«…είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος!»

Ο Σάρλ Μωρίς Ταλλεϋράν 

«Μεγαλειότατε, αυτό που έγινε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος!». Την παραπάνω φράση είχε πει στον Ναπολέοντα ο Γάλλος διπλωμάτης Ταλλεϋράνδος. Ας την θυμηθούμε σχολιάζοντας ένα δελτίο τύπου του γραφείου ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου, που κυκλοφόρησε σαν «nonpaper»!

Το δελτίο ξεκίναγε με την περιγραφή του γεγονότος: ο δήμαρχος πήρε τηλέφωνο τον υπεύθυνο υπάλληλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο μετά την κινητοποίηση των μαθητών του Εμπειρικείου Γυμνασίου! Και το πρόβλημα λύθηκε αμέσως (!) με την υπόσχεση του αρμοδίου υπαλλήλου πως θα σταλούν τάχιστα στο Γυμνάσιο καθηγητές!!!

Εδώ έχουμε ένα οξύμωρο:

-        --  Γιατί ο δήμαρχος ξέροντας τις ελλείψεις δεν πήρε τηλέφωνο νωρίτερα τον δημόσιο υπάλληλο στη Σύρο για να λάβει υποσχέσεις;

Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκρινε πως έπρεπε να δημοσιοποιηθεί το τηλεφώνημα του. Ίσως για να μπουν την επομένη οι μαθητές στην τάξη.

(Βέβαια δεν μάθαμε ποιοι πήραν τηλέφωνο σε προηγούμενη κινητοποίηση γονέων και μαθητών στο Κόρθι που είχε την ίδια κατάληξη. Εκεί ίσως πήραν άλλοι τηλέφωνο και γι' αυτό δεν υπήρξε δελτίο τύπου/non paper.)

Το αξιοπερίεργο του δελτίου/non paper του γραφείου ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου ήταν πως έκλεινε με δηλώσεις... της συζύγου του δημάρχου! Η σύζυγος μιλούσε για την κινητοποίηση …ως εκπροσώπος των κινητοποιούμενων γονέων!

Εδώ υπάρχει αρχικά ένα πολιτικό παράδοξο:

Ο δήμαρχος κινητοποιείται μετά την κινητοποίηση στην οποία έχει πρωτοστατήσει η σύζυγός του!!!

Και στη συνέχεια υπάρχει κάτι πολιτικά άκομψο:

Το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου συντάσσει δελτίο/nonpaper που ξεκινά με την «δράση» του δημάρχου και καταλήγει με την «δράση» της συζύγου του δημάρχου!!!

Κατά την ταπεινή γνώμη μας αυτό το δελτίο/non paper "....είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος!"

ΥΓ. Προς γνώση: ήταν πάλι ο Ταλλεϋράνδος που είχε πει: «Αφού ο λαός είναι σε θέση να χάψει τα όσα του λέμε τότε και σε μας δεν απομένει παρά να του κατασκευάζουμε τα γεγονότα».

Ταλλεϋ-άνδρος 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Αποικιανό,
Να μελετάτε τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος παρακαλώ.
LIONS...Τι γνωρίζετε για αυτούς; Για δείτε τα μέλη και θα καταλάβετε ελπίζω!
https://simatoros.files.wordpress.com/2009/11/img003.jpg

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Το Παλάτι, το κουτόχορτο και η Σοσιαλίστρια,
Γέλασα πολύ με το κείμενο σας, και τον στοχευμένο χαρακτηρισμό "ΠΑΛΑΤΙ" διαφωνώ όμως με το Χαρακτηρισμό ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ, η κυρία Σουσούδη προβάλλεται κοινωνικά με ιδιαίτερη έπαρση πλαισιομένη από γνωστούς ντενεκέδες, να δείτε τι γέλιο θα πέσει όταν αρχίσουν οι κατασχέσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πήρε φωτιά το Facebook για το θέμα. Σας παραθέτω σχετικούς διαλόγους όπου αποδεικνύεται περίτρανα η σκευωρία του "ΠΑΛΑΤΙΟΥ". Στο τέλος ο Εκπαιδευτικός τους τάπωσε και με εικόνες.....

