Της Άνδρου οι κοινότητες…

 

Μικρές κοινωνίες, δύσκολη καθημερινότητα και μερικοί να τρέχουν... 

Τελικά σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή ενός χωριού ή μια μικρής κοινωνίας όπως οι οικισμοί της Άνδρου οι τοπικοί πρόεδροι είναι αυτοί που δίνουν την μάχη της καθημερινότητας. Αυτοί είναι δίπλα στον πολίτη. Αυτοί κάνουν ότι είναι να κάνουν για το μονοπάτι, το νερό, το φως, την αποχέτευση όπου υπάρχει, το καθάρισμα του δρόμου. Για τον λόγο αυτό ελάχιστη σημασία έχει η δημοτική παράταξη. Σημασία έχει η προσφορά. Ας δούμε μερικούς προέδρους και μια-δύο πινελιές του έργου τους:

Ο Γιώργος Τρανάκος αριστερά ακούει την ξενάγηση από τον Γιάννη Γλυνό κατά την επίσκεψη των βουλευτών στο Μουστάκειο

Ο Γιώργος Τρανάκος στο Κόρθι. Σοβαρός και υπεύθυνος. Με ειλικρίνεια πρωτόγνωρη για τον χώρο της τοπικής πολιτικής. Με εξαιρετική συμπεριφορά προς όλους. Η συνεισφορά του και στο κληροδότημα του Μουστακείου ακούμε εξαιρετική. Τον θυμόμαστε τον Μάρτη και στην γιορτή του Μουστακείου, τον Μάρτη, που αντιπροσώπευσε μόνος του με αξιοπρέπεια τον ελλιπή Δήμο Άνδρου στους βουλευτές και στους άλλους επισήμους. Κι αργότερα είχε το θάρρος της γνώμης του και επισήμανε δημόσια λάθη του Δήμου στον τουρισμό και των ακτοπλοϊκών εταιρειών στην πολιτική των εισιτηρίων.

 

Ο Πέτρος Πέτσας δεξιά στο δημοτικό συμβούλιο. Αριστερά διακρίνεται η Άννα Ζανάκη.

Ο Πέτρος Πέτσας στις Στενιές. Ήταν αυτός που επέβλεπε με πάθος την διόρθωση του δρόμου στα Γιάλια που είχε πάρει η θάλασσα. Πρώτος πήγαινε τελευταίος έφευγε. Κάνει ότι μπορεί για την υδροδότηση του χωριού και επέβλεψε και στο δίκτυο αποχέτευσης. 

Ο Θοδωρής Μπόθος στο κρίσιμο συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου

Ο Θοδωρής Μπόθος στο Μακροτάνταλο.  Τον θυμόμαστε στο επεισοδιακό συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου που είπε δύο λόγια σταράτα. Θυμόμαστε τους πυροσβέστες να λένε τα καλύτερα λόγια για την βοήθεια του στις φωτιές στους Χάρτες και αλλού. Και ξέρουμε πως για την ύδρευση του Μακροτάνταλου βάζει προσωπική δουλειά για να αλλάξει το δίκτυο.

Ο Δημήτρης Μουστάκας στην Παλαιόπολη. Έχει συμβάλει αποφασιστικά στο να μπει νέο δίκτυο ύδρευσης στην Παλαιόπολη και τώρα συνεχίζει και στον Κόλυμπο. Η συμπεριφορά του ήταν και είναι αξιοπρεπής και προσεκτική.

Ο Γιώργος Μπάλας στα Λάμυρα. Ο μπάρμπα Γιώργος αν και δεν μπορεί πια να κάνει πολλά ξέρει την κοινότητα Λαμύρων (Υψηλού, Κάτω Υψηλού, Λάμυρα) σαν την τσέπη του. Λένε πως αν εφέτος η πλαγιά με τις τόσες πηγές δεν δίψασε (αυτό είναι το οξύμωρο της Άνδρου: έχεις δίπλα σου πηγές και δεν έχεις νερό στο σπίτι σου!) οφείλεται στις συμβουλές του προς τους αρμοδίους.

