά το ενδιαφέρον σας θα εκληφθεί ως επιλεκτικό.