Κίμων Μανέτας Στο άρθρο δεν διευκρινίζεται αν η σύζυγος του δημάρχου είναι μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Διότι αν είναι, ανατρέπεται όλη η αρθρογραφία που για μια ακόμα φορά προσπαθεί να δημιουργήσει πόλωση. Αν δεν είναι μέλος, ως ελεύθερος πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού, να διορθώνει και να καταγγέλλει είτε ως συλλογικό όργανο είτε ως φυσικό πρόσωπο. Κι εδώ πάλι η αρθρογραφία ακυρώνεται και στου πιο αφελή το μυαλό.
Αν πάλι ως σύζυγος δημάρχου παρενέβη πρώτη στο όλο ζήτημα, αυτό την αξιώνει περισσότερο. Δεν καταλαβαίνω που είναι το λάθος, όταν ένα σχολείο υπολειτουργεί και όλοι οι πολίτες είμαστε συνυπεύθυνοι γι αυτό, μηδενός εξαιρουμένου. Πότε θα καταλάβετε επιτέλους ότι η δύναμη μιας κοινωνίας είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, παρά ένα τηλέφωνο ή ένα φαξ κάποιου κυβερνώντος; Πόσο διδαχθήκαμε από την συνεχιζόμενη υποδούλωση των ελλήνων πολιτών, ώστε να έχουμε κρίση και λογική όταν τολμάμε να γράφουμε παπαρολογίες για να γεμίζει ο χρόνος και η τσέπη ενίοτε; Είναι όντως ο κατινισμός όπλο ή νεροπίστολο;
Γι αυτό και για άλλα πολλά, επαναλαμβάνω ότι τον άνθρωπο δεν τον κάνουν τα πτυχία και το βιογραφικά, αλλά η βαθιά συνείδηση της υπόστασης του μέσα στο σύνολο της κοινωνίας. Δυστυχώς, αυτή τη παραδοχή την βρίσκεις στην αγνότητα της ψυχής που δεν υπάρχει, και γι αυτό και οδηγούμαστε γοργά στο γκρεμό.
Συνεχίστε λοιπόν με την ίδια γραφή, ο κιτρινισμός του τύπου ήταν και είναι το ψωμί των διεφθαρμένων.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 7 • 15 ώρες
Γιάννης Μηνδρινός Φίλε, Διαμαντή.
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, έχω το "κακό ελάττωμα" να εξυπηρετώ όποιον μπορώ και όσο καλύτερα μπορώ -ειδικά όταν πρόκειται για θέματα της Άνδρου.
Το έκανα το καλοκαίρι με το φεστιβάλ, το έκανα τον Σεπτέμβριο με το πρόγραμμα των επαγγελματιών της Άνδρου (2+2 δωρεάν διανυκτερεύσεις), το έκανα με την πιστοποίηση των μονοπατιών, το έκανα πολύ πρόσφατα με τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε ο Λεωνίδας Τσορτανίδης. Αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι...) είχα στείλει τότε στα ΜΜΕ της Άνδρου (και στο "Εν Άνδρω", φυσικά) ένα κείμενο για την επιτυχία του αθλητή του ΝΟΑ. Στο κείμενο εκείνο δεν υπήρχε ούτε η ένδειξη "Δελτίο Τύπου", ούτε η ένδειξη "Δήμος Άνδρου", γιατί το θέμα δεν αφορούσε φυσικά τον Δήμο. Ήταν, απλά, ένα ενημερωτικό σημείωμα του δημοσιογράφου Γιάννη Μηνδρινού, προς τους συναδέλφους του, προκειμένου να ενημερωθούν.
Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τα κενά των εκπαιδευτικών. Με ενημέρωσε η κ. Κατερίνα Παλαιοκρασσά - Σουσούδη, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, ότι ο Σύλλογος είχε αποφασίσει προειδοποιητική κινητοποίηση και με παρακάλεσε αν μπορώ να στείλω τη συγκεκριμένη πληροφορία στα ΜΜΕ της Άνδρου, αλλά και της Αθήνας, επειδή παρά τις προσπάθειές τους και παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου (που μιλούσε καθημερινά με τη Δευτεροβάθμια), τα κενά ήταν πολύ μεγάλα -τα μεγαλύτερα που υπήρχαν ποτέ στο Εμπειρίκειο. Πράγματι ενημέρωσα ότι πρόκειται να γίνει κινητοποίηση και εσάς, αλλά και ΜΜΕ της Σύρου (ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ) και της Αθήνας (ΣΚΑΪ, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕGA). Το πρώτο ενημερωτικό σημείωμα το δημοσίευσαν όλοι (και το "Εν Άνδρω") και κανείς δεν θεώρησε πως ήταν non parer του Δήμου. Γιατί, απλούστατα δεν ήταν. Το δεύτερο ενημερωτικό, όταν υπήρξε ενημέρωση πως καλύπτονται κάποια από τα κενά, θεωρήθηκε από το "Εν Άνδρω" non paper του Δήμου.
Μάλλον κάτι υπάρχει λάθος εδώ, φίλε Διαμαντή...
Με εκτίμηση
Γιάννης Μηνδρινός
Μου αρέσει! • Απάντηση • 5 • 15 ώρες
Φίλιππος Σκόρδος Bond. James Bond. Licence to kill Majors. Τώρα επεκτείνεται και στην κα Δημάρχου;
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 15 ώρες
Maria Kokkinou Συγχωρειστε με για την αφελη ερωτηση...το θεμα ειναι με ποιον τροπο λυθηκε το προβλημα η το οτι λυθηκε;λαθος η οχι τα παιδια εχουν εκπαιδευτικους...
Μου αρέσει! • Απάντηση • 4 • 15 ώρες
Φίλιππος Σκόρδος Το παρόν άρθρο δεν είναι δημοσιογραφική κάλυψη αλλά θυμίζει συζήτηση καφενείου για να περνάει η ώρα. Δεν μας ενδιαφέρει δηλαδή η λύση του προβλήματος, αλλά σχολιάζουμε το που, πως, πότε ποιός, για να έχουμε να λέμε !!! Επίσης νομίζω ότι η σύζυγος του δημάρχου είναι και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, άρα σωστά μιλάει ως εκπρόσωπος του συλλόγου. Τώρα το πότε κινητοποιήθηκε ο Δήμαρχος, δεν μπορεί κανείς να το ξέρει, εκτός αν παρακολουθεί τα τηλέφωνά του. Στην αντίθετη περίπτωση, το ξέρει μόνο ο ίδιος και αυτοί με τους οποίους επικοινώνησε ! Και μετά κάποιοι λένε τις γυναίκες κουτσομπόλες και κατίνες. Εδώ το κουτσομπολιό και ο κατινισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο !!!!!
