24/11 Ανοίγει η συζήτηση για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Άνδρου


Η συνάντηση στις 30/10 "άνοιξε το παιχνίδι" για τον χωροταξικό σχεδιασμό βάζοντας στη συζήτηση τον Σύλλογο Μηχανικών, την Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων, το Andros Routes κλπ.

Μετά τον θόρυβο που έγινε, λόγω της δημοσίευσης μας της συνάντησης για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Άνδρου, που προχωρούσε χωρίς την κοινωνία και… χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό (!) πολλά αλλάζουν! Το ότι πήρε δημοσιότητα το θέμα άλλαξε τα δεδομένα. Τώρα η συζήτηση δεν θα γίνει πια μεταξύ μερικών δημοτικών αρχόντων και ενός-δύο μηχανικών που λόγω θέσης εμπλέκονται υπηρεσιακά. Αλλά με την κοινωνία και τους ειδικούς του νησιού.

Ένα θέμα που χρειαζόταν συζήτηση τουλάχιστον μεταξύ όλων των ειδικών, για να μην πούμε με όλη την κοινωνία, κόντεψε να περάσει «στα αζήτητα» χωρίς συζήτηση. Η συνάντηση στις 30/10/15 όπου μετά από πρόσκληση του επάρχου προσήλθαν ο Σύλλογος Μηχανικών Άνδρου, οι Εταιρεία Ανδρείων Επιστημόνων και το AndrosRoutesήταν η αρχή του ανοίγματος.

Όπως πληροφορεί με δελτίο τύπου ο έπαρχος στις 2/11 παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΚΑ όλων των αρμοδίων φορέων του Νοτίου Αιγαίου με τον μελετητή. Εκ μέρους του Επάρχου κλήθηκε στην Άνδρο ο μελετητής και η ομάδα του την Τρίτη 24/11/15 στο ξενοδοχείο Περράκη στις 10π.μ. να παρουσιάσει το σχέδιο στους φορείς του νησιού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του επάρχου

«Μέσα στο πλαίσιο εκπόνησης του Β1 σταδίου της μελέτης "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ,ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10/2015 συνάντηση στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, προκειμένου να αναδειχθεί η αναγκαιότητα ενασχόλησης όλων των αρμοδίων φορέων με το Χωροταξικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Ν. Άνδρου.

Την Δευτέρα 02/11/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΚΑ, η οποία είχε ως κύριο μέλημα της την ανταλλαγή απόψεων όλων των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργεία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Υπηρεσίες της ΠΝΑ) με τον Ανάδοχο Μελετητή.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκε ο Έπαρχος Άνδρου, ο οποίος ήρθε σε επαφή τόσο με την Επιβλέπουσα Υπηρεσία όσο και με τον Ανάδοχο Μελετητή. Μάλιστα  συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Άνδρο την Τρίτη 24/11/2015 όπου θα παρευρεθούν ο Μελετητής και η ομάδα Επίβλεψης της Μελέτης.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους φορείς του νησιού και τους πολίτες όπως παρευρεθούν στις 24/11/2015 στις 10 π.μ  στο Ξενοδοχείο Περράκη, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους περί του Χωροταξικού  Σχεδιασμού της Άνδρου, ώστε να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική παρέμβαση επί του Χωροταξικού, που πραγματικά αφορά τον καθένα από εμάς.

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΩ ΚΟΥΜΑΡΙ ΓΑΥΡΙΟΥ ???????
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ μας?????????????????
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ?????????
ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΙ για ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ μας ????????

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα. Πέρα από τις ανακοινώσεις, καλό θα ήταν να αρχίσουμε τη μελέτη.... Δηλαδή όλες αυτές τις ημέρες αναρωτιόμαστε σχετικά με το ποια είναι τα θέματα προς συζήτηση, και το μόνο που λαμβάνουμε είναι τις ημερομηνίες συναντήσεων ή ότι συζήτησαν κάποιοι για το θέμα. Για να βοηθήσουμε λιγάκι, καλό θα είναι να δούμε το Α στάδιο της μελέτης το οποίο είναι τεράστιο. 1200 σελίδες μόνο η κύρια μελέτη. Παρά ταύτα έχει γενικές πληροφορίες για τα νησιά μας, δημογραφικά κ.λπ. στοιχεία ...αλλά και τα σχέδια τα μελλοντικά για τα νησιά μας...Αιολικά, ΧΥΤΑ κ.λπ.
Ενδιαφέρον...δεν υπάρχει ούτε ένα ΧΥΤΥ στα νησιά μας. Η Άνδρος πρώτη; τι λέτε;
Τον σύνδεσμο που βρήκα είναι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και από εκεί μπορείτε να κατεβάσετε το Α στάδιο της μελέτης
http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=5782
https://dl.dropboxusercontent.com/u/55643850/www.pnai.gov.gr/XP_PNA_1.rar
Εγώ αυτό ονομάζω ενημέρωση. Κατεβάστε το και διαβάστε τα σχετικά έτσι ώστε όταν πάμε στις 24/11 να ξέρουμε τι θα ρωτήσουμε ή το τι θα ακούσουμε!!!
Παρακαλώ κοινοποιήστε το παρόν παντού!
Καλό διάβασμα!

This comment was minimized by the moderator on the site

kali epitihia sto ergo sas

This comment was minimized by the moderator on the site

kalosorizoume kai hairetizoumai tin prospatheia pou einai basikotati gia tin aeiforo anaptiji tis patridos mas efoson tha horothetisi oikistiki kai touristiki anaptiji ektos prostatevomenon periohon itai ekines inai arhaiologikes itai natura2000 itai paradosiakoi ikismoi itai zones prostasias agrias zois .pistevo oti lisi gia pola provlimata tis koinonias kai tis oikonomias inai o tourismos pou sosta anaptisetai arhis genomenis apotin veltiosi ton siginoniakon meson kai ton sindeseon .min jehname oti to aerodromio vrisketai 10 lepta apo tin rafina pou kai ekini tha sindethi sintoma me to metro kai ton proastiako sidirodromo.kali epitihia loipon kai sigharitiria gia tin protovoulia.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά όπως φαίνεται ο έπαρχος άνοιξε το παιχνίδι. Να δούμε αν ξέρουμε να παίζουμε ή να χορεύουμε τώρα. Γιατί έξω από το χορό όλοι ξερουμε να χορεύουμε ή να λέμε πως να χορεύουν οι άλλοι. Είναι μια καλή αρχή τουλάχιστον.