Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις για τις καταγγελίες των «αγνώστων»

Προσήλθαν στην ανακρίτρια στο ειρηνοδικείο Άνδρου σήμερα πολλοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης της περιόδου 2011-2014 για να απαντήσουν στην προκαταρτική εξέταση που διενεργείται με βάσει τις καταγγελίες της εξ Αθηνών δικηγόρου που υπεβλήθη από «αγνώστους» πελάτες της τον Ιανουάριο του 2015.

Οι σύμβουλοι της σημερινής συμπολίτευσης δήλωσαν πως δεν έχουν γνώση και ευθύνη γιατί οι αποφάσεις δημάρχου δεν περνούν βάσει του νόμου από το δημοτικό συμβούλιο. Για την αγορά του σκάφους για το πρόγραμμα Lifeείπαν πως πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο κανονικά. Ως αντιπολίτευση τότε καταψήφισαν, αλλά για πολιτικούς λόγους και όχι λόγω δόλου ή άλλης παράνομης πράξης.

Τέλος για το θέμα της μίσθωσης κτημάτων στο Κόρθι το 2001 από ιδιωτικές εταιρείες για ανεμογεννήτριες (μια επένδυση που δεν έγινε ποτέ) πως αφορά τον πρώην Δήμου Κορθίου.

Δεν προσήλθαν και πήραν αναβολή ο δήμαρχος (έλλειπε σε συνέδριο) και ο πρώην δήμαρχος και θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες. Ο μόνος σύμβουλος που πήγε στην ανακρίτρια, αλλά ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα ήταν ο κ. Χρήστος Βουραζέρης. Μέχρι να καταθέσει το υπόμνημα σε λίγες μέρες κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για μια κίνηση που δημιουργεί ερωτήματα και ξάφνιασε αρκετούς.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ είχα ακούσει πως η γραμμή των συμβούλων της συμπολίτευσης θα ήταν κοινή για όλους. Αυτό είχαν μάθει και οι της αντιπολίτευσης μιας και είχαν συναντηθεί και οι δικηγόροι τους. Όλοι οι σύμβουλοι σήμερα κράτησαν κοινή στάση όπως μαθαμε. Άλλωστε όπως μας λένε οι γνωρίζοντες τα στοιχεία δεν μοιάζουν ικανά. Με αυτό το σκεπτικό όταν ο αντιδήμαρχος ζήτησε και πήρε προθεσμία πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί. Αυτό γράψαμε με επιφύλαξη και περιμένουμε. Θα δούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

Κ. Μπασαντή, γεια σας
Δεν καταλαβαίνω τη φράση σας, "δημιουργεί ερωτήματα" και πολύ φοβάμαι ότι δε θα την καταλάβει και ο ίδιος. Το γεγονός ότι εγώ δεν την κατανοώ εγώ, δε σημαίνει κάτι. Όταν όμως αυτός δεν κατανοεί κάτι το εκλαμβάνει ως δυσφήμιση και τότε γράφει ραβασάκια και τα στέλνει με δικαστικό επιμελητή.
Προσπαθώντας να σας λύσω την απορία, σας λέω ότι προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία για να τεκμηριώσει την καταγγελία των "δημοτών" της Άνδρου που εκπροσωπεί η εξ Αθηνών ορμώμενη δικηγόρος.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι θα επικρατήσει τέτοιο πολιτικό και εισαγγελικό τσουνάμι που όμοιο του δε θα έχει υπάρξει. Αντί λοιπόν να παίρνει παράταση για να φτιάξει υπομνήματα καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τον προυπολογισμό του Δήμου έτους 2016 τον οποίο έχει καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες. Ξαναλέω ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να συγκαλέσει το συμβούλιο για να καταρτίσει τον προυπολογισμό που δεν έφτιαξε η Οικονομική Επιτροπή της οποίας είναι Πρόεδρος. Υπάρχει κίνδυνος να κοπεί εν όλω ή εν μέρει η χρηματοδότηση του Δήμου από το Υπουργείο. Μην παίρνει ως δεδομένο ότι δε θα συμβεί.