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 15 ώρες
Φίλιππος Σκόρδος Μετά την αγωγή, σταμάτησαν οι επιθέσεις στο Δ.Σ. του δήμου και ψάχνουμε για νέα θύματα!!!
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 15 ώρες
Κίμων Μανέτας Θα συμφωνήσω με την Maria Kokkinou ότι στο νησί μας υπάρχει μια μειοψηφία πολιτών που δεν νοιάζονται για το γεγονός, αλλά για το ποιος το προκάλεσε . Έχουμε πολλά παραδείγματα τελευταία....
Μου αρέσει! • Απάντηση • 3 • 15 ώρες
Φίλιππος Σκόρδος Και μία απορία : Γιατί όποιος δεν είναι φίλος με το ¨εν άνδρω" ή με τον δημοσιογράφο, δεν μπορεί να σχολιάσει κάτω από τα άρθρα; Το να ενοχλεί η λογοκρισία ένα δημοσιογράφο, αυτό κι αν είναι σχήμα οξύμωρο !!
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 15 ώρες
εν Άνδρω Kάνετε λάθος στο site σχολιάζουν όλοι! Tο f/b έχει την δική του πολιτική. Γραφτειτε να σχολιάζετε αν θέλετε. Άρα δεν υπάρχει κανένα οξύμωρο, αλλά μάλλον άγνοια. Επί του πιεστηρίου: δεν βλέπω καμιά μα καμία δικαστική εμπλοκή του site ή κάποιου άλλου με κανέναν. Δεν υπάρχει ούτε μια επιλήψημη λέξη ΠΟΥΘΕΝΑ. Άρα κοιτάξτε να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 7 ώρες • Τροποποιήθηκε
εν Άνδρω Φίλε Γιάννη,
Υπάρχει κάποιες λογικές ανακολουθίες στα όσα γράφεις. Επισημαίνω πως λες ότι έγραψες ένα «δελτίο τύπου» για τον Σύλλογο Γονέων ή για την πρόεδρο του Συλλόγου!
1) Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο το βάλαμε ασχολίαστο κάτω από την είδηση που είχα...Δείτε περισσότερα
Μου αρέσει! • Απάντηση • 14 ώρες • Τροποποιήθηκε
Katerina Paleokrassa-Sousoudis Είναι λάθος και αυτός που θέλει να λέγεται δημοσιογράφος να γράφει ατεκμηριωτες πληροφορίες,να κάνει την άποψη του είδηση και η εμπάθεια του να μην τον αφηνει να δει κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται στο νησί .
Μου αρέσει! • Απάντηση • 6 • 14 ώρες
Charilaos Mansolas Εγώ απ' ότι κατάλαβα το άρθρο δεν μέμφεται την Πρόεδρο του Συλλόγου για την κινητοποίηση, αλλά σχολιάζει την καθυστέρηση της κινητοποίησης του Δημάρχου και τέλος την προσπάθεια να δώσει τα εύσημα στην Πρόεδρο μέσω δελτίου Τύπου. Δηλαδή σχολιάζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας (όχι την κινητοποίηση) μετά τη λήξη του γεγονότος.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 13 ώρες
Amalia Papa Το θέμα είναι ότι έρχονται ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ να καλύψουν τα κενά....
Όσο για το άρθρο ...μαιντανός ψιλοκομμένος ή αλλιώς δεν έχω τι να γράψω και σκαρφίζομαι μυθιστόρημα...ποιος,τι,που το έκανε,γιατί το έκανε,πότε το έκανε....πότε το έγραψε,γιατί το έγραψε....θρίλερ...
Μου αρέσει! • Απάντηση • 13 ώρες
Charilaos Mansolas Εντάξει δημοσιογράφος είναι. Εάν δεν κάνει αυτός τα ερωτήματα, ποιος θα τα κάνει; Να μην τρέφουμε αυταπάτες. Στο facebook επώνυμα όλοι τα λένε γλυκά και ωραία. Από την πίσω πόρτα να δείτε τι λένε...άλλα λένε!.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 13 ώρες
Katerina Paleokrassa-Sousoudis Λοιπόν για την ιστορία.Εμείς σαν συλλογος γονέων αποφασίσαμε να κάνουμε προειδοποιητικη διαμαρτυρία για τις ελλείψεις καθηγητών.
Αποφασίσαμε να φτιάξουμε και ένα βίντεο και να το δημοσιοποιήσουμε όσο γίνεται,ξεκινώντας από τα τοπικά μέσα.Είχαμε σκοπό να το στείλουμε όπου μπορούσε ο καθένας,σε όποιον δημοσιογράφο ,κανάλι ,βουλευτή,υπουργείο είχε πρόσβαση ο καθένας.Απλά δε χρειάστηκε.Ευτυχώς προς το παρόν έχουμε θετικά μηνύματα.Μένει αύριο να δούμε τους καθηγητές.
Μαλλιστα ,ξέχασα να πω ότι για το βίντεο κάποιος γονιός είχε ειδοποιήσει το Βαγγέλη .Λουκίσσα,που πάντα παρουσιάζει ό,τι γίνεται στο νησί.Αν αυτού ήρθε ο Μάκης ο φωτογράφος,τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 2 • 13 ώρες
Κίμων Μανέτας Τι σχέση μπορεί να έχει το πραγματικό γεγονός με το δημοσίευμα; τόση όσο το πορτοκάλι με το αεροπλάνο. Αυτή είναι μια μικρογραφία της γενικότερης τακτικής των ΜΜΕ, που οδήγησαν τη κοινωνία στο φόβο και στη παράκρουση.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 13 ώρες
Katerina Paleokrassa-Sousoudis Όσον αφορά το πόσο νωρίς πήρε ο δήμαρχος τηλέφωνο στις υπηρεσίες επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι από το Σεπτέμβριο παίρνει συνεχώς τις υπηρεσίες για όλα τα σχολεία τις Άνδρου και έχει προωθήσει τα κενά στο υπουργείο .Αυτο το γνωρίζουν οι γονείς των παιδιών του Κορθίου που επίσης πρώτοι αντέδρασαν,οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβαθμιας καθώς και ο διευθυντής εκπαίδευσης της περιφέρειας.Δε έβγαλε δελτίο τύπου .
Ο δημοσιογράφος όμως όφειλε να έχει ρωτήσει πριν γράψει τα καλά του λόγια.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 4 • 13 ώρες
Charilaos Mansolas Δεν είμαι σε θέση για να κρίνω σε τι βαθμό οι επικοινωνίες του Δημάρχου είναι ποιοτικές ή/και ουσιαστικές, αλλά στο σάιτ του Εν άνδρω ανεφέρει κάποιος εκπαιδευτικός τα εξής:
"...ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 688 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ (5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ β'-ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ (ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΑ, ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Δ΄ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 5 & 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΚΠ/ΚΟ SITE (http://www.esos.gr/arthra/40680/proslipseis-688-anapliroton-ekpaideytikon)...."
Το δημοσιογραφικό ένστικτο του κυρίου είναι σωστό. Διότι Μία ημέρα πριν την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ η πρόσληψη ήταν γεγονός γνωστό.
Προσλήψεις 688 αναπληρωτών εκπαιδευτικών | esos.gr
ESOS.GR
Μου αρέσει! • Απάντηση • 2 • 7 ώρες
Katerina Paleokrassa-Sousoudis Στη Σύρο μπορεί να παρουσιάζονταν όπως λέτε αλλά για την Ανδρο δεν τους υπολόγιζαν.Αυτό τουλάχιστον μας είπε Τετάρτη μεσημέρι ο κος Καραγιαννης .Τότε ξεκίνησε ότι είχαμε σαν συλλογος αποφασίσει από την προηγούμενη εβδομάδα.Αλλά που να το γνωρίζει αυτό ο δημοσιογραφος και ο "εκπαιδευτικος"?
Και τους καθηγητές από το Γαυριο που μας έστειλαν γιατί δεν τους έστελναν νωρίτερα?
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 4 ώρες
Charilaos Mansolas Εκ του αποτελέσματος, τελικά υπολόγιζαν να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές και μάλιστα με συγκεκριμένο αριθμό για την Άνδρο και όχι μόνο για το Γυμνάσιο της Χώρας. Βλέπετε η επικοινωνία, εάν δεν είναι ουσιαστική και ποιοτική είναι λογικό να υπάρχουν "κενά" στην ενημέρωσή σας. Το θέμα των καθηγητών από το Γαύριο είναι άλλο θέμα. Δεν έχουν σχέση με αυτούς που προσλήφθηκαν και κάλυψαν τα κενά. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι είχατε ζητήσει καθηγητές από το Γαύριο νωρίτερα και δεν τους διέθεσαν στο γυμνάσιο της Χώρας; ή μήπως καθυστερήσατε 2 μήνες για αυτό; Να με συγχωρέσετε αλλά έχουμε παιδιά και ανήψια και απαιτούμε σωστή ενημέρωση. Σωστή ενημέρωση αποτελεί και η ποιοτική ανάγνωση των ανακοινώσεων του υπουργείου μας. Προκειμένου να μην εκτεθείτε περαιτέρω, θα σας συμβούλευα να διαβάσετε τις ανακοινώσεις: 1) Ανακοίνωση του υπουργείου στις 4/11 :http://dide.kyk.sch.gr/index.php/component/k2/item/1498-proslipseis_anaplirwtwn_04112015, 2)Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών:http://dide.kyk.sch.gr/index.php/component/k2/item/1499-topo8etiseis_anaplirwtwn_06-11-2015.. Όπως βλέπετε, αναπληρωτές τοποθετούνται στα σχολεία των Κυκλάδων σε Κενές θέσεις που έχουν σταλεί στο υπουργείο πριν από τις 4/11. Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο "Εκπαιδευτικός" και ο Δημοσιογράφος γνωρίζουν καλύτερα το θέμα από εσάς, ακούστε τους.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 4 ώρες
Katerina Paleokrassa-Sousoudis Για δείτε καλύτερα τις ημερομηνίες και τις ώρες των αναρτήσεων στα links που μας παραθέσατέ.
Οι γονείς ούτε στέλνουν τα κενά ,ούτε ζητάνε καθηγητές από συγκεκριμένο σχολείο.
Περιμένουν ,εμπιστεύοναι το διευθυντή του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους και πιέζουν όταν πιστεύουν ότι έχουν εξαντλήσει όλους τους άλλους τρόπους.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 2 ώρες
Φίλιππος Σκόρδος Γιατί δεν γράφεται κύριε Μανσόλα εξ Αθηνών με το κανονικό σας όνομα. Δεν θέλει συνηγόρους ο κύριος Μπασαντής. Τους βρίσκει μόνος του. Αφήστε να έχουν οι πολίτες αυτού του νησιού και τη δική τους άποψη. Η πολιτική εκ του μακρόθεν με τη μορφή του διδακτισμού σας χαρακτηρίζει και είστε γνωστός και μη εξαιρετέος.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 42 λεπτά
Δημητρης Τσορτανιδης Όταν κάναμε την κινητοποίηση στο Κόρθι, Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία, είχαμε πληροφόρηση ότι θα μας αποσταλλούν δύο δάσκαλοι, ενώ τα κενά ήταν τουλάχιστον 5. Ξέραμε ότι αναμενόταν η πρόσληψη της δεύτερης δόσης αναπληρωτών.όχι όμως πως θα γινόταν τελικά την επόμενη Δευτέρα. Αυτό που κατάλαβα εκ των υστέρων και είμαι απόλυτα σίγουρος, είναι πως η κινητοποίησή μας και η παρέμβαση από πλευράς του Δήμου , πίεσε την Διεύθυνση, η οποία τελικά και κάλυψε όλα τα κενά σε δασκάλους. Όχι όμως σε ειδικότητες και δάσκαλο ολοημέρου.
Μου αρέσει! • Απάντηση • 1 • 3 ώρες
Charilaos Mansolas Τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους. Τα υπόλοιπα είναι λόγια για να περνάει η ώρα και για δημιουργία εντυπώσεων. Τέλος από εμένα. (εδώ παρατίθενται εικόνες από τα σάιτς που αποδεικνύουν τη σκευωρία του ΠΑΛΑΤΙΟΥ. Όπως είδατε επιστράτευσαν και Τσορτανίδη. Τους μάθαμε πια!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΟΥΟΥΟΥΛΤΑΑΑΑΝΑΑΑΑ Μ' , ΑΦΕΡΙΜ. https://www.youtube.com/watch?v=zQt1GARhZ6U