Ο Σταμάτης Κουλούρης στον Πιτροφό. Έκανε και κάνει ότι μπορεί. Μερικές φορές και αυτά που δεν μπορεί. Ο καθαρισμός των δύσκολων μονοπατιών του χωριού με τα πολλά νερά μερικές φορές γίνεται γιατί τρέχει αυτός προσωπικά. Ο Πιτροφός χρόνια τώρα του οφείλει πολλά.

Εδώ σταματάμε την απαρίθμηση ονομάτων και την αναφορά σε έργα. Έργα απλά καθημερινά. Έργα που βελτιώνουν την ζωή στα μικρά μέρη της Άνδρου. Γράψαμε ότι γράψαμε για τους παραπάνω γιατί ξέραμε και μάθαμε συγκεκριμένα πράγματα. Έχουμε ακούσει καλά λόγια και για άλλους όπως η Άννα Ζανάκη, ο Λευτέρης Χαλάς, ο Κώστας Κουμαριανός, ο Μίλτος Κάρλος, η Μαρία Ψαρρού κλπ. Αλλά δεν έχουμε ακόμα άποψη. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον χρόνο να κυλίσει και ότι μάθουμε θα το καταγράψουμε…

Κλείνοντας μια παρατήρηση: Μερικοί θα ήθελαν το «εν Άνδρω» χειροκροτητή των αρχόντων και άλλοι μέσο καταγγελίας όλων. Ευτυχώς δεν είμαστε ιστοσελίδα δημοσιών σχέσεων και δυστυχώς δεν είμαστε και ιστοσελίδα καταγγελιών. Γράφουμε αυτά που βλέπουμε: καλά και κακά. Γράφουμε και περιγράφουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, πράξεις ή παραλείψεις  και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. Και συνεχίζουμε (προσοχή εμείς το εννοούμε αυτό)!!!

ΥΓ. Αυτά για τους «άσπονδους φίλους» μας και για τους κουτοπόνηρους φίλους τους που αντί να ψάχνουν τους εαυτούς τους ψάχνουν μάταια να βρουν τα δικά μας κίνητρα!!!

«έν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ.ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΑΔΙΣΤΑΧΤΕ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ;ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΑΔΙΣΤΑΧΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι δεν γνωρίζω ποιο είναι ο κύριος Μ.Α. και η παρέα του αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Το να αναφέρει κανείς περί παράνομης αποθήκευσης καυσίμων στο Μπατσί νομίζω θα έπρεπε να ενδιαφέρει και να αφορά και εσάς.
Επίσης, να σας ενημερώσω ότι κανένα ΧΥΤΥ δεν έχει χαθεί, αλλά ούτε και θα χαθεί. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό. Μπήκα στον κόπο και ενημερώθηκα από Ψηλά.
Πρακτικές του παρελθόντος όπως τσιμπολογήματα στη δημόσια περιουσία δεν θα απολαμβάνουν πια την ησυχία που επιθυμείτε.
Φασαρία θα έχετε από εδώ και πέρα. Η εποχή των παχέων αγελάδων ετελείωσε. Ο κόσμος πεινάει και εσείς ζείτε στον κόσμο σας.
Η υπόθεση του ΧΥΤΥ σχετίζεται με το τσιμπολόγημα μέσω της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος (>1,2 εκατομμύρια ευρώ) σε παράνομες και "φωτογραφικές" μελέτες.
Μη βιαζόσαστε να βγάζετε συμπεράσματα. Έχει δρόμο ακόμα μπροστά. Ο δρόμος με τα αγκάθια για τους υπαίτιους ακόμα δεν έχει καν ξεκινήσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Μ.Α. και η παρέα της (η γνωστή παρέα)ας σταματήσουν πια να κρίνουν τα πάντα.Ενοχλήθηκαν ακόμα και με το καθιερωμένο τραπέζι του Αγίου Φιλίππου,που εδω και χρόνια κανεις δεν το έχει κατακρίνει.Βλέπουν οτι χάνουν το παιχνίδι με το ΧΥΤΥ(που ακόμα και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν για να λασπολογήσουν άδικα κάποιους)και τωρα δεν ξέρουν πια με τι αλλο να ασχοληθούν και βρήκαν πετρέλαια, τραπέζια παρελάσεις όλα μα όλα τους ενοχλούν.Σε αυτό το παιχνιδάκι κρύβονται και κάποιοι διοικούντες που νομίζουν οτι έτσι θα φτάσουν τον εαυτό τους πολύ ψηλά...Φτάνουν σε σημείο ακόμα και να κατηγορούν τον Δήμαρχο στον οποίο ανήκουν και αυτοί γιατί ετσι νομίζουν οτι ανεβάίνουν σε δημοτικότητα.Θα επανέλθω και εγώ με ονόματα. Βέβαια καλό είναι να σταματήσει αυτό το παιχνιδάκι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν σας λέω ότι μια από τα ίδια ο Θωμάς επαναλαμβάνει τα τραπέζια που έκανε όταν ήτανε Δήμαρχος Υδρούσας φυσικά πάντα στον ξαδελφό του ΘΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗ προεκλογικές δεσμέύσεις τα ίδια κάνουν και τώρα στην εποχή της μεγάλης κρίσης αφού δεν ντρέπονται πόσο περισσότερο προκλητικοί μπορεί να γίνουν ας τους καμαρώσει ο κόσμος και να τους ευχηθεί και καλή όρεξη !!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΥΛΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΘΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΜΑΣ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΥΛΗΣ!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Προκειμένου να σταματήσει αυτή η μάχη καταγγελιών, μήπως θα μπορούσε ο Δήμαρχος να βγει και να τοποθετηθεί Δημόσια σε ότι αφορά στο Μπατσί; Μάθαμε ότι στα πηγαδάκια, "παραδέχεται" κάποιες από αυτές τις καταγγελίες επικαλούμενος "χρηστικές" ανάγκες...
Προφανώς πρακτικές του παρελθόντος πρέπει να αλλάξουν. Εάν ο Δήμος έχει ανάγκη να έχει "αποθηκευμένα" καύσιμα σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, τότε είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του σοβαρά και την προστασία και την ασφάλεια του κόσμου από πιθανό ατύχημα φωτιάς ή έκρηξης.
Θα μπορούσε να μας ενημερώσει πόσες αποθήκες ο Δήμος τηρεί στην Άνδρο, σε ποια τοπικά διαμερίσματα και εάν τηρούνται κανόνες ασφαλείας; Εάν υπάρχει σήμανση έτσι ώστε οι δημότες να γνωρίζουν που υπάρχουν καύσιμα και τέλος όλα τα παραστατικά που πρέπει να συνοδεύουν τα σχετικά καύσιμα στο συγκεκριμένο χώρο;
Σχετικά περί των επιχορηγήσεων της Περιφέρειας για διασκέδαση στο Μπατσί, μήπως πάλι θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο Έπαρχος και να μας ενημερώσει για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διάκριση στο Μπατσί, ενώ τα άλλα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού να μην λαμβάνουν αντίστοιχη;
Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος, εάν πραγματικά όχι μόνο αγαπούν το νησί τους, αλλά και εάν σέβονται τους δημότες που τους εξέλεξαν, να βγουν να μιλήσουν, να παραδεχτούν για τις λανθασμένες τυχόν πρακτικές του παρελθόντος αλλά και να προτείνουν λύσεις και επιτέλους να διορθώσουν κάποια πράγματα.
Αυτή είναι η δουλειά τους. Ας την κάνουν λοιπόν!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ:
Το πλαίσιο συζητησης που βάζετε είναι σωστό. Έτσι μπορούμε να συζητήσουμε. Αποδεχτείτε το απλό και δημοκρατικό: το site είναι εδώ, είναι ανοικτό δίνει βήμα και μιλά για όλα και για όλους.

Για την δημοσιογραφική έρευνα που λέτε ή για στοιχεία που υπάρχουν αυτό ειναι άλλο θέμα προς συζήτηση. Απλώς σας λέμε πως η "αποκαλυπτική" δημοσιογραφία σχετικά με σκάνδαλα δεν ήταν η ειδικότητα μας. Οι καταγγελίες με ποινική διάσταση, όπου υπάρχουν, πρέπει να έχουν και κάποιον καταγγέλοντα. Νομίζω πως το καταλαβαίνετε. Άλλωστε η κοινωνία έχει πολιτικούς τρόπους να αντιδράσει στα κακώς κείμενα. Π.χ. μια συγκέντρωση για ενημέρωση με ένα εξόφθαλμο θέμα κλπ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
Περισσότερα