ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: οι ενέργειες του Δήμου για το νέο χωροταξικό της Άνδρου

Σχετικά με το νέο χωροταξικό της Άνδρου και προς αποκατάσταση διαφόρων ανακριβειών που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου ανακοινώνονται τα εξής:

Την 1 Απριλίου 2015 εστάλη επιστολή από τον εκπρόσωπο των μελετητών του Χωροταξικού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ. Τσεκούρα προς τον Δήμαρχο Άνδρου. Με την επιστολή οι μελετητές ζητούσαν το αργότερο μέχρι 26 Απριλίου 2015 να στείλει ο Δήμος τις απόψεις του για το χωροταξικό, με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Άνδρου ανέθεσε άμεσα στον μηχανικό κ. Ματθαίο Μανσόλα, ειδικό συνεργάτη του, τον συντονισμό των ενεργειών για την επίτευξη του ζητούμενου μέσα στον ελάχιστο χρόνο που απέμενε. Έτσι έγινε συνάντηση με τον μελετητή στο γραφείο του, στις 6 Απριλίου 2015. Κατά την συνάντηση ο μελετητής παρέδωσε τον κατάλογο των ερωτημάτων (Α΄ και Β΄ μέρος), με βάση τον οποίον θα έπρεπε ο Δήμος Άνδρου να καταθέσει την υπάρχουσα κατάσταση και τις προτάσεις του για το Χωροταξικό.

Ο μελετητής τόνισε ότι με επιστολή του από τις 13 Μαρτίου 2014, είχε θέσει τα ίδια ακριβώς ερωτήματα και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χωρίς να λάβει ποτέ καμία απάντηση.

Ακολούθως ο κ. Ματθαίος Μανσόλας, συναντήθηκε με στελέχη και τον διευθυντή του τμήματος Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το θέμα, συνέταξε την απάντηση προς το μελετητή και ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με το Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους. Έτσι καθορίσθηκε το τελικό κείμενο που εισήχθη στο Δ.Σ. της 30 Απριλίου 2015. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την διαλογική συζήτηση, τονίστηκε η δυνατότητα παρεμβάσεων και εμπλουτισμού τής υπό σύνταξη μελέτης.Τέλος, εστάλη η απόφαση (76/2015) του Δ.Σ. στον μελετητή με επιστολή της γραμματείας, στην οποία τονιζόταν η υποχρέωση του μελετητή για συνεχή ενημέρωση του Δήμου Άνδρου σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης.

Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, ο Έπαρχος Άνδρου, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την Περιφέρεια σχετικά με συνάντηση που θα γίνει την 2 Νοεμβρίου 2015 στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα, συγκάλεσε συνάντηση στο Επαρχείο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτρης Λοτσάρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Θεοδωράκης, η δημοτική σύμβουλος κα Λένα Πολίτου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Γληνός, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Ι. Κούλουθρος, η τεχνική υπηρεσία του Δ.Α. και του επαρχείου, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Άνδρου, Ματθαίος Μανσόλας, εκπρόσωποι της Ε.Α.Ε., της AndrosRoutes και των μηχανικών της Άνδρου.

Έγιναν τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα από όλους σχεδόν τους παρευρισκόμενους και προτάθηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία θα κάνει παρεμβάσεις και προτάσεις στον μελετητή, ώστε στη νέα μελέτη του Χωροταξικού, όταν αυτή ψηφιστεί ως νόμος του Κράτους, να περιλαμβάνονται όλα όσα θα οδηγούν την Άνδρο σε αναπτυξιακή τροχιά για την επόμενη 15ετία. Αφού, βεβαίως, ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εμπλεκομένων φορέων του νησιού.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά, ποιος εκπροσώπησε την Άνδρο για το χωροταξικό σήμερα στο ΥΠΕΚΑ δεν μάθαμε...Τι συζητήθηκε, σιγά μη μάθουμε!!!!!!!!! Τσιφλίκι κάποιων το νησί μας... Ξαφνικά θα φθάσουν πάλι τα μαντάτα...ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥΚΟΥ!!!! Υπέροχο το τραγουδάκι της Ν. Μούσχουρη πατριώτη και εκφράζει απόλυτα τους διοικούντες.Μπράβο για την επιλογή σου!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς: Επισκέπτης-εν ανδρω

Αχ, κε Μπασαντή. Εχουν βαλθεί με τα Δελτία Τύπου τους να μας επιβεβαιώνουν συνέχεια. Αυτά δεν ειναι δελτία ενημέρωσης. Αυτά λέγονται διεθνώς ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.!
Οτι έγραψα στην άλλη στήλη σου με σκωπτικό ύφος, ότι δηλαδή δεν υπάρχει σχέδιο, μας το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά. Γι'αυτό και το αναπαράγω κατωτέρω:

Πω πώ κε Μπασαντή μου, τους αδικείς τους ανθρώπους με τα συμπεράσματά σου. Ακούς εκεί <<...Έχουμε μείνει πολύ πίσω στο σχεδιασμό ως νησί....>>!
Καλά δεν βλέπεις στην πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύεις ανωτέρω τον σύμβουλο του Δημάρχου τον Μαθιό τον Μανσόλα που έχει μπροστά του ολόκληρο το σχέδιο, για εστίασε καλά στο χαρτί του....ολόασπρο είναι κι απ'την πέτρα ξεξασπρότερο. Τί άλλο θέλεις δά?? Ούφ, με σύγχυσες πρωινιάτικα Σαββάτου. Κι εκείνος ο Επαρχος όλο ιδέες είναι και τον τρέχει τον άνθρωπο, αφού δεν μπορεί, δεν τόχει και δεν θέλει. Τί τον ζορίζετε? άλλα τρία χρονάκια μείνανε!! Ντέ και καλά να τον παραιτήσετε πριν την ώρα του?? Ελεος, αδέλφια!!