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλε Γιάννη,
Υπάρχουν κάποιες λογικές ανακολουθίες στα όσα γράφεις. Επισημαίνω πως λες ότι έγραψες ένα «δελτίο τύπου» για τον Σύλλογο Γονέων ή για την πρόεδρο του Συλλόγου!
1) Το πρώτο ενημερωτικό δελτίο απλώς το βάλαμε ασχολίαστο κάτω από την είδηση που είχαμε ήδη αναρτήσει νωρίτερα. Όταν ήλθε το δελτίο 20-30 λεπτά αργότερα το βάλαμε από κάτω. Είδαμε πως δεν είχε υπογραφή και μας παραξένεψε. Σκεφτήκαμε πως ίσως στην βιασύνη της μέρας ξεχάστηκε.
2) Το δεύτερο δελτίο τύπου που δημοσιεύσαμε αυτούσιο δεν αναγράφει περί αποστολής από τον Σύλλογο Γονέων!!! Γιατί;
3) Γράψαμε για το πολιτικά άκομψο του δελτίου που κατά την γνώμη μας είναι λάθος! Δεν είδαμε καμία απάντηση επί του θέματος.
Αυτά! Όλα τα άλλα που γράφεις μάλλον δεν μας αφορούν. Όπως δεν μας αφορούν τα μαθήματα δημοσιογραφίας στα οποία επιδίδεται η ενδιαφερόμενη κυρία.
Φιλικότατα
Διαμαντής

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Διαμαντής Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΗΔΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΜΕ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ...ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ Η ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ!!!!!!!!!ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.........

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ << ΠΑΛΑΤΙ >> ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ!!!!!!
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ...
ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 688 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ( 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ (ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΝΑ, ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Δ΄ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 5 & 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ...ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΚΠ/ΚΟ SITE (http://www.esos.gr/arthra/40680/proslipseis-688-anapliroton-ekpaideytikon), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΕΨΟΥΝ ΔΑΦΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ <<ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ>> ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!!!!!ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΚΙΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ << Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ>>...ΥΠΕΡΟΧΗ!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε αυτούς που έχουν τη μύγα και μυγιάζονται:
https://www.youtube.com/watch?v=jaDim2Pun0Q

This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Μπασαντή γεια σας
Θα ήθελα να σας πω και εγώ μια ιστορία με την οποία αν ζούσε ο Ταλλευράνδος θα κοκκίνιζε από την ντροπή του.
4/11/2015 το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που θα έρθουν στην Άνδρο. Για του λόγου το αληθές http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon/deltia-typoy/14341-04-11-15-318-01-02-03-04-05-06-07-08-09-12-13-14-15-17-18-19-20-01-19

5/11/2015 γίνεται η μεγαλειώδης κινητοποίηση υπό την καθοδήγηση της κυρίας Δημάρχου.... και

6/11/2015 με την παρέμβαση του Δημάρχου λύνεται το πρόβλημα. Και συνεχίζουμε να ζούμε καλά και αυτοί καλύτερα.

Περισσότερα