ΥΠΟΜΟΝΗ....https://www.youtube.com/watch?v=Drv43HKliMc

This comment was minimized by the moderator on the site

Φοβαμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα και για να μην κάτσει καμμιά στραβή, θα ήθελα να με ενημερώσει ο Δήμαρχος, ο Έπαρχος ή όποιος το φρόντισε: ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σοβαρότητα μηδέν στις 30-10-15 έγινε κάποια ενημέρωση σε κάποιους και στης 2-11-15 θα πανε να συζητήσουν τη το χαλί μας το μαύρο

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά ο έπαρχος μας όλο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει. Την τελευταία στιγμή θα ρίξει τις ευθύνες του σε μια επιτροπή, που ακόμη δεν έχει συσταθεί. Κατά τα άλλα τι θα κουβεντιάσουν στις 2 Νοεμβρίου στο ΥΠΕΚΑ; ότι πρότειναν μερικοί, κατ' επιλογη ποιανού άραγε, τη σύσταση μιας επιτροπής για να μελετήσουν το θέμα; Είμαστε σοβαροί κ. έπαρχε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Με βαθύτατη λύπη διαπιστώνω ότι όλα τα δελτία τύπου του Δήμου μας αφορούν απαντήσεις σε δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Εν Ανδρο ( Άρθρα του κ. Μπασαντή) τόσο ως προς το περιεχόμενο ( απαντητικό, απολογητικο ) οσο και ως προς το χρόνο ( πάντα σε μεταγενέστερο χρόνο)
Έχω την αίσθηση ότι αν δεν ενημέρωνε ο ΄κ. Μπασαντής για την συνάντηση δεν θα είχαμε πάρει είδηση τίποτα.
Μπράβο κ. Μπασαντή συνεχίστε ΜΟΝΟΝ εσας φοβούνται!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δείτε το video του ΔΣ της 30/3/16 και θα καταλάβετε πως πάλι σας παραπλανούν...Ο κ. Θωμάς αναφέρει τουλάχιστον τρεις φορές απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Καπάκη, πως δεν πρόλαβαν να μελετήσουν καν το ερωτηματολόγιο, γιαυτό και οι απαντήσεις είναι πρόχειρες και κάποιες δεν έχουν απαντηθεί καθόλου...Πότε λοιπόν έγιναν όλες αυτές οι ενημερωτικές συναντήσεις;;; Ποιόν δουλεύετε κύριοι;;; Έτσι πρόχειρα αποφασίζετε για την Άνδρο ή έτσι σας βολεύει ;;; Τελικά είστε επικίνδυνοι για το νησί και δυστυχώς συνεχίζετε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς δηλαδή που έγινε και η ενημερωτική συνάντηση από τον έπαρχο και μάθαμε όλοι οι άλλοι πλην του κ. Μανσόλα και 4-5 συμβούλων την όλη εξέλιξη. Γιατί με την "ενημέρωση" που ΔΕΝ είχαμε όλοι οι άλλοι το "θεματάκι" πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και λίγοι το πήραν είδηση!!! Μάλλον μόνο ο κ. Καπάκης που τα έψαχνε λίγο παραπάνω τα θέματα!
Αλήθεια έτσι συμμετέχει η κοινωνία της Άνδρου στον σχεδιασμό του μέλλοντος της. Ή, ο σχεδιασμός του μέλλοντος μας αφορά μόνο τον φίλο μας τον Μαθιό και τους φίλους του στο ΔΣ (όσους τέλος πάντων είχαν ενημερωθεί);
Αυτά που είπε η κ. Καραγιάννη (περί συμετοχής της κοινωνίας) μάλλον δεν αφορούσαν κανέναν από τους σχεδιάζοντες.
Και τελικά χάρη σε αυτό το δελτίο τύπου μάθαμε πως το μέλλον μας το σχεδιάζουν δημόσιοι υπάλληλοι που το διεκπεραιώνουν ανάμεσα στα άλλα! Και βιαστικοί τεχνικράτες που μας "σχεδιάζουν τη ζωή αφ΄υψηλού" (προσοχή όχι από το Υψηλού!!!).
Και αυτό το λέτε ενημέρωση εσείς;
Για ξαναδιαβάστε, λοιπόν, τι γράψατε! Κάτι μάλλον δεν πάει στη σχέση Δήμου και κοινωνίας!
Ή για να το πούμε λίγο θεατρικά παραφράζοντας τον Άμλετ του Σαίξπηρ:: "κάτι είναι... (ας πούμε) "λάθος" στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω